X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola88 wrote:
    dzis ide mojej corce przebic uszy. bardzo mnie od dawna prosila o to a ja chyba doroslam do tej prosby i sie zgodzilam. namawialam ja zeby nie ale uparla sie i zobaczymy jak to wyjdzir :)
    To przypilnuj, żeby jej za mocno nie ścisnęli kolczyków!
    My przebijaliśmy rok temu, córa też się uparła. Babka przebiła uszko, założyła kolczyk, młoda oczywiście chciała uciec z salonu między jednym a drugim, ale jakoś wytrzymała.
    Najgorsze, że rany jej przez chyba 3 miesiące krwawiły i ropiały. Po jakiś 4 tyg zorientowałam się, że ma za mocno ściśnięte te kolczyki i po prostu wrastają jej w skórę i stąd nie gojąca się rana, zmienialiśmy potem kolczyki chyba ze 4 razy (cały czas na srebrne, żeby nie czulić itd), aż w końcu znaleźliśmy takie, które nie wrastały i uszko się zagoiło.
    Niestety teraz, mimo tego, ze minął rok, to jedno uszko jest super, a drugie (to, które bardziej ucierpiało i nie chciało się wygoić) nadal samo z siebie zarasta i na noc trzeba zakładać cokolwiek do dziurki.

• karola88 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo dzieki kochana ze mowisz. pochodzilam troche po salonach i popytalam sie. sa tak przerozne ceny ze glowa mala. w jednym salonie bylam to 30zl z kolczykami w nastepnym 30 zl samo przeklucie a kolczyki osobno, cena od 38w zwyz czyli calosc min68 :wow: masakra jakas

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    hehehe no ma kto czekac :) zajrzalam na grodniowki ale zauwazylam,ze nie pisalas tam juz troche,a bylam ciekawa co u ciebie :)

dziękuję za pamięć :) jakoś nie mogłam odnaleźć na grudniówkach ;)

od 2 dni czuję maluszka dość często, więc mam nadzieję, że tym nie zniknie ;)

dzisiaj też mam lepszy nastrój niż wczoraj :) wczoraj dołek jakiś mnie dopadł, ale dziś już nie ma śladu :)

a jak Ty Kochana ? dajesz radę ;) ?

qbxwkvq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam złote kolczyki pamiętam do uszu takie nie wkrętki tylko, że można było samego kolczyka spryskać odkażającym i nim przeciągnąć wewnątrz dziurki :) złote pozwoliły się szybko wygoić, bo podobno złoto leczy też ;)

ja sama jeszcze przed tematem u Córci, ale ja mam te swoje kolczyki jeszcze także będzie miała po mamie ;)

qbxwkvq.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam swoje i tez zlote. teraz jak chodzilam po tych salonach to wszedzie mi mowili ze ze stali chirurgicznej. pamietam jak przekluwalam sobie pepek a pozniej jezyk to tez mialam ze stali

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ogolnie czuje sie dobrze,do tej pory przytylo mi sie tylko 2 kg :) ,ruchy czuje od ponad dwoch tygodni,nie wiem jaka plec ale przypuszczenie jest na chlopca(usg z 12tc),mam problem z bialkiem w moczu,caly czas mi ucieka od tego 12tc,jest go duzo a nefrolog uprzedzila,ze utrata bialka wraz z rozwojem ciazy bedzie wzrastac,ale nic nie mozna narazie zdzialac,mam uwazac na sol,slonce,nie przemeczac sie,obserwowac cisnienie i czy nie ma obrzekow

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasandra wrote:
    ja miałam złote kolczyki pamiętam do uszu takie nie wkrętki tylko, że można było samego kolczyka spryskać odkażającym i nim przeciągnąć wewnątrz dziurki :) złote pozwoliły się szybko wygoić, bo podobno złoto leczy też ;)
    U nas teściowa ma uczulenie na złoto, więc woleliśmy nie ryzykować :)

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak właśnie jest, że każdy ma inaczej ;) stal chirurgiczna jest faktycznie częściej teraz używana :) ja tylko pamiętam moje kolczyki i wiem, że chciałabym, żeby Córcia je miałam ode mnie :) tak o sentymentalnie :) ja wogóle sentymentalna jestem :) także mój m ma ze mną przechlapane ;)

qbxwkvq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    ja ogolnie czuje sie dobrze,do tej pory przytylo mi sie tylko 2 kg :) ,ruchy czuje od ponad dwoch tygodni,nie wiem jaka plec ale przypuszczenie jest na chlopca(usg z 12tc),mam problem z bialkiem w moczu,caly czas mi ucieka od tego 12tc,jest go duzo a nefrolog uprzedzila,ze utrata bialka wraz z rozwojem ciazy bedzie wzrastac,ale nic nie mozna narazie zdzialac,mam uwazac na sol,slonce,nie przemeczac sie,obserwowac cisnienie i czy nie ma obrzekow

mnie już 5 kg przybrało ;) ja nie znam płci jak zawsze i tak do porodu :) gin mi ostatnio powiedział, że mam mu przypominać zanim zrobi usg, bo jeszcze mi chlapnie, bo bardzo rzadko się zdarza, że pary nie chcą wiedzieć ;)

a skąd utrata białka ? jakie są przyczyny ?

qbxwkvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to sa problemy nerek,choc na usg nic nie wskazywalo na jakies problemy,nie znam przyczyny,w ciazy zawsze cos z tymi nerkami mialam,taki urok heheh

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taki urok :) ja zawsze plamiłam około 9-10 tygodnia, a tym razem nie ;) za to pierwszy raz mdłości miałam ;)

też mi gin powiedział, że taki mój urok, że w ciąży plamię, więc tym razem też na to czekałam, a jak nie plamiłam to nawet poleciałam do lekarza sprawdzić czy wszystko ok napewno ;)

qbxwkvq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam kciuki w takim razie, żeby było u Ciebie jak 4 razy już czyli szczęśliwie do końca ;)

blue00 lubi tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)

Powiem Wam, że mam mega stresa. Jestem chyba jedyna, która nie czuje ruchów. A właściwie czuła i nagle bach... Wizyta dopiero w poniedziałek, gin na urlopie :( Dostanę chyba świra do tego czasu :(

• karola88 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kazda ma jakas przypadlosc w ciazy. ja np walcze z zebami. w 1 ciazy walczylam z nimi pozniej wszystko juz bylo ok i teraz tez chociaz cierpie jeszcze bardziej niz w 1 ciazy
    aga spokojnie ja tez tak mialam bylo smyranie pukanie a pozniej przez pare dni cisza. bylam na usg i okazalo sie ze z dzidzia wszystko ok tylko wplynela sobie gleboko az na usg bylo ja ciezko zobaczyc

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aguś spokojnie :)ja czułam kopniaki, a potem nagle chyba z 2 tygodnie minimum ciszy ani smyrnięcia ;) i też czekałam na wizytę właśnie :) także aguś spokojnie spokojnie :) na pewno wszystko gra tylko Dzidzia się gdzieś przemieściła ;) a miejsca tam jeszcze sporo sporo ;)

qbxwkvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    popieram Kasandre,dzidzius jeszcze nie kopie regularnie i intensywnosc tez moze byc rozna,wg mnie wszystko jest jak najbardziej w porzadku :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jest chlopak!!!! Wazy 560g i jest do przodu o 1.5 tygodnia, ma bardzo dlugie nogi :)

Eve, anka_a, aga.just lubią tę wiadomość

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue gratulacje synka! Moze jakims koszykarzem bedzie :-)

blue00 lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga spokojnie, ja tez uwazam, ze z dzidziusiem jest wszystko w porzadku tylko ma jeszcze duzo miejsca. Nie denerwuj siebie i dzidziusia.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Eve Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue, super, gratulacje:) A co masz w domu? Same dziewczynki?

blue00 lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ