X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jestem z warmii :)ja w zeszłym roku dość intensywnie i długo się odchudzałam :) schudłam 12 kg ale nawyki żywieniowe zostały, więcej warzyw i owoców mniej słodyczy itp! ogólnie to mam tendencje do tycia jak tylko wiecej to od razu brzuch i boczki puchna w oczach :) no i teraz brakuje mi cwiczen na poczatku ciazy jeszcze sobie cwiczyłam ale pózniej to juz tylko spacery z psem ale kuie sobie rower i bede jezdzić ale tak to lubie biegac jesienia zimą i wiosną z psiunem naszym

relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie lubię bagac... Mój mąż też musiałby sporo zrzucić tylko u niego praca za kółkiem i zero ruchu.
    Myślałam nad jakimiś ćwiczeniami dla kobiet w ciąży, ale boje się ich jakoś. Ogólnie dlugo staraliśmy się o to Maleństwo i jestem przewrażliwiona, ze cokolwiek mogloby ciąż zaszkodzić.
    Mamo Hani daleko mamy do siebie niestety...

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z Kubusiem przytylam 14kg ale bardzo szybko schudlam i to nawet 5kg wiecej. Teraz przytylam 17kg i na razie waga sprzed ciazy i tak sie utrzymuje. Z jednym i drugim zaczynalam z waga 63kg a chcialabym wazyc tak 57-58kg. Wiec 5-6kg trzeba zrzucic. A przede wszystkim to musze ujedrnic cialo bo wszystko mi wisi i jak chodze to trzesie sie jak galareta. Szczegolnie dupa i uda. Brzuch nie jest najgorszy.

Dzis delikatnie sie porozciagalam i potanczylam z 25min. Ale blizna zaczela ciagnac z prawej strony troche. Tak bym chciala juz zaczac jezdzic rowerem, mocniej cwiczyc ale sie boje i za bardzo nie moge. Czekam na wizyte u gina, zobaczymy co pozwoli robic.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo Hani u was tam życie tak spokojnie się toczy i piękne widoki :) a to prawda ze z praca trudno czy niekoniecznie?do wlkp też kawałek ;)

Ja tam tendencji do tycia właśnie nie miałam. Co wieczór mogliśmy sobie po dwa piwka wypić + kolacja o północy a waga ani drgnela. Aż tu nagle 3,5kg w praktycznie miesiąc masakra.. No i zaczynają mi te krągłości ciążyć a wszystko tak cudownie smakuje :)

Ewwiel sama miałam zamiar od wiosny zacząć ćwiczyć żeby wyrzeźbić ciało a tu ciąża i teraz się boję bo skoro wcześniej nie ćwiczyłam to organizm nieprzyzwyczajony.

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia, lepiej na razie odpuść, niech się dobrze wszystko zagoi. Ja miałam operacje w listopadzie. Bliznę mam masakryczną, bo ogólnie źle mi się rany goją. A najgorsze, że nadchodzi lato i ciężko będzie mi ją ukryć...

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia2324 wrote:
    Ja z Kubusiem przytylam 14kg ale bardzo szybko schudlam i to nawet 5kg wiecej. Teraz przytylam 17kg i na razie waga sprzed ciazy i tak sie utrzymuje. Z jednym i drugim zaczynalam z waga 63kg a chcialabym wazyc tak 57-58kg. Wiec 5-6kg trzeba zrzucic. A przede wszystkim to musze ujedrnic cialo bo wszystko mi wisi i jak chodze to trzesie sie jak galareta. Szczegolnie dupa i uda. Brzuch nie jest najgorszy.

Dzis delikatnie sie porozciagalam i potanczylam z 25min. Ale blizna zaczela ciagnac z prawej strony troche. Tak bym chciala juz zaczac jezdzic rowerem, mocniej cwiczyc ale sie boje i za bardzo nie moge. Czekam na wizyte u gina, zobaczymy co pozwoli robic.
    ale przy dwójce to się człowiek jednak nabiega co?

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel a gdzie ta blizna? Wczoraj czytałam ze dla mężczyzn kobiece blizny są sexy :D

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pod szyją... Miałam usuwanego guza tarczycy wraz z polowa tarczycy. Do tej pory nosilam bluzki z dekoltami, w garderobie nie miałam żadnej bez wycięcia. Teraz niestety kupuje wszystko pod szyję, ale latem będzie z tym ciężko. Marzy mi się basen a ta bluzka zwraca uwagę wszystkich... Jak czasem zapomnę apaszki, to denerwuje mnie, gdy rozmawiam z jakąś osobą, a ona zamiast patrzeć mi w twarz to patrzy na bliznę.

Mojemu mężowi moje blizny nie przeszkadzają :-) miałam też juz laparoskopie, więc i na brzuchu blizny sa, ale obcym wole się z nimi nie pokazywać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 23:15

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała czarna z pracą cięzko i marnie płacą ale to zależy jak się trafi! ja do ćwiczenia to mam steper i takie koło na boczki i robiłam zawsze brzuszki i stopniowo zwiększałam ich ilość! no i biegi swietnie po nich nogi chudną i wogóle człowiek taki dotleniony :)
    ewwiel a stosowałas taką masc na blizny?jest droga ale skuteczna? moja kolezanka miała operację tarczycy i mówiła ze jej tez sie wydaje ze sie wszyscy na nią gapią i zasłaniała ale jak przyszło lato i to gorące to zapomniała i chodziła ubrana jak chciała! wkoncu ludzie chorują! a mąż zawsze będzie kochał :)

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo Hani a ktora masc masz na myśli, bo ich wiele jest? Ja na brzuch stosowalam różne i nic nie dawaly. Teraz smaruje moją bliznę Wit A w plynie na receptę, podobno super działa, ale u mnie też nie widac poprawy. Takie grube bliznowce mi sie robią :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 08:31

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz nie pamiętanm nazwy! ale ona tez chyba byla na recepete ale i była dosc droga! a bylas u dermatologa? czasami tak jest ze zgrubienia zostają ale przy chyba dłuzszym stosowaniu to wkoncu schodzi!badz dobrej mysli! moja hanka rano wstala napiła się soku i wymiotowała i została w domu i teraz jej dziamganie nie ma końca :)

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje, ze to tylko jednorazowa niestrawność :-) tak sobie teraz myślę ze te maści są chyba na sterydach i raczej nie stosuje się ich w ciąży... Poczytam na necie jeszcze o tym.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedna Hania, już przed świętami miała jelitówkę przecież.. Tylko ty się nie zaraź ;)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    raczej to nic groźnego bo wymiotował tylko tym sokiem i flegmą ale to pare razy i mówiła ze brzuch ja boli! ale zjadła pączka a teraz czeka z woreczkiem z pieniedzi na kuriera bo domek ogrodowy sobie kupiła

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to może coś jej siadło na żołądku i może i lepiej, że zwymiotowała, brzuszek nie będzie bolał ;) My też mamy nowy domek do ogródka, od zajączka (nie wiem, czy w końcu o tym pisałam) i jesteśmy z tego zakupu bardzo zadowoleni :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo to fajnie :) mam nadzieje ze moja tez będzie i będzie się w nim bawił, bo w zeszłym roku kupiła sobie namiot to mało sie w nim bawiła

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie niestety mam tendecje do tycia. Lubie sobie zjesc i slodycze ale trzeba uwazac co sie je bo szybko kg mi przybywaja.

Mala czarna no przy dwojce to zawsze jest cos do zrobienia. Chociaz prawde mowiac to nie moge narzekac na moje dzieci. Kuba wiekszosc czasu sam soba sie zajmuje tylko trzeba z nim rozmawiac bo ma mase pytan. Natanek tez nie ma problemu zeby polezal sam. Lubi wpatrywac sie w zabawki i pukac je raczkami.

Tylko od wczoraj maly jest strasznie marudny. Niby kupki robi ale brzuszek musi go bolec bo jest bardzo twardy. Dzis tylko placz, noszenie, bujanie i troche na rekach przysnie i dalej placz :(

Ewwiel moje cwiczenia to sa na prawde delikatne. Wiecej to jest chodzenia bo a to spacer, a to ponosil malego, itd. U mnie blizna juz bardzo ladnie wyglada. Rozumiem, ze sie krepujesz ta na szyi ale na prawde zdrowie najwazniejsze. Z reszta jak ja troche opalisz to powinna byc mniej widoczna. Ponoc dobry jest bio oil. Ale nie wiem jaki ma sklad.

Mama hani biedna malutka ale najwazniejsze ze jej przeszlo. No mysle ze w domku to bedzie sie bawila. Kubie takie cos by sie przydalo.

ewwiel lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamo Hani właściwie za domek do ogrodu to powinnam ci podziękować, bo ty zasugerowałaś przed świętami zabawki ogrodowe. Przeczytałam wtedy twój wpis i za 10 minut mieliśmy już zamówiony na allegro ;)

Ja się cieszę, że w tym roku lato będę miała wolne. w tamte wakacje pracowałam do 18 lub do 20 i córka była praktycznie cały tydzień z dziadkami. Teraz będziemy mogły siedzieć w ogródku razem :)

ewwiel mi też się wydaje, że twoja blizna siedzi przede wszystkim w głowie. Z doświadczenia wiem, że z tą blokadą najtrudniej sobie poradzić. Ale na pewno z czasem nie będziesz na nią zwracać uwagi ;)

ewwiel, mama hani, dorocia2324 lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K urcze jak ja bym sie napiła radelka az mnie ssie na sama mysl :) ale nie ma komu isc maz w pracy a deszcz leje :( posiałam sobie dzisiak koper wsadzilam cebuli troche i czosnku jutro jak bedzie pogoda to wsieje pietruszki troche

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama hani czego bys sie napila? Ja w sobote chce zeby moj P mi przekopal ogrodek bo tez chce wsiac troche warzywek. I jakies kwiatki przed domem. Pierwszy raz sama bede cos siac, ciekawe co mi z tego wyjdzie ;)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
‹‹ 201 202 203 204 205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ