Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam.
Bol ucha przeszedl tego samego dnia po olejku kamforowym ale znow cos sie do nas przyplatalo. Bo od wczoraj Kuba dostal goraczke i kaszel W nocy i rano mial ponad 39 stopni. Rano zwymiotowal, po syropie teraz troche spadla temperatura. Kurcze zeby tylko Natan nie zachorowal No i Natan caly czas sie przebudzal w nocy, w koncu wzielam go do lozka. Ostatnio Natan ma takie akcje w nocy. Jestem padnieta, kiedy ja sie wyspie... -
Dorocia, cos się was uczepiły te choróbska... Oby szybko przeszło, bo lato za rogiem
Mała Czarna a co tam u Ciebie? Jak samopoczucie? U mnie ok. Ostatni jak ten brzuch mi sie spinał i mnie bolał to przypomniał mi sie poród z Nadią. To był dla mnie koszmar. Strasznie boję się powtórki i mam problem z wyborem szpitala, bo nie mam nic ciekawego w okolicy...
Ja się dzisiaj dowiedziałam o ciąży koleżanki, która 8 lat na ciążę czekała, 5 nieudanych inseminacji i odmówiła in vitro jesienią. A teraz naturalna ciąża Cieszę się razem z nią -
No kurcze wlasnie nie wiem skad te choroby. Kuba baaardzo rzadko chorowal a w ostatnim czasie to trzecia choroba liczac to bolace ucho, choc tak na prawde to nie wiem czy wlasnie od tego ucha nie zaczela sie ta choroba.
Czy jest gorzej niz na poczatku? Na pewno Natan wiecej wymaga bo jest coraz bardziej ciekawy swiata i potrzebuje kontaktu z nami. Zaraz po porodzie wystarczylo jedzonko, sucha pielucha i tulenie. Teraz zmeczenie tez jest bardziej uciazliwe bo jakby nie bylo to trwa juz prawie 4 miesiace Ale powinno sie powoli normowac to nocne wstawanie. Trzeba byc dobrej mysli
Ewwiel to super, ze tak udalo sie Twojej kolezance -
A ja Wam powiem, ze dzień zaczelam super informacja o ciąży koleżanki a teraz kolejna informacja, ale smutna. Moja druga babcia miala w nocy silny udar. Leży w śpiączce w ciężkim stanie sparalizowana prawostronnie. Lekarze mówią, ze nawet jeśli się obudzi, to prawa strona nie odzyska sprawności, bo udar był zbyt silny. Dopiero co jedna babcie pochowalam a teraz nie wiadomo co będzie z druga. Ta co zmarla miala 83 lata a ta co leży w szpitalu ma 72 lata.
Masakra. Az mi się brzuch zaczął spinać z nerwów i sprzątam ba raty odpoczywając co chwile. -
ewwiel ale masz przeboje z babciami... za to informacja o koleżance złapała za serce
samopoczucie dobre, w końcu mam taki porządek w domu za jakim tęskniłam id początku ciąży byliśmy dziś na zakupach, jak ja uwielbiam zakupy jedzeniowe w ciąży, na wszystko mam ochotę i lodówka mi się nie domyka.
Popołudniu kawka u ciężarnej kuzynki.
Dorocia a Natan dużo śpi w dzień? Ja to się boje tych nocy po porodzie bo uwielbiam spać, a Laura miała 1,5 miesiąca to wcale w nocy się nie budziła, spala po 12h. Wcześniej raz lub dwa razy.
Czasem boje się jak to wszystko ogatne, tak dawno nie miałam kontaktu z małymi dziećmi.. -
Ewwiel kurcze, bardzo wspolczuje choroby babci.
Mala czarna na spanie w dzien nie moge narzekac bo Natanek duzo spi tylko co z tego jak Kuba nie chodzi do przedszkola i ma tylko jedna 2godzinna drzemke i zazwyczaj Natan wtedy nie spi to ja w dzien o spaniu moge zapomniec. Oczywiscie zdarzaja sie dni, kiedy bardzo malo spi maly.
Ale i tak nie moge narzekac na noce bo Natanka podlaczam do piersi i spimy dalej razem tylko piersi zmieniam. Teraz jest troche gorzej bo karmie go na siedzaco i odkladam do lozeczka, chyba ze jestem padnieta to spimy razem.
Za to jak Kubus byl maly dostawal mm. W nocy czesto sie budzil, plakal i trzeba bylo go nosic i bujac, do tego brzuszek go bolal. Wiec z moim P nosilismy na zmiane go. -
Dorocia a jak mleko po kilku miesiącach? Jest go więcej, mniej, wystarczająco? Przepraszam za takie intymne pytanie, ale karmiłam krótko Laurę i lidze ze teraz uda się pociągnąć dłużej.
A o której maluchy chodzą spać wieczorem?
Ewwiel ja się obudziłam przed 8, chyba przyzwyczajenie z całego tygodnia i rzucalam się na łóżku. A powiedz dokąd sięga ci macica? Bo jeszcze niedawno u mnie była niziutko a teraz mogę wyczuć tam gdzie pępek no i kopniaki też tam odczuwam -
Jeszcze całkiem niedawno czułam tak jak ty na wysokości pępka a teraz sprawdzałam i jest już wyżej, tak 2-3 palce nad pępkiem, no i kopniaki też już wyżej czuję. Czasem czuję nagły ucisk na pęcherz, biegnę do wc a tam kilka kropel a za chwile kopniaki pod żołądkiem. Ciekawa jestem jaka ta Alusia już jest duża
http://fakty.tvn24.pl/ogladaj-online,60/najmniejszy-uratowany-wczesniak-w-polsce-jedzie-do-domu-gdy-sie-urodzil-wazyl-390-gramow,553059.html -
Spokojnie kobietki jak macie jakies pytania to piszcie, chetnie odpowiem
Ja z Kuba szybko stracilam pokarm, karmilam go tylko 1,5 miesiaca. Teraz sie zawzielam i jak widac na razie sie karmimy Pokarmu jak mialam wiecej to troche odciagalam i mrozilam zeby miec jak bede musiala gdzies wyjsc. Jak bylo mniej pokarmu to czeste dostawianie Natanka, herbatka na laktacje, slod jeczmienny, piwo karmi i kawa inka ( ja pije caly czas z mlekiem ) Na ta chwile mam wystarczajaco pokarmu, maly sie najada. Laktacja sie ustabilizowala i nawet wkladek juz nie musze zakladac i spie bez stanika.
Moje dzieci niestety pozno chodza spac bo o 22. Z Kuba dlugo walczylismy, zeby kladl sie wczesniej ale nie zdaje to rezultatow.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 16:21
-
Długo twoje chłopaki walczą
Moja Nadula zimą chodziła spać po 20 tej a teraz po 21, bo dłużej jest widno. W wakacje pewnie dłużej będzie siedzieć.
A ja juz po sprzątaniu, woda na kąpiele się grzeje, wiec się polozylam, bo znów mnie coś podbrzusze boli.
To ja też mam pytanie czy przed porodem przygotowywałyście sobie jakoś krocze do porodu? Masaże? Czy nawet jakies baloniki sa juz dostępne?
Bo ja miałam straszny próbkę z kroczem. Po porodzie męczyłam si z zapaleniem i ogromna opuchlizna, ze nie chcieli mnie ze szpitala wypisać i dostawałam dożylnie antybiotyk. Niestety moje krocze juz nie wróciło do formy sprzed ciąży i bliznę mam dużą. Dlatego myślę co by tu zrobić, żeby jeszcze bardziej sobie sytuacji nie skomplikować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2015, 17:16
-
Ja nie przygotowywalam sobie krocza przed porodem. Mialam robic masaze ale prawde mowiac mi sie nie chcialo. Tylko u mnie w trakcie i po pierwszym porodzie nic sie nie dzialo. A teraz niestety skonczylo sie cc
Ale ewwiel jak masz taki problem to kup sobie olej kokosowy lub oliwke i wykonuj masaze. Na necie sa dokladne instrukcje jak prawidlowo go wykonac.ewwiel lubi tę wiadomość
-
hej dziewczyny lekarz powiedzial ze polozy mnie w swoim szpitalu na oddział i wtedy zszyje bo to chodzi o srodek wiec chyba bedzie znieczulenie mówił zeby z tym nie zwlekac ale ze wzgleu na to ze karmie mała to narazie odpada.i powiedział ze jesli tego nie zrobie to moze byc problem jak zajde w ciaze. to wypalanie moze az tak nie bolało bo to było jak on stwierdził dzikie mieso ale piekło i to bardzo.
ja hanke karmiłam 1 miesiac a helenke jak narazie tak pokamu mam duzo czasami cieknie az cała mokRA jestem, helenka dobrze spi w nocy bo jak zasnie ok20-21 to bdzi sie ok1.30-3 a pózniej ok 5-6 ale to chyba bardziej sie przytulic. a w dzien to tak róznie utnie sobie drzemke ok 9-10 a pózniej ok12-15 spi, ale jak nie spi to nie lubi byc sama lubi jak sie z nia rozmawia -
Mamo Hani, tak jak mówisz. Jedno życie się kończy, inne zaczyna. Tylko dopiero co pochowalam jedna babcie a teraz nie wiadomo co będzie z druga, ta jest dużo mlodsza. W ciągu 3 dni powinno się wszystko wyjaśnić. Ale i tak dobrych wieści nie ma, bo jeśli odzyska świadomość to w najlepszym przypadku czeka ja wozek inwalidzki i prawostronny paraliż.
A ja dalej leze, bo brzuch mnie boli. Aż się boję co to będzie dalej... -
nie stresuj sie tyle kochana co ma byc to bedzie. Pracowałam kiedys z takim ludzmi( niepelnosprawnymi po udarach i wylewach) jedna kobieta była sparalizowana i lezala w lózku 5 lat jako tako mówiła i powiedziała że każdego dnia modli się o śmierć... więc ciężko...