X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja powiedziałam córce jak już było wiadomo że serduszko jest i bije ale to było ok 9 tyg jak poszłam na zwolenienie

relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja płec poznałam dość późno bo mała się kręciła i nie było widać a ruchy to juz sama nie wiem czasami miałam takie wrażenie jak coś jeździ po brzuchu :)

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My synkowi powiedzielismy jak juz gin potwierdzil na USG i bylo widac serduszko.

My nie chcielismy znac plci i do konca Natanek byl niespodzianka :)

Ja srednio zmieniam pampersa co 2 godz, jak spi dluzej to nie budze go a czasem zaraz po przebraniu jest kupka i znow przebieram. Nie wyobrazam sobie inaczej.

Kurcze dziewczyny mam nadzieje, ze jutro nie bedzie juz takiego wiatrzyska bo na spacerek chce wyjsc.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My powiedzieliśmy wcześnie, ok 5-6tc ponieważ babcie wiedziały i mało dyskretnie o tym rozmawiały :/ nie chcieliśmy żeby dowiedziała się od kogoś innego, więc wie od dawna. I cieszy się ogromnie :)

Ja w tej ciąży nie mam żadnych przeczuć co do płci. Wcześniej czułam, że będzie dziewczynka, choć nie wiedzieliśmy do samego końca. Mam nadzieję, że tym razem dzidzia się pokaże :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Nadią to już nie pamiętam, w którym tyg poznałam płeć, ale wiem, ze przeczucie mnie zawiodło (a może to wina sugestii i zabobonów na tematy predyspozycji pokarmowych?). Cały czas myślałam, ze to chłopiec a na USG ukazała nam się dziewuszka. Pierwsze ruchy pojawiły się bardzo szybko (pamiętam, ze szybciej niż podają statystyki, więc chyba przed 18 tyg). Wczoraj sama zaczęłam się zastanawiać czy w kolejnej ciąży można poczuć je szybciej, bo jak sobie w łóżku wieczorem leżałam to poczułam coś dziwnego w dolnych partiach brzuszka, ale na pierwsze ruchy to stanowczo za wcześnie i stwierdziłam, ze to na pewno jelita.
    A kiedy zaczęło być po Was widać ciążę?
    Z tego co pamiętam, to na początku maja 2007 na komunii mojej siostry rodzinka zaczęła pytać czy coś jest na rzeczy, bo delikatny brzusio zaczął wystawać (ok 12tc). Teraz jestem też w 12 tc a brzuszek jak w 5 miesiącu. Znajome na ulicy gratulują nawet jak w kurtce jestem, więc nie da się już ciąży ukryć. Gdyby nie to, ze na USG widziałam jedno serduszko to po wielkości brzuszka spodziewałabym się blizniaków. Jestem szczupła, więc moze dlatego szybko widać, ale mam też szczupłe koleżanki, po których bardzo długo nie było widać.

A o rodzeństwie Nadii powiedziałam od razu, bo ona już długi czas wyczekiwała i pytała kiedy w końcu :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 16:22

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Laura codziennie o tym mówi, aż myślę, że za dużo, bo bardziej skupia się na dzidzi niż na sobie.

Co do widoczności brzucha, to od dawna widać. Nawet braliśmy pod uwagę bliźniaki ;)

2q9ctft.jpg

dorocia2324, mama hani lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja za kazdym razem miałam nadzije na chłopaka ale cóż nadzieje umiera ostatnia! w pierwszej ciązy to prawie się popłakałam jak lekarz powedział ze bedzie dziewczynka taka miałam nadziej na chłopca...

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej i drugiej ciazy mialam dobre przeczucie ze bedzie chlopak ;) I mam dwoch synkow. Ja chcialam miec druga corcie ale Natanka nie oddalabym za zadne skarby. Moj P marzy o corce i przy Kubie byl zalamany, ze bedzie syn. Teraz jak sie urodzil Natan to juz inaczej bo ma synka :) Chcielibysmy miec jeszcze corke ale zobaczymy jak to bedzie.

Co do wielkosci brzuszkow to podobno tak jest, ze w 2 i kolejnej ciazy szybciej widac brzuszek i jest wiekszy. U mnie sie to sprawdzilo i szybko bylo widac. No i wiecej przytylam teraz.

Ruchy tez w tej ciazy szybko ppoczulam i jestem pewne, ze to bylo to.

Mala czarna ladny brzusio :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 16:58

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W I ciąży przytyłam 17kg, ale waga wyjściowa wyn. 49kg. Teraz na początku miałam 52kg, teraz już 55,5kg. Aż się boję jak to się skończy. Ale co poradzę, że ciągle chce mi się jeść..

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja póki co przytyłam 7 kg. brzucha nie mam za wielkiego nawet ostatnio lekarz powiedział że jest mały a z hanka to juz nie pamietam jak było

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo, 7kg? Super, to samo dziecko + wody chyba :) Fajnie, zazdroszczę ;)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa i jeszcze cycki :) w sumie to jadłam wszytko na co miałam ochotę ale słodyczy jadłam mało no i jem tylko 3 razy dziennie więc organizm się przyzwycaił

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama hani, przecież Hania jest jeszcze malutka i nie pamietasz? :-) Aż zazdroszcze tylko 7 kg na +.

Mała Czarna chyba mamy podobne brzuszki (i podobne myślenie o blizniakach) i podobną wagę wyjściową :-) Z Nadią waga wyjściowa to 52 kg, po 3 miesiącach 48 kg a pozniej już ok 16 kg na +. A teraz waga wyjściowa 53 kg i w 12 tc 54,5 kg.
    A to mój brzusio:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d38c5fd94fb6.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 18:28

Mala_Czarna_89, dorocia2324 lubią tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty też masz pokaźny brzuszek :) Coś chyba w tym jest, że przy drugim dziecku większy. W ogóle dużo wspólnego mamy ;)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A skąd jestes?

Ja w pierwszej ciąży poznałam na forum dziewczynę z którą do teraz mam codzienny kontakt. A to juz ponad 8 lat. Nasi mężowie się poznali na wspólnych wakacjach i spotykamy sie rodzinnie co jakis czas, bo daleko od siebie mieszkamy. Juz cyba 3 razy razem Sylwka spędzaliśmy :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe a mówią, że to nierealny świat ;)
    jestem z górnego ślaska a ty? A, i zdecydowaliśmy, chyba definitywnie, że jak urodzi się dziewczynka, to będzie Nadia, a chłopczyk Wiktor.

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo to fajne takie przyjaźnie :) jutro wam zrobię zdjęcie mojego brzusia :) znalazłam stara karte ciąży z Hanką 11 kg!więc mała róznica

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamo Hani to ty bedziesz miała lepszą figurę po drugim dziecku, niż po pierwszym ;) Wiem, że to nie jest najważniejsze, ale trochę się boję, co się stanie z moim ciałem po ciąży. Dotąd mój mąż mówił zawsze, że wcale nie widać, żebym dziecko rodziła. Jeszcze na początku marca miałam płaski brzuch, zero skóry

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Hani, 11 kg to niedużo :-)

Mała Czarna ja jestem z południowej Wielkopolski, do granicy z woj. opolskim mam 1 km.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi po Nadii zostało troche na brzuchu niestety... Więc nie łudzę się, ze po kolejnej ciąży będzie płaski. Mam skłonności do tycia właśnie w obrębie brzucha.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
‹‹ 200 201 202 203 204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ