X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj współczuję wam tych infekcji...

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • na_cik Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co tu taka cisza? :P
    My już odliczamy do spania mlłodego ;) ja mam jeszcze kilka rzeczy do uprasowania bo dostałam kocyki od koleżanki i akurat takie cieniutkie jakich nie miałam :) będzie dla małego :P

Ja się objadłam strasznie :P więc na kolacje chyba wciągnę tylko budyń. :D

f2wlclb1tn9vsryr.png
    relgqps6zkgkuc7f.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja. Przepraszam ze sie nie odzywalam ale wiecie...

U nas jest juz o niebo lepiej, wszystko powoli sie normuje. Ola to wielki smieszek i wielka gadula. Za kazdym razem jak sie podejdzie do niej to sie usmiecha a jak sie z nia rozmawia to wydaje z siebie przerozne dzwieki.
    Z mezem tez juz ok, powoli idzie wszystko ku dobremu :)
    Marysia idzie od jutra do przedszkola wiec tez mi bedzie troche latwiej :)

Nie doczytam was ale z tego co widze duzo nowych przyszlych mamusiek. Gratuluje i zycze szybkich rozwiazan :*

Anastazjaaa, dorocia2324 lubią tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • na_cik Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola! Cieszę się,że u Was się powoli układa :) szczerze to ja bym miała obawy przed posyłaniem dziecka teraz do przedszkola bo na poczatku będzie choroba za chorobą i mala też będzie łapała :/ my chodziliśmy regularnie na zajęcia na sali zabaw ale też chwilowo zrezygnowałam bo się doleczyć nie mogliśmy miesiąc. :/ chyba,że Ona już chodziła tylko jakaś przerwa byla :)

f2wlclb1tn9vsryr.png
    relgqps6zkgkuc7f.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Dziekuje za pamiec :)

U nas dzis aktywny dzien. Upieklam takie buleczki drozdzowe z dzemem truskawkowym. Zjedlismy na kolacje pychotka :D A na obiad pojechalismy do tesciowej. Kubus sie wybiegal z dzieciaczkami. No i u nas sniegu pelno, wiec na sankach tez bylismy. Troche pociagalam mlodego i az ciagniecie w kroczu poczulam. No i dobrze bo koniec oszczedzania, niech dzidzius powoli wychodzi ;)
    Jutro na badania krwi i jeszcze jakies sprawy do zalatwienia.

Jezeli chodzi o wydzieline to zapach juz jest w porzadku tylko nadal ten kolor taki... Dzis posmaruje sie mascia i zobaczymy. Jutro chyba tez do gina zadzw sie zapytac co robic.

Karola fajnie, ze sie odezwalas. A nie mowilam ze sie wszystko ulozy :) Fajnie, na prawde bardzo fajnie, ze u Was coraz lepiej. Malutka na pewno cudowna... Ach juz sie swojego doczekac nie moge...

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • na_cik Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2015, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia! Oj zjadła bym takie bułeczki :) daj przepis! :)
    Fajnie,że skorzystaliście ze śniegu :) my poszliśmy tylko pokarmić kaczki ale Tymek i tak był zachwycony :)

Właśnie poprasowałam kocyki które dostałam i mam luz :) :D
    Chyba śmigam zaraz spać. :P dobrej nocy!

f2wlclb1tn9vsryr.png
    relgqps6zkgkuc7f.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny za rady, chyba konsekwencja jest najważniejsza.. byleby się jakoś unormowało do porodu..

Ana ja mam lutkę.. i to dużo, dużo..na każdej wizycie dostaję nową recepte i nie wyrabiam z "przerobieniem"

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• mama hani Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny u nas już ferie córka siedzi w domu pieczemy ciasto tarte z wiśniami maż w pracy to i lepiej bo wczoraj znowu się ostro pokłóciliśmy :/ jutro rano musze podskoczyć zrobić wyniki bo w piatek do lekarza! kupilam wlóczke od dzisiaj będe robić kocyk dla malej na drutach!
    Karola ciesze się że u Ciebie lepiej

relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po badaniach i po zalatwieniu spraw. Ciagnie mnie w kroczu i delikatnie muli w podbrzuszu i krzyzu. Niedawno wrocilam do domu.

Odebralam wynik na paciorkowca. Na szczescie nie mam :)

Dzwonilam dzis do gina na temat tej pomaranczowej wydzieliny. Powiedzial, ze to moga wody sie saczyc ale to nie jest wodniste az takie. Albo moze szyjka juz sie rozmiekcza i otwiera. Wiec kazal kupic tantum rosa, dzis sobie tym sie podmyc i jakby jutro bylo tak dalej to na IP bo on jest na urlopie i nie moze mnie zbadac.

Kobietki mam nadzieje, ze przejdzie.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na cik. Marysia ma juz 5 lat prawie i chodzila jyz do przedszkola. Teraz miala przerwe miesieczna bo nie mial kto jej zaprowadzac i odprowadzac a poza tym chcuala siedziec z Ola i mi pomagac :)
    Dorocia wy to juz na finiszu to moze sie zaczac cos dziac :)

na_cik, dorocia2324 lubią tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • na_cik Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola,rozumiem :) to juz mała weteranka :)

Dorocia,dobrze,że już po badaniach :) a z Kubą miałaś dodatni GBS? Czy też ujemny?
    Ja miałam z Tymkiem dodatni a teraz wyszedł ujemny ale lekarz powiedział,że jego zdaniem jest skoro 2lata temu był tylko badanie nie wyszło :/ i przy wyniku mi dopisał,że dodatni w poprzedniej ciąży.

f2wlclb1tn9vsryr.png
    relgqps6zkgkuc7f.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:

Ana ja mam lutkę.. i to dużo, dużo..na każdej wizycie dostaję nową recepte i nie wyrabiam z "przerobieniem"
    Na razie mi wystarczy ale jakby co to wiem gdzie się zgłosić ;)
    Dzieki

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na_cik z Kuba musialam miec ujemny bo zadnego antybiotyku nie dostawalam.
    Z tej strony robilam te buleczki:
    http://www.mojewypieki.com/przepis/buleczki-waniliowo---truskawkowe

Ja juz po drzemce. Spalismy prawie 2 godz :) Teraz cos przekasic i czekamy na P i wtedy zrobie spaghetti :D

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama hani wrote:
    hej dziewczyny u nas już ferie córka siedzi w domu pieczemy ciasto tarte z wiśniami maż w pracy to i lepiej bo wczoraj znowu się ostro pokłóciliśmy :/ jutro rano musze podskoczyć zrobić wyniki bo w piatek do lekarza! kupilam wlóczke od dzisiaj będe robić kocyk dla malej na drutach!
    Karola ciesze się że u Ciebie lepiej
    U nas refie do Piero za dwa tygodnie.
    Kocyk swojej roboty, zazdroszczę zapału i koniecznie wstaw fotkę jak będzie gotowy ;)
    A męża w kąt za kłótnie

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia oby przeszło, niech maluszek jeszcze trochę posiedzi w brzuszku :)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • na_cik Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia,fajnie Ci! Jednak ten GBS dodatni to lekki stres. Z Tymkiem byłam w szpitalu to zdążyłam mieć podane 3 dawki antybiotyku przy wywoływaniu.
    Moje dziecko ma jakieś straszne humorki :/ nie mogę go zrozumieć. :/ ehhh...

Ja to mistrzem gotowania niestety nie jestem :/ ehhh...
    Napadało trochę śniegu i tak myślę,czy nie iść jeszcze przed spaniem z młodym na sanki. Bo sama nie dam rady już. A Tymek z drzemki wstał 16.20 więc do 21 to nie zaśnie na bank...

f2wlclb1tn9vsryr.png
    relgqps6zkgkuc7f.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na_cik mi do mistrza gotowNia tez bardzo daleko ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej a ja co do gotowania to lepiej nie mowic! Szczerze mowiac to gotuje bo musze ale z reguly sa to proste potrawy. Chyba, ze mnie cos zlapie to wtedy cos wymysle. A powiem Wam najlepsze, ze mi zadne ciasta nigdy nie wychodza, zakalce ale po prostu nie wychodza. A w ciazy sa piekne hehe. Te hormony ciazowe widac na mnie dobrze dzialaja ;) Musze sprobowac sernik jeszcze upiec ;)

Wiedzac, ze GBS jest dodatni w razie akcji porodowej albo odplywu wod plodowych musisz po prostu szybciej dostac sie do tego szpitala ze wzgledu na antybiotyk. Na_cik bedzie dobrze :)

Ana kiedy wizyte masz u gina?

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero 17 lutego :/ Chyba jajo zniosę do tego czasu

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to oczekiwanie zawsze najgorsze :/ Mam nadzieje, ze ja juz wtedy bede po porodzie ;)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
‹‹ 161 162 163 164 165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ