X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem skąd te wysokie crp ale ponoć świadczy o infekcji tak? Ja miałam katar jak rodziłam teraz już nie mam ale może młodego zaraziłam choć nie słyszę żeby miał katar.

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• aga.just Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, wysokie crp to infekcja. Ja miałam przy przyjęciu 2, a decyzja o cc była jak miałam 4. Za to maluch crp 0.
    A co mówią lekarze? Podają jakiś powód?

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To bede musiala pomyslec o takim czyms dla mojego P jak bede po porodzie, bo bylo by super jakby 14 dni z nami w domu byl :) Juz bym nie miala traumy. Moj gin bez problemu takie cos wypisze, wiec sie nawet nie martwie :D

Dynamiczna i kas mam nadzieje, ze wszystko szybko wroci do normy. No ciekawe skad takie cos...

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i kolejne pismo z ZUS-u, ze w zwiazku z trfajacym postepowaniem odraczaja wyjasnienie sprawy do 13.01.2015r. Super. Od poczatku zadnych pieniedzy z ZUS-u a na 12 lutego mam termin. Oni sa smieszni i za co ja mam zyc?! Dzwonilam do mojej prawniczki i musze napisac pismo do ZUS-u bo ona sama mowi, ze to juz jest smieszne co oni robia. :(

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia współczuję przejść z zus jedyne pocieszenie że muszą wszystko nadpłacić wiec wpadnie Ci wieksza kasa na raz a czemu oni Cie tak kontrolują jesteś na działalność czy na etacie?

Aga lekarka nic konkretnego nie powiedziała prócz tego że norma jest 5 o on ma 6 i że jutro trzeba znowu skontrolować. I że klinicznie to on jej się bardzo podoba tylko ten wynik.

relge6yd7jws6b5o.png

• mama hani Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny my miałyśmy dzisiaj straszna nic i dzień. Corka w nocy wymiotowała w dzień biegunka dobrze ze troche pospała to jej przeszło, a pod wieczor zaczeła zawic i leciec ropa z oczu więc chyba zpalenie spojówek czekam na męza zeby podjechac do apteki i cos kupic. msakra jak nie urok to... .
    doroci wkoncu wyplaca ja też czekam na kasę z zusu ale chyba juz do swiat nie bedzie

relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dynamiczna jestem na umowie o prace ale pewnie dlatego sprawdzaja bo 10.07 sie zatrudnilam a 20.08 poszlam na zwolnienie. Tylko, ze szefowa skonczyli kontrolowac w pazdzierniku, w listopadzie ani ja ani ona nie mialysmy zadnej kontroli to po co teraz znow przedluzyli? Zeby nie wyplacic i tyle.
    No to trzymam kciuki, zeby jutro bylo wszystko w porzadku i zebyscie wyszli do domu.

Mama hani ja od poczatku zwolnienia zadnej kasy nie dostalam bo caly czas cos sprawdzaja. A zaraz rodze.
    Biedna malutka. Wymeczylyscie sie na pewno. Mam nadzieje, ze to nie jelitowka, a oczka ropieja bo moze jej cos z wiatru wpadlo. Krople powinny pomoc.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dynamiczna to jakieś inne normy u maluchów chyba są, bo pamiętam że jak mi badali to norma była do 0.5
    Mam nadzieję, że szybko crp spadnie i pójdziecie do domu :)

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam :)

u mnie tylko tyle mówią, że miałam zielone wody i to jest pierwszy sygnał od dziecka, że coś jest jakaś infekcja, norma jak pisała dynamiczna do 5, moja miała 6.4 w pierwszej dobie, a teraz podrosło do 12 :( ma antybiotyk, więc 5 dni musi brać, jak w piątek będą wyniki dobre to wyjdziemy.... i taką mam nadzieję...

mama_haninl współczuję... mojemu też ostatnio z tymi oczkami coś było :( a jelitówka to masakra.... życzę Wam dużo zdrówka....

dorocia cierpliwości Tobie życzę :) zus to dramat jest, ale oni lubią takie sytuacje kontrolować...

qbxwkvq.png
  • na_cik Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobitki :)
    Ale produkujecie ;) współczuję,że musicie siedzieć dłużej w szpitalu :( ja też z synkiem siedziałam...ale pomyślcie o tych rodzicach którzy z wcześniakami siedzą np.2 miesiące :(

Dorocia,Tobie też współczuję przejścia z ZUSem :/ Oni zawsze szukają kozła ofiarnego na najsłabszych :/

U Nas było już nieźle a ostatniej nocy mój ślubny zostawił okno otwarte i wszyscy wstaliśmy w takim stanie,że szkoda gadać. Mąż na zwolnieniu lekarskim do końca tygodnia. Mam nadzieję,że się wykurujemy w końcu. Ehhh...

Wiecie,że ja nic nie mam przygotowane? Z synem miałam termin na 19 lutego a na święta już miałam torbę spakowaną. Teraz jakoś się nie zapowiada,żebym się za coś wzięła... :( mam i tak dużo do roboty :/

f2wlclb1tn9vsryr.png
    relgqps6zkgkuc7f.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas ciekawe skad te zielone wody. Ale najwazniejsze, zeby Aurelka szybko wrocila do zdrowia i do domu.

Na_cik wspolczuje dalszego ciagu choroby i trzymam kciuki zebyscie juz zdrowieli.
    Ja juz wiekszosc rzeczy mam dla siebie i dla dzidziusia. Jutro ma przyjsc paczka z apteki i niedlugo pakuje torbe do szpitala. Ubranka, posciel i zabawki tez mam poprane. Zostalo lozeczko dla bobaska do ogarniecia i porzadki swiateczne za ktore tez sie za chwile biore bo troche tego jest a oszczedzac tez jeszcze sie trzeba.

Do ZUS-u bede pisala pismo za rada prawniczki i zobaczymy co bedzie, bo juz nawet o nich myslec mi sie nie chce.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i tak mnie zab boli, ze masakra. Chyba wyzyna mi sie osemka na gorze, na razie nic nie widac tylko dziaslo troche czerwonawe i bardziej rozpulchnione. Tabletki na razie nie biore chyba, ze juz na prawde nie bede mogla wytrzymac. Zawsze cos :/

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola milczy może to jednak już :)

dorocia współczuję zęba, najlepiej wybierz się zaraz do dentysty...

dynamiczna daj znać jak będziesz miała wyniki Wojtusia :) trzymam kciuki za szybkie wyjście :)

qbxwkvq.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w dwupaku z cala nocka spedzona na ip. Jestem w domku nic sie nie wyklulo

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas hehe w tym samym czasie pisalysmy. Jestem wykonczona i ide spac. Napisze wszystko jak wstane

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedna karola tyle sie meczysz kobitko.

Trzymam kciuki za wyniki waszych bobaskow kas i dynamiczna i szybkiego powrotu do domu.

Ja o 3 sie obudzilam na siku i tak zab bolal i gardlo ze troche sie pomeczylam zanim usnelam. Teraz na razie jest oki. Z nosa leci ciurkiem. Powiedzcie mi czy jak mam katar, boli mnie gardlo i jest czerwone to moge robic badania krwi i moczu? I wyjda prawidlowo? Bo w poniedzialek mam wizyte i jutro badania chcialam zrobic.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety jestem na patologie noworodka z małym naszczęście jest że mną cały czas. Biorą go tylko do badań puki co. Muszą włączyć antybiotyk bo crp wciąż dodatnie i rozmaz nie jest prawidłowy.

relge6yd7jws6b5o.png

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dynamiczna... i skad takie cos sie wzielo. Dobrze, ze jestescie razem i niech dzialaja, zebyscie szybko mogli wracac do domu. Informuj nas co i jak.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • na_cik Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dynamiczna! Trzymam mocno kciuki za Was :( oby jak najszybciej się unormowało!

Karola i kciuki za Twój poród &&&&&! Ja to już bym chciała koniec stycznia ;) i też wiedzieć,że zaraz będzie po ciąży. :/

Idę na chwilę na spacer z młodym :)

f2wlclb1tn9vsryr.png
    relgqps6zkgkuc7f.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Być może zaraził się infekcja jeszcze w brzuszku zatem kobitki proszę was nie bagatelizujcie żadnego wirusa ani żadnej bakterii.

relge6yd7jws6b5o.png

‹‹ 134 135 136 137 138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ