Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
ja robiłam sam wymaz z pochwy za 28zł.... a innych badań nie robiłam....
obyś Ty dostała swój wynik przed porodemciekawe może z nami to będzie tak z zaskoczenia
ja Wam powiem, że nie lubię tego zimna, bo muszę się naubierać z dzieciakami.... a teraz muszę iść po Małą, bo na zajęciach tanecznych jest, a tak mi się nie chce ubierać, że hej.... a ja nie chcę, żeby Dzieci miały wrażenie, że coś się zmienia, bo Dzidziuś się rodzi... więc staram się Ją zawsze zaprowadzić na zajęcia co piątek, bo ona tak je lubiale ta zima....brrrrr...
-
No my mimo jego zachowania nadal jestesmy konsekwentni co do zasad i ich przestrzegania. Caly czas wszystko mu tlumacze itd. Bedzie dobrze wiem
Na_cik zdrówka dla synka!!
Ja tez nie lubie zimna i cale szczescie, ze moge siedziec w cieplym domku. No bo to ubieranie i wszystko to meczace jest. -
hej dziewczyny a ja tam lubię zime zwłaszcza jak troche śniegu sypnie! dzisiaj robiłam pzorządki i sprzątałam w domu. by7łam w sklepie meblowym ogladałam jakąs większa szawke dla corki zeby mogła pomiescic swoje wszystkie szpargaly.
z m. jestem na wojennej scieżce tak mnie wkurzył ze myslałam ze wyjde z siebie i stane obok dobrze ze dzisiaj jest w pracy.
a wczoraj dostalam pismo z zusu ze ksiegowa zle wypelniła dokumenty ciekawe kiedy oni teraz przeleją kase, jak to jest z tym zusem?wie ktoś?
-
Mama hani jesli zle wypelnila dokumenty to one sie nie licza. Od momrntu dobrze zlozonych dokumentow zus ma 30 dni na wyplate kasiorki
Ja dzisiaj caly dzien skurczow. Raz z brzucha raz z plecow. Narazie siedze jeszcze w domu i na pewno do poniedzialku nigdzie sie nie ruszam nawet jak bede rodzic a co :p
Jutro jade tylko Marysie do babci na noc zostawic i wracam do domku rozszerzyc nozki przed emem do goleniaa w niedziele jedziemy po Marysie i na obiadek i wracamy do mojej mamy gdzie obecnie mieszkamy i o 22 po cichutku w malym pokoiku bedziemy wyganiac Ole
Mysle ze przez 2 godzinki nie urodze a za to w poniedzialek masaze itp.
Mam nadzieje ze dzisiejsze skurcze nic nie znacza.Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm -
mnie się dzisiaj brzuch stawia, ale nie było skurczy miesiączkowych.... ale za to spojenie mnie boli, może się dzidzia przemieszcze do porodu
moja szyjka długa i od strony krzyżowej, więc nic nie zapowiada żadnej akcji
karola co Ty tak chcesz odwlekać ten porodzik co ? -
dynamiczna a co do braku wyniku gbs.... jak szybko trzeba jechać do szpitala, żeby zdążyli podać antybiotyk ? pytałaś może gina ? ja nie zapytałam ciamajda....
a u mnie jednak zawsze wody pierwsze odchodziły i jakieś 6-7 godzin później jechałam do szpitala przy drugim porodzie przynajmniej.... bo tak skurcze pozwoliły, a teraz nie wiem czy zaraz jak odejdą wody czy normalnie.... nie wiem.... mam nadzieję, że w poniedziałek już może coś będzie wiadomo, ale obym nie urodziłaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 21:11
-
Kas pisalam chyba juz.
Tu chodzi o ubezpieczenie u ema w pracy. Jest miesiac karencji i jesli urodze do 1 grudnia to nic nam sie nie nalezy a jesli od 1 grudnia to dostaniemy sporo kasiorki.
Mnie tez odeszly wody najpierw a dlugo dlugo nie bylo skurczy wiec sama teraz tez nie wiem. Jak zaczely sie skurcze to od razu poszlo wiec boje sie ze nie dojedziemy a z drugiej strony chcialabym ta 1 faze byc w domku
Moja macica cwiczy i az sie boje zeby zdazyc do tego szpitalaKasandra lubi tę wiadomość
Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm -
aaaaaaa.... no tak tak pisałaś Kochana pisałaś
sorko wyleciało mi z głowy
ja się boję, żeby oni zdążyli antybiotyk podać w raziw czegobo tak bym na lajcie czekała pierwszą fazę do skurczy częstych, ale boję się, że może iść szybko.... a chyba 4 godziny przed wyjściem główki, że się tak wyrażę..
-
Po wizycie na ważnie mamy 4080g, wypisową ze szpitala 3700g, także przybrał dobrze, ale w tej dolnej normie. Musimy zobaczyć czy nie brakuje mu z cyców. Kolejne ważenie za 2 tygodnie. Poza tym zdrowy jak ryba, a nóżki pięknie się korygują.
Poza tym Olek to istny Aniołek, choć wiadomo, że lubi przytulanie, noszenie i spanie z rodzicami w łóżku, ale i my to wszystko lubimy:)
Szymek jest wspaniałym starszym bratem, choć czasami chyba troszkę zamęczyłby Olka gdyby mógł
Obiecane fotki:)
Kasandra, dorocia2324, belladonna, mama hani, na_cik, Goosiaczek2 lubią tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
eve cudowna, po prostu CUDOWNA Rodzinka
nóżki ważne, że szybka reakcja to sukces murowany, a waga... może dłuższy jest po prostu teraz
CUDOWNIE
u mnie każdy Maluszek spał z nami w łóżku do roczku, nie męczyłam siebie, bo i tak zawsze zasypiałam przy karmieniua zresztą ja to uwielbiam
Eve, dorocia2324 lubią tę wiadomość
-
Eve no fotki przepiekne, az nadal mam usmiech na twarzy i juz nie moge sie doczekac mojego szkraba na swiecie. Z Olka to juz na prawde kawal chlopa i brat jaki dumny
Ja tez spalam z mlodym jak go karmilam piersia, bylo mi tak najlepiej. No i moglam w miare wypoczac.
Ja tez lubie sie przytulac itd. Ale jednak wyznaje zasade, ze dzieci powinny spac same. Lubie miec swobode w lozku no i rodzice chociaz noc musza miec dla siebie. Ale uwielbiam jak przychodzi do mnie rano i wtedy jeszcze lezymy, przytulamy sie i w ogole. W ciagu dnia przytulanki jak najbardziej mile widziane
Karola trzymam kciuki zebys urodzila po 1 grudnia -
Eve chłopaki prześliczne. Aż się rozczuliłam. Pamiętam jak mój Filip kładł się obok Bartusia (miał wtedy trzy lata) to był bezcenny widok. Teraz Wojtuś będzie miał ovstawę z obu stron hehe
Karola nogi do góry i trzymamy do poniedziałku ale ja chyba mam łatwiej bo szyjka długa a główka wysoko. Ale tobie też życzę coby nie wcześniej niż jutro ok północy cie wzięło.
U nas te przytulanki jeszcze nie minęły pomimo starszego wieku ale teraz to oczywiście tylko w domu bo publicznie to już wstyd.
Ja lubie Przytulanki szczególnie do małych dzieci one tak specyficznie pachną a ja uwielbiam ten zapach zatem moje często były na rękach jak tylko mogłam. Oczywiście teraz tez przytyłam moich chłopców ale to już jest inne przytulanie.dorocia2324 lubi tę wiadomość
-
boli mnie coś spojenie, więc się położyłam odpoczać
stawia mi się brzuch dość często od wczoraj, ale nie sądzę, żeby cokolwiek miało się dziać
na dodatek miałam biegunkę rano, mam nadzieję, że dzieci nic nie przyniosły z przedszkoli.....
ale powiem Wam, że em jeździ samochodem do pracy od połowy listopada, ale dzisiaj samochód się zbuntował i nie odpalił.... więc znając nasze szczęście to właśnie dzisiaj zacznie się coś dziaća ponadto umówiliśmy się na wizytę do znajomych na jutro na chwilę, bo im się miesiąc temu wyczekiwany Dzidziuś urodził
a my co chwilę katary, kaszle i inne, więc dopiero teraz się udało umówić na odwiedziny, więc to kolejny powód do porodu dzisiaj