Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola to uważaj na siebie...

na_cik mi wprawdzie wody odeszły w pierwszym porodzie, ale za to skurczy nie miałam i miałam podaną oksytocynę, a w drugim odeszły mi wody i zaraz dostałam skurczy... wydaje mi się, że poród porodowi nie równy....

dorocia2324 lubi tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny byłam dzisiaj u dentysty juz 2 raz czyściła mi kanały i tak bolało że myślałam że już nie wytrzymam, poza tym jakoś tak mało mi się dzisiaj podobała pani dentystka miała do mnie pretensje że za bardzo się slinię i jestem bardzo spięta i ona ma trudności do dotarcia do zęba. Powiedziała że leczenie tego zęba będzie czasochłonne a za tym idzie kupę kasy, co i tak nie gwarantuję że ten ząb się utrzyma!ponieważ jest duży stan zapalny. I teraz nie wiem czy nie lepiej go wyrwać bo jak mimo wszystko cały czas zbiera się ropa boję się żeby nie doszło do zakażenia organizmu i dzieciątka. Mialyście tak kiedyś?poradzicie coś?

relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama_hani wydaje mi się, że może lepiej wyrwać.... mój em walczy z jednym zębem od sporego kawałka czasu i co pół roku mu się odnawia w tą i z powrotem :(

qbxwkvq.png
  • na_cik Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama_Hani może do zakażenia organizmu to nie ale niestety przez zębinę i korzenie zakażenie może pójść na inne zęby a też znam przypadki,że co chwilę się coś z tym dzieje i trzeba poprawiać. Pomijam,że moja znajoma w gabinecie dentystycznym zaraziła się WZW B :/

f2wlclb1tn9vsryr.png
    relgqps6zkgkuc7f.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie kiedyś też tak jednego zęba leczyłam a na koniec wyrwałam szkoda tylko kasy było a za 300 zł można mieć już wkręcanego porcelanowego, i nie będzie bolał. dzisiaj strasznie boli mnie głowa

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mojemu Synkowi zaczęły ropieć oczka... chyba mu zawiało jedno.oko na początek, a teraz też drugie... nie ma czerownych ani nic mu się innego nie dzieje, tylko mu się ropka zbiera w kąciku.... przecieram mu rumiankiem, ale nie wiem czy mu to coś pomaga... czy któraś z Was może zna jakiś jeszcze inny sposob ?

qbxwkvq.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama hani wyrwac !!!! Zakazenie moze przesc do lozyska
    Na_cik ja takie cisnienie pierwszy raz mialam, zobaczymy jutro jesli nadal takie bedzie to zadzwonie do swojej gin. Bardzo dobrze sie czuje, em usypia mala i jak zasnie to idziemy na spacer :)
    Kas mojej Mani tez ostatnio ropialy oczka do tego stopnia ze rano nie mogla ich otwierac, przemywalam rumiankiem

Kasandra, dorocia2324 lubią tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też kiedyś przemywałam rumiankiem i to bardzo często i po 2 dniach przeszło

Kasandra lubi tę wiadomość

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    supwr Dziewczyny dziękuję za wsparcie....

mama_hani nie chciałam straszyć, ale karola ma rację... aga just urodziła teraz z zagrożeniem przez zęba właśnie... także ja bym rwała....

qbxwkvq.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezli nie chcesz wyrywac to czesciej kontroluj maluszka i swoj stan chociaz mysle ze to nie jest wyjscie z sytuacji.
    Kasandra my przemywalismy dosc dlugo bo chyba ponad tydzien ale Marysia miala dosc powazne to ropienie a ze ja matka jestem anty lekowa to nie dawalam jej zadnych tabletek, syropkow

• na_cik Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola,no no, to ciśnienie na razie do kontroli. Ja w pierwszej ciąży też musiałam kontrolować ale obyło się bez leków :)

Kasandra nie wiem ile ma Twój maluch ale u Nas sprawdzają się kropelki ze świetlika :) a jak stoją dłużej to kotom nawet wpuszczam :P

Byłam dzisiaj na gimnastyce a potem sobie pojechalam do Tesco i kupiłam bodziaki(co prawda na zaś ale paczka 5szt.za 16,50 :)) i dwa śpiochy po dyszce :) a i koleżance bodziaki dla synka bo jutro się widzimy pierwszy raz odkąd urodziła ;)
    I muszę pochwalić Pana w sklepie który mi ustąpił miejsca w kolejce :) aż mi głupio bo nie przyzwyczajona jestem do uprzejmości wobec "brzuchatek" ;) :)

Jutro i ja zmykam na glukozę bo dzisiaj tyłka nie zebrałam :/ :P a w sobotę ważenie...ulala! Będzie się działo ;)

f2wlclb1tn9vsryr.png
    relgqps6zkgkuc7f.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za glukoze i wazenie.
    Sa jeszcze dobrzy ludzie na tym swiecie :)
    Ja bylam wczoraj wazona i znow pochwale dostalam bo malo przytylam a normalnie jem

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Wczoraj sie nie odzywalam bo caly dzien bylam poza domem. Jak wrocilismy to kolacja i do spania. Tyle spraw mialam do zalatwienia. Dzis zasluzony odpoczynek :) Tylko domek musze ogarnac. Tak wczoraj zrobilam ta glukoze. Byly te same baby co mnie wkurzyly. I szok bo takie mile byly, zagadywaly, malemu daly naklejki itd. Ja do nich oczywiscie chlodna ale nie beszczelnie ;) Wypilam bez problemu i dobrze poszlo :)

Kas mozna przemywac tez oczka sola fizjologiczna i jakies kropelki wkrapiac ja tak robilam i przeszlo.

Dynamiczna to super, ze tak komfortowo bedziesz rodzic. Az milo :) Ja musze tez w koncu wybrac sie do tego szpitala zeby zobaczyc co sie pozmienialo.

Karola to kontroluj cisnienie i trzymam kciuki zeby bylo wszystko dobrze :)

Z zebami w ciazy to nie ma zartow. Ja sama zaczynam sie juz niepokoic bo czwarty raz mam truty kanal w dwojce (mam teraz zalozone to lekarstwo) a wczoraj tak mnie zaczelo bolec, ze juz mialam apap brac ale sie polozylam i dalam rade. I tez nie wiem co bedzie i co robic dalej :(

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i my wczoraj zaczelismy III trymestr i 27 tydz. A dzis tylko 90 dni do porodu. Jejku czas leci jak opetany. Trzeba zaczac sie ogarniac z wyprawka, praniem ciuszkow i innymi przygotowaniami na przybycie maluszka. Choc mam przeczucie, ze teraz tez przenosze ale zobaczymy :)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • na_cik Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia ja z Tymciem byłam pewna,że nie donoszę i co ?? :D

My cały dzień aktywnie. Najpierw byłam na glukozie i niestety dawno tak boleśnie nie miałam krwi pobieranej :( byłam kłuta 4razy. Jeden gratis bo niby się wbiła a nie leciało i taka dupa...

W dodatku kolejka jak nie wiem i poślizg godzinny miałam. Mąż średnio zachwycony bo spóźnił się mocno do pracy :/

Potem spotykałam się z moimi dziewczynkami i dzieciakami na sali zabaw i moje dziecko ledwo żywe nadal nie chciało wychodzić. Potem padł mi w tramwaju i zobaczymy jak wieczorem będzie z zasypianiem. Mój kręgosłup też poczuł dzisiejsze atrakcje i teraz uprawiamy leżing ;)

f2wlclb1tn9vsryr.png
    relgqps6zkgkuc7f.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na_cik jak wiadomo nikt nie przewidzi kiedy dzisius postanowi opuscic brzuszek. Dlatego mimo wszystko lada moment biore sie zeby wszystko bylo gotowe na przyjscie maluszka na swiat. Mysle, ze od przyszlego tyg powaznie sie za to wezme :) No to dostalas dodatkowe klucie gratis ;) Najwazniejsze, ze juz mamy glukoze za soba. Ja mam gina w poniedzialek i zobaczymy jakie sa wyniki. No ja sobie tez dzis lezing urzadzilam i az 2 godziny spalismy z mlodym. Mam nadzieje, ze usniemy normalnie w nocy ;)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • na_cik Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam wyniki glukozy i jestem zachwycona!!! :D
    Norma na czczo to 60-99 a ja po 1h i 75g glukozy miałam 92,1mg/dl :) a po dwóch to prawie jak na czczo więc jestem happy :D :P :)

f2wlclb1tn9vsryr.png
    relgqps6zkgkuc7f.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na_cik super wiadomości :)

dorocia czekamy teraz na Twoje wyniki :)

ja dzisiaj w miarę ok :) a teraz leżę i oglądam bajkę z dziećmi ;) zgagę mam tylko ostatnio jak jasny gwint :/ także Dzidzia jeszcze wysoko :)

qbxwkvq.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!!
    U nas wszystko super, Olek to w ogóle złote dziecko, spokojny, pięknie się najada i ogólnie ideał.
    Szymon jako starszy brat jest wspaniały, troskliwy i bardzo zainteresowany Maluchem.
    My już po pierwszych spacerach, położnych, pediatrach itp. Także tydzień pełen wrażeń. Ogarnęliśmy się, najlepiej świadczy o tym fakt, że jest 20.30 a obaj chłopcy wykąpani już śpią:)

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eve to gratuluję :) super Chłopaki :) a Wy dzielni :)

a jeszcze przed chwilą czekałyśmy na Olka ;)

miłego wieczoru Rodzicom życzę :)

qbxwkvq.png
‹‹ 111 112 113 114 115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ