X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wiem że to 28 kosztuje ale ja jeszcze wymaz robiłam a.to 50 zł :-)

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja robiłam sam wymaz z pochwy za 28zł.... a innych badań nie robiłam....

obyś Ty dostała swój wynik przed porodem :) ciekawe może z nami to będzie tak z zaskoczenia ;)

ja Wam powiem, że nie lubię tego zimna, bo muszę się naubierać z dzieciakami.... a teraz muszę iść po Małą, bo na zajęciach tanecznych jest, a tak mi się nie chce ubierać, że hej.... a ja nie chcę, żeby Dzieci miały wrażenie, że coś się zmienia, bo Dzidziuś się rodzi... więc staram się Ją zawsze zaprowadzić na zajęcia co piątek, bo ona tak je lubi :) ale ta zima....brrrrr...

qbxwkvq.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my mimo jego zachowania nadal jestesmy konsekwentni co do zasad i ich przestrzegania. Caly czas wszystko mu tlumacze itd. Bedzie dobrze wiem :)

Na_cik zdrówka dla synka!!

Ja tez nie lubie zimna i cale szczescie, ze moge siedziec w cieplym domku. No bo to ubieranie i wszystko to meczace jest.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konsekwencja przede wszystkim :) świat nadal musi wyglądać jak do tej pory :)

dorocia2324 lubi tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny a ja tam lubię zime zwłaszcza jak troche śniegu sypnie! dzisiaj robiłam pzorządki i sprzątałam w domu. by7łam w sklepie meblowym ogladałam jakąs większa szawke dla corki zeby mogła pomiescic swoje wszystkie szpargaly.
    z m. jestem na wojennej scieżce tak mnie wkurzył ze myslałam ze wyjde z siebie i stane obok dobrze ze dzisiaj jest w pracy.
    a wczoraj dostalam pismo z zusu ze ksiegowa zle wypelniła dokumenty ciekawe kiedy oni teraz przeleją kase, jak to jest z tym zusem?wie ktoś?

relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama hani jesli zle wypelnila dokumenty to one sie nie licza. Od momrntu dobrze zlozonych dokumentow zus ma 30 dni na wyplate kasiorki

Ja dzisiaj caly dzien skurczow. Raz z brzucha raz z plecow. Narazie siedze jeszcze w domu i na pewno do poniedzialku nigdzie sie nie ruszam nawet jak bede rodzic a co :p
    Jutro jade tylko Marysie do babci na noc zostawic i wracam do domku rozszerzyc nozki przed emem do golenia :) a w niedziele jedziemy po Marysie i na obiadek i wracamy do mojej mamy gdzie obecnie mieszkamy i o 22 po cichutku w malym pokoiku bedziemy wyganiac Ole
    Mysle ze przez 2 godzinki nie urodze a za to w poniedzialek masaze itp.

Mam nadzieje ze dzisiejsze skurcze nic nie znacza.

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie się dzisiaj brzuch stawia, ale nie było skurczy miesiączkowych.... ale za to spojenie mnie boli, może się dzidzia przemieszcze do porodu :) moja szyjka długa i od strony krzyżowej, więc nic nie zapowiada żadnej akcji ;)

karola co Ty tak chcesz odwlekać ten porodzik co ?

qbxwkvq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dynamiczna a co do braku wyniku gbs.... jak szybko trzeba jechać do szpitala, żeby zdążyli podać antybiotyk ? pytałaś może gina ? ja nie zapytałam ciamajda....

a u mnie jednak zawsze wody pierwsze odchodziły i jakieś 6-7 godzin później jechałam do szpitala przy drugim porodzie przynajmniej.... bo tak skurcze pozwoliły, a teraz nie wiem czy zaraz jak odejdą wody czy normalnie.... nie wiem.... mam nadzieję, że w poniedziałek już może coś będzie wiadomo, ale obym nie urodziła ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 21:11

qbxwkvq.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas pisalam chyba juz.
    Tu chodzi o ubezpieczenie u ema w pracy. Jest miesiac karencji i jesli urodze do 1 grudnia to nic nam sie nie nalezy a jesli od 1 grudnia to dostaniemy sporo kasiorki.
    Mnie tez odeszly wody najpierw a dlugo dlugo nie bylo skurczy wiec sama teraz tez nie wiem. Jak zaczely sie skurcze to od razu poszlo wiec boje sie ze nie dojedziemy a z drugiej strony chcialabym ta 1 faze byc w domku
    Moja macica cwiczy i az sie boje zeby zdazyc do tego szpitala

Kasandra lubi tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaaa.... no tak tak pisałaś Kochana pisałaś :) sorko wyleciało mi z głowy ;)

ja się boję, żeby oni zdążyli antybiotyk podać w raziw czego :/ bo tak bym na lajcie czekała pierwszą fazę do skurczy częstych, ale boję się, że może iść szybko.... a chyba 4 godziny przed wyjściem główki, że się tak wyrażę..

qbxwkvq.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas nie pytałam nie wiem nic w tym temacie wiec nie pomogę :-(

relge6yd7jws6b5o.png

• Eve Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie na ważnie mamy 4080g, wypisową ze szpitala 3700g, także przybrał dobrze, ale w tej dolnej normie. Musimy zobaczyć czy nie brakuje mu z cyców. Kolejne ważenie za 2 tygodnie. Poza tym zdrowy jak ryba, a nóżki pięknie się korygują.
    Poza tym Olek to istny Aniołek, choć wiadomo, że lubi przytulanie, noszenie i spanie z rodzicami w łóżku, ale i my to wszystko lubimy:)
    Szymek jest wspaniałym starszym bratem, choć czasami chyba troszkę zamęczyłby Olka gdyby mógł:)
    Obiecane fotki:)
    9d24a55c1e37d82amed.jpg
    2c0d8c4ac1f08a8dmed.jpg
    42b55239fb40d2ffmed.jpg
    41fc52cc9c5750b5med.jpg
    312a0331420eeea0med.jpg
    63a4910f6c874d7dmed.jpg
    86b9b96cac42b224med.jpg
    c0476bd12fa5a798med.jpg

Kasandra, dorocia2324, belladonna, mama hani, na_cik, Goosiaczek2 lubią tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eve cudowna, po prostu CUDOWNA Rodzinka :) nóżki ważne, że szybka reakcja to sukces murowany, a waga... może dłuższy jest po prostu teraz :) CUDOWNIE :)

u mnie każdy Maluszek spał z nami w łóżku do roczku, nie męczyłam siebie, bo i tak zawsze zasypiałam przy karmieniu ;) a zresztą ja to uwielbiam :)

Eve, dorocia2324 lubią tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas, ja mam tak samo, zasypiam przy karmieniu, a nawet jak nie to uwielbiam takiego przytulasa, teraz już czasami 2:)

Kasandra, dorocia2324 lubią tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj ja uwielbiam się przytulaç :) czuć takie ciepełko i mięciutkie ciałko... potem nie będą chcieli z nami spać, więc trzeba korzystać teraz ;)

Eve, dorocia2324 lubią tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, już niedługo to nawet buziaków nie będą chcieli, także korzystam ile wlezie. Noszę, przytulam, bo dzieci tak szybko rosną.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve no fotki przepiekne, az nadal mam usmiech na twarzy i juz nie moge sie doczekac mojego szkraba na swiecie. Z Olka to juz na prawde kawal chlopa i brat jaki dumny :D

Ja tez spalam z mlodym jak go karmilam piersia, bylo mi tak najlepiej. No i moglam w miare wypoczac.
    Ja tez lubie sie przytulac itd. Ale jednak wyznaje zasade, ze dzieci powinny spac same. Lubie miec swobode w lozku no i rodzice chociaz noc musza miec dla siebie. Ale uwielbiam jak przychodzi do mnie rano i wtedy jeszcze lezymy, przytulamy sie i w ogole. W ciagu dnia przytulanki jak najbardziej mile widziane :)
    Karola trzymam kciuki zebys urodzila po 1 grudnia :)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve chłopaki prześliczne. Aż się rozczuliłam. Pamiętam jak mój Filip kładł się obok Bartusia (miał wtedy trzy lata) to był bezcenny widok. Teraz Wojtuś będzie miał ovstawę z obu stron hehe ;-)

Karola nogi do góry i trzymamy do poniedziałku ale ja chyba mam łatwiej bo szyjka długa a główka wysoko. Ale tobie też życzę coby nie wcześniej niż jutro ok północy cie wzięło.

U nas te przytulanki jeszcze nie minęły pomimo starszego wieku ale teraz to oczywiście tylko w domu bo publicznie to już wstyd.

Ja lubie Przytulanki szczególnie do małych dzieci one tak specyficznie pachną a ja uwielbiam ten zapach zatem moje często były na rękach jak tylko mogłam. Oczywiście teraz tez przytyłam moich chłopców ale to już jest inne przytulanie. :-)

relge6yd7jws6b5o.png

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja melduję się w dwupaku :)

qbxwkvq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boli mnie coś spojenie, więc się położyłam odpoczać :) stawia mi się brzuch dość często od wczoraj, ale nie sądzę, żeby cokolwiek miało się dziać ;) na dodatek miałam biegunkę rano, mam nadzieję, że dzieci nic nie przyniosły z przedszkoli.....

ale powiem Wam, że em jeździ samochodem do pracy od połowy listopada, ale dzisiaj samochód się zbuntował i nie odpalił.... więc znając nasze szczęście to właśnie dzisiaj zacznie się coś dziać ;) a ponadto umówiliśmy się na wizytę do znajomych na jutro na chwilę, bo im się miesiąc temu wyczekiwany Dzidziuś urodził :) a my co chwilę katary, kaszle i inne, więc dopiero teraz się udało umówić na odwiedziny, więc to kolejny powód do porodu dzisiaj ;)

qbxwkvq.png
‹‹ 122 123 124 125 126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ