Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to daj znać jak dział :) ja jeszcze długo będę musiała się smarować ;) a ile kosztował i za ile ml ? i to jest przeciw rozstępom tak?

qbxwkvq.png
  • na_cik Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Palmersa używałam i dla mnie słaby,nawilża jak każdy inny ale żeby cudowny to nie bardzo. No i mi śmierdział,ale to kwestia gustu :P
    U mnie super na rozstępy pomogło serum Reduce(ok 28zł) można kupić w aptekach DoZ. I On bardzo rozjaśniał a i teraz jak smaruję to skóra jak by od razu ładniejsza. A tak procz tego to mam oliwkę i balsam z Rossmanna :) bardzo lubię zapach :)
    Co do pasów poporodowych to mieliśmy w grupie na forum dziewczynę bardzo orientującą się w sprawach fizjoterapii,fitnessu itd.i Ona absolutnie odradzała te pasy bo One rozleniwiają mięśnie proste brzucha po porodzie przez co gorzej pracują i może zostać miedzy nimi przerwa. Lepsze są specjalne ćwiczenia na brzuch które podobno powinno się wykonywać zanim zacznie się normalny trening. Zbyt szybki trening ogólny może powodować nawet pogłębienie szpary i w skrajnych przypadkach może prowadzić do przepukliny.

Skarżyłam się ostatnio,że zapodziałam ubranka po Tymku ;) dzisiaj je znalazłam i jestem mega szczęśliwa!! :D

Kasandra lubi tę wiadomość

f2wlclb1tn9vsryr.png
    relgqps6zkgkuc7f.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Ja dzis mialam wizyte u gina. Glukoza ponoc wyszla super, szyjka dluga, zamknieta i wszystko w porzadku. USG mam 27.11 a kolejna wizyte 1.12. Ciesze sie bo niedlugo zobacze mojego maluszka :D No i dzis kupilam mlodemu czapke, rekawiczki i pare rajstop na sprawdzenie. No i skorzystalam z promocji w rossmanie 1+1 gratis na kosmetyki do makijazu i mam tusz, pomadke i kredke do oczu :) W koncu cos moglam sobie kupic jaka to przyjemnosc :D Ogladalam troche ciuszkow dla bobaskow itd. Kolejne zakupy w srode ale to juz wieksze.

Kasandra, mama hani lubią tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki na_cik za pasy :)

i super, że znalazłaś ubranka :)

ja leżę, bo spojenie mnie boli :/ pewno Dzidzia się obniża albo harmony luzują :)

qbxwkvq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia cieszę się, że wizyta w porządku :) a widzisz USG masz wtedy co my z dynamiczną wizyty :) będziemy się w trójkę wizytować :)

dorocia2324 lubi tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • na_cik Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia! Super,że glukoza wyszła jak trzeba :) A powiedz mi,Ty to masz już teraz to USG między. 28-32tc? Ja jestem zapisana na 6.01 ale nie wiem czy nie iść tydzień później ;)

f2wlclb1tn9vsryr.png
    relgqps6zkgkuc7f.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama hani to dobrze, ze Ci przeszlo. Wiecej odpoczywaj, a bedzie dobrze.

Dynamiczna no super sprawa z tymi lozkami, sama o czyms takim pomysle kiedys, bardzo mi sie to podoba i czekam na zdjecie jak to u was wyglada.

Co do rozstepow. Ja jestem wlasnie na kosmetyce wiec cokolwiek o tym wiem. Tak na prawde jak juz sa to prawie nic sie nie da z nimi zrobic. To znaczy mozna z nimi powalczyc dopoki sa swieze bo stare mozna jeszcze zniwelowac poprzez zabiegi chirurgiczne. Generalnie skore trzeba mocno nawilzac i uelastyczniac poprzez specjalne kremy. Po ciazy dobrze jest robic sobie peelingi, zeby scierac ten martwy naskorek i niwelowac rozstepy, potem nakladac sobie maski i obwijac sie mocno zwykla folia spozywcza, potem to zmyc i nalozyc krem mocno nawilzajacy. Takie cos pomaga tez zeby skora na brzuchu i np posladkach byla bardziej jedrna. To najprostszy i najtanszy sposob. Oczywiscie zdrowa dieta, odpowiednia ilosc wody oraz ruch jest strasznie wazne. Ja nie mam zamiaru inwestowac w zadne pasy tylko bede robila tak jak napisalam. Ale kazdy zrobi jak uwaza :)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na_cik no wyglada na to ze juz mam to USG i powiem szczerze, ze jestem zdziwiona ze kazal mi zrobic to tak szybko bo pewnie to moje ostatnie USG, chyba ze w szpitalu przed porodem. No ale i tak sie ciesze bo bardzo chce zobaczyc jak sie miewa dzidzius w brzuszku :)
    No to fajnie, ze bedziemy razem podgladac bobaski :D

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • na_cik Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlaśnie dorocia ja się zastanawiam czy nie zrobić koło 36tc nawet prywatnie,żeby wielkość Potomka oszacować. :D
    Powiem Ci,że to mazidło co pisałam to używałam na cycki po Tymku a miałam śliczne słoneczka z rozstępów i co prawda skóra nie była jak przed ciążą ale moim zdaniem efekt był super jo bardzo zjaśniały i na pierwszy rzut oka nie było ich widać. :P teraz mi wyszły mocno na boczkach...niestety :/

f2wlclb1tn9vsryr.png
    relgqps6zkgkuc7f.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny palmers kupilam w patece internetowej doz zapłaciłam niecałe 27 zł za 250ml, trudno powiedziec cos wiecej po jednym dniu ale dobrze nawilża a pózniej zobaczymy :) ja czekam żeby zobaczyc mojego brxdąca do 5 grudnia chciałabym już wiedzieć co będę miała bo mam troche rzeczy po córeczce to bedzie trzeba zobaczyc co sie nada a co nie. ale marze o synku i jestem przekonana że bedzie syn!

relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja powiem Wam, że mam mniejsze, płytsze rozstępy, a już na pewno odbarwione :) każda musi znaleźć krem dla siebie, bo co pomaga nie koniecznie pomoże drugiej ;)

ja daje 43zl za ten na istniejące rozstępy za 75ml, a okolo 35zl za 150ml przeciw rozstępom

a ja dzisiaj nabrałam przeczucia, że urodzę jeszcze w listopadzie, byle nie jutro, bo babcia jedzie na badania do katowic razem z dziadkiem i ciocia... ehhhh.... jutro rodzę sama jak coś, bo kompletnie nie ma kto zostać z maluchami :( także trzymajcie kciuki za mnie byle nie jutro ;)

em już samochodem zaczął jeździć do pracy, bo w razie czego to może nawet pół godziny na autobus czekać, a na to czasu może nie być, kto to wie :)

ja jeszcze muszę spakować jakąś przekąskę suchą i wodę spakować w razie nocnej akcji, a myślę i tym od miesiąca już ;) ubranka na wyjście dla Dzidziusia też już emowi spakowałam :)

a Synkowi w końcu Szwagierka na te oczy przepisała antybiotyk, bo nie przechodziło, a od paru nocy oczu nie mógł otworzyć... a teraz jest o niebo lepiej czyli jednak jakaś bakteria musiała być.. dobrze, że mamy też okulistkę, bo na przyjęciu urodzinowym Córci wizytę dla Synka jednocześnie miałam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 10:24

qbxwkvq.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasandra fajnie ze z wizyta sie udalo :)
    Ja tez musze spakowac wode i przekaske, reszta juz czeka :)
    Trzymam kciuku za nie jutrzejszy porod. Ja tez jestem przekonana na listopad chociaz zaciskam sie jak moge.
    Dzis wizyta i jestem ciekawa jak tam z moja szyjka bo po wczorajszych bolach i skurczach nie wierze ze nic sie nie zmienilo.

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola to powodzenia :) trzymam kciuki za zaciskanie jak nadłużej ;)

qbxwkvq.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to kas , karola trzymam kciuki zaciskajcie jak najdłużej :)

Ja w sumie mogę rodzić bo wszystko gotowe ( zapraszam do obejrzenia efektów meblowania w moim pamiętniku )

Choć wiadomo wolałabym grudzień ale nie przewiduje żeby było coś wcześniej no chyba że kurczak :)

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• karola88 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dynamiczna bosko to wyglada
    Kanapa przesliczna ale powiem szczerze na bialy kolor bym sie nie zdecydowala :)

Te lozka pietrowe to rozumiem na wymiar. Moge poprosic o koszt takowych :)

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dynamiczna pokoik piękny :) super pomysł z tymi łóżkami :) świetny :) widać, że masz dryg do takich rzeczy :)

a mi po dwóch dniach spokoju wróciła zgaga, czyli Dzidzia jest nadal wysoko :) tak myślę....

co do zaciskania to ja do niedzieli mam plan, a marzę aby iść jeszcze na następną wizytę 27 listopada :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 13:53

qbxwkvq.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja się też wahałam z białym ale w innym kolorze ta kanapa bardzo traciła na wyglądzie tak więc efekt wizualny wygrał, jest to eco skóra więc może poradzę utrzymać ją w czystości ;)

Jeżei chodzi o łózka to powiem tak w Ikei ostatnio nie wiem czy widziałaś było takie pojedyncze białe z biurkiem i szafą pod spodem za 1700zł ja za te dwa dałam 3600 zł ( płyty z kronopola wykonane na wymiar w solidnej firmie ) 2 lata gwarancji . Niektórzy twierdzą ze drogo, dużo i w ogóle ale ja myślę że za taką zabudowę to nie dużo . no plus materace ja kupiłam wysokie ( 17 cm ) ze sprężynami bonelowymi kieszeniowymi i za dwa dałam 450 zł zatem całość wyszła mnie 4000zł ale wiem że posłuży na długie lata bo nadaje się nawet dla nastolatka :)

relge6yd7jws6b5o.png

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak się ma kaskę to ja jestem zdania, że warto dać wiecej a mieć na zdecydowanie dłużej :)

dynamiczna a mogę spytać jaką masz działalność ? coś z rękodziełem ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 14:20

qbxwkvq.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nie wiem czy można to nazwać rękodziełem szyje od 9 lat najpierw suknie ślubne , wieczorowe, komunijne ale ze względu na malejący zbyt przerzuciłam się na odzież taktyczną ( militarną ) trekingową , turystyczna min spodnie bluzy peleryny przeciwdeszczowe, lepiej schodzą niż suknie ślubne obecnie. A do tego mam grono odbiorców na stałe bo mój mąż jest żołnierzem :)

o teraz w coś takiego się bawię :

http://allegro.pl/spodnie-meskie-bojowki-rozm-l-kolltex-i4766076808.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 14:35

relge6yd7jws6b5o.png

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiedziałam, że masz dar w rękach ;) super :) i fajnie, że masz w miarę fajny zbyt zapewniony :) super i trzymam kciuki za dalszy rozwój :)

qbxwkvq.png
‹‹ 113 114 115 116 117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ