X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • KathleenPL Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama hani wrote:
    hej dziewczyny moja córka napewno będzie zazdrosna już teraz to widzę, a co to będzie jak się urodzi szok! chociaz cały czas jej mówie ze siostra będzie malutka i na poczatku bedzie tylko jadła robiła kupki i spała!
    a jakich dziewczyny butelek używacie?bo ja przy córce mialam avent i teraz tez zastanawiam sie nad nimi

Smoki mialam aventu, a butelki lovi canpola. Ale avent tez jest swietny i pewnie do nich wrócę.

Bylam dzis u psychologa i zaczynamy z młodą terapię. Nie jest różowo, a jak sie junior pojawi moze byc gorzej wiec wole to szybko zalatwic.

atdciei3o1k6xtk1.png
    relgk6nl74aaqa70.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia kupuję falaki takie surowe a pózniej sama ja robię po swojemu! ja córke karmiłam chyba z 2 miesiace nie miałam pokarmu!
    trzeba spróbować każdego sposobu by dziecko zaakceptowało nowego członka rodziny! ja się wybieream do rodziców bo moja mama ma dziś urodziny i jeszcze na cmentarz do babci

relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na_cik kazda rada jest cenna. Juz to kiedys pisalam ale napisze jeszcze raz jak to u mnie wygladalo z kp.
    W szpitalu super, mlody ladnie ciagnal, najadal sie, sutki tak nie bolaly. Karmilam tylko lezac. W domu sie zaczelo...
    - dostalam zapalenia w piersiach, goraczki, grudki mi sie porobily, przykladalam kapuste, pokarmu mialam duzo.
    - mlody mi sutki bardzo poranil, szczegolnie ciezko mi bylo go dostawiac na siedzaco nie wiem dlaczego, dopiero pozniej odkrylam bepanthen
    - kolejny problem byl taki, ze mieszkalismy w domu mojego P, w jednym pokoju z jego siostra i jej chlopakiem. Ciagle proszenie zeby wyszedl bo nie chcialam przy nim karmic i widzialam jaka mine mial.
    - czesto ktos poprostu sobie wlazil do naszego pokoju kiedy karmilam albo zaczynalam karmic
    - nie mialam laktatora a reczne sciaganie trwalo wieki i bylo malo skuteczne
    - walka mojego taty z rakiem i jego smierc, przy tym stresie to raz mialam nawal a raz pustki w piersiach.
    Teraz mieszkamy sami, bede miala spokoj psychiczny, wyciagnelam wiele wnioskow z karmienia mlodego, wiec mysle ze teraz dam rade. Czytam o kp, kupilam herbatke na laktacje, kupuje laktator a co do butelki to musze sie jeszcze zastanowic w takim razie.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama hani ja zawsze kupuje takie gotowe flaczki, a musze sprobowac kiedys zrobic tylko nie wiem czy wtedy bym je zjadla ;)

Kathleen Ty najlepiej znasz swoja corke, jezeli jest tak zle to dobrze, ze znalazlas takie rozwiazanie. Lepiej szybciej dzialac niz za pozno.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • na_cik Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia,no niestety u Ciebie byla taka sytuacja,że pewnie gdybyście byli sami i warunki były by inne to by było inaczej. U Nas znowu dużą przeszkodą była żółtaczka Tymka bo przy niej niemowlę nie ma apetytu i nie chce ssać. :/

Kathleen mam koleżankę która ma dwie córki i różnica wieku jest 4 lata to ta starsza nie może się do tej pory z tym pogodzić mimo,że młodsza jest na świecie już 2lata :/ i teraz też zaczęły chodzić do psychologa.

Moje dziecko dzisiaj jest marudząco-piszczące. :/ mam powoli dosyć...

f2wlclb1tn9vsryr.png
    relgqps6zkgkuc7f.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia ja nie jem flaków robię specjalnie dla męża ale mówi ze są dobre lepsze niż te gotowe ze sklepu!byłam u mamy i córka tak mnie wkurzyła ze myślałam ze wyjdę z siebie i stanę obok!

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tez jestem dobrej nadziei co do kp.
    Ja calymi dniami siedze z moim Kubusiem i czasami mam go serdecznie dosyc, a ostatnio jestem ciagle padnieta, spiaca i niestety bardzo nerwowa.
    My bylismy dzis u tesciowej i mlody wyszalal sie z dzieciakami. Dopiero przyjechalismy. P robi kolacje, zaraz do kapieli i do lozeczka :)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helo
    Co do butelek to z 1 corka mielismy canpola. One sa swietne i kiedys byly smoczki 0+ teraz juz nie ma. Obszukalam wszystkie sklepy. Kupilam butle tomee ale nie podpasowala mnie bo taki dziwny ksztalt ma i lovi medical niby takie swietne ale mala sie krztusila jakby za mocno lecialo, teraz juz sie nauczyla a i strasznie sie smoczek zasysal tak jakby nieodpowietrzal sie. Kupulam butle canpola ale ze smoczkiem 3+ i ta jest najlepsza chociaz do 3 miesiecy nam duzo brakuje

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • na_cik Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola,może chcesz to ja Ci sprawdzę u Nas w jakimś molochu i może będzie? Mogę wysłać i jakoś się rozliczymy jak Ci pasuje. Tylko musiała byś dokładnie mi napisać co i jak :)

f2wlclb1tn9vsryr.png
    relgqps6zkgkuc7f.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola no nie strasz mnie, ze 0m+ nie ma z canpola. Co oni zwariowali? Moze na necie znajde a jak nie to musze pomyslec o innej firmie. Z reszta musze jeszcze pomyslec i sie zastanowic.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z aventu mają 0+, dla córki tez miałam z tej firmy spoczki te zwykłe i do butelek i bylam zadowolona nie zasysały się! wiec chyba na nie sie zdecyduje! córka juz dawno spi tylko maz sie błąka!

• na_cik Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia z Canpol generalnie w ofercie mają smoczki 0+ w 3rodzajach :) 2 silikonowe i lateksowy :) może warto spróbować skoro butelka i firma Wam pasowała?? Ja mam jeszcze praktycznie nie używaną Calmę z Medeli ale znając mnie to na poczatku dziecka nie zostawię nawet na chwilę :P

f2wlclb1tn9vsryr.png
    relgqps6zkgkuc7f.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na cik dziekuje. Nie bedziemy kombinowac. Damy rade jakos.
    Dorocia bylam w tesco, realu, carrefourze, auchanie, sloniu i nigdzie nie bylo, powariowali. Zostalyby wycofane ?? Eee nieee bo dlaczego

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • na_cik Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na allegro są. :)
    http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=4945209338
    http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=4753410861
    http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=4971167262

dorocia2324 lubi tę wiadomość

f2wlclb1tn9vsryr.png
    relgqps6zkgkuc7f.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny ja po sniadaniu i leze teraz chyba sie jeszcze zdrzemne jakos ostatnio chodze jak na bani!

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na_cik dziekuje bardzo za odnalezienie smoczkow :) Super, ze sa :)
    Karola to mozna spokojnie na allegro zamawiac :)
    Mama hani moja siostra uzywa smoczkow i butelek z aventu i jest zadowolona. To jest po prostu rzecz gustu co kto woli.

W nocy ogarnal mnie bol miesiaczkowy i lekkie i delikatne skurcze z kregoslupa a potem cisza. Teraz ciagnie w podbrzuszu i znow mulenie miesiaczkowe. Tydzien dzidzius niech siedzi w brzuszku.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo dorocia chyba bóle przepowiadające :) coraz bliżej! ja pospałam 1 h a teraz siedze dziergam na szydełku czapkę dla maleństwa jak skoncze wrzuce zdjęcie!

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No powoli chyba organizm i cialo przygotowuje sie do porodu. Najwyzsza pora :) Ogolnie bardzo slabo sie czuje, najchetniej bym tylko spala i lezala.

Mama hani to czekam z niecierpliwoscia na zdjecie czapeczki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 12:16

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak wstawic zdjęcie?

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama hani sprobuj na fotoo.pl
    Tam masz wszystko opisane. Jak cos to pisz to pomoge.

mama hani lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
‹‹ 152 153 154 155 156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ