X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • Beata83 Przyjaciółka

Wysłany: 2 września 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny:) Kurcze ale nudno córka w szkole dom błyszczy torba spakowana , na obiad wszystko przygotowane a ja się nudzę.Emilka ma fajny plan cztery razy w tygodniu zaczyna na później i kończy 14.50 tylko w piątek ma na rano i kończy o 11.Dziewczyny zaczynam się bać porodu bo kogo spotykam to słyszę że drugi poród jest gorszy ,bo jesteś już świadoma co Cię czeka ,dziś znowu zagadała do mnie bibliotekarka ze szkoły i mi mówi no drugi poród ja miałam gorszy, już tego nie mogę słuchać.ciekawa jestem ile waży Antośka mam nadzieję że nie będzie duża 21 sierpnia ważyła 2490g , moja znajoma ostatnio urodziła dziewczynkę która ważyła 4550g i 61 cm. Pozdrawiam :).

Beata83
    200902064565.png

201509251765.png[/ur
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel no co ty, nie wiedziałam o tym. W sumie zmieniając lekarza (nie będąc w ciąży) trzeba było wypisać deklarację do jakiego lekarza, pielęgniarki i położnej chcę należeć, więc po coś ta funkcja jest.

Beata stresujesz się? :) ciekawe jak tam pierwszy dzień :) u mnie też nudy, cicho.. a co do porodu, to u mnie na fb listopadowe mamy-wieloródki piszą zgodnie, że drugi poród jest bardziej bolesny i krótszy.

Przyjechała moja babcia z dziadkiem i przywieźli mi dwie wieeeelkie wędzone ryby, cały 10litrowy słój ryby w occie (wczoraj wrócili z wakacji nad jeziorem), wielki kosz pomidorów, ogórków i śliwek ze swojego ogródka. Ale pachną!

mama hani, ewwiel lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieciatko będzie na przełomie lutego i marca :) tez bym zjadła rybke wedzoną :) moja helena spi juz prawie 2 h wszytko do obiadu przygotowane i juz sie piecze zrobilam nawet dzisiaj maliny i powekowałam pare słoików i pare kompotów z gruszek. Hanka dzis zadowolona poszła do przedszkola a w nocy u nas byla taka burza i tak grzmiało ze pare razy sie budziłam

relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja myślę, ze różnie to bywa z kolejnymi porodami. Moja kuzynka z 3 porodów, akurat 2 miała najlzejszy. Ostatni najcieższy. Chyba co kobieta to inne doświadczenia. Moja przyjaciółka, która rodziła 11 sierpnia dziecko o wadze 4600g miała 2 poród lżejszy. Pierwsze dziecko 4200g i męczyła się prawie 2 doby i bardzo popękała, teraz o 4 rano pisała ze mną na fb a o 7 urodziła, pękła tylko ciutkę a dziecko o ile większe, no ale też przed drugim porodem praktykowała masaż krocza, więc być może to jej dużo pomogło.

U mnie też cisza, aż taka nienaturalna. Dobrze, ze jeszcze pies jest ;-) Trzeba się przerzucić na inny rytm dnia. Nadia teraz na autobus o 7.45 a wraca o 13.45, więc mam sporo ciszy póki nie urodzę :-)

Mała Czarna, ale pyszności dostałas... Pycha...

A nas burze ominęły. Gdzieś w oddali się błyskało, ale nic nie doszło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 12:02

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 2 września 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Laura kończy dziś o 12:30. Obiad dla męża mi odpada, tylko ziemniaczki upiekę no i tą rybę mu dam. A dla Laury naleśniki, więc raz, dwa.
    Muszę się przestawić na poranne sprzątanie, jakoś ciężko :P tzn ogólnie porządek jest, ale chcę jeszcze wszystkie szafki przejrzeć przed porodem.

Dziewczyny, a jak się pęka to też na skurczu? W sensie czy czuć ból..

I zastanawiam się nad zrobieniem lewatywy jeszcze przed wyjazdem do szpitala, ale żeby czasu nie brakło :P

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam nacięta, ale przy wypychaniu Nadii i tak pękłam jeszcze bardziej.

Też się nad lewatywą zastanawiam, tylko że się boję, bo mam daleko do szpitala.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pekniecia nie czułam ale fakt faktem tez porób był cięższy moze dlatego ze ja starsza a i człiwiek wie jak to bedzie. Ja lewatywy nie miałam robionej jak przyjmowali mnie na ip to tam było trzeba wyrazic zgode na lewatywe i golenie i ja nie wyraziłam pozatym ja juz od rana nic nie jadłam a co jadlam to zostawiłam w wc i u mnie z tym problemu nie było. i szcerze wam powiem ze ja nigdy lewatywy nie mialam robionej

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj obiad ekspresowy. Ostatnio za duzo strogonowa zrobiłam i zobie w słoiczkach zagotowałam. Częsc sobie męzuś w trasę wziął a ja jeden w domu zostawiłam i dzisiaj go otwieram. Do tego kasza jaglana jak radziła położna i ogóreczki :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie z porodami to roznie bywa. Moja siostra pierwszy porod tragiczny a drugi ekspresowy, szwagierka drugi porod wspomina lepiej i szybciej. U mnie pierwszy uwazam za duzo lepszy bo naturalny a drugi niestety cesarka wiec kobitki nie stresowac sie!!

W nocy najpierw sie budzilam bo tak bylo duszno ze nie moglam wytrzymac a pozniej nad ranem obudzil mnie taki wiatr ze trzeba bylo okno zamykac. Wczoraj prawie 40st a dzis 15 i pada deszcz.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy pierwszym porodzie lewatywy nie mialam a przy drugim az 2 ale nie wspominam ich zle. Fajnie czlowiek sie oczyscil.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png

Wysłany: 2 września 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy pierwszym tez lewatywy nie mialam. wlasciwie to nigdy nie mialam i nie wiem jak to jest :P

MOje dziecko wróciło zadowolone ze szkoły :) mają fajny plan i masę projektów w których będą uczestniczyć- wcześniejsze przychodzenie do szkoły i codziennie inny rodzic czyta bajki, zdrowe śniadanie, gdzie pani będzie sprawdzać, czy mają zdrowe rzeczy :O wiecie, niby fajnie, ale czasem mam wrażenie, że nas jako rodziców oceniają a nie dzieci

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nigdy w życiu nie miałam lewatywy...

Moja też wróciła zadowolona, choć głodna (ale tego się spodziewałam po moim głodomorze).
    Trochę przeraziła mnie ilość ćwiczeń. U nas mają tak:
    - podręcznik do czytania + 2 ćwiczenia do pisania,
    - podręcznik do matematyki + 2 ćwiczenia do liczenia,
    - podręcznik i ćwiczenie do angielskiego,
    - ćwiczenie do religii.
    Razem 9 ksiazek A4 i 2 zeszyty...

To u nas nie ma takich wymysłów z jedzeniem. Ogólnie ejst założenie, że zdrowe odżywianie ma być, ale bez sprawdzania. A czytanie bajek przez rodziców było w przedszkolu i zerówce, w szkole już tego nie ma.

No i pierwsze zadanie domowe już jest :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze z tym sprawdzaniem jedzenia to lekka przesada. To rodzic decyduje co dziecko je i nawet gdyby mialo to byc cos nie zdrowego. Ja bym sie nie zgodzila zeby ktos zagladal w kanapki mojego dziecka i ocenial czy dobre czy nie.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym bardziej, ze część dzieci to niejadki i np jedyne co zjedzą to kanapka z nutella. Przynajmniej ja takie znam. Więc już lepiej chyba, ze zje to niż nic. Moja akurat dzisiaj miała bułkę z żółtym serem i swieżą papryką, więc w miarę zdrowe chyba :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Wszechmiła Przyjaciółka

Wysłany: 2 września 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, widzę że tutaj dyskusja na wielu frontach - o przygotowaniach, a karmieniu, o szkole, o dzieciach tych starszych i tych w brzuchach. Gianna mogłaby się odezwać, pozostawiła nas w takiej niepewności.

Ja dzisiaj byłam 3 raz na kontrolnym ktg. Oczywiście jak przyszłam po raz pierwszy to usłyszałam, że jest zalecenie, aby ciężarne po cc przyjmować na patologię ciąży w dniu terminu. Ale dali mi jeszcze kilka dni. Dzisiaj natomiast już podpisałam odmowę hospitalizacji, bo poza tym że jestem po cc nie było żadnego wskazania. Ktg, usg i badanie gin w porządku.

Dzisiaj jest termin porodu wg owulacji i usg z 7. tygodnia. Rano zaczął odchodzić mi czop śluzowy i cały dzień brzuch mnie pobolewa, ale nic regularnego ani dokuczliwego. Trzymajcie kciuki żeby poszło dalej :D

Mama Ani (2014) i Ewy (2015)

Wysłany: 2 września 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszechmiła, bo mam ciążowe zaćmienie mózgu: ty jeszcze nie urodziłaś, ale masz mieć cesarkę, a lici ci już 41tc????

Ewwiel w tamtym roku były 4x podręcznik, 4x ćwiczenia, do angielskiego 1x cwiczenia i 1x podrecznik, religia kupowana osobno. to teraz jest inne wydawnictwo? bo chyba wszyscy znow maja miec te same?

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszechmila Ty teraz Sn będziesz rodzic? Trzymam kciuki, żeby wszystko szybko się rozkręciło i sprawnie poszlo.:-)

Mala Czarna teraz mamy zamiast elementarza i ćwiczeń mamycos Ala podręcznik do polskiego i 2cwiczena u nas do niego oraz podręcznik do matematyki i 2 ćwiczenia. Po 3 miesiącach na pewno wymienia te podręczniki do polskiego i matematyki na kolejne, się nie wiem na jak długo starcza ćwiczenia (czy tez tylko na 3 miesiące czy na dluzej) w każdym razie noszenie dziennie po 7-8 książek A4 z okolo 60-70 str kazda to trochę jest i jest dość ciężkie.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszechmila meeega kciuki za sprawny i szybki porod!! Bo rozumiem ze teraz sn.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszechmiła trzymam kciuki

Wysłany: 2 września 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel co ty gadasz.. U nas nadal nie wiadomo kiedy będą książki :)

Wszechmila zaciśnięte!
    Juz skumalam o co chodzi z tym cc- o pierwsza ciążę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 23:21

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
‹‹ 264 265 266 267 268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ