X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola88 wrote:
    dzis ide mojej corce przebic uszy. bardzo mnie od dawna prosila o to a ja chyba doroslam do tej prosby i sie zgodzilam. namawialam ja zeby nie ale uparla sie i zobaczymy jak to wyjdzir :)
    To przypilnuj, żeby jej za mocno nie ścisnęli kolczyków!
    My przebijaliśmy rok temu, córa też się uparła. Babka przebiła uszko, założyła kolczyk, młoda oczywiście chciała uciec z salonu między jednym a drugim, ale jakoś wytrzymała.
    Najgorsze, że rany jej przez chyba 3 miesiące krwawiły i ropiały. Po jakiś 4 tyg zorientowałam się, że ma za mocno ściśnięte te kolczyki i po prostu wrastają jej w skórę i stąd nie gojąca się rana, zmienialiśmy potem kolczyki chyba ze 4 razy (cały czas na srebrne, żeby nie czulić itd), aż w końcu znaleźliśmy takie, które nie wrastały i uszko się zagoiło.
    Niestety teraz, mimo tego, ze minął rok, to jedno uszko jest super, a drugie (to, które bardziej ucierpiało i nie chciało się wygoić) nadal samo z siebie zarasta i na noc trzeba zakładać cokolwiek do dziurki.

• karola88 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo dzieki kochana ze mowisz. pochodzilam troche po salonach i popytalam sie. sa tak przerozne ceny ze glowa mala. w jednym salonie bylam to 30zl z kolczykami w nastepnym 30 zl samo przeklucie a kolczyki osobno, cena od 38w zwyz czyli calosc min68 :wow: masakra jakas

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    hehehe no ma kto czekac :) zajrzalam na grodniowki ale zauwazylam,ze nie pisalas tam juz troche,a bylam ciekawa co u ciebie :)

dziękuję za pamięć :) jakoś nie mogłam odnaleźć na grudniówkach ;)

od 2 dni czuję maluszka dość często, więc mam nadzieję, że tym nie zniknie ;)

dzisiaj też mam lepszy nastrój niż wczoraj :) wczoraj dołek jakiś mnie dopadł, ale dziś już nie ma śladu :)

a jak Ty Kochana ? dajesz radę ;) ?

qbxwkvq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam złote kolczyki pamiętam do uszu takie nie wkrętki tylko, że można było samego kolczyka spryskać odkażającym i nim przeciągnąć wewnątrz dziurki :) złote pozwoliły się szybko wygoić, bo podobno złoto leczy też ;)

ja sama jeszcze przed tematem u Córci, ale ja mam te swoje kolczyki jeszcze także będzie miała po mamie ;)

qbxwkvq.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam swoje i tez zlote. teraz jak chodzilam po tych salonach to wszedzie mi mowili ze ze stali chirurgicznej. pamietam jak przekluwalam sobie pepek a pozniej jezyk to tez mialam ze stali

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ogolnie czuje sie dobrze,do tej pory przytylo mi sie tylko 2 kg :) ,ruchy czuje od ponad dwoch tygodni,nie wiem jaka plec ale przypuszczenie jest na chlopca(usg z 12tc),mam problem z bialkiem w moczu,caly czas mi ucieka od tego 12tc,jest go duzo a nefrolog uprzedzila,ze utrata bialka wraz z rozwojem ciazy bedzie wzrastac,ale nic nie mozna narazie zdzialac,mam uwazac na sol,slonce,nie przemeczac sie,obserwowac cisnienie i czy nie ma obrzekow

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasandra wrote:
    ja miałam złote kolczyki pamiętam do uszu takie nie wkrętki tylko, że można było samego kolczyka spryskać odkażającym i nim przeciągnąć wewnątrz dziurki :) złote pozwoliły się szybko wygoić, bo podobno złoto leczy też ;)
    U nas teściowa ma uczulenie na złoto, więc woleliśmy nie ryzykować :)

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak właśnie jest, że każdy ma inaczej ;) stal chirurgiczna jest faktycznie częściej teraz używana :) ja tylko pamiętam moje kolczyki i wiem, że chciałabym, żeby Córcia je miałam ode mnie :) tak o sentymentalnie :) ja wogóle sentymentalna jestem :) także mój m ma ze mną przechlapane ;)

qbxwkvq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    ja ogolnie czuje sie dobrze,do tej pory przytylo mi sie tylko 2 kg :) ,ruchy czuje od ponad dwoch tygodni,nie wiem jaka plec ale przypuszczenie jest na chlopca(usg z 12tc),mam problem z bialkiem w moczu,caly czas mi ucieka od tego 12tc,jest go duzo a nefrolog uprzedzila,ze utrata bialka wraz z rozwojem ciazy bedzie wzrastac,ale nic nie mozna narazie zdzialac,mam uwazac na sol,slonce,nie przemeczac sie,obserwowac cisnienie i czy nie ma obrzekow

mnie już 5 kg przybrało ;) ja nie znam płci jak zawsze i tak do porodu :) gin mi ostatnio powiedział, że mam mu przypominać zanim zrobi usg, bo jeszcze mi chlapnie, bo bardzo rzadko się zdarza, że pary nie chcą wiedzieć ;)

a skąd utrata białka ? jakie są przyczyny ?

qbxwkvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to sa problemy nerek,choc na usg nic nie wskazywalo na jakies problemy,nie znam przyczyny,w ciazy zawsze cos z tymi nerkami mialam,taki urok heheh

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taki urok :) ja zawsze plamiłam około 9-10 tygodnia, a tym razem nie ;) za to pierwszy raz mdłości miałam ;)

też mi gin powiedział, że taki mój urok, że w ciąży plamię, więc tym razem też na to czekałam, a jak nie plamiłam to nawet poleciałam do lekarza sprawdzić czy wszystko ok napewno ;)

qbxwkvq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam kciuki w takim razie, żeby było u Ciebie jak 4 razy już czyli szczęśliwie do końca ;)

blue00 lubi tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)

Powiem Wam, że mam mega stresa. Jestem chyba jedyna, która nie czuje ruchów. A właściwie czuła i nagle bach... Wizyta dopiero w poniedziałek, gin na urlopie :( Dostanę chyba świra do tego czasu :(

• karola88 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kazda ma jakas przypadlosc w ciazy. ja np walcze z zebami. w 1 ciazy walczylam z nimi pozniej wszystko juz bylo ok i teraz tez chociaz cierpie jeszcze bardziej niz w 1 ciazy
    aga spokojnie ja tez tak mialam bylo smyranie pukanie a pozniej przez pare dni cisza. bylam na usg i okazalo sie ze z dzidzia wszystko ok tylko wplynela sobie gleboko az na usg bylo ja ciezko zobaczyc

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aguś spokojnie :)ja czułam kopniaki, a potem nagle chyba z 2 tygodnie minimum ciszy ani smyrnięcia ;) i też czekałam na wizytę właśnie :) także aguś spokojnie spokojnie :) na pewno wszystko gra tylko Dzidzia się gdzieś przemieściła ;) a miejsca tam jeszcze sporo sporo ;)

qbxwkvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    popieram Kasandre,dzidzius jeszcze nie kopie regularnie i intensywnosc tez moze byc rozna,wg mnie wszystko jest jak najbardziej w porzadku :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jest chlopak!!!! Wazy 560g i jest do przodu o 1.5 tygodnia, ma bardzo dlugie nogi :)

Eve, anka_a, aga.just lubią tę wiadomość

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue gratulacje synka! Moze jakims koszykarzem bedzie :-)

blue00 lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga spokojnie, ja tez uwazam, ze z dzidziusiem jest wszystko w porzadku tylko ma jeszcze duzo miejsca. Nie denerwuj siebie i dzidziusia.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Eve Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue, super, gratulacje:) A co masz w domu? Same dziewczynki?

blue00 lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ