SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Wiesz, że jest ważny. Ale czy wiesz, który, kiedy i dlaczego?
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem skąd te wysokie crp ale ponoć świadczy o infekcji tak? Ja miałam katar jak rodziłam teraz już nie mam ale może młodego zaraziłam choć nie słyszę żeby miał katar.

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• aga.just Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, wysokie crp to infekcja. Ja miałam przy przyjęciu 2, a decyzja o cc była jak miałam 4. Za to maluch crp 0.
    A co mówią lekarze? Podają jakiś powód?

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To bede musiala pomyslec o takim czyms dla mojego P jak bede po porodzie, bo bylo by super jakby 14 dni z nami w domu byl :) Juz bym nie miala traumy. Moj gin bez problemu takie cos wypisze, wiec sie nawet nie martwie :D

Dynamiczna i kas mam nadzieje, ze wszystko szybko wroci do normy. No ciekawe skad takie cos...

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i kolejne pismo z ZUS-u, ze w zwiazku z trfajacym postepowaniem odraczaja wyjasnienie sprawy do 13.01.2015r. Super. Od poczatku zadnych pieniedzy z ZUS-u a na 12 lutego mam termin. Oni sa smieszni i za co ja mam zyc?! Dzwonilam do mojej prawniczki i musze napisac pismo do ZUS-u bo ona sama mowi, ze to juz jest smieszne co oni robia. :(

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia współczuję przejść z zus jedyne pocieszenie że muszą wszystko nadpłacić wiec wpadnie Ci wieksza kasa na raz a czemu oni Cie tak kontrolują jesteś na działalność czy na etacie?

Aga lekarka nic konkretnego nie powiedziała prócz tego że norma jest 5 o on ma 6 i że jutro trzeba znowu skontrolować. I że klinicznie to on jej się bardzo podoba tylko ten wynik.

relge6yd7jws6b5o.png

• mama hani Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny my miałyśmy dzisiaj straszna nic i dzień. Corka w nocy wymiotowała w dzień biegunka dobrze ze troche pospała to jej przeszło, a pod wieczor zaczeła zawic i leciec ropa z oczu więc chyba zpalenie spojówek czekam na męza zeby podjechac do apteki i cos kupic. msakra jak nie urok to... .
    doroci wkoncu wyplaca ja też czekam na kasę z zusu ale chyba juz do swiat nie bedzie

relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dynamiczna jestem na umowie o prace ale pewnie dlatego sprawdzaja bo 10.07 sie zatrudnilam a 20.08 poszlam na zwolnienie. Tylko, ze szefowa skonczyli kontrolowac w pazdzierniku, w listopadzie ani ja ani ona nie mialysmy zadnej kontroli to po co teraz znow przedluzyli? Zeby nie wyplacic i tyle.
    No to trzymam kciuki, zeby jutro bylo wszystko w porzadku i zebyscie wyszli do domu.

Mama hani ja od poczatku zwolnienia zadnej kasy nie dostalam bo caly czas cos sprawdzaja. A zaraz rodze.
    Biedna malutka. Wymeczylyscie sie na pewno. Mam nadzieje, ze to nie jelitowka, a oczka ropieja bo moze jej cos z wiatru wpadlo. Krople powinny pomoc.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dynamiczna to jakieś inne normy u maluchów chyba są, bo pamiętam że jak mi badali to norma była do 0.5
    Mam nadzieję, że szybko crp spadnie i pójdziecie do domu :)

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam :)

u mnie tylko tyle mówią, że miałam zielone wody i to jest pierwszy sygnał od dziecka, że coś jest jakaś infekcja, norma jak pisała dynamiczna do 5, moja miała 6.4 w pierwszej dobie, a teraz podrosło do 12 :( ma antybiotyk, więc 5 dni musi brać, jak w piątek będą wyniki dobre to wyjdziemy.... i taką mam nadzieję...

mama_haninl współczuję... mojemu też ostatnio z tymi oczkami coś było :( a jelitówka to masakra.... życzę Wam dużo zdrówka....

dorocia cierpliwości Tobie życzę :) zus to dramat jest, ale oni lubią takie sytuacje kontrolować...

qbxwkvq.png
  • na_cik Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobitki :)
    Ale produkujecie ;) współczuję,że musicie siedzieć dłużej w szpitalu :( ja też z synkiem siedziałam...ale pomyślcie o tych rodzicach którzy z wcześniakami siedzą np.2 miesiące :(

Dorocia,Tobie też współczuję przejścia z ZUSem :/ Oni zawsze szukają kozła ofiarnego na najsłabszych :/

U Nas było już nieźle a ostatniej nocy mój ślubny zostawił okno otwarte i wszyscy wstaliśmy w takim stanie,że szkoda gadać. Mąż na zwolnieniu lekarskim do końca tygodnia. Mam nadzieję,że się wykurujemy w końcu. Ehhh...

Wiecie,że ja nic nie mam przygotowane? Z synem miałam termin na 19 lutego a na święta już miałam torbę spakowaną. Teraz jakoś się nie zapowiada,żebym się za coś wzięła... :( mam i tak dużo do roboty :/

f2wlclb1tn9vsryr.png
    relgqps6zkgkuc7f.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas ciekawe skad te zielone wody. Ale najwazniejsze, zeby Aurelka szybko wrocila do zdrowia i do domu.

Na_cik wspolczuje dalszego ciagu choroby i trzymam kciuki zebyscie juz zdrowieli.
    Ja juz wiekszosc rzeczy mam dla siebie i dla dzidziusia. Jutro ma przyjsc paczka z apteki i niedlugo pakuje torbe do szpitala. Ubranka, posciel i zabawki tez mam poprane. Zostalo lozeczko dla bobaska do ogarniecia i porzadki swiateczne za ktore tez sie za chwile biore bo troche tego jest a oszczedzac tez jeszcze sie trzeba.

Do ZUS-u bede pisala pismo za rada prawniczki i zobaczymy co bedzie, bo juz nawet o nich myslec mi sie nie chce.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i tak mnie zab boli, ze masakra. Chyba wyzyna mi sie osemka na gorze, na razie nic nie widac tylko dziaslo troche czerwonawe i bardziej rozpulchnione. Tabletki na razie nie biore chyba, ze juz na prawde nie bede mogla wytrzymac. Zawsze cos :/

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola milczy może to jednak już :)

dorocia współczuję zęba, najlepiej wybierz się zaraz do dentysty...

dynamiczna daj znać jak będziesz miała wyniki Wojtusia :) trzymam kciuki za szybkie wyjście :)

qbxwkvq.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w dwupaku z cala nocka spedzona na ip. Jestem w domku nic sie nie wyklulo

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas hehe w tym samym czasie pisalysmy. Jestem wykonczona i ide spac. Napisze wszystko jak wstane

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedna karola tyle sie meczysz kobitko.

Trzymam kciuki za wyniki waszych bobaskow kas i dynamiczna i szybkiego powrotu do domu.

Ja o 3 sie obudzilam na siku i tak zab bolal i gardlo ze troche sie pomeczylam zanim usnelam. Teraz na razie jest oki. Z nosa leci ciurkiem. Powiedzcie mi czy jak mam katar, boli mnie gardlo i jest czerwone to moge robic badania krwi i moczu? I wyjda prawidlowo? Bo w poniedzialek mam wizyte i jutro badania chcialam zrobic.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety jestem na patologie noworodka z małym naszczęście jest że mną cały czas. Biorą go tylko do badań puki co. Muszą włączyć antybiotyk bo crp wciąż dodatnie i rozmaz nie jest prawidłowy.

relge6yd7jws6b5o.png

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dynamiczna... i skad takie cos sie wzielo. Dobrze, ze jestescie razem i niech dzialaja, zebyscie szybko mogli wracac do domu. Informuj nas co i jak.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • na_cik Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dynamiczna! Trzymam mocno kciuki za Was :( oby jak najszybciej się unormowało!

Karola i kciuki za Twój poród &&&&&! Ja to już bym chciała koniec stycznia ;) i też wiedzieć,że zaraz będzie po ciąży. :/

Idę na chwilę na spacer z młodym :)

f2wlclb1tn9vsryr.png
    relgqps6zkgkuc7f.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Być może zaraził się infekcja jeszcze w brzuszku zatem kobitki proszę was nie bagatelizujcie żadnego wirusa ani żadnej bakterii.

relge6yd7jws6b5o.png

‹‹ 134 135 136 137 138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ