Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mała Czarna, to możecie mieć troche inaczej z książkami. Na pewno będziecie mieć na kwartał 2 podręczniki i jedno ćwiczenie (Nadia miała rok temu jeszcze ćwiczenia z kaligrafii - jedno na jedno półrocze, wieczorem spojrzałam i te dodatkowe ćwiczenia co mają to z tego samego wydawnictwa, co była ta kaligrafia). Więc u nas będą pewnie raz na 3 miesiace 2 podręczniki i 2 ćwiczenia oraz raz na pół roku jeszcze 2 ćwiczenia plus angielski i religia.
Nadii wychowawczyni mówiła, ze ona ma już wszytskie ksiązki i cwiczenia dla dzieci na cały rok, więc to może zależy od tego, kiedy Wasza wychowawczyni składała zamówienie, że jeszcze ich nie macie.
No to czekamy na info od Gianny i Wszechmiłej -
Nasza wychowawczyni 3 razy zarzekała się, że to nie jej wina i szkoły, tylko miasta ja tam nie wiem.
MI się dziś śniło, że urodziłam, w tym tygodniu w którym jestem. I że mała dostała 7pkt.
No dziewczyny, podgrzewajcie atmosferę!
Budziłam męża o 4, w końcu wstał przed 6 a ja już nie zasnęłam. Laura poszła do szkoły a ja na zakupy, ogarnęłam mieszkanko i siadłam przy kawie i śniadanku. Teraz to mi się spać chce -
Ale miałaś sen... Mi się sniło, że zaczynałam rodzić i już byłam w drodze do szpitala, ale ktoś mnie obudziła i sen się skończył, z tym, że to mi się śniło jak te pierwsze porody na pazdziernikówkach były.
A ja mam lenia... Zjadłam śniadanie, wstawiłam kości na zupę i miałam w planie iść uschnięte kwiatki z donic przed domem powyrywać, ale czekam aż rosa zginieWiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2015, 09:13
-
Mam wrażenie jakby Ala mi się znów obróciła, bo po pierwsze obudziły mnie kopniaki w lewe zebro a ostatnimi czasy miałam masakrowane nimi bardziej biodra. Poza tym jak sobie nacisne wystającę gule na górze brzucha to reakcja jest natychmiastowa całego dziecka (położna jak dotykała główki, to ruszała się tylko główka, a jak dotykała pupy, to ruszało się całe dziecko). Przydałaby się tu teraz położna... No nic zobaczymy co będzie dalej
-
Mi się też wydaje, że mała jeszcze tańczy jak jej się podoba. Przed chwilą skopała mi szyjkę tak mocno, że aż się zgięłam. Chyba jeszcze mają czas, żeby się obrócić?
Spanie mnie bierze..
A jak tam u was, uspokoiło się z porodami?
Dziewczyna u mnie w rodzinie (termin wg usg 30 sierpnia, z @ 5 września) właśnie siedzi jak na szpilkach bo coś się dzieje, ale to jeszcze nie to wyjątkowo łączę się z nią w bólu -
Mała Czarna czytałam wczoraj, ze do 32 tyg maluchy mają jeszcze dość miejsca, zeby swobodnie się przekręcać, tym bardziej nasze, przy naszych sporawych brzuszkach. Koło 34 tyg powinny się ustawiać główką w dół, ale czasami robią to w ostatniej chwili nawet.
To daj znac jak tam się rozwija sytuacja w waszej rodzącej
Dzisiaj gotuję zupę z soczewicy A nad drugim daniem wciąż myślę -
hej dziewczyny ja wlasnie co uiadłam rano hanke do przedszkola pózniej pedem do domu do heleny posprzatalysmy u hanki w pokoju nastwilysmy 2 prania i jeszcze wyrwałam buraki i juz gotuje 2 duze garki helenka sobie smacznie spi ostatnio juz naprawde jest spokojna w dzien duzo sie smieje mało płacze
ewwiel lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny :)Ja dziś robiłam konfiturę śliwkową i mysle że na tym zakończe no chyba że bede miała jeszcze troche sił to zrobie mus jabłkowy z cynamonem ,dżemy robiłam z wisni ,porzeczek ,malin ,truskawek soki malinowe, przecier pomidorowy-paprykowy ,ogórki, pikle w sosie musztardowym i standardowe,no i oczywiście moją ulubioną paprykę.Dziewczyny macie też tak okropna zgagę juz nic mi nie pomaga tabletki ,mleko, migdały,len woda co jeszcze polecacie?.Źle sie dziś czuje jest mi niedobrze boli mnie brzuch,jestem strasznie senna.Powiedzcie mi czy ja moge odmówić zrobienia lewatywy ?,bo pierwsze dziecko rodziłam zagranicą , jestem przerażona porodem tutaj,ide sie polożyć bo juz prawie śpię a mała kopie jak szalona.Zapomniałam wam powiiedziec że Emilka jest zachwycona szkołą wstaje o 6.30 i pyta się czy juz idzie do szkoły, ciekawa jestem jak długo będzie sie cieszyć .Pozdrawiam
mama hani lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny :)Ja dziś robiłam konfiturę śliwkową i mysle że na tym zakończe no chyba że bede miała jeszcze troche sił to zrobie mus jabłkowy z cynamonem ,dżemy robiłam z wisni ,porzeczek ,malin ,truskawek soki malinowe, przecier pomidorowy-paprykowy ,ogórki, pikle w sosie musztardowym i standardowe,no i oczywiście moją ulubioną paprykę.Dziewczyny macie też tak okropna zgagę juz nic mi nie pomaga tabletki ,mleko, migdały,len woda co jeszcze polecacie?.Źle sie dziś czuje jest mi niedobrze boli mnie brzuch,jestem strasznie senna.Powiedzcie mi czy ja moge odmówić zrobienia lewatywy ?,bo pierwsze dziecko rodziłam zagranicą , jestem przerażona porodem tutaj,ide sie polożyć bo juz prawie śpię a mała kopie jak szalona.Zapomniałam wam powiiedziec że Emilka jest zachwycona szkołą wstaje o 6.30 i pyta się czy juz idzie do szkoły, ciekawa jestem jak długo będzie sie cieszyć .Pozdrawiam
-
Beata, to ty tez zaszalałas z tym zaprawianiem. Umnie niewiele, tylko dżem truskawkowy, sok malinowy, ogórki kiszone i w zalewie pomidorowej. I poza tym mrożonki - fasola i borówki.
Mnie zgaga póki co omija, tzn miałam 2 razy ale taką lekką.
Mała Czarna też dzisiaj senne, więc nie jesteś sama;-)
Emilka widzę szkołę przyjęła pozytywnie. Oby tak dalej Mojej przestało się podobać, jak pojawiły się zadania domowe -
Hej, jestem, żyję, tylko mój telefon coś nie chce nic wpisywać i wywala mnie z forum
dalej leżymy w szpitalu i czekamy na to co dalej. Wczoraj Janek miał już 2, 200 kg. W nocy mam skurcze, w dzień spokój."Zamienię pustynię na pojezierze,
a wyschniętą ziemię na wodotryski." Iz 41,18
-
Ewwiel masz racje nie ma zadań i pisania to szkoła super,strasznie jest głodna w szkole i dziś mi mówi mamuś a dlaczego ja nie dostałam wczoraj obiadu czy będzie chodzić na obiady, a w domu nie chciała obiadu,no i ciągle mnie pyta mamo czemu np Zośka ma siedem lat ja mam sześć a Lilka ma pięć jeszcze i jest nas tylko siedem dziewczynek a 10 chłopców tysiąc pytań.Zapomniałam jeszcze że robiłam dżemy i soki z borówek przepraszam razem z Emilką bo ona robiła do Antosi. Kurcze ta nuda mnie wykończy jadę na chwilkę do mamy bo coś trzeba robić wyśle ją po jabłka do sąsiadki i zrobie ten mus ,tylko znając moją mamę jak zobaczy moje spuchnięte nogi to juz będzie a po co, a musisz ,zrób może jutro .
Gianna to musisz dużo jeść wtedy waga maluszka szybko podskoczy, mój lekarz kazal mi ograniczyć słodycze bo malutka na buźce to mały grubasek ogólnie będzie większa i grubsza niż Emilka ja to widze po sobie z Emilka jak poszlam do porodu ważyłam 68kg a teraz na ostatniej wizycie mialam 70kg nie przytyłam dużo bo 11 kg ,teraz to na wagę nie chce wchodzić dopiero jak pójdę rodzić.Jadę po jabłka -
Gianna, w końcu... A my tu w takim stresie... Najważniejsze, ze wiemy już co i jak, więc trzymamy dalej kciuki i pamiętamy o Tobie w modlitwie Janek ładnie przybiera
Beata, podziwiam za siłę i werwę. Mi się już nic nie chce...Chciałabym, zeby to już był finish i żebym mogła rodzić.
U nas już po obiadku, lekcje odrobione (no prawie, bo jeszcze nauka czytania pozostała, ale to trochę później. Teraz Nadia ma czas na relax -
Gianna no wreszcie! rozgrzeszam, bo dobre wiesci przynosisz sciskaj nogi mocno
Ewwiel haha mówisz, że już szkoła niefajna? a my drugi dzień bez zadan, szok. I bez ksiązek
Beata rennie na zgagę
A mi dziś dzień leci, sprzątanie, gotowanie, pranie, jakieś szycie. Teraz trochę przerwy, bo mi się brzuch spina gdy siedzę długo w jednej pozycji, potem znów sprzątanie (niekończąca się historia przy bąblu) i ostatni sort prania do prasowania
Mąż teraz od rana do wieczora w pracy, odzwyczaiłam się, a to dopiero początek