X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coś ok. 50 zł

• mama hani Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny karola nie nastawiaj się tak negatywnie!
    byłam u lekarza maleństwo zdrowe waży 350g no i będzie dziewczynka, a tak chciałam chłopca...

relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola to widze, ze jakies problemy z partnerem. Ale ja trzymam kciuki za Ciebie, zeby Ci sie wszystko ulozylo kochana.

Mama hani wazne, ze dzidzius zdrowy. Ale musze wam powiedziec, ze z tego co slysze to bardzo duzo dziewczynek sie ma urodzic w przyszlym nowym roku. Wokol mnie co ciaza to dziewuszka, moze i u mnie sie tez tak trafi :)

Dzis odebralam kocyki rozowy i turkusowy i sa sliczne :D Powiem Wam, ze juz chce rodzic :) A tak powaznie to musze wytrzymac do 37 tyg i potem wypycham dzidziusia.
    A w ogole dzis sie kiepsko czuje, mdli mnie, glowa mnie bardzo boli itd. Ide spac i mam nadzieje, ze jutro bedzie lepiej.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • na_cik Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2014, 01:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej! U Nas niestety skończyło się na antybiotyku :/ Tymek ma crp koło 40 i bardzo wysoko gorączkował :( jesteśmy już w domu ale odezwę się jak się trochę ogarnę.
    U Nas sabsimplex oryginalny nie działał totalnie :( lepiej probiotyki

f2wlclb1tn9vsryr.png
    relgqps6zkgkuc7f.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolą trzymaj się początki z nowym człowieczkiem w domu są trudne i często zupełnie inaczej to wygląda niż sobie wyobrazaliśmy. Podobnie z porodem kiedy idzie coś nie tak nasze jak również zachowanie naszych partnerów jest zupełnie nieprzewidywalne. Myślę że musisz sobie dać czas na ochłonięcie z tych negatywnych emocji. Z czasem łatwiej będzie wszystko zrozumieć i się z tym pogodzić. Życzę Ci dużo siły i wytrwałości i wsparcia bo ono teraz jest bardzo ważne.

mama hani lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• dynamiczna Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na zakończenie roku prezent dla cioć

http://www.wrzucaj.net/images/2014/12/31/DSC0078.jpg

http://www.wrzucaj.net/images/2014/12/31/DSC007119lgB.jpg

http://www.wrzucaj.net/images/2014/12/31/DSC0080WglSi.jpg

dorocia2324, mama hani, Kasandra lubią tę wiadomość

relge6yd7jws6b5o.png

• karola88 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola88 karola88 jest teraz aktywny
    Mamuśka

May 2009
    Wyślij wiadomośc poprzez AIM do karola88
    Kochane ja tak szybciutko w wolnej chwili.

Ola dzis po pierwszym spacerku, bylismy na wazeniu i u pediatry. Olcia przybyla przez 2 tyg 570 gr wiec ok. Dzis robimy eksperyment noc na cycu. Ciekawe jak to wyjdzie

Korzystajac z okazji chcialabym zlozyc wam noworoczne rzyczenia. Duzo zdrowka dla maluszkow i dla was, spelnienia marzen i duzo usmiechu na codzien :*

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Kochane ja tak szybciutko w wolnej chwili.

Ola dzis po pierwszym spacerku, bylismy na wazeniu i u pediatry. Olcia przybyla przez 2 tyg 570 gr wiec ok. Dzis robimy eksperyment noc na cycu. Ciekawe jak to wyjdzie

Korzystajac z okazji chcialabym zlozyc wam noworoczne rzyczenia. Duzo zdrowka dla maluszkow i dla was, spelnienia marzen i duzo usmiechu na codzien :*

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na_cik najwazniejsze, ze sytuacja juz opanowana i mam nadzieje, ze synek teraz szybko wroci do zdrowka i niech juz nie choruje biedaczek maly.

Dynamiczna no prezent przepiekny :) Z Wojtusia to juz kawal chlopa, sliczny chlopczyk :)

Karola fajnie, ze mala dobrze przybiera i ze wszystko jest w porzadku :)

Moj mlody w nocy goraczkowal wiec ciezka noc za nami. Dzis na razie temp brak ale jest mega katar i marudny. Mam nadzieje, ze szybko mu przejdzie i to tylko jakies przewianie.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety i nas nocy nie bylo cycowanej i jak juz wczesniej pisalam niestety konczymy z karmieniem z cyca, pokarmu malo ja nie nadaje sie na kp, psychika wygrala , jeszcze problemy z emem ale to juz inna sprawa.

Mam jeden jedyny najwazniejszy problem ktory kur** zabil mnie jako matke i kobiete :(

• mama hani Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny wszystkiego najlepszego w nowym roku!!!!
    karola nie poddawaj się! a z mężem po prostu szczerze pogadaj jak masz problem albo pożądnie opier...!może poskutkuje!!! a najważniejsze że maleństwo jest zdrowe a czas leczy rany i te fizyczne i psychiczne na początku ciężko w to uwierzyć ale tak jest!! trzymam za Ciebie mocno kciuki

• karola88 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama hani kochana dziekuje. Fizyczne to napewno uleczy czas natomiast psychicznych nigdy. Niestety tak jestem nastawiona do cc.
    Najgorsze wlasnie jest to ze przez cc nie czuje Oli zeby byla moim dzieckiem, nie mam z nia zadnej wiezi jaka mama ma z noworodkiem ( nie mowie tu o kp) jest to dla mnie okropne bo jak mozna tak SWOJE dziecko traktowac. Jak mala placze to ja nie czuje ze musze ja uspokoic, czuje tylko jedno zeby sie uspokoila bo chce miec cisze i spokoj. Przewijac ja przewijam bo wiem ze jak sie odparzy to pozniej bedzie wiekszy problem i bedzie jeszcze bardziej sie darla, kapie bo wiadomo, usypiam bo chce miec ja z glowy.

Boze mozecie mnie wyrzucic z grupy, nie wiem co jeszcze ale to kurewskie cc na mnie tak podzialalo

• mama hani Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słuchaj kochana może po prostu po cc wpadłaś w depresję poporodową? byłaś nastawiona na zupełnie coś innego i miałaś już porównanie i dlatego to spowodowało takie a nie inne reakcję i takie uczucia! moim zdaniem powinnaś iść do specjalisty bo raczej samej będzie trudno Ci sobie z tym poradzić! a z upływem czasu może być jeszcze gorzej, a wiadomo że jesteś matką i w końcu dopadną Cię wyrzuty sumienia że tak się zachowujesz i będziesz miała wielki żal do samej siebie! Nie ma czego się wstydzić i idż do psychologa!!!
    Mam pytanie co na to Twój mąż?mówiłaś mu o tym?
    trzymam kciuki kochana i to mocno

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola na prawde wybierz sie do psychologa bo dobrze wiesz, ze tak dalej byc nie moze. Nie jestes zla matka tylko masz problem i tak jak pisze mama hani jak szybko czegos z tym nie zrobisz to pozniej bedzie jeszcze gorzej i bedziesz miala wielki zal do siebie. My jestesmy tutaj po to zeby sie wspierac a nie krytykowac. A nie masz jakies bliskiej osoby (mamy, przyjaciolki, siostry) ktorej mozesz sie wygadac to tez na pewno by troche pomoglo.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • na_cik Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola! Podobno 70% kobiet doświadcza w jakimś stopniu depresji poporodowej :( jak rozmawiałam z koleżankami -mamami to śmiem twierdzić,że dotyczy to raczej 90% :( :( ze swojej strony mogę tylko poradzić wizytę u specjalisty bo na razie chcesz mieć spokój a potem będziesz miała problem,żeby cokolwiek przy Niej zrobić :( i to nie jest Twoja wina,to nie Ty taka jesteś...niestety tak działa depresja poporodowa.
    Mojego męża kolega sam praktycznie zajmował się noworodkiem a jego żona wylądowała na oddziale psychiatrycznym z ciężką depresją poporodową,więc serio nie ma z tym żartów. :(

U Nas powoli chyba lepiej. Apetyt wraca,gorączki już nie ma takiej wysokiej,tylko teraz maruda się załączyła :/ no i dzisiaj pierwsza noc od tygodnia w swoim łóżeczku. Zobaczymy ile wytrzyma ;)
    Spadam spać bo w nocy może być różnie :)
    Trzymajcie się cieplutko!

f2wlclb1tn9vsryr.png
    relgqps6zkgkuc7f.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz nasze pełne wsparcie nigdy Cię nie potępimy. Wiele kobiet przechodzi to samo co Ty, dlatego trzeba się tym zająć już od samego początku

• dynamiczna Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że wszystko w tej kwestii zostało powiedziane. Jedyne co mogę dodać to to że masz moje wsparcie i nikt Cię z grupy wyrzucać nie będzie. Karola jesteśmy tu na dobre i na złe pamiętaj o tym. I szybciutko gnaj do lekarza. To rozkaz a nie prośba!

relge6yd7jws6b5o.png

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)

przede wszystkim karola wszystko co Dziewczyny piszą ja podpisuję obiema rękami... zmykaj do specjalisty nie ma co czekać... Ty jesteś cudowną Mamą i konic kropka inaczej nie możesz o sobie mówić i pisać...

Nas długo nie było, ale ogarnialiśmy wszystko :) Mała jest cudowna Dzieciaczki szczęśliwe, q Córcia to mi nawet w Wigilię życzyła następnego Dzidziusia w brzuszku ;)

Dynamiczna Wojtuś śliczny :)

qbxwkvq.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje kochane
    Przepraszam jeszcze raz za to ze pisze takie glupoty, macie swoje problemy a tu jeszcze musicie czytac moje.
    Chcialam isc do psychologa ale u nas trzeba najpierw skierowanie od swojego lekarza a pozniej mozna sie umawiac na wizyte do psychologa a terminy sa na poczatek lutego.
    Pojde na pewno i wstydzic sie nie bede

Rozmawialam z emem i on tez chce isc. Powiedzialam mu ze chce sie wyprowadzic i chcialam z nim ustalic co z dziewczynkami mieszkaniem itp ale niestety nie chcial tego sluchac

• aga.just Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola wdech i wydech. Wyprowadzka? Aż tak?

‹‹ 145 146 147 148 149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ