Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to daj znać jak dział :) ja jeszcze długo będę musiała się smarować ;) a ile kosztował i za ile ml ? i to jest przeciw rozstępom tak?

qbxwkvq.png
  • na_cik Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Palmersa używałam i dla mnie słaby,nawilża jak każdy inny ale żeby cudowny to nie bardzo. No i mi śmierdział,ale to kwestia gustu :P
    U mnie super na rozstępy pomogło serum Reduce(ok 28zł) można kupić w aptekach DoZ. I On bardzo rozjaśniał a i teraz jak smaruję to skóra jak by od razu ładniejsza. A tak procz tego to mam oliwkę i balsam z Rossmanna :) bardzo lubię zapach :)
    Co do pasów poporodowych to mieliśmy w grupie na forum dziewczynę bardzo orientującą się w sprawach fizjoterapii,fitnessu itd.i Ona absolutnie odradzała te pasy bo One rozleniwiają mięśnie proste brzucha po porodzie przez co gorzej pracują i może zostać miedzy nimi przerwa. Lepsze są specjalne ćwiczenia na brzuch które podobno powinno się wykonywać zanim zacznie się normalny trening. Zbyt szybki trening ogólny może powodować nawet pogłębienie szpary i w skrajnych przypadkach może prowadzić do przepukliny.

Skarżyłam się ostatnio,że zapodziałam ubranka po Tymku ;) dzisiaj je znalazłam i jestem mega szczęśliwa!! :D

Kasandra lubi tę wiadomość

f2wlclb1tn9vsryr.png
    relgqps6zkgkuc7f.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Ja dzis mialam wizyte u gina. Glukoza ponoc wyszla super, szyjka dluga, zamknieta i wszystko w porzadku. USG mam 27.11 a kolejna wizyte 1.12. Ciesze sie bo niedlugo zobacze mojego maluszka :D No i dzis kupilam mlodemu czapke, rekawiczki i pare rajstop na sprawdzenie. No i skorzystalam z promocji w rossmanie 1+1 gratis na kosmetyki do makijazu i mam tusz, pomadke i kredke do oczu :) W koncu cos moglam sobie kupic jaka to przyjemnosc :D Ogladalam troche ciuszkow dla bobaskow itd. Kolejne zakupy w srode ale to juz wieksze.

Kasandra, mama hani lubią tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki na_cik za pasy :)

i super, że znalazłaś ubranka :)

ja leżę, bo spojenie mnie boli :/ pewno Dzidzia się obniża albo harmony luzują :)

qbxwkvq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia cieszę się, że wizyta w porządku :) a widzisz USG masz wtedy co my z dynamiczną wizyty :) będziemy się w trójkę wizytować :)

dorocia2324 lubi tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • na_cik Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia! Super,że glukoza wyszła jak trzeba :) A powiedz mi,Ty to masz już teraz to USG między. 28-32tc? Ja jestem zapisana na 6.01 ale nie wiem czy nie iść tydzień później ;)

f2wlclb1tn9vsryr.png
    relgqps6zkgkuc7f.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama hani to dobrze, ze Ci przeszlo. Wiecej odpoczywaj, a bedzie dobrze.

Dynamiczna no super sprawa z tymi lozkami, sama o czyms takim pomysle kiedys, bardzo mi sie to podoba i czekam na zdjecie jak to u was wyglada.

Co do rozstepow. Ja jestem wlasnie na kosmetyce wiec cokolwiek o tym wiem. Tak na prawde jak juz sa to prawie nic sie nie da z nimi zrobic. To znaczy mozna z nimi powalczyc dopoki sa swieze bo stare mozna jeszcze zniwelowac poprzez zabiegi chirurgiczne. Generalnie skore trzeba mocno nawilzac i uelastyczniac poprzez specjalne kremy. Po ciazy dobrze jest robic sobie peelingi, zeby scierac ten martwy naskorek i niwelowac rozstepy, potem nakladac sobie maski i obwijac sie mocno zwykla folia spozywcza, potem to zmyc i nalozyc krem mocno nawilzajacy. Takie cos pomaga tez zeby skora na brzuchu i np posladkach byla bardziej jedrna. To najprostszy i najtanszy sposob. Oczywiscie zdrowa dieta, odpowiednia ilosc wody oraz ruch jest strasznie wazne. Ja nie mam zamiaru inwestowac w zadne pasy tylko bede robila tak jak napisalam. Ale kazdy zrobi jak uwaza :)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na_cik no wyglada na to ze juz mam to USG i powiem szczerze, ze jestem zdziwiona ze kazal mi zrobic to tak szybko bo pewnie to moje ostatnie USG, chyba ze w szpitalu przed porodem. No ale i tak sie ciesze bo bardzo chce zobaczyc jak sie miewa dzidzius w brzuszku :)
    No to fajnie, ze bedziemy razem podgladac bobaski :D

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • na_cik Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlaśnie dorocia ja się zastanawiam czy nie zrobić koło 36tc nawet prywatnie,żeby wielkość Potomka oszacować. :D
    Powiem Ci,że to mazidło co pisałam to używałam na cycki po Tymku a miałam śliczne słoneczka z rozstępów i co prawda skóra nie była jak przed ciążą ale moim zdaniem efekt był super jo bardzo zjaśniały i na pierwszy rzut oka nie było ich widać. :P teraz mi wyszły mocno na boczkach...niestety :/

f2wlclb1tn9vsryr.png
    relgqps6zkgkuc7f.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny palmers kupilam w patece internetowej doz zapłaciłam niecałe 27 zł za 250ml, trudno powiedziec cos wiecej po jednym dniu ale dobrze nawilża a pózniej zobaczymy :) ja czekam żeby zobaczyc mojego brxdąca do 5 grudnia chciałabym już wiedzieć co będę miała bo mam troche rzeczy po córeczce to bedzie trzeba zobaczyc co sie nada a co nie. ale marze o synku i jestem przekonana że bedzie syn!

relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja powiem Wam, że mam mniejsze, płytsze rozstępy, a już na pewno odbarwione :) każda musi znaleźć krem dla siebie, bo co pomaga nie koniecznie pomoże drugiej ;)

ja daje 43zl za ten na istniejące rozstępy za 75ml, a okolo 35zl za 150ml przeciw rozstępom

a ja dzisiaj nabrałam przeczucia, że urodzę jeszcze w listopadzie, byle nie jutro, bo babcia jedzie na badania do katowic razem z dziadkiem i ciocia... ehhhh.... jutro rodzę sama jak coś, bo kompletnie nie ma kto zostać z maluchami :( także trzymajcie kciuki za mnie byle nie jutro ;)

em już samochodem zaczął jeździć do pracy, bo w razie czego to może nawet pół godziny na autobus czekać, a na to czasu może nie być, kto to wie :)

ja jeszcze muszę spakować jakąś przekąskę suchą i wodę spakować w razie nocnej akcji, a myślę i tym od miesiąca już ;) ubranka na wyjście dla Dzidziusia też już emowi spakowałam :)

a Synkowi w końcu Szwagierka na te oczy przepisała antybiotyk, bo nie przechodziło, a od paru nocy oczu nie mógł otworzyć... a teraz jest o niebo lepiej czyli jednak jakaś bakteria musiała być.. dobrze, że mamy też okulistkę, bo na przyjęciu urodzinowym Córci wizytę dla Synka jednocześnie miałam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 10:24

qbxwkvq.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasandra fajnie ze z wizyta sie udalo :)
    Ja tez musze spakowac wode i przekaske, reszta juz czeka :)
    Trzymam kciuku za nie jutrzejszy porod. Ja tez jestem przekonana na listopad chociaz zaciskam sie jak moge.
    Dzis wizyta i jestem ciekawa jak tam z moja szyjka bo po wczorajszych bolach i skurczach nie wierze ze nic sie nie zmienilo.

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola to powodzenia :) trzymam kciuki za zaciskanie jak nadłużej ;)

qbxwkvq.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to kas , karola trzymam kciuki zaciskajcie jak najdłużej :)

Ja w sumie mogę rodzić bo wszystko gotowe ( zapraszam do obejrzenia efektów meblowania w moim pamiętniku )

Choć wiadomo wolałabym grudzień ale nie przewiduje żeby było coś wcześniej no chyba że kurczak :)

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• karola88 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dynamiczna bosko to wyglada
    Kanapa przesliczna ale powiem szczerze na bialy kolor bym sie nie zdecydowala :)

Te lozka pietrowe to rozumiem na wymiar. Moge poprosic o koszt takowych :)

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dynamiczna pokoik piękny :) super pomysł z tymi łóżkami :) świetny :) widać, że masz dryg do takich rzeczy :)

a mi po dwóch dniach spokoju wróciła zgaga, czyli Dzidzia jest nadal wysoko :) tak myślę....

co do zaciskania to ja do niedzieli mam plan, a marzę aby iść jeszcze na następną wizytę 27 listopada :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 13:53

qbxwkvq.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja się też wahałam z białym ale w innym kolorze ta kanapa bardzo traciła na wyglądzie tak więc efekt wizualny wygrał, jest to eco skóra więc może poradzę utrzymać ją w czystości ;)

Jeżei chodzi o łózka to powiem tak w Ikei ostatnio nie wiem czy widziałaś było takie pojedyncze białe z biurkiem i szafą pod spodem za 1700zł ja za te dwa dałam 3600 zł ( płyty z kronopola wykonane na wymiar w solidnej firmie ) 2 lata gwarancji . Niektórzy twierdzą ze drogo, dużo i w ogóle ale ja myślę że za taką zabudowę to nie dużo . no plus materace ja kupiłam wysokie ( 17 cm ) ze sprężynami bonelowymi kieszeniowymi i za dwa dałam 450 zł zatem całość wyszła mnie 4000zł ale wiem że posłuży na długie lata bo nadaje się nawet dla nastolatka :)

relge6yd7jws6b5o.png

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak się ma kaskę to ja jestem zdania, że warto dać wiecej a mieć na zdecydowanie dłużej :)

dynamiczna a mogę spytać jaką masz działalność ? coś z rękodziełem ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 14:20

qbxwkvq.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nie wiem czy można to nazwać rękodziełem szyje od 9 lat najpierw suknie ślubne , wieczorowe, komunijne ale ze względu na malejący zbyt przerzuciłam się na odzież taktyczną ( militarną ) trekingową , turystyczna min spodnie bluzy peleryny przeciwdeszczowe, lepiej schodzą niż suknie ślubne obecnie. A do tego mam grono odbiorców na stałe bo mój mąż jest żołnierzem :)

o teraz w coś takiego się bawię :

http://allegro.pl/spodnie-meskie-bojowki-rozm-l-kolltex-i4766076808.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 14:35

relge6yd7jws6b5o.png

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiedziałam, że masz dar w rękach ;) super :) i fajnie, że masz w miarę fajny zbyt zapewniony :) super i trzymam kciuki za dalszy rozwój :)

qbxwkvq.png
‹‹ 113 114 115 116 117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ