Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata83 wrote:
    Witajcie Dziewczyny Mamo Hannii na gardło zrób sobie płukankę woda i sól mi pomagało w pierwszej ciąż.,pozdrawiam :)
    Tak też plukalam, okropne w smaku ale fakt pomaga

mama hani lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny mi trochę przeszło płukałam gardło szałwią co skutkowało wymiotami a teraz czuje ze jest podrażnione :/ od samego rano kłóciłam się z mężem dobrzez ze na noc pojechał do pracy! córka się myje. W dzień spalam z 3h! w pon. musze isc zrobic wyniki i mam teraz zrobic test obciazenia glukoza nie wiem czy dm rade zwłaszcza ze gradło chore

relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuruj się bidulko.

Co do glukozy to może być ciężko skoro nawet szałwia o mdłości przyprawia.
    Mam nadzieje ze dasz rade bo inaczej będziesz jeszcze raz musiała do tego podejść :/

mama hani lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • paula1 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny, mam takie pytanko czytając Wasz wątek: czy zawsze trzeba brać luteinę na początku ciąży? bo mi lekarz nic nie przepisał, a jak zapytałam to powiedział, że na razie nie widzi takiej potrzeby. Może dlatego, że mam progesteron w 12 dpo 72,96. Sama już nie wiem...

A co do rodzeństwa, to mój synek (a ma 9 lat) jest szczęśliwy, że będzie miał brata albo siostrę. Przed pójściem spać, przychodzi do mnie i mówi: cześć Zośka :) Dlatego tak bardzo bym chciała, żeby było wszystko dobrze...a wizyta dopiero 6 lutego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 19:57

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1 nie zawsze trzeba brac lutke na poczatku ciazy. Ja teraz jak dowiedzialam sie, ze jestem w ciazy to na wszelki wypadek zaczelam ja brac. Ale dostalam nieprzyjemnych uplawow i gin kazal odstawic mowiac wlasnie, ze wszystko jest w porzadku.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • na_cik Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki!
    Luteinę bierze się w kilku przypadkach.
    Po pierwsze jesli w badaniu krwi progesteron jest na granicy lub poniżej normy, po drugie jesli występują krwawienia bądź częste skurcze a po trzecie w profilaktyce po poronieniach i wtedy nawet przy wynikach w normie lekarz zaleca przyjmować.

My dzisiaj mieliśmy mini sesje ciążowo -rodzinną i zobaczymy co z tego wyjdzie :)

Laski,miała któraś pomyśl,żeby na tym etapie grzebać nie powiem gdzie? :P
    Bo ja właśnie tak sobie patrzyłam i bez kitu mam wrażenie,że czułam twarde i jak dotykałam to się lekko odsunęło. Myślicie,że mogłam czuć główkę?? :P ;) :D

f2wlclb1tn9vsryr.png
    relgqps6zkgkuc7f.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj jak juz nacik będziesz miała ta sesje to pochwal się, uwielbiam takie fotki

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na_cik to czekamy na zdjatka z sesji :) Ja tam nie grzebie bo szczerze mowiac troche mnie to odraza i wlasnie balabym sie dotknac glowki. Skoro gin badajac czesto wyczuwa glowke dziecka to mysle ze moglas ja czuc kochana :)

Ja wlasnie musze sie odezwac o te moje zdjecia bo jestem ciekawa efektow.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • na_cik Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia,mi nigdy nic nie mówił o główce :) ale to normalnie FASCYNUJĄCE!! Aż bym mojemu pokazała ale boje się,że nici z przytulanek potem :D

Nie wiem kiedy coś dostanę ale pewnie Wam wrzucę o ile ogarnę jak :P

f2wlclb1tn9vsryr.png
    relgqps6zkgkuc7f.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No lepiej swojemu nie pokazuj bo faceci roznie na takie rzeczy reaguja ;)

Na_cik a jaka masz wydzieline z pochwy ( ze tak zapytam ) ?
    Bo u mnie wczoraj zrobila sie zolto-pomaranczowa i nawet taki maly glutek na wkladce. Dzis jest jej sporo ale brzydko pachnie. Kurcze pewnie cos sie przyplatalo :(

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • na_cik Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co ja mialam żółto-zielonkawą całą ciążę a mimo to miałam w badaniu czystości pochwy I/II grupę czyli dużo pałeczek kwasu mlekowego. Jak coś to lactovaginal jest bez recepty :) to właśnie pałeczki kwasu mlekowego.

U mnie teraz wydzielina jest dość wodnista. Ale moja szyjka przepuszcza palec więc nie wiem czy jeszcze mam czop w takim wypadku...

f2wlclb1tn9vsryr.png
    relgqps6zkgkuc7f.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za informacje. Zobacze jak bedzie jutro. Ja czop mam na pewno ( a przynajmniej tak mysle ) Bo w czwartek mnie badal gin i powiedzial ze wszystko mocno sie trzyma i nie ma rozwarcia to chyba jeszcze nie mogl wypasc. W pierwszej ciazy w ogole nie widzialam swojego czopa, teraz moze tez nie zauwaze.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula masz super progesteron, Tobie lutka nie potrzebna :)

paula1 lubi tę wiadomość

• paula1 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, bo jak tak czytałam to zaczęłam mieć wątpliwości :)

Nasza księżniczka Zuzia już jest z nami od 15.09. :)
  • na_cik Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej!
    Jak tam u Was? U Nas za oknem trochę śniegu ale żeby dało się z Nim coś więcej zdziałać to już nie bardzo :/

Moje dziecko szalej od rana...ma nadmiar energii i chyba trzeba się wybrać na porządny spacer :)

Ja niestety nadal borykam się z katarem i zostało mi trochę wody morskiej syna a tak to krople wykończyłam chyba 2-3opakowania :/ najchętniej to bym poszła na jakieś płukanie zatok czy coś...
    Mimo wszystko cieszę się,że nie boli mnie gardło.

Mama_Hani jak to gardło u Ciebie?
    Dorocia,jak u Was?
    Paula,Ty to masz super ten progesteron. Ja bym się nie martwiła :)

f2wlclb1tn9vsryr.png
    relgqps6zkgkuc7f.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia2324 wrote:
    Dzieki za informacje. Zobacze jak bedzie jutro. Ja czop mam na pewno ( a przynajmniej tak mysle ) Bo w czwartek mnie badal gin i powiedzial ze wszystko mocno sie trzyma i nie ma rozwarcia to chyba jeszcze nie mogl wypasc. W pierwszej ciazy w ogole nie widzialam swojego czopa, teraz moze tez nie zauwaze.
    I jak dziś? Może czop pomalutku przygotowuje się dopiero do wyjścia.

Ależ ekscytujące jest czekanie na poród nawet nie swój ;)

dorocia2324 lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na_cin u nas tez końcówka śniegu, ależ tiago się wczoraj wybawil ;)

Może kup sobie sprey do nosa dla kobiet w ciąży, szybciej może przejdzie

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny mi już lepiej tylko gila w gardle jeszcze siedzi /blee/ i w nocy trochę kaszlałam! w nocy u nas spadł śnieg! miałam jechac do kościoła ale w kosciele zimno nie chcem sie doprawic jeszcze bardziej

relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak godzinę w takiej zimnicy i cala choroba wraca

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • na_cik Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po obiadku :)
    A przynajmniej po zupie :D drugie czeka no na razie nie wciśniemy :P

Anastaja,u mnie niestety infekcja trwa od poczatku grudnia a zielony katar mam od 4ch tygodni i mi krople dla brzuchatek już nic nie dają. :/
    Teraz od środy wpuszczam divortineff bo syn dostał na uszy i jest lepiej ale jeszcze się z tym bujam :/

f2wlclb1tn9vsryr.png
    relgqps6zkgkuc7f.png
‹‹ 160 161 162 163 164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ