X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i znów skurcze przechodza...

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja melduje się z bolesnymi skurczami.
    Trzymam kciuki za jutro ;)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 15 października 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noc przerywana bolesnymi skurczami. Jak pomyśle ze mogę mieć tak jak ty Ewwiel to ciary mnie przechodzą. Choć muszę się przyznać ze modliłam się w nocy by to nie było to..
    Włosy tłuste, jedna koszula niewyprasowana, smoczek i laktator niewyparzone, część rzeczy niespakowanych, muszę się tym dzisiaj zająć.

Powodzenia!!!

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję:-) a ja cala noc modlilam sie, żeby to bylo to. Po 22.00 znów wrocily skurcze co 10-13 min. Kolo 1.00 byly juz co 5-7 min. Później akcja z Lola, bo najpierw chciała siku, później kupę a na koniec zwymiotowala mi 2 razy w domu i resztę na dworze. Skurcze dalej sa, ale znów rzadsza. Szykowałam Nadie do szkoły i nie zwracałam uwagi na czas miedzy nimi, ale będzie ok 10-15min. Tak bym chciała, żeby to dziś się rozkrecilo na dobre.

Oszczędzaj się Aniu, jesli chcialabys potrzymać Nadie jeszcze trochę w brzuszku.

Gianna a ja Ty sobie radzisz? Jak sytuacja z Joasia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 07:53

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz na oddziale. Skurcze na poziomie 60 co 2-3 min. Na razie nic więcej nie wiem. Oby się rozkrecilo bez Oksy, bo jutro nie będzie mojego lekarza i nie wiem czy będą szanse na Oksy.

Właśnie lekarz przed chwila byl i mowil, ze jutro go nie będzie, ale będzie w sob i niedz. Wiec jesli do tego czasu samo nie ruszy to w weekend Oksy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 16:57

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 15 października 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale to przyjęli cię na oddział i nic nie działają? Trzymam kciuki bo skurcze naprawdę częste ;)

A maz jest z Toba czy pojechał do Nadii?

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Przyjęli i nic nie przyspieszaja, bo maja tu urwanie głowy na porodówce dzisiaj. Czekam czy mi się samo rozkręci. W sobotę i niedziele będzie ten mój lekarz i jesli do tego czasu nie urodzę to poda mi Oksy. Teraz mam juz skurcze na 100 co 3 min. Bola coraz bardziej. Mąż pojechal do Nadii, jesli będzie sie rozkręcać i przeniosą mnie na porodowke to będę po niego dzwonić.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 15 października 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam ze jak skurcze co 3 minuty to się leży na porodówce. Kciuki Ewwiel!!! Jak będziesz miała możliwość to dawaj znać co i jak dużo siły!

ewwiel lubi tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel trzymam kciuki za szybki porod!! Juz niedlugo bedziesz miala malenka istotke przy sobie.

ewwiel lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewwiel trzymam kciuki juz nieduzo co zostało

ewwiel lubi tę wiadomość

relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurcze coraz mocniejsze, ale poród jeszcze daleko w polu jak to lekarz powiedzial. Juz lezec i siedziec nie umiem. Tylko chodzenie ulgę przynosi, ale nogi mnie juz bola. Ciezka nocka przede mną.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 15 października 2015, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo siły kochana! Powiem ci ze zarazilas mnie bólem napierdziela mnie tak ze nie da się spać. Jutro mam wizytę Nadia zeszła mocno w dół co czuje w środku i widzę po brzuchu.
    Jak szyjka? Jakieś konkrety znasz czy zdawkowo odpowiadają?
    Juz niedługo..

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, trzymam kciuki za wizytę i czekam na info. Ja dalej w dwupaku, w nocy nic się nie nasililo niestety. Czekam na ktg. Jesli dzisiaj nic się nie wydarzy to jutro lub w niedziele czeka mnie Oksy.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szyjki to nie wiem ile ma cm, ale wiem.ze jest bardzo miękka i gruba jeszcze.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 16 października 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Malutka pcha się na świat, jest bardzo nisko, a szyjka zamknięta i trzyma jak diabli :P też mi paradoks, całą ciążę na podtrzymaniu, a teraz organizm trzyma maleństwo z całej siły. Bóle mam ze schodzenia córci w dół (czyżbym miała nastawić się na takie przeżycia jak ty Ewwiel?). Nawet położna zwróciła uwagę, że mam dużo niżej brzuch, niż ostatnio. Badanie ginekologiczne bolało strasznie, ale mam się jeszcze pojawić za 2 tygodnie, haha, nawet skierowanie na mocz i krew dostałam. Bez usg dzisiaj. 17kg na plus :)
    No i l4 do 24 października, a potem mogłaby się rodzić, bo jak nie, to idę na wcześniejszy macierzyński.

Jak twoja Nadia znosi rozłąkę? Wiem, że to dopiero jeden dzień, ale jednak cały czas jesteście razem.

Ja teraz odpoczywam, a o 12 idę pod dom kultury- Laura dziś ze szkołą szła do kościoła, a potem jakieś zajęcia właśnie w dk.
    A Regan przeszedł dziś samego siebie- wychodzę spod prysznica, a ten siedzi na blacie w kuchni.. podejrzewam (czyt.mam nadzieję), że wlazł tam po taborecie, a nie wskoczył jak kot. I zjadł kawałek pizzy.
    Wczoraj wylał mi kakao na stole i wychlipał. Plus tego taki, że o ile podłogi nie są najczyściejsze, to na stole, blacie i szafkach mamy totalny porządek :D
    Gdy został sam to porządek na całego, nawet nasiusiane nie było. Służy mu ;)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziewczyny niedlugo bedziecie po porodzie. Jak ten czas leci.

Ewwiel oby sie dzis samo rozkrecilo.

Mala czarna a dlaczego wczesniejszy macierzynski? Na kiedy masz termin i kiedy masz do szpitala sie zglosic?

ewwiel lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Beata83 Przyjaciółka

Wysłany: 16 października 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny Ewwiel trzymam mocno kciuki i życzę szybkiego porodu :)
    Mała Czarna teraz to już szybko zleci za niedługo Dziewczyny będziecie miały Wasze Skarby przy sobie.Pozdrawiam Beata :)

ewwiel lubi tę wiadomość

Beata83
    200902064565.png

201509251765.png[/ur

Wysłany: 16 października 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia bo jestem na wlasnej dzialalnosci a w tym temacie teraz takie niewiadome (zmienia sie prawo), ze lepiej nie ryzykowac, bo moge sporo pieniedzy stracic. dlugo by opowiadac. ale mam nadzieje ze do tego czasu malutka jednak wyskoczy ;)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Czarna gratuluje udanej wizyty :-) teraz to już normalne, ze dzidzia niżej zeszla.
    A Regan to jest niezły agent:-) rozrabiaka maly:-)

Ja mam l4 do dziwią i nie wiem co dalej, czy szpital mi jeszcze dalsze wypisze, czy tez macierzyński będę musiała zacząć wczesniej... Jutro lekarza zapytam jak będę miala możliwość. U mnie bez zmian. Pojedyncze skurcze aczkolwiek dość bolesne.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha no tak na wlasnej dzialalnosci to jest pewnie inaczej.

Ewwiel ja mialam l4 do 15 i wtedy musialam zglosic sie do szpitala a urodzilam 22 wiec do tej pory szpital wystawil mi zwolnienie a macierzynski zaczal mi sie liczyc od porodu czyli 22.

ewwiel lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
‹‹ 296 297 298 299 300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ