X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz mama taty zmarla. Wczoraj tata był w szoku i ciężko bylo do niego dotrzeć, się dzisiaj jest już lepiej. Będzie mu łatwiej niż mamie, bo jemu Malo co będzie babcie przypominać, bo mieszkali ostatnie 30 lat 80km od siebie. Ale matka to matka. Mamie babcie "domowa" wciąż wszystko przypomina, z reszta nie tylko jej. Pokój babci wciąż nią pachnie i jak się do niego wchodzi to jest tak jakby dalej żyła.

Bylam dzisiaj w lumpeksie, żeby kolejne czarne bluzki i tuniki sobie kupić na powiększający się brzuszek (szkoda mi wydawać kasę na ciążowe czarne ciuszki , których juz później nie wynosze) i na pocieszenie kupiłam 3 pajacyki dla Alusi i śpiworek do spania.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mi się udało kupić znów 3pak w biedronce, przeceniony do 14,99zł. 3xbody 74.

ciary przechodzą gdy to czytam. Obyś się tylko możliwie mało denerwowała, żeby nie odbiło się na brzuchu.

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewwiel ytzrymaj sie dzielnie i nie denerwuj- i pamiętaj żałobe sie nosi w sercu modlitwa i pamięć to teraz potrzebne
    Dorocia wspołczuje tych chorób ciagle cos lapiecie szkoda chłopaków :(
    mała czarna ja tez kupilam te body w przecienie tylko rozmiar 80 :)
    u nas deszczu ciag dalszy :/ zimo i musze palic w piecu bo helenka nie lubi zimna

relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png

Wysłany: 24 czerwca 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamo Hani ja już ostatnio kupiłam 2 3paki, gdy jeszcze były po 22,99. A dziś trzeci. 2x68 i 1x74, wszystkie na dziewczynkę hmm.

Dziewczyny co powiecie na tą karuzelę?
    https://www.youtube.com/watch?v=Jlyj3m_n1T0

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel bardzo Ci wspolczuje i przesylam kondolencje. Nieciekawy macie teraz czas ale bedzie dobrze. Trzymaj sie kochana mocno.

Ja wczoraj musialam napalic w piecu a dzis wlaczylam troche grzejnik.

Powiem Wam dziewczyny ze jestem zla. Kuzwa mac czlowiek dba o dzieci, mozna powiedziec poczatek lata, Natan taki malutki i choroba za choroba, leki, inhalacje, ehhh...

Do tego Natan marudny, czlowiekowi sie wszystkiego odechciewa. Najlepiej dzieciaki puszczac samopasem, niech robia co chca, jedza brudnymi lapami i moze wtedy bedzie inaczej.....

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url

Wysłany: 24 czerwca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i takim dzieciom nic nie ma..
    co do krtani to ja poza lekami robiłam Laurce inhalacje też samą solą fizjologiczną. I przede wszystkim wilgotne powietrze pomagało

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny.

Ale dzisiaj wymarzlam na dworze. Teraz grzeje się w łóżku z gorącą herbatka.

Nadia nigdy krtani chorej nie miała, się moja siostra na krtań leżała w szpitalu, bo się dusiła w nocy. To bylo straszne...

Mala czarna, mam podobna karuzele po Nadii, ale z Fisher price. Mam nadzieje, ze działa... Bo tez pozyczana byla...
    Mieliśmy tez do niej pilota i bylo to mega wygodne, szczególnie w nocy jak mala zasypiała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 21:45

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 24 czerwca 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też właśnie druga wieczorna herbatkę robię jakoś ostatnio lubię melise nie wiem czemu.

Mam tylko nadzieje ze nikt nie wpadnie na pomysł sprezentowania nam innej karuzeli..

Co do krtani to Laura też się dusila, masakra, wtedy glowa do zamrażarki lub za okno zima wrrr. Nawracalo to na jesień zimę i wiosnę, na szczęście z wiekiem wyrosła. Najgorzej jak nie mogła złapać tchu, trzeba było klepać po pleckach a ona płakała i to było dobrze bo wtedy wykrztuszala to co jej zawadzalo. Ale ja klepalam i pkakalam razem z nią.

ps. Wygodnie mieć duże dziecko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 22:04

ewwiel lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wlasnie robie Natankowi inhalacje z soli i mam jakis lek ktory tez dolewam oprocz tego lekow mu nie daje. Juz jest troszke lepiej. Najgorzej pierwsza noc wlasnie sie krztusil i dlawil, masakra. Ja nie wiedzialam co mu jest i nie wiedzialam ze pomoglo by wlasnie otwarcie okna.

No wlasnie tez pomyslalam ostatnio o tym, ze maluszki sa takie slodkie ale jednak jak jest starsze dziecko to lepiej, czlowiek az tak sie nie stresuje na kazdym kroku.

Uciekam spac, dobranoc.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia bo w zapaleniu krtani ona się zwęża tak, że ciężko się oddycha, a chłodne rześkie powietrze ją "obluzowuje". My nieraz jechaliśmy w nocy na IP, bo mi się dusić zaczynała. Te środki wziewne są bardzo dobre, cieszę się, że już jest lepiej :)
    Noce pewnie nieprzespane, oby szybko to minęło.

Ewwiel kochana, mam nadzieję, że się trzymasz :*

Mąż dziś długo pracuje, a my mamy baski dzień. po szkole idziemy do fryzjera, później jakiś obiad na mieście i centrum handlowe w poszukiwaniu kostiumów kąpielowych. Mam nadzieję, że znajdę coś na moje gabaryty. I pierwszy raz od niepamiętnych czasów będziemy jechać autobusem :P Kiedyś często spędzałyśmy tak razem czas, jak dwie psiapsióły ;) no to korzystamy, póki możemy :P

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Czarna, trzymam się jakoś ;-) Dzięki ;-)
    Cięzko mi, że dziś wszyscy są na pogrzebie a ja nie mogę... Robimy dziś z Nadią pizze na pocieszenie i jutro w końcu ostatni dzień wstawania do szkoły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 11:33

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty biedna sama ze swoimi myślami, ani do męża się przytulić :(

My też codziennie odliczamy. Jutro pójdę z Laurą do kościoła i na rozdanie świadectw. Obawiam się, że nie znajdę żadnej eleganckiej koszuli, w którą się zmieszczę ;)

ewwiel lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://kobieceinspiracje.pl/15129,ekspresowa-pizza-z-patelni.html

Polecam, wyszła pyszna

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel no to mi ochote narobilas ;P

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzisiaj robiłam lasagne :) wkońcu jutro koniec szkoły nie bedzie ytrzeba rano wstawac i zawozic hanki oby tylko pogoda sie poprawiła

relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia polecam. Nie myślałam, ze może wyjść taka jak z piekarnika.

Mamo Hani lasagne to tez bym zjadła :-) oj widzę, ze my mamy cieszymy się na wakacje tak samo jak dzieci ;-)

Mala czarna, zakupy udane?

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 25 czerwca 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udane :D fryzjerka zciela mi trochę więcej niż chciałam ale przynajmniej zostały same zdrowe włosy. Kostium kupiłam całkiem inny niż chciałam ale jestem zadowolona, corcia też. Obkupilysmy się też w rossmanie, ostatnie takie wyjście miałyśmy baaardzo dawno. Ale czułam się świetnie, dopiero po powrocie nogi bolały, a tak to ok.

Ja na kolacje zjadłam ser pleśniowy (pasteryzowany) w panierce z konfitura. Rozplynelam się calkowicie

ewwiel lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super :-) cieszę się, ze miałyście taki udany dzień :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 25 czerwca 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze u was smutki w miarę szybko mina.
    A rozgladalas się juz za tymi kosmetycznymi gadżetami dla dzidziusia? Środki pielęgnacyjne itd? My poza tym musimy kupić też przescieradelka (po Laurze jakieś takie niefajne mam, dałam mężowi na szmaty) no i przewijak, wanienka itd

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prześcieradła w gratisie do łóżeczka, więc to mam już z głowy. Przewijają nie kupuje, bo z Nadia tez nie miałam. Tzn miałam w lozeczku turystycznym, ale wolałam ja przewijać na większych powierzchniach, bo strasznie się wierciła jak juz byla ciut większa. Wanienke też będę kupować, ale taka zwykla i jak najdłuższą, żeby na dluzej wystarczyla, żeby można bylo ha później wziac na dwór jak mala podrośnie i zamiast malego baseniku używać (tak z Nadia robiłam na początku). A kosmetyki, butelki, smoczki itp to chyba zamówię przez internet. Chyba ze nie znajdę u jednego sprzedającego wszystkiego co chce to wtedy dokupię w sklepie na miejscu. Ale te zakupy kosmetykowe planuje zrobić w sierpniu. Najpierw muszę męża ścignąć, żeby mi garderobę przerobil. Miłego dnia :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
‹‹ 229 230 231 232 233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ