X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś crp ujemne posiew z krwi i moczu jałowe,, najwidoczniej młody sam sobie poradził z infekcją, zrobili mu jeszcze zdjęcie klatki piersiowej wynik wieczorem. Czekamy.

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to super dynamiczna :)

dorocia Ty już 31 tydzień kończysz na masakra ;) jak ten czas leci :) trzymaj się i kuruj się domowymi specyfikami ;)

qbxwkvq.png
  • Mała00011 Nowa

Wysłany: 10 grudnia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mamy, czy któraś z Was borykała się z problemem owsików w ciąży ? Jestem w III trymestrze, najprawdopodobniej zaraziłam sie od rodzeństwa młodszego. czy któras z Was bedąc w ciązy stosowała jakieś lekarstwa na to przepisane przez ginekologa ? bardzo proszę o pomoc, nie mam z kim porozmawiać na ten temat.

Mała00011
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dynamiczna super, ze badania wyszly dobrze. To niebawem bedziecie z Wojtusiem w domu :)

Kas no czas leci nieublaganie, sama nie wiem kiedy to zlecialo. Na szczescie praktycznie wszystko juz mam, pozostalo kilka drobnych rzeczy dokupic i zrobic i pakowanie torby :)
    Powoli biore sie za porzadku swiateczne, ubieranie choinki, przystrojanie domu itd.
    Moje dziecko tak sie wypycha w tym moim brzuchu, ze strasznie boli i uciska mnie i caly twardy sie robi. Czyzby juz miejsca malo mialo?? A od 37 tydz to bede doslownie skakac, zeby znow nie przenosic dzieciatka, zobaczymy jakie beda efekty ;)

Mała nie pomogę bo nie wiem nic na ten temat. Najlepiej skonsultuj to z ginkiem ona na pewno cos przepisze i doradzi Ci co robic.

Kasandra lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dynamiczna bardzo sie ciesze. Dzielny maluch

Kasandra ty najlepiej wiesz czy twoje dziecko sie najada czy nie tymbardziej ze nie jestes pierwszy raz mama :) sluchaj serca i swojego rozumku. Juz niedlugo bedziecie w domku :)

Mala ja tez nie pomoge w tych sprawach ale jedyne co sensownego przychodzi mi na mysl to to zebys poradzila sie gina. Nie krepuj sie bo to normalne a gin napewno pomoze :)

Kasandra lubi tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas kieruj się własnym instynktem. U nas też każda polozna mówi coś innego jedne namawiają do dokarmiania inne odradzają. Ja słucham się siebie i Wojtusia jakie akurat ma potrzeby. On chce cały czas być przy piersi przez co często ulewa ale babka z laktacyjnego powiedziała że takie maluchy mają prawo ulewać, ba mają prawo po takim ulaniu znów być głodne i nie można im tego odmawiać.

relge6yd7jws6b5o.png

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie tak postanowiłam robić, w końcu to ja jestem mamą i czuję co dziecko.chce, a jak uleje to też się Jej nic nie stanie... i Mała zrobiła się śpiącym dzieckiem jak Aniołek :) dwa cyce zjada i już :) a sutki mam tak obolałe, że mi odpadną chyba.... masakra... nie wiem czy maści nie kupić jakiejś....

qbxwkvq.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas Maltan jest dobry na sutki. Ja tez mam obolałe choć powiem Ci że już jest lepiej niż było np wczoraj czy przedwczoraj z każdym karmieniem jest lepiej. Tylko że Wojtuś ostro ćwiczy te moje sutki bo wisi na nich prawie cały czas.

Ja też już chciałabym do domu. Na razie nie włączają żadnego antybiotyku bo wyniki się polepszyły. Mam nadzieje że na wieczór czegoś się dowiem.

Właśnie przyszła pani doktor i wzięła go na usg jamy brzusznej i pocieszyła mnie że. Skoro zlecono mu usg jamy to pewnie szykują żeby wszystko było dopięte na ostatni guzik na wypis
    Ja się nie nastawiam ale oby tak było ;-)

Kasandra, dorocia2324 lubią tę wiadomość

relge6yd7jws6b5o.png

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie, że będzie dobrze :) trzymam kciuki za wyjście :)

jutro już czwartek, więc mnie to już też szybko zleci, a jak tyle dni dostaje antybiotyk to musj być lepiej... ciekawe czy zrobią Jej crp w między czasie, żeby sprawdzić czy to działa ....

a po maltanie można karmić bez mycia brodawek ? bo mojemu dali bepathen i brodawki trzeba myć zanim się poda dziecku... kurcze mi krew leci z jednego... pamiętam, że przy Malutkiej też tak miałam i w końcu przeszło... no moja cały wczorajszy dzień i noc wisiała mi na tych piersiach... dzisiaj już lepiej, pośpi godzinkę, nawet zdarzyło się dwie to troszkę odpczeły... no nic trzeba wytrwać, a jak piszesz będzie tylko coraz lepiej :)

qbxwkvq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny za wsparcie :)

qbxwkvq.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po Maltanie możesz karmić bez mycia. Tylko może być tak że małej nie zaskakuje mój jak chwycił to najpierw wypluł ale potem złapał bez problemu.

relge6yd7jws6b5o.png

• dynamiczna Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obraz płuc czysty usg jamy brzusznej Prawidłowe jedynie co ujście jednej nerki lekko powiększone do kontroli w poradni. Mam nadzieje że jutro wyjdziemy w takim wypadku.

Kas nie łam się karmienie się unormuje i mała nabierze rytmu.pewno dopiero w domu bo w szpitalu to ciężko Osiągnąć jakiś rytm. Ja np co nakarmiłam małego i ładnie zasnął to ktoś Przychodził i brał na badania rozbudzając go skutecznie. I tak w koło Macieju.

relge6yd7jws6b5o.png

• karola88 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanoline dziewczyny kupcie w aptece, nie trzeba jej zmywac i nie ma smaku wiec dziecko nie poczuje :)

Kochane trzymajcie za nas jutro kciuki zeby sie cos ruszylo bo ide na ktg i badanie.
    Ogolnie czuje sie dobrze, czop juz chyba caly odszedl ale juz tyle oznakow porodu mialam i mam ze szkoda tego wyliczac a i tak nic nie idzie na przod

Przypomnialo mi sie to powiedzenie " kiedy zrobione wtedy urodzone" czy jakos tak. Idac tym tropem zrobiona ok 4 nad ranem dzisiaj tzn w czwartek wiec...

• mama hani Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny u nas chorob ciąg dalszy. mała znowu zaczęła zygać i mieć biegunke dobrze że dużo pije, a mnie boli gardło i gil po pas jutro idziemy do lekarza może coś poradzi bo te oczy po południu zaczęły coraz bardziej jej ropieć, juz sama nie wiem co jej dawać bardzo pechowo zaczol się dla nas ten tydzień, ja też czuje jak mi wszytko podchodzi do gardła oj chyba czeka mnie cięzka noc

relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama hani wspolczuje kochana pewnie bez antybiotyku sie nie obejdzie :/

Wlasnie wrocilam zespacerku z piesiem. Zeszlam z 9 pietra i weszlam na pieszo juz z tak ciezkim brzuchem ze szok, do tej pory zdycham ale brzus juz normalny :/ wrrr

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama_hani trzymajcie się.... zdrówka

karola a ty sie już nie trzymaj ;)

mi właśnie pani doktor oświadczyła, że mała dalej spada z wagi, więc czy je ladnie... i tyle z karmienia jedna piersia... teraz je dwie, ladnie spi, i je co 1.5 godziny, więc mam nadzieję, że gra :) i zacznie przybierać :)

dynamiczna jakbym słyszała swoją historię ;) co nie zaśnie o co u mnie było ciężko do dzisiaj to zaraz ją brali do badań i du.... i tam w kółko...

mam nadzieję, że waga się ruszy do góry... dynamiczna a u Ciebie kiedy ruszyło do góry...

qbxwkvq.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasandra teraz jak mala je z 2 cyckow to na pewno podbije do gory :)

Zabek mnie boli i wymiotowac mi sie chce, mala szaleje i jest dobrze wrrr

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na brodawki stosowalam bepanthen i teraz tez juz go zakupilam. Dla mnie to najlepsza masc. Dzieki niemu bardzo szybko brodawki mi dochodzily do siebie ale pamietam, ze lekko nie bylo i krew tez sie pojawila.

Widze, ze na naszym forum pelno chorob :/ Niech juz uciekaja od nas wszystkich!!

Karola kciuki sa za jutrzejsza wizyte i szybki porod.
    A dla dynamiczej i kas kciuki na szybki powrot do domu.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia mnie ta masc nie pomagala :(

Zgadzam sie z toba... choroby precz!!!! Bo myszy naslemy :)

• dynamiczna Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas mój Wojtuś zacząć przybierać w trzeciej dobie po troszeczku. Najpierw spadł chyba 200 gr i potem odbił i teraz waży już 3240 wiec niewiele mu brakuje do wagi z porodu.
    Karm z obu piersi. Pij herbatkę mi pomaga już zaczęło mi ciec między kamieniami i muszę wkładki stosować zatem jest ok. Powodzenia kas i nie daj się namówić na dokarmianie. A ile mała już spadła przekroczyła te 10 % bo jak nie to nie masz się czym martwić do 10% ma prawo spadać potem powinna odbić. A że twoja była duża to ma tą tolerancję większą bo prawie 400 gr jak dobrze piętam także luzik i karmimy.

Karolą trzymaj się z tego co pamiętam na dziś masz termin jakoś większość z nas rodzi okoloterminowo wiec może i Ciebie dzisiaj weźmie.

Jak tam n-cik wyzdrowieliscie już?

Dorocia a.jak Wy się dzisiaj czujecie?

No i Agi dawno nie czytałam chyba że mi coś umknęło bo na tel. To czasem ciężko. Aga proszę o meldunek jak Marcel się ma no i Ty jak się czujesz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 06:55

relge6yd7jws6b5o.png

‹‹ 136 137 138 139 140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ