X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dynamiczna przykro mi :( dobrze, że możecie być razem to jeat najważniejsze, bo ja musiałam mieszkać w podziemiach szpitala w tak poloiku i tylko na karmienie po mnie dzwoniły do Nataniela... brrrr... dobrze, że Wy możecie być razem ....

moja właśnie antybiotyk i dlatego do piątku zostajemy, bo musi 5 dni brać... mam nadzieję, że u Was też będzie podobnie i tylko na antybiotyku się zakończy.... a co to jest rozmaz ? skąd był robiony ?

trzymaj się Kochana i Wojtuś niech wraca do zdrowia...

qbxwkvq.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko dziewczyny co te wasze maluszki tak szaleja z tymi infekcjami.
    Zdrowka dla maluszkow.

Wieczorkiem wczoraj mialam problem z oddychaniem, bardzo bolalo mnie serce i ciezko mi bylo na zoladku. Pojechalismy do szpitala, badanie, ktg i wszystko wporzadku a lekarze na to ze czasami tak jest w koncowce ciazy ze niby macica jest obnizona ale dziecko juz na tyle duze jest ze wypycha sie w gore i bije w zaladek. Nie zatrzymali mnie bo nie bylo miejsca ale jak nadal tak bedzie to mam przyjechac i cos wykombinuja. Niestety caly dzien mam problemy z oddyvhaniem i czekam do wieczora, zobaczymy najwyzej pojedziemy jeszcze raz

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny my dalej zagilani :( córka wieczorem znoeu wymiotowala a pozniej juz byl spokój przespała całą noc oczy lepiej juz nie leci ropa sa tylko lekko zaczerwienione jednak swietlik ktory mi dala pani w aptece pomaga. spalismy dzis do 8.30 az w szoku byłam
    wlasnie pije herbatke z malinami bo tak mnie głowa łupie i gardło pobolewa ze juz sama nie wiem co brac

relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pojęcia co to jest rozmaz wiem tylko że z krwi było to robione. I jakieś tam przesunięcie wyszło.

No i na dziś tylko wiem że uszka w porządku bo laryngolog był.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 14:18

mama hani lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dynamiczna musimy przetrzymać, a wiadomo u Ciebie kiedy skończycie antybiotyk ?

jak ja pytam skąd ta infekcja to słyszę, że zielone wody płodowe to.pierwszy znak od dziecka, że jest jakaś infekcja i crp to potwierdziło... ale ja nie o to pytam przecież... jutro zapytam jeszcze innej lekarki pewno będzie miała inna dyżur...

trzymajcie się dynamiczna...

karola a jak u Ciebie ?

pozdrowienia dla wszystkich Ciotek

mama_hani zdrówka <3

mama hani lubi tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasandra u mnie cisza. Zero skurczy chociaz czop chyba odchodzi bo wczoraj i dzisiaj na wkladce mialam takiego gluta ale bez krwi wiec nie wiem czy to to czy nie. Plecy bola, mala szaleje jakby sie szaleju najadla :p

• klaudia. Znajoma

Wysłany: 9 grudnia 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie :)

Również czekam na drugiego dzidziusia. Moja córeczka ma troszkę ponad dwa latka. Czasem potrafi okazać zazdrość jak zajmuję się swoim 4-miesięcznym chrześniakiem... zobaczymy jak to bedzie jak dzidzia będzie cały czas w domu...

Mam jeszcze jedno pytanko...
    Czy któraś mama przechodziła cholestaza ciążową?? i czy w drugiej czy kolejnych ciązach choroba powracała?
    Przeczytałam, że w drugiej ciązy jest duze prawdopodobieńswo, że cholestaza powróci, w dodatku w zwiększonym nasileniu..
    Jak kórąś mame to dotyczyło to prosze napisać jak było

Pozdrawiam :)

https://www.maluchy.pl/li-69543.png
    37hib90.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj, ja niestety nie pomogę nie przechodziłam.

Mały dostał furagin antybiotyku jeszcze nie dostaje bo najpierw muszą znaleźć co mu jest żeby dać antybiotyk czekamy na jutrzejsze wyniki.

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj klaudia. Ja tez nie pomoge. A mala przyzwyczai sie do nowego czlonka rdziny :)

Dynamiczna trzymam kciuki za dobre wyniki.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia witaj :) Maleńka będzie się inaczej zachowywać jak to będzie jej prywatny Dzidziuś :) ja niestety też nie pomogę :(

dynamiczna trzymam kciuki za wszystkie wyniki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 19:11

qbxwkvq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola ja nie puszczam kciukiów za rychłe, z zaskoczenia rozwiązanie :)

qbxwkvq.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj nie puszczaj nie puszczaj.
    Dzisiaj wieczor byl wspanialy usmialam sie jak nigdy tak mala z tata szaleli a brzuch teraz co chwile twardnieje ale to nie skurcze. Czop chyba juz caly pozegnalam ale krwi tam nie widzialam to moze byc to?

Kasandra lubi tę wiadomość

• karola88 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia witaj ja tez z cholestaza nie pomoge.
    Zobaczysz ze jak dzidzius pojawi sie w domku i bedzie miec rodzenstwo 24 h to bedzie zupelnie inaczej

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola czop nie musi odchodzic z krwia :)

a ja mialam te skurcze dnia poprzedniego takie same jak piszesz, czasem bolało jak na okres, a czasem tylko się stawiał :)

także trzymam.kciuki :)

qbxwkvq.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pod cyckami to mam tak cholernie twarde jakby mala tam siedziala caly czas ale wiem ze tak nie jest.
    Jutro jeszcze jakos wytrzymam ale w czwartek em juz bedzie z nami wiec spokojnie moge rodzic a poza tym zostalo mi juz powiedziane ze nie beda mnie oszczedzac :)

Dowiedzialam sie dzisiaj zeznajoma lezy w szpitalu od 1 grudnia a 17 ma miec cc a lezy w tym samym szpitalu co ja mam rodzic wiec na pewno sie spotkamy

• na_cik Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia witaj :)
    Jeśli chodzi o cholestazę to sama nie miałam ale mój dobra koleżanka miała i niestety w drugiej ciąży się powtórzyło :( musiała zostawić starszą córkę i w 35tc na 2 tyg.trafiła do szpitala bo wyniki miała kiepskie :/

Mnie nadal męczą zatoki ale już nie wypluwam płuc ;) synek jeszcze do do leczenia ale byliśmy dzisiaj na spacerze i na zajęciach za sali zabaw. Byliśmy 1 raz i niestety synek się mocno wystraszył i płakał...strasznie mi było smutno ale trochę potem się rozluźnił. Mam nadzieję,że wszystkie zajęcia tak nie będą wyglądały :(

Używałyście może detektora tętna? Ja poważnie myślę nad kupnem...

f2wlclb1tn9vsryr.png
    relgqps6zkgkuc7f.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacik dobrze ze juz troszke lepiej i mozecie sobie na wiecej pozwolic.
    Ciekawe czym maluch sie tak wystraszyl

Ja detektor uwazam za zbedny wydatek bo nie kosztuje malo ale to swietna zabawka i jak kogos na niego stac czy moze wypozyczyc to czemu nie :)

Aaa zapomnialam meldunek w dwupaku z malymi bolesciami podbrzysza w nocy. Ale to bardziej z tego powodu ze bylam tylko 2 razy siku ok 1 i 4

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wam.powiem, że ja mam dość już bycia w szpitalu tutaj.... położna mówi dawać jedną pierś, lekarka przychodzi i mówi, może.ona jest głodna, jest duża u takie dzieci potrzebują więcej jedzenia i trzeba dać dwie piersi, bo ona ma takie potrzeby.... za chwilę idę po pieluchę, a położna mi mówi, że się jej dużo ulało mojego pokarmu i, że man dawać jedną, bo widocznie brzuch ją boli, że ona tak płacze... ale ja się pytam... spała jak Pani Jąnode mnie brała i czy przupadkiem pobieranie krwi z pięty krótko po jedzeniu noworodkowi nie skutkuje przypadkiem ulaniem ze stresu, bo mnie obudzili i bo mnie boli...

już mam.dość.... wszyscy tylko słuchają ile ona płacze w kółko pytają ile dałam i czemu tak dużo....

ja chcę już swoją prywatność !

karola trzymam kciuki :)

qbxwkvq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dynamiczna a jak u Was ?

qbxwkvq.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas swietnie Cie rozumiem. To jest jeszcze malenstwo i musicie na spokojnie zlapac swoj rytm i zrozumiec swoje potrzeby a poza tym te wszystkie badania, itd dzidzius tez inaczej sie zachowuje. Nie ma to jak w domu ale co zrobic jak trzeba tam siedziec. Kas bedzie dobrze, jeszcze troche musicie wytrzymac.

Karola niech te skurcze sie ruszaja i na porodowke. Niech mala juz wychodzi na swiat a nie, ile to mozna u mamusi w brzuszku siedziec ;)

Na-cik to dobrze, ze powoli wracacie do zdrowia. A czego synek sie tak przestraszyl? Detektor dla mnie zbedny wydatek i w sumie nie potrzebna rzecz. Ale wiele kobiet kupuje i sa zadowolone, wiec decyzja zalezy od budzetu i Twoich checi.

Ja dzis troche lepiej sie czuje, gardlo mniej boli i glowa. Troche kaszlu z rana bylo i dalej ten przeklety katar. Mlody to samo. Troche w podbrzuszu boli. Jutro juz musze jechac na ta krew i mocz bo w poniedzialek wizyta.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
‹‹ 135 136 137 138 139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ