Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
No ja tez mam ostatnio zgage wieczorem jak nie wiem co. Chyba musze pomyslec o jakichs tabletkach lagodzacych ten stan. Choc mojej siostrze w ciazy pomagalo picie ogromnej ilosci mleka wiec najpierw chyba to wyprobuje. Matko w srode bylam u dentysty z ta dwojka, czwarty raz trucie i od wczoraj boli mnie znow jak chol*ra. Nie wiem czy wytrzymam do poniedzialku. No i boje sie bo ostatnio tyle pisalyscie, ze moze przez zeba dojsc do zakazenia no i u agi tak bylo niestety. I nie wiem co robic. Czy jednak wybrac sie prywatnie czy moze zrobic to zdjecie rtg zeba. Chol*ra nie wiem
Eve no to superBardzo sie ciesze, ze tak dobrze wam idzie i ze maluszek jest spokojniutki
No i fajnie, ze starszy braciszek angazuje sie w pomoc przy maluszku. No i koniecznie wrzucaj nam jakies zdjatko Olusia
Trzymajcie sie cieplutko
-
Tak cisza cisza bo większość z nas wije gniazdka dla maluszków. U mnie dzisiaj malowanie drugiego pokoju bo w poniedziałek przyjadą łóżka dla moich starszych chłopców.
Nie mam za bardzo czasu pisać ale staram się zaglądać co u Was. Eve bardzo się cieszę że Olek takim skarbem jest. Mam nadzieję że i nam uda się tak szybko wszystko ogarnąć.
Kas my zbliżamy się coraz bardziej do podium, Aga nas zostawiła w tyle ale myślę że za trzy tygodnie i my będziemy tulić maluszki.
Aga odzywaj się co u Ciebie bo się martwimy, pisz jak,możesz czy Marcel już z Tobą? I jak się czujecie.Kasandra, dorocia2324 lubią tę wiadomość
-
Hej hej
Ja dzisiaj nie mam głowy do pisania.
Wizyta jak wizytaza 3 tyg.mamy USG a dzisiaj tylko pierdoły typu ważenie,ciśnienie,badanie itd.
Od poczatku ciąży przytyłam 4,5kg sama nie wiem czy to dobrze...wolała bym nic nie przytyć.
Znowu meczy mnie zgaga
Muszę jeszcze powiesić pranie i mogę iść spać.
Dobrej nocy! -
No tak wszystkie sobie zrobiły wolne od forum w niedziele
Kas koniecznie napisz jak wyszły urodzinki córki
Aga nadal się nie odzywasz mam nadzieję że to efekt ogromu obowiązków przy Marcelu i tym ze ciągle karmisz go piersią.
Karola sił już nam wszystkim brak tak to jest jak trzeba się poruszać jak orka
A mnie dzisiaj zostało równe trzy tygodnie -
Witam
Ja dzis meczacy dzien w szkole. Niedawno do domu wrocilam i zjadlam. Ostatnio ciagle cos i powoli mam juz dosc i teraz jakbym padla to do rana bym spala ale jeszcze troche trzeba wytrzymac. Jutro mam gina ale bez USG, wiec tak jak na_cik pisze same pierdoly. No jedyne co sie dowiem to jak wyszlo badanie glukozy, mam nadzieje, ze jest w porzadku. -
U nas super. Chłopaki obaj fantastyczni, a Szymon kocha brata aż miło popatrzeć (wrzucę fotki jak będę na swoim kompie). Ja czuję się dobrze. Zostało mi do wagi przed ciążowej 2 kg, bo dziś się wreszcie zważyłam, choć nie obrażę się jak spadnie więcej kg. Cycamy sobie na razie bez dokarmiania.
Dziewczyny ile Was już na finiszu, trzymam kciuki i oczekuję na kolejne rozpakowania:) Wtedy założymy wątek po tej stronie brzuszka:)
Dynamiczna super kącik, a łózko z biurkami dla chłopców super, sama za jakiś czas pomyślę o takim:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2014, 21:04
dynamiczna, Kasandra, dorocia2324 lubią tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
witam
u nas pracowity dzisiaj dzień, a od rana coś mnie brzuchol dołem ciągnąłale przyjęcie Córci się udało wszyscy bardzo zadowoleni, więc to najważniejsze
dynamiczna dzięki za pamięća kącik dla Dzidzi śliczny
projekt z biurkami rewelacja
naprawdę świetny pomysł
każdej z nas teraz jest już mega ciężko, znaczy tym na finiszudoroci i na_cikowi jeszcze nie tak bardzo, ale za moment też będzie
każda już zmęczona i każda się już chyba czuje jak słonica
ja oczywiście nie zauważam nadal czasem mojego stanu i próbuję biegaç jeszcze tu i tam, ale szybko sobie przypominam, że już nie da rady
ciekawe czy dotrwam do następnej wizyty, a chciałabym w grudniu urodzić byłoby fajniedynamiczna, Eve, dorocia2324 lubią tę wiadomość
-
Hej hej
Ja dzisiaj miałam słaby dzień,wstałam rano z młodym ale jak emek się zwlekł to padłam i spałam 10-14.30 z przerwami na obroty i "mama,mama"
Generalnie emek dzisiaj się głownie zajmował młodym a my z Potomkiem sobie odpoczywaliśmy
Powiem Wam,że w pierwszej ciąży nie czułam się tak szybko ciężka a teraz już powoli robi mi się niewygodnieno i zgagi już dokuczają...ehhh
Ale mi się marzy poród bez oksytocyny i innych "cudów" i żeby Potomek nie miał takiej żółtaczki jak Tymek...nie ma to jak marzenia
Powinnam powoli zacząć ogarniać cokolwiek. Choćby poprać i poprasować ubrankaale lenia mam
Nie mogę się doczekać świąta raczej prezentów Tymka
mama ma tyle prezentów dla synusia wybranych
Kasandra, dorocia2324 lubią tę wiadomość
-
oj ja też mam marzenie, żeby choć ten jeden raz wyjść na 3ci dzień, bo u mnie żółtaczka przy każdym była, a z Synkiem to dopiero jak miesiąc skończył to bilirubinę miał w normie
także na_cik rozumiem i trzymam kciuki
choć mój em mówi, że naiwna jestem to liczę na salę porodu rodzinnego (bo do tej pory na zwykłej byliśmy zawsze) i na 3 dni w szpitalu liczę -
dziewczyny i tak nie mamy na to wszystko wpływu co ma być to będzie , najważniejsze jest to żeby dzieciaczki były zdrowe
Panowie właśnie wnoszą łóżka moich chłopców aaaa już nie mogę się doczekać efektu końcowegoCieszę się że zbiegło się to meblowanie ich pokoju z końcówką ciąży bo będą miło wspominać to że na świat zaraz przyjdzie Wojtuś bo nie ma tak ze tylko dla niego coś szykujemy ale dla nich też zmieni się przestrzeń i wreszcie każdy z nich będzie miał swój kącik w tym pokoju a przecież są coraz więksi i właśnie tego potrzebują
Dzisiaj tez odbieramy kanapę z Agaty także już od jutra będę w pełni gotowa na poród i niech się dzieje co chce... choć wolałabym zaczekać na grudzień.
Dzisiaj w nocy miałam już dość bolesne skurcze ale takie pojedyncze więc raczej nie groźne .
A teraz uwaga bo się uśmiejecie
Wiecie co mi się śniło?? ..... że urodziłam ale nie dziecko tylko kurczaka tak ale takiego już obranego gotowego do pieczenia wiecie takiego jakiego kupuje się w sklepiew śnie byłam przerażona ale jak się obudziłam to sama z siebie się uśmiałam
a i jeszcze dodam że prawego skrzydła nie umiałam urodzić bo gdzieś się tam zahaczyło Bosze jakie to było komiczne...
No to tyle rewelacji .... jak łóżka będą gotowe to zdjęcia wrzucęKasandra, dorocia2324 lubią tę wiadomość
-
czesc dziewczyny co tam u was?ja wczoraj jezdziłam do koleżanki niedawno urodziła córeczkę i pojechalismy w odwiedziny co dziwne jak trzymalam ją na rekach to moja hanusia nawet nie skrzeczała to dobry znak
coś od wczoraj jakoś tak dziwnie boli mnie w dole brzucha jak nie przejdzie trzeba się bedzie udac do lekarzaKasandra, dorocia2324 lubią tę wiadomość
-
u mnie dzisiaj w miarę spokojnie, staram się leżeć ile mogę, ale zaraz idę po Córcię do przedszkola
coś spojenie się odzywa, ale nie jest źle... po prostu byle do skończenia 38 tygodniapowoli muszę się posuwać jak żółw i będzie ok
mama_hanina jak.u Ciebie ?
dynamiczna Ty to masz snymoże to hormony porodowe tak działają
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2014, 15:11
-
ja używam pharmaceris, a palmers nigdy nie używałam
ja mam pełno rozstępów z tej ciąży i ciągle przybywa.... teraz więc używam już dwóch kremów przeciw rozstępom i na istniejące rozstępyon je znacznie spłyca i odbarwia, ale zobaczymy jak to będzie, bo brzuch ciągle rośnie, a 80kg tuż tuż...
a co myślicie Dziewczyny o tych pasach poporodowych ? mam zamiar sobie kupić taki naciągany, używałam go chwilę po pierwszej ciąży, a teraz mam sporo rozstępów, więc może się przydać, żeby skóra mogła wrócić.... zobaczymya wy macie jakieś zdanie na temat tych pasów
-
leżałam i robiłam na drutach szalik dla siostry
a na kolację zrobilam parę nalesników z twarogiem najadłam się z corką
ja też mam pełno rozstepów po pierwszej ciąży smarowalam czym się dało ale ni znikły, kupilam ten palmers i zobaczymy czy cos to da smaruje sie jeszcze oliwka dla dzieci dodatkowo