X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak to co warzywka i owoce :)
    warki radler :)

dorocia2324 lubi tę wiadomość

relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe radlerka juz zakumalam hehe :D

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia to będziemy walczyć razem bo ja też pierwszy sezon biorę się za ogródek :) my mamy malusienka dzialeczke za domem ale zawsze coś no i będzie gdzie dzidzie dawać :) a planuje posadzić tam miętę i szczypiorek lub koperek do zupy i trochę kwiatków żeby było ładnie. Zobaczymy co z tego wyjdzie, w sobotę mamy się wziąć z mężem za pierwsze porządki ;)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pracę polowe w pełni :) my siejemy zawsze trochę warzyw ogórki marchew buraki fasola! no i mamy szklarnie taką małą na pomidory i sałatę! w tym roku sianie pielenie i zbieranie spada na męża :) a mięte też mamy posadzoną tak się rozrosła ze jest wszedzie ale do wody z cytrunką latem jest super

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 22:26

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie myślę żeby mieć to co się samo trzyma bo ja mam niestety dwie lewe ręce do roślin. Warzywa z ogródka mmm bez porównania aż słodkie teraz mi brakuje dobrych warzyw w sklepach.

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz wszystko sztucznie pędzone ogórek nie ma smaku ogórka :/ moja Hanusia bardzo lubi ogórki takie świeżutkie i pies również jak chodziłam zrywać to sama buszowała po krzakach i obgryzała

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala czarna to fajnie, ze nie jestem sama ktora pierwszy raz sieje ;)

Ja bede siac marchew, pietruszke, koper, fasole, buraki, rzodkiewke, ogorki, cebule i jakies kwiatki i na razie tyle. Moze jeszcze cos mi do glowy wpadnie :) Inne warzywka bede miala od tesciowej.

Dzis nie bylismy na spacerze bo znow mocno wialo a poza tym maly okropnie marudny i ja totalnie nie ogarnieta. Jutro rano jade na tsh i pozniej wyjdziemy na spacerek chociaz by wialo bo dzieciaki powinny lapac swiezego powietrza.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia to ty z grubej rury od początku :D powodzenia :)

Na szczęście moi dziadkowie maja mnóstwo warzyw i owoców w ogrodu to będę korzystać. Narobilyscie mi smaka na sałatkę z pomidorów i zielonych ogórków :) no to w tym roku kochane zapowiadają się nam fajne wakacje ;) ja co prawda jeszcze bez maluszka.. Pocieszam się ślicznymi ciazowymi sukienkami :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 23:12

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny u mnie jest siostrzenica ogląda Krainę lodu bo siostra pojechała do lekarza! ale grzecznie się bawi hanka w przedszkolu u nas trochę wychodzi słoneczko ale dalej wieje choć już nie tak jak wczoraj! miałam zrobić pranie ale chmury ciemne krązą a z rana padało! Swoje warzywka są super i człowiek dumny że sam uprawił i ma :)

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas dzisiaj słońce zaszło.. :( wczoraj wiało, ale było ciepło, dziś się nie zapowiada. Miałyśmy do babci mojego męża iść i przy okazji zaliczyć długi spacer, ale w taką pogodę aż się nie chce.
    O 11:30 Laura kończy lekcje i chyba zostaniemy dziś w domu (pranie, sprzątanie, też się przyda).

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na razie slonce swieci, nawet tak nie wieje i w miare cieplo. Maly zjadl, teraz idzie kupka, ubieramy i idziemy na spacer. Troche swiezego powietrza sie przyda.

Moj P mi pomoze przy warzywkach bo tak to przy dzieciaszkach to bylo by mi ciezko :)

No ja juz sie nie moge doczekac lata i ciepelka :D

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę nad jakimś wygodnym leżaczkiem do ogródka :D gazetka, słońce, coś pysznego do picia mmm. A myślę, że w przyszłym roku będę mogła dzidzię w wózku wystawić do ogródka, a Laura będzie się bawić obok to i obiad spokojnie ugotuję.

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala czarna tak co do imion to jakby sie urodzila dziewczynka to miala byc Laura. A wybieralismy miedzy Nadia i Amelia :) Mojej siostry syn ma na imie Wiktor :)

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po spacerku.Wialo ale dalismy rade :) Ponad 4km zrobione :) Teraz Kubie zje i do spania, Natan na razie spi a ja wezme sie za szykowanie obiadku :)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na obiad zrobiłam fasolową! hanka juz wróciła z przedszkola, domek ogrodowy już złożony dzieciak zadowolony :) mialam iść posiadz pietruszkę ale jakos dzisiaj mi się nie chce

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis na obiad zurek zrobilam, a dla mnie biala kielbaska i jajeczko :)
    No i fajnie, ze Hania zadowolona :)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia2324 wrote:
    Mala czarna tak co do imion to jakby sie urodzila dziewczynka to miala byc Laura. A wybieralismy miedzy Nadia i Amelia :) Mojej siostry syn ma na imie Wiktor :)
    Amelka też mi się podoba, i Kubuś i Natan, no to mamy podobny gust ;) A jakie masz drugie imiona dla chłopców? U mnie zero pomysłu ;)

No to wszystkie mamy dziś zupy- u mnie pomidorowa z ryżem ;)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi chlopcy maja drugie imiona po tatusiu :) Jakub Pawel, Natan Jacek. Starszy ma jego pierwsze imie, a mlodszy drugie :) Dumny tatus :D
    Mala czarna to fajnie, ze mamy podobny gust ;) A Laura jak ma na drugie?

Czyli dzis dzien zup :D

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    środa zupowa :)

‹‹ 202 203 204 205 206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ