X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przy córce ruchy były 17tc, a teraz z synkiem 14tc :)

• dynamiczna Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja głowa dała spokój i już nie boli :) Pogada lepsza więc może dlatego :) Dzisiaj na wizytę ale jakoś się nie stresuję :) muszę się tylko do 18 oporządzić bo deczko zarosłam :)

Aga to specjalnie taka zmyłka takie maskowanie :) hehe :)

U mnie ruch tez nie są absolutnie regularne czasem nie ma ich wcale podejrzewam ze to przypadek jak coś tam puknie czy stuknie bo pewnie miejsca jeszcze ma dość dużo :)

po wizycie się jeszcze odezwę :)

Miłego dnia :)

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odezwij się koniecznie :) ja też niby coś czułam wcześniej, ale potem parę dni cisza i wczoraj znów raz, a dzisiaj też cisza :) maleństwa jeszcze mają miejsce, ale niedługo go braknie ;)

powodzenia na wizycie :) trzymam kciuki i czekam na info :)

qbxwkvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z córą miałam takie nieregularne raczej bulgotanie.
    Teraz od razu regularnie o 9 codziennie czułam, potem zaczęły dochodzić kolejne pory i aktualnie mój uparciuch nie budzi się w innych godzinach niż te przez niego "ustalone", choćby mu puścić muzykę, świecić światłem czy nim trząść ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 14:42

• dynamiczna Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dam znać koniecznie ale nie obiecuję ze jeszcze dzisiaj bo ja to zawsze wieczorem to już nie mam czasu zatem uprzedzam cobyście się nie martwiły. Nie przewiduje żadnych złych wiadomości ogólnie to jestem bardzo spokojna już co do tych wizyty zatem to tylko rutynowa kontrola :)

relge6yd7jws6b5o.png

• dba Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to jestem przerażona, bo mam wrażenie że moja dzidzia bardzo mało śpi, co chwilę kopie, boję się że tak mu zostanie po porodzie :D

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dynamiczna i tak trzymaj :) ja też tak myślę o mojej następnej wizycie :) chciałabym zabrać nawet dzieciaki żeby sobie na Dzidzię popatrzyły ;)

ja narazie mam wrażenie po ostatniej wizycie, że ten Dzidzuś śmiga w brzuchu więcej niż poprzednia dwójka, a jak zacznę czuć tak dobitnie to będę wiedziała jak jest :)

qbxwkvq.png
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba mój syn w brzuszku był bardzo spokojny, każdy kopniak to było święto, moja mama twierdziła, że będzie taki spokojny i grzeczny i co z niego wyszło? Małe kochane ziółko:) ruchliwe i wszędobylskie:) więc chyba ilość kopniaczków nie przesądza o charakterze.
    dynamiczna czekamy na dobre wieści:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wieści oczywiście dobre bo nie może być inaczej tętno 160 maluszek się ruszał ale zasłaniał się i pan doktor dzisiaj nie był w stanie potwierdzić płci zatem może jeszcze czeka mnie jakaś niespodzianka :)
    Dobranoc Kochane :)

Kasandra, Niespodzianek:), Eve, anka_a lubią tę wiadomość

relge6yd7jws6b5o.png

• karola88 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dynamiczna nasze kurdupelki maja bardzo duzo miejsca widzialam to na ostatnim usg gdzie chcielismy robic pomiary a mala tak gdzies powedrowala sobie gleboko ze nic nie bylo widc a po 15 min przyszla blizej glowicy i pieknie boczkiem sie ustawila:)
    oj za dobrze maja te nasze skarby teraz

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dynamiczna cieszę się bardzo :) sama już się nie mogę doczekać wizyty :) pooglądam sobie chętnie :)

qbxwkvq.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś tu cicho więc zarzucam temat : szkoła rodzenia i zajęcia ruchowe dla przyszłych mam :)

Czy jesteście za czy przeciw czy chodzicie czy macie zamiar zacząć i w ogóle co tam macie ochotę na ten temat pisać :)

relge6yd7jws6b5o.png

• aga.just Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajęcia ruchowe to ja mam codziennie z moją 3 latką :D

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O zajęciach ruchowych się nie wypowiem, ale szkołę rodzenia polecam. A jak jeszcze się trafi na fajnych prowadzących, to jest i kupa nowych wiadomości i kupa śmiechu. Mnie się przydała, bo o paru kwestiach zapomniałam a o paru nie miałam pojęcia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 13:16

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zajęcia ruchowe też mam na codzień i właśnie wczoraj coś mnie tak walnęło w krzyżu, że ledwo się ruszam, ale muszę więc w końcu przejdzie :) ja wogóle od porodu nr 1 mam problemy z krzyżami raczej nauczyłam się żyć z bólem... to był bardzo ciężki poród i z bólami krzyżowymi właśnie i mała ciągle się cofała, masakra generalna, na koniec pękniecie 3 stopnia..... ehhhh długość tego porodu niestety chyba coś porobiła z moimi krzyżami, z którymi jako nastolatka miałam już problemy.... no cóż :) życie :)

sKoła rodzenia chyba nie dla mnie :) koleżanka chodziła, a jak doszło co do czego to i tak skala bólu raczej zaćmiła wszystko :) ja mam 2 porody już za sobą stosunkowo niedawno, a położne gdzie mam zamiar rodzić teraz przy porodzie i tak bardzo bardzo pomagają :) mówią jak oddychać i pilnują, żeby nie zapomnieć o tymże właśnie oddechu :) m jest zawsze ze mną, a ostatnio nawet bardzo uczestniczył w porodzie :)

słyszałyście, że teraz się zrobiło modne kangurowanie dzieco po porodzie i ma się je niby znacznie dłużej na piersi skóra do skóry niż dotychczas :) ale nie wiem czy wszędzie :) ja ostatnio i tak bardzo długo Maluszka miałam na sobie bezpośrednio po porodzie :)

qbxwkvq.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na usg, ciąża rozwija się prawidłowo. Dzidzia zdrowa i bardzo ruchliwa. Siedziała sobie na pupie, krok zasłoniła nóżkami a rączkami jakby biła brawo - normalnie dobra impreza była u mnie w brzuchu:)

Szkole rodzenia byłam zawsze przeciwna, sama nie wiem dlaczego. Przy drugim to już jest niepotrzebna mi.
    Ruch jak najbardziej tak, przy pracy zawodowej i moim prawie 4 latku mam go pod dostatkiem, ale basen też chętnie odwiedzam sama i na zajęcia dla dzieci z Młodym.

U mnie jakos nie było czasu na takie kangurowanie, tym razem będę się dopominała!!

Niespodzianek:), Kasandra, aga.just, anka_a lubią tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey hey co do szkoly rodzenia to ja ani tak ani nie. w 1 ciazy bylam na paru zajeciach, babeczka niby sympatyczna odpowiadala na kazde pytania spiewalismy, mowilismy wierszyki maluchom i cwiczylismy natommiast pozniej przestalam bo nie wnosilo to nic nowego niz ja sama moglam w domu robic. tez w domu spiewalam mowilam glaskalam z emem do brzucha a oddychac to nauczylam sie z filmow z tv i na necie, wszedzie pokazywali to samo a i tak zycie robi swoje i polozne mowia co i kiedy robic.
    na pewno teraz juz nie bede chodzic, ubierac myc w szkole rodzenia tez pokazywali ale na lalce to co innego, mnie polozne pokazywaly na moim dziecku a pozniej z tekstem mamuska do roboty to ja mialam im pokazac:) udalo sie za 1 razem :)

co do ruszania sie, to zawsze cos jest do zrobienia i tez z 4latka nie siedzi sie na tylku, tymbardziej jak jest cieplo :) a to rower a to hulajnoga czy rolki wiec zawsze w ruchu :)

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve masz imprezowego dzidziusia:) Ja chodziłam na szkołę rodzenia, miałam bardzo fajną położną, która przychodziła do mnie również po porodzie i mnie jak mnie ale mojemu mężowi dało to na pewno dużo bo przynajmniej on nie należy do takich, którzy szperają w necie na temat ciąży,porodu i opieki nad noworodkiem. Teraz raczej nie będę chodziła mam wszystko w praktyce:)
    Co do kangurowania ja miałam swoją dzidzie po;nad dwie godziny na brzuszku po porodzie na sali poporodowej, piękne chwile..:)

Eve lubi tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanie dla mam co mają większe dzieci... Synio idzie do pierwszej klasy, a co za tym idzie czeka mnie kupno artykułów szkolnych... chciałabym już teraz coś kupić, bo nie uśmiecha mi się wszystkiego na raz kupować, pytanko odnośnie plecaka/tornistra - jakąś firmę bardziej polecacie? zajrzałam na allegro i wybór jest ogromny, ceny także, za plecak/tornister zamierzam dać tak do ok 200zł,coś znajdę fajnego w tym przedziale cenowym? chciałabym taki żeby wytrzymał do 3 klasy :)

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja Córcię miałam bardzo krótko, bo niestety mój stan nie pozwolił na dłuższe, a Synka miałam dopóki nie urodziłam łożyska, a pot niestety z uwagi na to, że urodził się troszkę za wcześnie musiał być w "gniazdku", żeby się dogrzać :)

zobaczymy jak będzie teraz :)

Eve cieszę się bardzo :) ja już swojej wizyty nie mogę się doczekać :) ehhhh zazdroszczę dzisiejszego podglądania :)

Eve lubi tę wiadomość

qbxwkvq.png
‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ