X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldun w dwupaku.

Ja sobie chyba taki tekst ustawie na forum i codziennie o tej porze bedzie sie wysylalo. Meldun w dwupaku haha.
    W nocy byly 2 skurcze i cisza, dzis na 11 na ktg u badanie, sprobuje pogadac z lekarzem co i jak bo przeziebienie myslalam ze juz mnie wczoraj opuscilam a to bylo takie chwilowe zeby dzis ze zdwojona sila uderzyc. :(

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana przyjdzie i na Ciebie czas ;-) nic się nie martw w ciąży nie da się chodzić w nieskończoność. Mnie też się wydawało że jeszcze tydzień pochodzę a tu tak z nienacka mnie wzięło.

Uważaj na przeziębienie kuruj się.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 10:04

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• dynamiczna Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My czekamy na obchó. Crp ujemne ale jeszcze morfologia dziś była pobrana Jak będzie dobra to spadamy stąd ;-) trzymajcie kciuki.

Kas a jak u Ciebie?

Kasandra lubi tę wiadomość

relge6yd7jws6b5o.png

• karola88 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dynamiczna mam nadzieje bo juz mam dosc tego czekania.
    Wczoraj tak zesmy mala wyganiali z lozka ostro ze myslalam ze wody mi w nocy leca bo co chwile lazilam siku i co... nic a teraz siedze na ktg i skurcze na poziomie 10% a najwiekszy 20 wrrr

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam,

karola dynamiczna ma rację wiecznie chodzić nie będziesz ;)

a u nas w miarę spoko pokarm mam, mam nadzieję, że mała ruszy do góry choć troszkę :) chciałabym, żeby nie mieli się czego czepić jutro :) crp ma zlecone na jutro rano, więc mam nadzieję, że po tylu dniach antybiotyku spadło :/ oby

ja przestałam pić herbatkę, bo bałam się, że to ona powoduje ból Jej brzuszka przez ten koper włoski... nie wiem sama :( ale piję dużo wody, a Mała przełyka miarowo, więc mam nadzieję, że Jej starcza :) i śpi ładnie więc chyba ok :) kupek już też robi więcej, więc najgorszy etap chyba za nami :)

qbxwkvq.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas jak są siuski i kupki znaczy że jest ok. A powiedz mi jak ja ważą to o jednej godzinie? Bo u nas ważą zawsze wieczorem i ja zawsze starałam się żeby był do ważenia po karmieniu. Spróbuj może uda Ci się tak wycyrklowac.

My idziemy do domu wszystkie wyniki dobre ;-) nareszcie bo juz się za moimi mężczyznami bardzo steskniłam.

Kasandra, dorocia2324 lubią tę wiadomość

relge6yd7jws6b5o.png

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale Ci Kochana zazdroszczę ;) nie ma powodu teraz, żeby nie przybierała, bo wczoraj już i dzisiaj ładnie papusia :) u nas też wieczorem przed obchodem, więc postaram się jej dodać pare gram ;)

powodzenia dynamiczna i gratuluję wyjścia do domku :)

qbxwkvq.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po ktg nic cisza ale po badaniu stwierdzenie i decyzja dla mnie ze albo jade do szpitala i czekam na skurcze albo jade do domu i czekam ale moge nie zdazyc bo juz wszystko mam tak przygotowane i podobno mala ma duzo wloskow bo gin ja posmeral po glowce. Haha ciekawe narazie nic sie nie dzieje.

Kasandra, dorocia2324 lubią tę wiadomość

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no widzisz karola jak fajnie :) a tak się niecierpliwiłaś ;) u mnie do masażu nie było przygotowane nic, więc luzik :) czyli wkrótce się nam rozwiniesz ;) trzymam kciuki :)

qbxwkvq.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas do jutra czas szybko minie a ja mocno zaciskam kciuki żeby wyniki były ok.

Karola trzymaj się tam dzielnie i oby wieczorem mała była już z Tobą.

relge6yd7jws6b5o.png

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:)
    Karola no to czekamy na malutka w takim razie i szybkiego porodu :)

Dynamiczna super, ze juz wracacie do domu bo w koncu sie unormujecie i w ogole.

Kas Ty tez lada moment bedziesz szykowac sie do powrotu do domu. Jeszcze chwile musisz wytrzymac. A mala zacznie przybierac, spokojnie. A koper wloski nie jest wlasnie na brzuszek dobry? Przeciez sa takie herbatki dla dzieci.

Ja dzis zrobilam badania, pozalatwialam troche spraw, zakupy, stol do przewijania kupilam i troche sie dzis nalazilam. Pod koniec to juz brzusio mnie ciagnal. Gardlo bardzo boli, katar okropny. Nic mi nie chce przejsc, masakra. Biore te leki, pije malinke z cytryna i miodkiem i nic. Oby szybko przeszlo.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się z domu chłopcy wniebowzieci ciągle wiszą nad lożeczkiem :-)

Mąż dostał opiekę od dnia porodu do 25 grudnia wprawdzie 80% płatne ale za to chwile z nami są bezcenne ;-)

Kas kciuków nie puszczam dawaj jutro szybko znać.

Kasandra, dorocia2324, Ewelcia, Eve, na_cik lubią tę wiadomość

relge6yd7jws6b5o.png

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia Ty uważaj na siebie Kochana :)

tak są takie herbatki z kopru włoskiego na kolki właśnie, ale ja już sama nie wiem... wiem, że pokarmu mam już dużo, więc jest super :)

byle do jutrzejszych wyników i oby były dobre... tak się boję, że nie będą....

qbxwkvq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cieszę się z Tobą dynamiczna :) fajne chłopaki, a te chwile teraz masz rację bezcenne :)

cieszcie się soba, a ja jutro jak będę wiedzieć dam znać :) mam nadzieję, że nie będę płakać pisząc do Was....

qbxwkvq.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dynamiczna te chwile sa na prawde bezcenne, ja juz sie tego doczekac nie moge :) Starszi bracia teraz pomagac musza mamie i tacie przy dzidziusiu i w ogole :)

Kas Ty jak cos to masz plakac ale ze szczescia ;) Musi byc dobrze i niech Aurelka juz zdrowa bedzie.

Kurna zauwazylam ropke na migdale lewym. Widze, ze musze ostrzej sie wziasc za siebie zeby nie doprowadzic sie do powazniejszego stanu. I zeby ominac antybiotyk ehhhhh...

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dorocia :)

uważaj na siebie bardzo, może do lekarza się wybierz niech coś poradzi...

a mnie zawiało w szpitalu i mam katar taki, że nie mogę oddychać normalnie... głowa zaczyna mnie boleć i generalnie koszmar.... leżę pod oknem i mimo, że są nowe to jednak ciągnie od nich.... a pierwsza noc po porodzie i proszę bardzo... coraz gorzej i gorzej....

qbxwkvq.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedzialek mam wizyte u gina, wiec jak do tego czasu mi nie przejdzie to mu powiem i albo niech mi cos przepisze albo do lekarza rodzinnego pojde.
    Mam spray do psikania na gardlo, stosowac go mozna przy anginie, najwyzej dokupie jeszcze cos do ssania jutro i musze sie wygrzac tylko przy mlodym i innych obowiazkach domowych to nie bedzie takie proste niestety :/

Kas no Ty to lepiej sie nie przeziebiaj, maluszka teraz musisz karmic a nie leki brac. Oby szybko Ci przeszlo kochana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 20:32

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w szpitalu.

Bylam na ktg rano i skurcze zadne sie nie pokazywaly, pozniej badanie i jak to gin powiedzial... dlugie dzidzia ma wloski :) musial posmerac ja po glowce bo pozniej strasznie sie wiercila. Niby szyjka wysoko ale kazdy lekarz sra pod siebie bo 1 porod mialam bardzo szybki w 20 min i bali sie ze urodze w drodze.

Mialam podjac decyzje czy jade do domu i czekam na skurcze ale jak sie zacznie to nie zdaze albo jade do szpitala i tam bede pod opieka specjalistow. Wybralam opcje szpitala chociaz bardzo mi to nie na reke zostawiac dziecko w domu.

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola rozumiem, ze ciezko zostawiac dziecko w domu. Sama sie tego obawiam i chcialabym dostac skurczy w domu, szybko na porodowke, urodzic i do domu. Ale wiadomo jak to jest zycie pisze swoje scenariusze i musimy sie dostosowywac. Kciuki za szybki porod i powrot do domu.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola dobrze, ze zostałaś w szpitalu, oby szybko się zadziało!!

Wiem wiem fotki, dodam jak wrzucę na kompa, a dziś padam na ryjek.

Byliśmy się dziś zważyć wyszło 4,83 kg, więc nie jest źle:)

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
‹‹ 137 138 139 140 141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ