X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dynamiczna razem pojedziemy na porodówkę i urządzimy sobie wyścigi, która pierwsza ;)

ja też byłam nacięta, ale mnie osobiście się wydaje, że zaniedbano mój poród i niestety tak się to skończyło... pani mnie nacięła jak mnie już wszystko od pękania bolało, bo ten ból pamiętam.... ale ja im mówiłam wcześniej, że mnie boli krocze strasznie, ale cóż.... wiadomo, że poród to nie spacer, ale po drugim porodzie mogę z pełną odpowiedzialnością powiedzieć, że czułam jak mi wszystko strzela włącznie z szyjką.... to dramat był.... pamiętam dobrze, że położna została w jednym momencie z 3 rodzącymi kobietami jedna sama.... ehhhh... ale ważne, że teraz musi być lepiej ;)

eve no Olek spory chłopaczek :)

ciekawe jak to z nami będzie :)

qbxwkvq.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas wspolczuje przezyc. Az mnie ciarki przeszly.

No ciekawe jakie maluszki sie urodza. Ja uciekam lulu bo jutro znow mam troche do zrobienia. Alez sie to moje dzieciatko wbrzuszku wierci i przeciaga :D Dobranoc kobietki :)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobranoc Kobitki :) u mnie też bal w brzuchu po całym dniu średniej aktywnoście ;) pęcherz jest biedny przez to wszystko ;)

dlatego u mnie strach przed porodem o tyle jest, że mam dużo blizn, które są nie rozciągliwe.... ale spoko damy radę :) już raz urodziłam z tymi bliznami to teraz też dam radę :) a Bogu dziękuję, że Maleńka zdrowa i rozwija się szybciej nawet niż na Jej wiek :)

dorocia2324 lubi tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jaka tu cisza z rana no nie mogę :)

Muszę Wam powiedzieć że czuję się już bardzo dobrze tabletki pomogły :)

Wciąż ogarniam trzy dniowe porządki w domu bo wiecie wprawdzie moi mężczyźni się mocno starają ale jak mama sobie posprząta to nie ma .... he taki cytat mi się z filmu przypomniał :)

Aguś napisz coś o Marcelku jak się czuje czy udaje Ci się go karmić jak tam badania , szczepienia , kupki itp :)

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się przyłączam do pytania dynamicznej :)

a ja dzisiaj dopiero zaniosłam wymaz gbs, bo sobie zapomnieliśmy z ginem o tym... wczoraj się się zorientował to się przeraził widziałam ;) powiedział, że jakbym urodziła przed wynikiem to dadzą mi antybiotyk na wszelki wypadek :) ale do wtorku na poród się nie zapowiada ;) chyba, że badanie coś ruszyło, ale wątpię....

dynamiczna cieszę się, że jest Ci lepiej :) całe szczęście :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 09:06

qbxwkvq.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz kas a ja gbs zrobiłam 22.10 do tej pory wyniku nie mam bo mój gin ma problem z łącznością z laboratorium więc sama nie wiem czy do porodu go otrzymam no i tak myślę że jak nie to 80 zł pójdzie w błoto ale cóż może uda się coś zdziałać.

Podczytuje tak te listopadówki i normalnie płakać mi się chce co rusz jakiś problem z porodem , albo z wyjściem ze szpitala albo z karmieniem kurcze pechowy ten miesiąc dla rodzących jest chyba nasza Eve jest takim wyjątkiem na skalę całego forum że ma się świetnie i Oluś jak aniołek :)

Ciekawa jestem jak na grudniówkach będzie atmosfera na razie wszystkie pozytywnie nastawione i szybko chcą rodzić nawet te co dopiero są w 36 tyg :)

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) Ja dzis pozno wstalam i dopiero wciagnelam kanapeczki z nutella i kakao :D A wczoraj wieczorem draze orzechowe, ale pyszne byly :) Po porodzie juz tak slodko nie bedzie bo trzeba bedzie o linie dbac he.

Tez sie dolaczam do pytania dynamicznej :)

Musze dzis posprzatac gore, ogarnac dol, wyprac ciuszki bobaska i poskladac te co suche. Do tego poszukac rzeczy na necie itd. Nie bede sie nudzic ;)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olek dzisiaj kończy 3 tygodnie, ale ten czas leci z tej okazji wczoraj i dzisiaj troszkę pomarudził. Z karmieniem nie mamy problemów, choć raz dziennie a czasami co drugi dzień wypija posiłek z butli tak 60 - 80 ml, mleko Hipp bio combiotic. Zaraz biegniemy na ważenie żeby sprawdzić czy dobrze przybiera, wieczorem obiecuję zdjęcia.
    Tak w 100% bezproblemowo nie jest, bo Olek ma troszkę złe ułożenie stópek przez swoją długośc i mało miejsca w brzuszku, ale od 4 doby nosi buciki ortopedyczne i ćwiczymy kilka razy dziennie i już po kontroli ortopedycznej widać ogromną poprawę, także jak to powiedziała pani doktor w jego wypadku to tylko taka kosmetyka, ale gdyby nie szybka reakcja to byłby duży problem.

mama hani lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz eve ale najwazniejsze, ze wszystko jest pod kontrola i ze to tylko kosmetyka ;) No Olek to kawal chlopa. Czekamy na relacje ile przybral i oczywiscie na zdjecia. Ja tez zaraz wstawie z USG.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za słowa wsparcia, szczególnie Tobie Kas <3
    Wiem. Wszytstko wiem, że to był przymus, to było ratowanie mnie i małego. Ale serce boli, bo wszystko miało potoczyć się inaczej. Chciałam po prostu sama urodzić swoje dziecko.

A co u nas?
    Kolki.
    Wieczorami Marceluś płacze, ma twardy brzuch. Więc masaże idą w ruch. Na jedzenie b. uważam, więc to na pewno nie od mleka. Dostaje krople sab simplex i wczoraj było ok.

Siuśki i kupki na lewo i prawo. Szczególnie jak mama założy nowego pampersa, albo podczas przebierania. A co :)

Wczoraj ważył 2990, więc rośniemy.
    Karmimy się tylko piersią. W szpitalu zrobiłam sobie zapas mleka swojego, pomroziłam i jak np. dziś musiałam wyjechac do dentysty to maluch wypił z butli moje mleko. Zuch chłopak, bo dał radę. Córa za nic w świecie nie pociągnęła nic z butli. <nota bene leczenie kanałowe i 400 zł nie moje, wrr>

Ja doszłam już do siebie fizycznie.
    W nowym domku mieszka się super :) Za to jest co sprzątać, oj jest.

mama hani lubi tę wiadomość

• aga.just Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve to my świętujemy razem dziś 3 tyg :D :D

O której rodziłaś?

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oto dzidzius i jego lokum :)

out.php?t=914953_unnamed.jpg
    out.php?t=914954_unnamed1.jpg
    out.php?t=914955_unnamed2.jpg
    out.php?t=914956_unnamed3.jpg
    out.php?t=914958_unnamed8.jpg
    out.php?t=914959_bezntytu-u.png

aga.just, na_cik, mama hani, Eve lubią tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale wyraźne zdjęcia, wow!

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga oby kolki szybko minely bo na pewno to uciazliwe i meczace dla Ciebie i maluszka. Ladnie Marcelek rosnie :) A corka jak na dzidziusia? No na swoim to na pewno sie inaczej mieszka, w koncu mozna odpoczac psychicznie. Czekamy na zdjecia Marcelka :)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aj ze zdjęciami to może być kiepsko, bo ja anty zdjęciowa jestem w sieci :)

Córa zakochana w bracie. Całuje, przytula, pomaga przy przebieraniu. Oby jej tak zostało.

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus no jak uwazasz. Ja namawiac nie bede ale z checia bym zobaczyla Marcelka :) No to super, ze cora tak fajnie sie odnalazla w nowej sytuacji. Moj jest ostatnio taki nie dobry i tak sie madruje i sprzeciwia ze zaczelam sie obawiac jak to bedzie po porodzie. Ale mam nadzieje, ze to taki przejsciowy bunt i sprawdzanie naszych granic, mam nadzieje.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostało Wam jeszcze trochę czasu, na pewno wytłumaczysz małemu co i jak i będzie ok :) Trzymam kciuki.

• na_cik Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :P
    Dorocia :) zdjęcia super !:D ja czekam na USG ale raczej 3D nie będzie...

Moje dziecko dzisiaj gorączkuje więc ominęły Nas zajęcia :(
    Zajrzę do Was jak już młody wieczorem zaśnie bo teraz to kiepsko...
    Miłego dnia!

f2wlclb1tn9vsryr.png
    relgqps6zkgkuc7f.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś od tego tutaj jesteśmy... trzymaj się Kochana :) nam na kolki najbardziej pomagał ciepły termoforek na brzuszek, chwilka wystarczała i szło jak trzeba :) kupiliśmy taki z okryciem w kształcie hipopotama, żeby Mały się nie bał :) nawet w rossmanie coś takiego widziałam :)

kupki, siuśki ehhhh :) dzień jak codzień ;) a szczególnie przyjemnie się sika i robi kupki do świeżego pampersika ;) skąd ja to znam :)

ja z paciorkowca mam wyniki we wtorek, bo sama robiłam i niosłam do labu :) 28zł mnie to kosztowało :)

qbxwkvq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia spokojniento taki etap i pewno mu przejdzie :) nic się nie martw, do porodu jeszcze troszkę zostało, więc jeszcze mu się odmieni :) trzymam kciuki :)

a zdjęcia śliczne :) piękne :)

na_cik zdrówka dla Synka....

na_cik, dorocia2324 lubią tę wiadomość

qbxwkvq.png
‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ