Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
My synkowi powiedzielismy jak juz gin potwierdzil na USG i bylo widac serduszko.
My nie chcielismy znac plci i do konca Natanek byl niespodzianka
Ja srednio zmieniam pampersa co 2 godz, jak spi dluzej to nie budze go a czasem zaraz po przebraniu jest kupka i znow przebieram. Nie wyobrazam sobie inaczej.
Kurcze dziewczyny mam nadzieje, ze jutro nie bedzie juz takiego wiatrzyska bo na spacerek chce wyjsc. -
My powiedzieliśmy wcześnie, ok 5-6tc ponieważ babcie wiedziały i mało dyskretnie o tym rozmawiały nie chcieliśmy żeby dowiedziała się od kogoś innego, więc wie od dawna. I cieszy się ogromnie
Ja w tej ciąży nie mam żadnych przeczuć co do płci. Wcześniej czułam, że będzie dziewczynka, choć nie wiedzieliśmy do samego końca. Mam nadzieję, że tym razem dzidzia się pokaże -
Z Nadią to już nie pamiętam, w którym tyg poznałam płeć, ale wiem, ze przeczucie mnie zawiodło (a może to wina sugestii i zabobonów na tematy predyspozycji pokarmowych?). Cały czas myślałam, ze to chłopiec a na USG ukazała nam się dziewuszka. Pierwsze ruchy pojawiły się bardzo szybko (pamiętam, ze szybciej niż podają statystyki, więc chyba przed 18 tyg). Wczoraj sama zaczęłam się zastanawiać czy w kolejnej ciąży można poczuć je szybciej, bo jak sobie w łóżku wieczorem leżałam to poczułam coś dziwnego w dolnych partiach brzuszka, ale na pierwsze ruchy to stanowczo za wcześnie i stwierdziłam, ze to na pewno jelita.
A kiedy zaczęło być po Was widać ciążę?
Z tego co pamiętam, to na początku maja 2007 na komunii mojej siostry rodzinka zaczęła pytać czy coś jest na rzeczy, bo delikatny brzusio zaczął wystawać (ok 12tc). Teraz jestem też w 12 tc a brzuszek jak w 5 miesiącu. Znajome na ulicy gratulują nawet jak w kurtce jestem, więc nie da się już ciąży ukryć. Gdyby nie to, ze na USG widziałam jedno serduszko to po wielkości brzuszka spodziewałabym się blizniaków. Jestem szczupła, więc moze dlatego szybko widać, ale mam też szczupłe koleżanki, po których bardzo długo nie było widać.
A o rodzeństwie Nadii powiedziałam od razu, bo ona już długi czas wyczekiwała i pytała kiedy w końcuWiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 16:22
-
Ja w pierwszej i drugiej ciazy mialam dobre przeczucie ze bedzie chlopak I mam dwoch synkow. Ja chcialam miec druga corcie ale Natanka nie oddalabym za zadne skarby. Moj P marzy o corce i przy Kubie byl zalamany, ze bedzie syn. Teraz jak sie urodzil Natan to juz inaczej bo ma synka Chcielibysmy miec jeszcze corke ale zobaczymy jak to bedzie.
Co do wielkosci brzuszkow to podobno tak jest, ze w 2 i kolejnej ciazy szybciej widac brzuszek i jest wiekszy. U mnie sie to sprawdzilo i szybko bylo widac. No i wiecej przytylam teraz.
Ruchy tez w tej ciazy szybko ppoczulam i jestem pewne, ze to bylo to.
Mala czarna ladny brzusioWiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 16:58
-
Mama hani, przecież Hania jest jeszcze malutka i nie pamietasz? Aż zazdroszcze tylko 7 kg na +.
Mała Czarna chyba mamy podobne brzuszki (i podobne myślenie o blizniakach) i podobną wagę wyjściową Z Nadią waga wyjściowa to 52 kg, po 3 miesiącach 48 kg a pozniej już ok 16 kg na +. A teraz waga wyjściowa 53 kg i w 12 tc 54,5 kg.
A to mój brzusio:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d38c5fd94fb6.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 18:28
Mala_Czarna_89, dorocia2324 lubią tę wiadomość
-
A skąd jestes?
Ja w pierwszej ciąży poznałam na forum dziewczynę z którą do teraz mam codzienny kontakt. A to juz ponad 8 lat. Nasi mężowie się poznali na wspólnych wakacjach i spotykamy sie rodzinnie co jakis czas, bo daleko od siebie mieszkamy. Juz cyba 3 razy razem Sylwka spędzaliśmy -
mamo Hani to ty bedziesz miała lepszą figurę po drugim dziecku, niż po pierwszym Wiem, że to nie jest najważniejsze, ale trochę się boję, co się stanie z moim ciałem po ciąży. Dotąd mój mąż mówił zawsze, że wcale nie widać, żebym dziecko rodziła. Jeszcze na początku marca miałam płaski brzuch, zero skóry