X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow to są takie, musze o tym poczytać. Jaki to koszt?

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata83 wrote:
    dziś zastanawiam się czy nie kupić sobie testu który wykrywa płeć dziecka od 6 tygodnia co myślicie ?.Pozdrawiam :)
    Daj namiary gdzie to można kupić, chętnie bym sobie sprawdziła, z chnskiego kalendarza wychodzi dziewczynka

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • na_cik Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski! No nie mówcie,że wierzycie w te testy!!?? :D

f2wlclb1tn9vsryr.png
    relgqps6zkgkuc7f.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na_cik wrote:
    Laski! No nie mówcie,że wierzycie w te testy!!?? :D
    Niedowierzam ale korci mnie ;) koszt kolo 120 zł na allegro

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko 120zl??!! Nie szkoda Wam kasy? Z calym szacunkiem ale nigdy bym tego nie kupila.

Na_cik u mnie z Kuba to oni sami nie wiedzieli co ze mna robic i na kiedy powinien byc termin. Po rozmowach i ogladaniu USG stwierdzili, ze termin powinien byc na 27.09 a nie 8.09. A ile stresu mielismy bo balam sie, ze wody moga byc zielone albo cos a wywolywac nie chcieli. Nie mial zadnych objawow i jakos specjalnie go nie badali tylko tak jak wszystkie dzieci.

Ja po synku prawie nie mialam rozstepow, tylko kolo pepka delikatne, a teraz juz widze ze jest ich wiecej i wlasnie kolo pepka. Smaruje sie caly czas lotionem z babydream. Zobaczymy jak bedzie moja skora wygladac po porodzie.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie rację szkoda kasy, trochę się zagalopowalam ;) najpierw serduszko później płeć, wszystko po kolei ;)

Moja mam musiała czekać do porodu i dała rade to i ja wytrzymam

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana ja tez z plcia czekam do porodu!! I szczerze to bardzo mnie to kreci bo bede miala najcudowniejsza niespodzianke po tym calym wysilku :D

Lepiej dzidzi albo sobie cos kupic za ta kwote :)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Beata83 Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja wierze w te testy moim kilku znajomym się sprawdziło. Ja sobie go kupie ale jak już będe po wizycie u lekarza i będę wiedziała że wszystko jest ok. Anatazjaaa to jest link
    http://www.przedciaza.pl/szukaj?controller=search&orderby=position&orderway=desc&search_query=test+na+płeć+dziecka&submit_search=
    Mi wychodzi chłopak w chińskim kalendarzu wierzycie w ten kalendarz?

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

Beata83
    200902064565.png

201509251765.png[/ur
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się jeszcze zastanowię, decyzje podejmę jak zobaczę piękne serduszko. Na pewno nie wytrzymam do porobu.

Beata83 lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest kazdego indywidualna decyzja. Jezeli chcecie znac plec przed porodem to i tak na USG gin mowi. A teraz jest w stanie stwierdzic to dosc szybko wiec spokojnie jest czas na to zeby skompletowac wyprawke.

Jezeli chodzi o chinski kalendarz ( bo teraz sprawdzalam ) to wedlug niego moj syn powinien sie urodzic jako dziewczynka, a teraz powinnam urodzic chlopca. Moze znow bedzie na odwrot i bedzie cora :)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • na_cik Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nawet jak bym chciała czekać to sama widziałam na monitorze "klejnoty" syna więc by mi nie wmówili,że jest inaczej :P
    A na takie cuda na kiju to mi szkoda by było kasy. Wolała bym dołożyć i dodatkowe usg zrobić.
    A co do tego,że się sprawdziło to prawdopodobieństwo jest spore :P 50% :D

f2wlclb1tn9vsryr.png
    relgqps6zkgkuc7f.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na_cik ja przed samym USG mowie, ze nie chcemy znac plci i wtedy gin nie jezdzi tam na dole zeby przypadkiem czegos nie zobaczyc :D

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • na_cik Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia, to Ty taka spryciula jesteś :P
    Ja chciałam strasznie chłopaka więc chciałam wiedzieć :P a do myśli o dziewczynce też musiała bym przywyknąć więc lepiej było wiedzieć wcześniej :)
    Widziałam,że na lutówkach się dzieje :D ja na ogólnym forum lutowym pisałam z Tymkiem w ciąży. Teraz jakoś nie mam siły ;) ale fajnie je czasem poczytać :P zwłaszcza pierworódki :)

dorocia2324 lubi tę wiadomość

f2wlclb1tn9vsryr.png
    relgqps6zkgkuc7f.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz ponoć dwie marcowki urodziły

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Wszechmiła Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi z chińskiego kalendarza wychodziła córka i urodziła się córka. Teraz wychodzi chłopak :>

Mama Ani (2014) i Ewy (2015)
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.

Ja teraz bardzo bym chciala miec coreczke, z reszta moj tak samo. Ale nie wazne co sie urodzi i tak bede kochac. Miec dwoch chlopcow tez fajnie, a moze kiedys uda sie miec dziewczynke.
    Gdzies w duszy czuje, ze jednak urodzi sie chlopiec ale nie nastawiam sie na nic to bedzie niespodzianka.
    Wiekszosc ludzi mowi, ze bardzo ladnie wygladam i ze bedzie chlopiec. Choc ja wcale ladnie sie nie czuje ;)

Co do tego kalendarza chinskiego to chociazby dlatego w to nie wierze bo przeciez o plci dziecka decyduje plemnik a nie nasze jajeczko. Niektorzy faceci maja tak duzo i tak silne plemniki meskie, ze corki raczej nigdy nie beda miec i na odwrot.

Na_cik ja staram sie regularnie czytac lutowki i czasem sie wypowiadam. Ale czesto jest tak, ze nie jestem w stanie nadrobic tego co napisaly. Tej nocy dwie urodzily :) A jedna jest na porodowce z saczacymi wodami. Wiec sie dzieje. Ciekawe kiedy na nas kolej ;)

O marcowkach tez slyszalam.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • na_cik Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do dzieci to my już więcej nie planujemy ;) jednak na Nasze możliwości dwoje to i tak dużo! A Tymek sam nie będzie.
    A dzisiaj w nocy śniło mi się,że miałam dziewczynkę oooo...! Teraz mi się przypomniało :P jakie to głupoty się człowiekowi śnią :P

Ja jeszcze muszę się wybrać na to kontrolne ktg i nie wiem kiedy :/ chyba w piatek wieczorem :/
    Mały od 2ch dni słabo się rusza i sama chetnie na to ktg skoczę,żeby sprawdzić czy wszystko ok :/
    U Nas dzisiaj pogoda pod psem bo śnieg z deszczem pada :/ więc za bardzo nawet wyjść nie ma jak :(

f2wlclb1tn9vsryr.png
    relgqps6zkgkuc7f.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to sie marzy czworka dzieci ale na pewno nie teraz. Najpierw trzeba finansowo lepiej stac.
    Oj tak glupoty nie raz takie sie snia ze masakra, tez tak mam :)
    Moje dziecko jest bardzo aktywne, co jakis czas daje o sobie znac, raz lzej raz mocniej. Wiem, ze wszystko jest w porzadku.
    Ale jak Ty masz mniej ruchow to pewnie lepiej zobaczyc co sie dzieje u maluszka. Czasem to moze byc tylko bardziej leniwy dzien, a moze szykuje sie do porodu ;)

U nas pogoda tez nie rozpieszcza, glowa mnie boli i spac mi sie chce.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • na_cik Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia,niby jak go zaczepiam to "odpowiada" ale raczej zawsze był mocno aktywny a teraz śpi i śpi...zastanawiam się czy rzeczywiście nie zbiera sił przed porodem bo i ja ostatnio byłam straszny kapeć. No nic,myślę,że do piątku zrobię to ktg bo i tak muszę na wizytę sobotnią mieć.

f2wlclb1tn9vsryr.png
    relgqps6zkgkuc7f.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny my dzisiaj wstaliśmy o 9! ale nastawiłam już pranie i zastanawiam się co dalej z sobą począć! ja bardzo chciałam chłopca jak mi lekarz powiedział że będzie dziewczynka to myślała ze się rozpłaczę za pierwszym razem też tak było a raczej więcej dzieci nie planuje więc! najważniejsze zeby były zdrowe i mam nadzieje ze bedzie spokojna jak pierwsza córa bo płaczu to nie zniose

relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png
‹‹ 163 164 165 166 167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ