X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie chciałam robić, ale moja ginka z nfz zbadała tę przezierność, nastraszyła mnie, że z serduszkim coś jej się ni epodoba no i zrobiłam, ale samo usg.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala czarna super wiesci :)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przezierność bada się na szyi? Moj coś tam mierzył w okolicach głowy juz zglupialam bo byłam zafascynowana czymś innym

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, przeziernosc bada się na karku. Skoro nic nie mówił tzn. ze jest dobrze :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 22:58

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A lekarz musi to zbadać czy to się robi przy dodatkowych badaniach?
    U mnie w listopadowkach prawie wszystkie robią prenatalne pappa i różne inne. Ale ta przezierność chyba do 14tc trzeba zrobić bo potem jest niemiarodajne?

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze bada gin przeziernosc, nie trzeba robic dodatkowych badan. No jakos w 12 tyg. sie wykonuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 13:05

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Badanie przezierności jest obowiązkowe nawet na NFZ. Moja lekarka namawiala mnie na prenatalne prywatnie, ale odmówiłam. Jednak gdy powiedziała, ze ma wątpliwości co do tych przepływów w zastawce trójdzielne to się przestraszyłam i zrobiłam dodatkowe USG. Na szczęście jak na razie z przeplywami jest ok, tylko ta przeziernosc podwyzszona.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to chyba wczoraj mi zrobił, gdy wydawało mi się się mierzy główkę ;)

ewwiel ty w czwartek co konkretnie masz mieć robione?

A ja zamówiłam sobie detektor tętna, choć uważałam, że jest to zbędne, to po ostatnich przejściach stwierdziłam, że po poniedziałkowych badaniach zrobię sobie taką przyjemność.

Dorocia opowiadaj jakie postępy zrobił twój synek od urodzenia :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie kolejna standardowa wizytę mam 13tego maja. Ale po ostatnim jej usg, kazala mi teraz w czwartek przyjechać z wynikami badan prenatalnych. Więc pewnie to będzie pierwsza wizyta bez usg.
    Planuje podpytac ja czy zmieniło się coś przez ostatnie lata w naszym szpitalu, czy poprawilo się traktowanie pacjentek prowadzonych przez lekarzy spoza szpitala. Nie chce przechodzić jeszcze raz przez to co przeszłam 8 lat temu. Mam nadzieje, okaże się ok i udzieli mi jakiś info. No i ze nie będzie się czepiać, ze poszłam do innego lekarza niż ona mi kazala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 16:20

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala czarna suwaczki naszych córek jak na razie różnią się tylko jedna cyferka :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jest paranoja, że człowiek nie jest traktowany na poziomie. Nie wiem czy wam pisałam, ale jechałam w środę wieczorem do szpitala wtedy gdy krwawiłam a uasg zrobili mi dopiero w piątek. Twierdzili, że jak ciąża jest zagrożona, to nie wolno wcale ruszać macicy. WIęc 1,5 dnia nawet nie wiedziałam, czy dzidzia żyje :( tzn wiedziałam, bo czułam to z całego serca, ale badania nie było.
    A jak przyjechałam na ostry dyżur, to musiałam na wstępie zgodzić się na hospitalizację, bo inaczej nikt by mnie nie zbadał :D
    Jak opowiadałam o tym mojemu ginowi to był w szoku. Teraz wiem, że będę rodzić u niego w szpitalu, tam też rodziłam Laurę i nie było źle ;)

ewwiel masz rację :) a co do maluchów to u mnie każde usg pokazuje, że dzidzia starsza od @ o 2 dni, więc mam 12t4d ;)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w 6 tyg dzidzia byla 1 dzień do tylu niż suwaczek a teraz jest 6 dni do przodu :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala czarna no moj maly mozna powiedziec, ze rozwija sie z dnia na dzien :) Fajnie nas juz zaczepia gaworzac do nas. Domaga sie uwagi, pieknie juz i swiadomie sie usmiecha. Uwielbiam jak przy nim siedze a on wpatruje sie we mnie tymi swoimi pieknymi oczkami <3 <3 Lapie moj palec w raczki, nie chce puscic i probuje go wziac do buzi :) Glowke ladnie podnosi i utrzymuje na brzuszku. Postaram sie zaraz wstawic zdjecie.

ewwiel lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej zaglądam tak na chwilkę

dorocia2324 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    706bbd96fed9ef88med.jpg

26e3ebecf4eebcd2med.jpg

ewwiel, Mala_Czarna_89, mama hani lubią tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj synus :)

ewwiel lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia2324 wrote:
    Moj synus :)
    Nic tylko schrupać :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia slodziak :) a niedługo pewnie będzie wpatrzony w Kubusia bo taki kilkulatek to nie usiedzi na miejscu wiec pewnie będzie atrakcyjny dla małego :)

Ewwiel to się jednak rozchodzimy. U mnie też na początku maluszek młodszy o tydzień lub o dwa a teraz wyprzedził. Cały problem w tym ze nie wiem dokładnie kiedy miałam okres wiec bardziej ufam usg.
    A masz jakieś przeczucia co do plci?

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Czarna u mnie wg @ to dzidzia była młodsza o 2 tyg (długie cykle miałam i owu w 29dc). Wg owu był 1 dzień do tyłu. Teraz wg owu jest prawie tydz do przodu a wg miesiaczki dalej tydz do tyłu, ale też ufam temu terminowi owu, bo dokładnie wiem, kiedy była, i że w ciagu najbliższej doby od owu musiało dojść do zapłodnienia :-)

Do do płci, to znów mam przeczucia na chłopca. Ale z Nadią też tak miałam, więc podchodzę do moich przeczuć z dystansem, bo już raz się na swojej intuicji zawiodłam. No ale tez nie wiem, czy wtedy nie kierowałam się tym co mówią ludzi, że wyglądam na chłopca. Niedawno prałam taki mały kocyk różowy po Nadii i niby odłożyłam na półkę dla kolejnego Maleństwa, ale jak wyciągałam go z praliki, to miałam takie myśli, ze tym razem jakoś z różowym nie będzie mi po drodze. Tak samo mam jak ogladam wózki :-)

Moja ginka na NFZ pewnie powie mi dopiero koło USG połówkowego jaka jest płeć. Mąż oczywiście liczy na synka, a mi jest obojętnie, ważne, zeby było zdrowe. Chociaż tak sobie myślę, ze z drugą córką byłoby mi łatwiej;-) Bo nigdy nie przewijałam chłopca... Za to z dziewczynkami mam już praktykę :-) Jestem najstarsza i mam same młodsze siostry, więc im pieluchy też się zmieniało :-) W domu same lalki i koniki pony... Nie wyobrażam sobie zabaw samochodzikami hehe :-) No i Nadia uparła się, że ona wybiera imię i koniec, nie da tacie dojść do głosu :-)

A Ty masz już jakies przeczucia?

Dobra lecę do szkoły młodą odebrać :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektóre moje listopadówki już znają płeć. Ja chodzę z nfztu i między nogi chyba wcale nie zaglądał, a sprzęt pewnie też ma taki sobie. Może nast razem zapytam, co mi tam ;)
    Przy Laurze miałam mega przeczucie (a może życzenie?), żeby to była dziewczynka. Teraz mi obojętnie, ale jak leżałam w szpitalu na podtrzymaniu, to sobie z Groszkiem rozmawiałam per pan. Taki silny to musi być facet ;) Mój mąż i Laura czekają na chłopaka.

Przejrzałam ubranka, nonen omen w dzień gdy mnie wywieźli z krwawieniem. Dużo poniszczonych (źle pranych), a najlepszych nie ma. Więc tak czy siak muszę kompletować sporą część wyprawki. A potem wszystko sprzedam i pierniczę, nikomu nie pożyczam, bo najgorzej na tym wyszłam.

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
‹‹ 208 209 210 211 212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ