X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje :)

relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje coreczki :)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny jak mija dzień? ja sobie leże zrobiłam pranie poszłam na spacer z psem a teraz odpoczywam! jakas zmeczona jestem! chyba mam mało magnezu w organizmie bo ciagle łapia mnie slkurcze w nogach i drga mi powieka! dziwne bo biore magnez codziennie w tej samej dawce a wcesniej tego nie było

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kobiety po prawie tygodniu, nie odzywałam się, bo wylądowałam w środę wieczorem w szpitalu z krwawieniem i jakoś psychicznie nie miałam siły się tu odezwać. Od wczoraj jestem w domu, ciąża zagrożona, odklejająca się kosmówka, nakaz leżenia. Najważniejsze, że dzidzia idealna, ale co ja się strachu najadłam..

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda dzis cudowna :) Prania porobione i susza sie na dworku, udalo mi sie tez wyprac kilka rzeczy recznie, domek posprzatany, zazylam slonecznej kapieli i podszykowalam wszystko na obiad :) Natan 1,5 godz spal na tarasie w sloneczku, Kuba sie wylatal na podworku i teraz spi :) Jak wstanie to jeszcze pojdziemy na dwor, trzeba korzystac z ciepelka.

Mama hani Twoje objawy ewidentnie wskazuja na brak magnezu, widac ze dzidzia z Ciebie go wyciaga teraz wiecej ;) Przy koncowce mozesz byc bardziej zmeczona i senna, korzystaj ze snu ile mozesz!

Mala czarna kurcze to musisz teraz na prawde bardzo na siebie uwazac. Odpoczywaj ile mozesz. Dobrze, ze z dzieciatkiem wszystko w porzadku i dobrze sie rozwija. A mowili od czego to moze byc? Duzo zdrowka dla Was!

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia powiedzieli, że "tak czasem jest", w miarę jak macica rośnie ma się spowrotem "przykleić" ta kosmówka, która zamieni się w łożysko. Odpukać od 2 dni zero plamień (najpierw była krew, potem brązowe brudzenie). Muszę na maksa się oszczędzać, żeby nie doszło do krwotoku.
    Coś czuję, że będzie dobrze :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję córeczek tym mamom, które niedawno se o nich dowiedziały.

Mała Czarna, to teraz leżakowanie w domciu. Najważniejsze, ze dzidzia ok.

U mnie chyba odwrotnie, byłam dziś na usg u mojej ginki (nie planowałam robienie płatnych badań prenatalnych), żeby zrobiła mi podstawowe badanie w tym okresie i okazało się, że przezierność 2,8 i cos tam jej się z serduszkiem nie widzi. Powiedziała, że nie jest pewna czy rzeczywiście jest coś nie tak, ale też nie daje gwarancji, że wszytsko jest ok. Dlatego na jutro nan umówione profesjonalne usg prenatalne.
    A poza tym w nocy z pn na wt złapała mni ejelitówka, wczoraj nie miałam sił z łóżka wstać, ale dziś od rana już siły wróciły do normy.
    A usg to dzisiaj miałam 2 razy. Pierwszy raz lekarka próbowała dzidzie zdopingować do zmiany pozycji, ale na przekór Maleństwo odwracało sie nie tak jak trzeba, więc dostałam zalecenie spacerku i zjedzenia czegoś słodkiego, zeby glukozą rozruszać dzidzię. Za godzinkę Maleństwo było już pięknie ułożone do badania, ale lekarka nie przekazała mi takich wieści na jakie czekałam.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny! mała czarna leż i odpoczywaj dużo dobrze że z maleństwem wszytko dobrze na otuche dodam ze koleżanka miała tak samo ale po pok 2 miesiacach albo i miej i wszytko wróciło do normy!
    ewwiel lepiej zrobić dodatkowe badania i rozwiać wątpliwość!
    u mnie coraz gorsze samopoczucie i zmęczenie mała jak zacznie kopać to jak szalona w nocy jakoś spać nie mogę często się budzę chyba już czekam na poród i starch z dnia na dzień coraz wiekszy we mnie narasta :/

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo hani, masz powód, żeby czuć się źle, ale już niedługo. Końcówka ciąży jest ciężka, jednak zdrowa córeczka szybko pozwoli Ci zapomnieć o tym, co teraz przeżywasz :-) Za szczęśliwy i szybki poród oczywiście trzymam kciuki :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny u nas znów wieje rano byłam na wynikach i na zakupach a teraz chwile leżymy! w nocy często się budziłam ale poszłam spać po 21! zaraz idę posadzić truskawki bo mam sadzonki od siostry :)

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w nocy nie mogłam spać. Z drugiej strony leżę, leżę i leżę cały dzień to nie mam się czym zmęczyć. Korzystajcie ze słoneczka, bo pogoda piękna :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    leż leż dziewczyno :) u nas słonko świeciło ale i wiatr wiał! u mnie dzisiaj przemeblowanie a w sobote malowanie! od wczoraj jestem w płaczliwym humorze :/

• Beata83 Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)
    Mam pytanie do mam które miały problem z zaparciami co polecacie dodam śliwki nie pomagaja jabłka też ,normalnie koszmar, a wieczorem mam tak okropona zgage że czuje w gardle takie gule no i ten okropny ból że aż promieniuje w stronę pleców na ale dość biadolenia :).Dziś był piękny dzień wiec postanowiłam umyć okna później sprzątanie,pranie i prasowanie.Trzymajcie się pozdrawiam :), życzę miłego wieczoru :)

Beata83
    200902064565.png

201509251765.png[/ur
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pij dużo wody mi to pomaga i jeszcze kawa rozpuszczalna z mlekiem

• Beata83 Przyjaciółka

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama hani wrote:
    pij dużo wody mi to pomaga i jeszcze kawa rozpuszczalna z mlekiem
    Dzięki :)

Beata83
    200902064565.png

201509251765.png[/ur
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny jak mija dzień? ja układam w szafkach i czekam aż mi wyrośnie bułka drożdżowa bo taką mam ochotę na drożdżownicze

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala czarna musi byc dobrze!! Kiedy teraz masz wizyte u gina?

Ewwiel i jak po badaniach? Kochana trzeba byc dobrej mysli. Ja trzymam bardzo mocno kciuki, zeby wszystko bylo w porzadku.

Mama hani no to chyba na prawde porod tuz tuz :) Ooo drozdzowka mniam mniam, ja tez musze w koncu cos upiec. A swoje truskaweczki to super sprawa.

Beata duzo wody, duzo rzeczy ktore zawieraja duza ilosc blonnika, np jakies platki, sok z jablek, ogolnie owoce.

U nas dzis marudny i wymagajacy dzien. Albo musze siedziec przy Natanku bo jak grzecznie sobie lezy to musze byc obok bo jak znikam mu z oczu to nerwy i placz albo placz i noszenie na rekach, zeby go uspokoic.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia u mnie potwierdzenie podwyższonej przeziernosci a serduszko jest ok jak na razie. Niby zalecają Pappa i Bhcg, ale rezygnuje z tego. To tylko statystyki a nie info na 100%. Nie chce wiecej stresu Maluszkowi dostarczać dlatego odpuscilam. Wynik badania i tak nie zmieni tego, ze urodzę to dzieciątko.
    Jestem ostatnio przybita i jakos zero chęci do życia, do wizyt u lekarzy itp. Chce się cieszyć ciążą a od początku ciągle mam pod górkę.
    Przepraszam, troche pomarudzilam... Mam nadzieje, ze niedługo mi to przejdzie i wrócą chęci do wszystkiego :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 24 kwietnia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystko będzie dobrze, eh widzisz, nawet problemy przechodzimy razem.. Musi być dobrze, ja w to wierzę, jak w nic innego!

Mam wizytę w poniedziałek, cały czas się nieźle trzymałam a dziś załamka na całego

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wizyta w czwartek. Troche boje się reakcji mojej ginki, bo bylam na tym prenatalnym u innej lekarza niż ona mi zleciła. Ten jej mial najbliższy wolny termin we wtóre a ja chciałam szybciej i udalo się od ręki u kogo innego. Ogólnie to mysle nad zmiana lekarza.
    Mala Czarna odpoczywaj i cierpliwie czekaj a będzie dobrze.
    Mamo Hani jak się czujesz?

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
‹‹ 206 207 208 209 210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ