X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • Beata83 Przyjaciółka

Wysłany: 2 września 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny:) Kurcze ale nudno córka w szkole dom błyszczy torba spakowana , na obiad wszystko przygotowane a ja się nudzę.Emilka ma fajny plan cztery razy w tygodniu zaczyna na później i kończy 14.50 tylko w piątek ma na rano i kończy o 11.Dziewczyny zaczynam się bać porodu bo kogo spotykam to słyszę że drugi poród jest gorszy ,bo jesteś już świadoma co Cię czeka ,dziś znowu zagadała do mnie bibliotekarka ze szkoły i mi mówi no drugi poród ja miałam gorszy, już tego nie mogę słuchać.ciekawa jestem ile waży Antośka mam nadzieję że nie będzie duża 21 sierpnia ważyła 2490g , moja znajoma ostatnio urodziła dziewczynkę która ważyła 4550g i 61 cm. Pozdrawiam :).

Beata83
    200902064565.png

201509251765.png[/ur
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel no co ty, nie wiedziałam o tym. W sumie zmieniając lekarza (nie będąc w ciąży) trzeba było wypisać deklarację do jakiego lekarza, pielęgniarki i położnej chcę należeć, więc po coś ta funkcja jest.

Beata stresujesz się? :) ciekawe jak tam pierwszy dzień :) u mnie też nudy, cicho.. a co do porodu, to u mnie na fb listopadowe mamy-wieloródki piszą zgodnie, że drugi poród jest bardziej bolesny i krótszy.

Przyjechała moja babcia z dziadkiem i przywieźli mi dwie wieeeelkie wędzone ryby, cały 10litrowy słój ryby w occie (wczoraj wrócili z wakacji nad jeziorem), wielki kosz pomidorów, ogórków i śliwek ze swojego ogródka. Ale pachną!

mama hani, ewwiel lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieciatko będzie na przełomie lutego i marca :) tez bym zjadła rybke wedzoną :) moja helena spi juz prawie 2 h wszytko do obiadu przygotowane i juz sie piecze zrobilam nawet dzisiaj maliny i powekowałam pare słoików i pare kompotów z gruszek. Hanka dzis zadowolona poszła do przedszkola a w nocy u nas byla taka burza i tak grzmiało ze pare razy sie budziłam

relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja myślę, ze różnie to bywa z kolejnymi porodami. Moja kuzynka z 3 porodów, akurat 2 miała najlzejszy. Ostatni najcieższy. Chyba co kobieta to inne doświadczenia. Moja przyjaciółka, która rodziła 11 sierpnia dziecko o wadze 4600g miała 2 poród lżejszy. Pierwsze dziecko 4200g i męczyła się prawie 2 doby i bardzo popękała, teraz o 4 rano pisała ze mną na fb a o 7 urodziła, pękła tylko ciutkę a dziecko o ile większe, no ale też przed drugim porodem praktykowała masaż krocza, więc być może to jej dużo pomogło.

U mnie też cisza, aż taka nienaturalna. Dobrze, ze jeszcze pies jest ;-) Trzeba się przerzucić na inny rytm dnia. Nadia teraz na autobus o 7.45 a wraca o 13.45, więc mam sporo ciszy póki nie urodzę :-)

Mała Czarna, ale pyszności dostałas... Pycha...

A nas burze ominęły. Gdzieś w oddali się błyskało, ale nic nie doszło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 12:02

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 2 września 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Laura kończy dziś o 12:30. Obiad dla męża mi odpada, tylko ziemniaczki upiekę no i tą rybę mu dam. A dla Laury naleśniki, więc raz, dwa.
    Muszę się przestawić na poranne sprzątanie, jakoś ciężko :P tzn ogólnie porządek jest, ale chcę jeszcze wszystkie szafki przejrzeć przed porodem.

Dziewczyny, a jak się pęka to też na skurczu? W sensie czy czuć ból..

I zastanawiam się nad zrobieniem lewatywy jeszcze przed wyjazdem do szpitala, ale żeby czasu nie brakło :P

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam nacięta, ale przy wypychaniu Nadii i tak pękłam jeszcze bardziej.

Też się nad lewatywą zastanawiam, tylko że się boję, bo mam daleko do szpitala.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pekniecia nie czułam ale fakt faktem tez porób był cięższy moze dlatego ze ja starsza a i człiwiek wie jak to bedzie. Ja lewatywy nie miałam robionej jak przyjmowali mnie na ip to tam było trzeba wyrazic zgode na lewatywe i golenie i ja nie wyraziłam pozatym ja juz od rana nic nie jadłam a co jadlam to zostawiłam w wc i u mnie z tym problemu nie było. i szcerze wam powiem ze ja nigdy lewatywy nie mialam robionej

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj obiad ekspresowy. Ostatnio za duzo strogonowa zrobiłam i zobie w słoiczkach zagotowałam. Częsc sobie męzuś w trasę wziął a ja jeden w domu zostawiłam i dzisiaj go otwieram. Do tego kasza jaglana jak radziła położna i ogóreczki :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie z porodami to roznie bywa. Moja siostra pierwszy porod tragiczny a drugi ekspresowy, szwagierka drugi porod wspomina lepiej i szybciej. U mnie pierwszy uwazam za duzo lepszy bo naturalny a drugi niestety cesarka wiec kobitki nie stresowac sie!!

W nocy najpierw sie budzilam bo tak bylo duszno ze nie moglam wytrzymac a pozniej nad ranem obudzil mnie taki wiatr ze trzeba bylo okno zamykac. Wczoraj prawie 40st a dzis 15 i pada deszcz.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy pierwszym porodzie lewatywy nie mialam a przy drugim az 2 ale nie wspominam ich zle. Fajnie czlowiek sie oczyscil.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png

Wysłany: 2 września 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy pierwszym tez lewatywy nie mialam. wlasciwie to nigdy nie mialam i nie wiem jak to jest :P

MOje dziecko wróciło zadowolone ze szkoły :) mają fajny plan i masę projektów w których będą uczestniczyć- wcześniejsze przychodzenie do szkoły i codziennie inny rodzic czyta bajki, zdrowe śniadanie, gdzie pani będzie sprawdzać, czy mają zdrowe rzeczy :O wiecie, niby fajnie, ale czasem mam wrażenie, że nas jako rodziców oceniają a nie dzieci

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nigdy w życiu nie miałam lewatywy...

Moja też wróciła zadowolona, choć głodna (ale tego się spodziewałam po moim głodomorze).
    Trochę przeraziła mnie ilość ćwiczeń. U nas mają tak:
    - podręcznik do czytania + 2 ćwiczenia do pisania,
    - podręcznik do matematyki + 2 ćwiczenia do liczenia,
    - podręcznik i ćwiczenie do angielskiego,
    - ćwiczenie do religii.
    Razem 9 ksiazek A4 i 2 zeszyty...

To u nas nie ma takich wymysłów z jedzeniem. Ogólnie ejst założenie, że zdrowe odżywianie ma być, ale bez sprawdzania. A czytanie bajek przez rodziców było w przedszkolu i zerówce, w szkole już tego nie ma.

No i pierwsze zadanie domowe już jest :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze z tym sprawdzaniem jedzenia to lekka przesada. To rodzic decyduje co dziecko je i nawet gdyby mialo to byc cos nie zdrowego. Ja bym sie nie zgodzila zeby ktos zagladal w kanapki mojego dziecka i ocenial czy dobre czy nie.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym bardziej, ze część dzieci to niejadki i np jedyne co zjedzą to kanapka z nutella. Przynajmniej ja takie znam. Więc już lepiej chyba, ze zje to niż nic. Moja akurat dzisiaj miała bułkę z żółtym serem i swieżą papryką, więc w miarę zdrowe chyba :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Wszechmiła Przyjaciółka

Wysłany: 2 września 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, widzę że tutaj dyskusja na wielu frontach - o przygotowaniach, a karmieniu, o szkole, o dzieciach tych starszych i tych w brzuchach. Gianna mogłaby się odezwać, pozostawiła nas w takiej niepewności.

Ja dzisiaj byłam 3 raz na kontrolnym ktg. Oczywiście jak przyszłam po raz pierwszy to usłyszałam, że jest zalecenie, aby ciężarne po cc przyjmować na patologię ciąży w dniu terminu. Ale dali mi jeszcze kilka dni. Dzisiaj natomiast już podpisałam odmowę hospitalizacji, bo poza tym że jestem po cc nie było żadnego wskazania. Ktg, usg i badanie gin w porządku.

Dzisiaj jest termin porodu wg owulacji i usg z 7. tygodnia. Rano zaczął odchodzić mi czop śluzowy i cały dzień brzuch mnie pobolewa, ale nic regularnego ani dokuczliwego. Trzymajcie kciuki żeby poszło dalej :D

Mama Ani (2014) i Ewy (2015)

Wysłany: 2 września 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszechmiła, bo mam ciążowe zaćmienie mózgu: ty jeszcze nie urodziłaś, ale masz mieć cesarkę, a lici ci już 41tc????

Ewwiel w tamtym roku były 4x podręcznik, 4x ćwiczenia, do angielskiego 1x cwiczenia i 1x podrecznik, religia kupowana osobno. to teraz jest inne wydawnictwo? bo chyba wszyscy znow maja miec te same?

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszechmila Ty teraz Sn będziesz rodzic? Trzymam kciuki, żeby wszystko szybko się rozkręciło i sprawnie poszlo.:-)

Mala Czarna teraz mamy zamiast elementarza i ćwiczeń mamycos Ala podręcznik do polskiego i 2cwiczena u nas do niego oraz podręcznik do matematyki i 2 ćwiczenia. Po 3 miesiącach na pewno wymienia te podręczniki do polskiego i matematyki na kolejne, się nie wiem na jak długo starcza ćwiczenia (czy tez tylko na 3 miesiące czy na dluzej) w każdym razie noszenie dziennie po 7-8 książek A4 z okolo 60-70 str kazda to trochę jest i jest dość ciężkie.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszechmila meeega kciuki za sprawny i szybki porod!! Bo rozumiem ze teraz sn.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszechmiła trzymam kciuki

Wysłany: 2 września 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel co ty gadasz.. U nas nadal nie wiadomo kiedy będą książki :)

Wszechmila zaciśnięte!
    Juz skumalam o co chodzi z tym cc- o pierwsza ciążę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 23:21

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
‹‹ 264 265 266 267 268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ