Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykarola88 wrote:dzis ide mojej corce przebic uszy. bardzo mnie od dawna prosila o to a ja chyba doroslam do tej prosby i sie zgodzilam. namawialam ja zeby nie ale uparla sie i zobaczymy jak to wyjdzir
My przebijaliśmy rok temu, córa też się uparła. Babka przebiła uszko, założyła kolczyk, młoda oczywiście chciała uciec z salonu między jednym a drugim, ale jakoś wytrzymała.
Najgorsze, że rany jej przez chyba 3 miesiące krwawiły i ropiały. Po jakiś 4 tyg zorientowałam się, że ma za mocno ściśnięte te kolczyki i po prostu wrastają jej w skórę i stąd nie gojąca się rana, zmienialiśmy potem kolczyki chyba ze 4 razy (cały czas na srebrne, żeby nie czulić itd), aż w końcu znaleźliśmy takie, które nie wrastały i uszko się zagoiło.
Niestety teraz, mimo tego, ze minął rok, to jedno uszko jest super, a drugie (to, które bardziej ucierpiało i nie chciało się wygoić) nadal samo z siebie zarasta i na noc trzeba zakładać cokolwiek do dziurki. -
oo dzieki kochana ze mowisz. pochodzilam troche po salonach i popytalam sie. sa tak przerozne ceny ze glowa mala. w jednym salonie bylam to 30zl z kolczykami w nastepnym 30 zl samo przeklucie a kolczyki osobno, cena od 38w zwyz czyli calosc min68 :wow: masakra jakasMaria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm -
blue00 wrote:hehehe no ma kto czekac zajrzalam na grodniowki ale zauwazylam,ze nie pisalas tam juz troche,a bylam ciekawa co u ciebie
dziękuję za pamięć jakoś nie mogłam odnaleźć na grudniówkach
od 2 dni czuję maluszka dość często, więc mam nadzieję, że tym nie zniknie
dzisiaj też mam lepszy nastrój niż wczoraj wczoraj dołek jakiś mnie dopadł, ale dziś już nie ma śladu
a jak Ty Kochana ? dajesz radę ? -
ja miałam złote kolczyki pamiętam do uszu takie nie wkrętki tylko, że można było samego kolczyka spryskać odkażającym i nim przeciągnąć wewnątrz dziurki złote pozwoliły się szybko wygoić, bo podobno złoto leczy też
ja sama jeszcze przed tematem u Córci, ale ja mam te swoje kolczyki jeszcze także będzie miała po mamie -
ja tez mam swoje i tez zlote. teraz jak chodzilam po tych salonach to wszedzie mi mowili ze ze stali chirurgicznej. pamietam jak przekluwalam sobie pepek a pozniej jezyk to tez mialam ze staliMaria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
nick nieaktualnyja ogolnie czuje sie dobrze,do tej pory przytylo mi sie tylko 2 kg ,ruchy czuje od ponad dwoch tygodni,nie wiem jaka plec ale przypuszczenie jest na chlopca(usg z 12tc),mam problem z bialkiem w moczu,caly czas mi ucieka od tego 12tc,jest go duzo a nefrolog uprzedzila,ze utrata bialka wraz z rozwojem ciazy bedzie wzrastac,ale nic nie mozna narazie zdzialac,mam uwazac na sol,slonce,nie przemeczac sie,obserwowac cisnienie i czy nie ma obrzekow
-
nick nieaktualnyKasandra wrote:ja miałam złote kolczyki pamiętam do uszu takie nie wkrętki tylko, że można było samego kolczyka spryskać odkażającym i nim przeciągnąć wewnątrz dziurki złote pozwoliły się szybko wygoić, bo podobno złoto leczy też
-
tak właśnie jest, że każdy ma inaczej stal chirurgiczna jest faktycznie częściej teraz używana ja tylko pamiętam moje kolczyki i wiem, że chciałabym, żeby Córcia je miałam ode mnie tak o sentymentalnie ja wogóle sentymentalna jestem także mój m ma ze mną przechlapane
-
blue00 wrote:ja ogolnie czuje sie dobrze,do tej pory przytylo mi sie tylko 2 kg ,ruchy czuje od ponad dwoch tygodni,nie wiem jaka plec ale przypuszczenie jest na chlopca(usg z 12tc),mam problem z bialkiem w moczu,caly czas mi ucieka od tego 12tc,jest go duzo a nefrolog uprzedzila,ze utrata bialka wraz z rozwojem ciazy bedzie wzrastac,ale nic nie mozna narazie zdzialac,mam uwazac na sol,slonce,nie przemeczac sie,obserwowac cisnienie i czy nie ma obrzekow
mnie już 5 kg przybrało ja nie znam płci jak zawsze i tak do porodu gin mi ostatnio powiedział, że mam mu przypominać zanim zrobi usg, bo jeszcze mi chlapnie, bo bardzo rzadko się zdarza, że pary nie chcą wiedzieć
a skąd utrata białka ? jakie są przyczyny ? -
nick nieaktualny
-
taki urok ja zawsze plamiłam około 9-10 tygodnia, a tym razem nie za to pierwszy raz mdłości miałam
też mi gin powiedział, że taki mój urok, że w ciąży plamię, więc tym razem też na to czekałam, a jak nie plamiłam to nawet poleciałam do lekarza sprawdzić czy wszystko ok napewno -
kazda ma jakas przypadlosc w ciazy. ja np walcze z zebami. w 1 ciazy walczylam z nimi pozniej wszystko juz bylo ok i teraz tez chociaz cierpie jeszcze bardziej niz w 1 ciazy
aga spokojnie ja tez tak mialam bylo smyranie pukanie a pozniej przez pare dni cisza. bylam na usg i okazalo sie ze z dzidzia wszystko ok tylko wplynela sobie gleboko az na usg bylo ja ciezko zobaczycMaria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
aguś spokojnie :)ja czułam kopniaki, a potem nagle chyba z 2 tygodnie minimum ciszy ani smyrnięcia i też czekałam na wizytę właśnie także aguś spokojnie spokojnie na pewno wszystko gra tylko Dzidzia się gdzieś przemieściła a miejsca tam jeszcze sporo sporo
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny