X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez mam ostatnio zgage wieczorem jak nie wiem co. Chyba musze pomyslec o jakichs tabletkach lagodzacych ten stan. Choc mojej siostrze w ciazy pomagalo picie ogromnej ilosci mleka wiec najpierw chyba to wyprobuje. Matko w srode bylam u dentysty z ta dwojka, czwarty raz trucie i od wczoraj boli mnie znow jak chol*ra. Nie wiem czy wytrzymam do poniedzialku. No i boje sie bo ostatnio tyle pisalyscie, ze moze przez zeba dojsc do zakazenia no i u agi tak bylo niestety. I nie wiem co robic. Czy jednak wybrac sie prywatnie czy moze zrobic to zdjecie rtg zeba. Chol*ra nie wiem :(

Eve no to super :) Bardzo sie ciesze, ze tak dobrze wam idzie i ze maluszek jest spokojniutki :) No i fajnie, ze starszy braciszek angazuje sie w pomoc przy maluszku. No i koniecznie wrzucaj nam jakies zdjatko Olusia :) Trzymajcie sie cieplutko :)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale tutaj ostatnio cisza ;)

ja wczoraj poczułam paluszki w stopce u mojego Maluszka :) tak wypchał nogę, że normalnie było to chwilkę widaç i czuć :) pierwszy raz tak miałam, a to już 3cia ciąża ;)

dorocia2324 lubi tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak cisza cisza bo większość z nas wije gniazdka dla maluszków. U mnie dzisiaj malowanie drugiego pokoju bo w poniedziałek przyjadą łóżka dla moich starszych chłopców.
    Nie mam za bardzo czasu pisać ale staram się zaglądać co u Was. Eve bardzo się cieszę że Olek takim skarbem jest. Mam nadzieję że i nam uda się tak szybko wszystko ogarnąć.

Kas my zbliżamy się coraz bardziej do podium, Aga nas zostawiła w tyle ale myślę że za trzy tygodnie i my będziemy tulić maluszki.

Aga odzywaj się co u Ciebie bo się martwimy, pisz jak,możesz czy Marcel już z Tobą? I jak się czujecie.

Kasandra, dorocia2324 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie każda już teraz czuwa nad objawami :)

a podium tuż tuż :)

qbxwkvq.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helo.
    Ja podczytuje ale pisac nie mam sily. Ostatnie sprzatania w domku i juz. Jestem padnieta obolala i zmeczona tym wszystkim ale nowosci wam nie powiedzialam. :p

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • na_cik Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :P
    Ja dzisiaj nie mam głowy do pisania.
    Wizyta jak wizyta ;) za 3 tyg.mamy USG a dzisiaj tylko pierdoły typu ważenie,ciśnienie,badanie itd.
    Od poczatku ciąży przytyłam 4,5kg sama nie wiem czy to dobrze...wolała bym nic nie przytyć. ;)
    Znowu meczy mnie zgaga :/
    Muszę jeszcze powiesić pranie i mogę iść spać. :D
    Dobrej nocy!

f2wlclb1tn9vsryr.png
    relgqps6zkgkuc7f.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak wszystkie sobie zrobiły wolne od forum w niedziele :)

Kas koniecznie napisz jak wyszły urodzinki córki :)

Aga nadal się nie odzywasz mam nadzieję że to efekt ogromu obowiązków przy Marcelu i tym ze ciągle karmisz go piersią.

Karola sił już nam wszystkim brak tak to jest jak trzeba się poruszać jak orka :)

A mnie dzisiaj zostało równe trzy tygodnie :)

relge6yd7jws6b5o.png

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Ja dzis meczacy dzien w szkole. Niedawno do domu wrocilam i zjadlam. Ostatnio ciagle cos i powoli mam juz dosc i teraz jakbym padla to do rana bym spala ale jeszcze troche trzeba wytrzymac. Jutro mam gina ale bez USG, wiec tak jak na_cik pisze same pierdoly. No jedyne co sie dowiem to jak wyszlo badanie glukozy, mam nadzieje, ze jest w porzadku.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do pamiętnika wkleiłam zdjęcie z kącikiem dla Wojtusia kto ma ochotę niech looka nie będę już tu wklejać żeby nie zaśmiecać :)

dorocia2324 lubi tę wiadomość

relge6yd7jws6b5o.png

• Eve Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas super. Chłopaki obaj fantastyczni, a Szymon kocha brata aż miło popatrzeć (wrzucę fotki jak będę na swoim kompie). Ja czuję się dobrze. Zostało mi do wagi przed ciążowej 2 kg, bo dziś się wreszcie zważyłam, choć nie obrażę się jak spadnie więcej kg. Cycamy sobie na razie bez dokarmiania.
    Dziewczyny ile Was już na finiszu, trzymam kciuki i oczekuję na kolejne rozpakowania:) Wtedy założymy wątek po tej stronie brzuszka:)

Dynamiczna super kącik, a łózko z biurkami dla chłopców super, sama za jakiś czas pomyślę o takim:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 21:04

dynamiczna, Kasandra, dorocia2324 lubią tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam :)

u nas pracowity dzisiaj dzień, a od rana coś mnie brzuchol dołem ciągnął :( ale przyjęcie Córci się udało wszyscy bardzo zadowoleni, więc to najważniejsze :)

dynamiczna dzięki za pamięć :) a kącik dla Dzidzi śliczny :) projekt z biurkami rewelacja :) naprawdę świetny pomysł :)

każdej z nas teraz jest już mega ciężko, znaczy tym na finiszu ;) doroci i na_cikowi jeszcze nie tak bardzo, ale za moment też będzie :) każda już zmęczona i każda się już chyba czuje jak słonica ;) ja oczywiście nie zauważam nadal czasem mojego stanu i próbuję biegaç jeszcze tu i tam, ale szybko sobie przypominam, że już nie da rady ;)

ciekawe czy dotrwam do następnej wizyty, a chciałabym w grudniu urodzić byłoby fajnie :)

dynamiczna, Eve, dorocia2324 lubią tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • na_cik Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)
    Ja dzisiaj miałam słaby dzień,wstałam rano z młodym ale jak emek się zwlekł to padłam i spałam 10-14.30 z przerwami na obroty i "mama,mama" ;)
    Generalnie emek dzisiaj się głownie zajmował młodym a my z Potomkiem sobie odpoczywaliśmy :D

Powiem Wam,że w pierwszej ciąży nie czułam się tak szybko ciężka a teraz już powoli robi mi się niewygodnie :/ no i zgagi już dokuczają...ehhh

Ale mi się marzy poród bez oksytocyny i innych "cudów" i żeby Potomek nie miał takiej żółtaczki jak Tymek...nie ma to jak marzenia ;) :P

Powinnam powoli zacząć ogarniać cokolwiek. Choćby poprać i poprasować ubranka ;) ale lenia mam :D

Nie mogę się doczekać świąt :) a raczej prezentów Tymka :D mama ma tyle prezentów dla synusia wybranych :P

f2wlclb1tn9vsryr.png
    relgqps6zkgkuc7f.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj ja też mam marzenie, żeby choć ten jeden raz wyjść na 3ci dzień, bo u mnie żółtaczka przy każdym była, a z Synkiem to dopiero jak miesiąc skończył to bilirubinę miał w normie :( także na_cik rozumiem i trzymam kciuki :)

choć mój em mówi, że naiwna jestem to liczę na salę porodu rodzinnego (bo do tej pory na zwykłej byliśmy zawsze) i na 3 dni w szpitalu liczę ;)

qbxwkvq.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny i tak nie mamy na to wszystko wpływu co ma być to będzie , najważniejsze jest to żeby dzieciaczki były zdrowe :)

Panowie właśnie wnoszą łóżka moich chłopców aaaa już nie mogę się doczekać efektu końcowego :) Cieszę się że zbiegło się to meblowanie ich pokoju z końcówką ciąży bo będą miło wspominać to że na świat zaraz przyjdzie Wojtuś bo nie ma tak ze tylko dla niego coś szykujemy ale dla nich też zmieni się przestrzeń i wreszcie każdy z nich będzie miał swój kącik w tym pokoju a przecież są coraz więksi i właśnie tego potrzebują :)

Dzisiaj tez odbieramy kanapę z Agaty także już od jutra będę w pełni gotowa na poród i niech się dzieje co chce... choć wolałabym zaczekać na grudzień.

Dzisiaj w nocy miałam już dość bolesne skurcze ale takie pojedyncze więc raczej nie groźne .

A teraz uwaga bo się uśmiejecie :)
    Wiecie co mi się śniło?? ..... że urodziłam ale nie dziecko tylko kurczaka tak ale takiego już obranego gotowego do pieczenia wiecie takiego jakiego kupuje się w sklepie :) w śnie byłam przerażona ale jak się obudziłam to sama z siebie się uśmiałam :) a i jeszcze dodam że prawego skrzydła nie umiałam urodzić bo gdzieś się tam zahaczyło Bosze jakie to było komiczne...

No to tyle rewelacji .... jak łóżka będą gotowe to zdjęcia wrzucę :)

relge6yd7jws6b5o.png

• mama hani Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny co tam u was?ja wczoraj jezdziłam do koleżanki niedawno urodziła córeczkę i pojechalismy w odwiedziny co dziwne jak trzymalam ją na rekach to moja hanusia nawet nie skrzeczała to dobry znak :)
    coś od wczoraj jakoś tak dziwnie boli mnie w dole brzucha jak nie przejdzie trzeba się bedzie udac do lekarza

relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dzisiaj w miarę spokojnie, staram się leżeć ile mogę, ale zaraz idę po Córcię do przedszkola :)

coś spojenie się odzywa, ale nie jest źle... po prostu byle do skończenia 38 tygodnia :) powoli muszę się posuwać jak żółw i będzie ok :)

mama_hanina jak.u Ciebie ?

dynamiczna Ty to masz sny ;) może to hormony porodowe tak działają ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 15:11

qbxwkvq.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wziełam nospe jedną poleżałam trochę i troche przeszło.
    kupiłam dziś w aptece palmers na rozstępy bo mam straszne jeszcze po pierwszej ciazy uzywała któraś z was?

Kasandra lubi tę wiadomość

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja używam pharmaceris, a palmers nigdy nie używałam :(

ja mam pełno rozstępów z tej ciąży i ciągle przybywa.... teraz więc używam już dwóch kremów przeciw rozstępom i na istniejące rozstępy :( on je znacznie spłyca i odbarwia, ale zobaczymy jak to będzie, bo brzuch ciągle rośnie, a 80kg tuż tuż...

a co myślicie Dziewczyny o tych pasach poporodowych ? mam zamiar sobie kupić taki naciągany, używałam go chwilę po pierwszej ciąży, a teraz mam sporo rozstępów, więc może się przydać, żeby skóra mogła wrócić.... zobaczymy :( a wy macie jakieś zdanie na temat tych pasów

qbxwkvq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama hani wrote:
    a wziełam nospe jedną poleżałam trochę i troche przeszło.
    kupiłam dziś w aptece palmers na rozstępy bo mam straszne jeszcze po pierwszej ciazy uzywała któraś z was?

to dobrze, że czujesz się lepiej, i odpoczywaj ile możesz :)

qbxwkvq.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    leżałam i robiłam na drutach szalik dla siostry :) a na kolację zrobilam parę nalesników z twarogiem najadłam się z corką :)
    ja też mam pełno rozstepów po pierwszej ciąży smarowalam czym się dało ale ni znikły, kupilam ten palmers i zobaczymy czy cos to da smaruje sie jeszcze oliwka dla dzieci dodatkowo

‹‹ 112 113 114 115 116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ