Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mala czarna Nadia sliczna Z Laura cudnie wygladaja. Natan tez czasem jadl 15min, czasem i 1h a czasem mozna powiedziec ze non stop na cycu wisial. Kupki tez takie mielismy wiec bez obaw. Fajnie uslyszec takie slowa od meza. Ja jeszcze nie mam problemu z wysylaniem Kuby do szkoly bo nie chodzi.
Ewwiel Ala przeslodka i rzeczywiscie juz urosla. Takie malenstwa sa wspaniale!!
Ja tez czuje sie duzo lepiej w roli matki niz przy Kubie. Teraz to jest dla mnie swiadome macierzynstwo. Tez podpisuje sie pod waszymi slowami.
Zgredka pozytywne myslenie to polowa sukcesu. Nie mozna zakladac ze bedzie zle. Nosisz maluszka w brzuszku, drugiego masz na swiecie i takie sa fakty. Dasz rade!
Co do jedzenia to ja dosc dlugo odczuwalam duzy glod w szczegolnosci na slodkie. To normalne bo po pierwsze organizm dochodzi do siebie po porodzie a po drugie musisz wytwarzac pokarm wiec potrzebujesz ok 300-500 kcal wiecej.
Ja ostatnio dziwnie sie czuje, mam mdlosci, slabo mi. Oczywiscie pomyslalam o ciazy ale prawde mowiac mysle ze to przemeczenie i tyle. We wtorek chyba kupie test na wszelki wypadek.ewwiel, Mala_Czarna_89 lubią tę wiadomość
-
Dorocia, mdlosci z przemęczenia? Ja nigdy nie mialam, ale każdy człowiek jest inny
Ja walczę. Z bólem głowy, kolejny Apap wzięłam, bo juz nie wyrabiam. Ala też caly wieczór marudzi. Niby glodna, szuka cyca, przy cycu zamiast jesc to się pręży lub spi. Nie chce odbić tylko ulewa (czego wcześniej nie robila), wiec albo przejedzona, albo ulewa, bo sie powietrza nałapała. Ooo może teraz się sytuacja wyjaśni, bo albo puscila bąka, albo zrobiła kupę. Zaraz ja przewine i zobaczymy czy będzie poprawa. -
No dobra mdlosci nie z przemeczenia, nie wiem czy mi sie zoladek nie odzywa. Ale przemeczona jestem. Noce od ponad 8 miesiecy z czestymi pobudkami, ostatnie 2 tyg cale dnie z chlopcami, sprzatanie, zabawa, marudzenie Natanka i nikogo doroslego przez caly dzien bo mieszkam na odludziu. Wiec mysle ze jak bym porzadnie odpoczela to objawy przejda. Druga sprawa ze wokol mnie i na forum ciagle rodza sie dzieciaszki i chyba chcec kolejnego plata mi figle.
Ewwiel a moze mala sie przejada. Ja musialam Natanka czasem troche przetrzymywac z jedzeniem bo on by jadl i jadl i jadl a potem byl placz bo za duzo tego jedzenia. -
Dorocia, witaj w klubie. Ja też na odludziu mieszkam. Tylko my i rodzice na uboczu pod lasem
No właśnie muszę to obczaic czy to wina przejedzenia. Ogólnie bardzo rzadko się Ali odbija i często jak ja biorę do odbicia to ona dalej szuka cyca. Najczęściej odbija leżąc na brzuszku. Teraz poszła kolejna kupa lub kolejny baczek i chyba Ala w końcu się wycisza, co by wskazywało, ze byla marudna przez gazy.
Chyba jutro odwiedzę aptekę w poszukiwaniu innych kropelek, bo obecne nie działają. -
My tu wynajmujemy i procz sasiadow to nie bardzo jest z kim pogadac. Ale sasiadka na koncu ciazy nie najlepiej sie czula to nie chcialam ja dreczyc. Do rodziny i znajomych to kawalek mamy. Jutro P tez idzie do pracy
Jakie kropelki dajesz Ali? W ogole fajnie jest dawac jakis probiotyk. Ja podawalam do 6 miesiaca Natankowi Floractin i z brzuszkiem bylo lepiej. A jak mocno plakal to espumisan. -
No właśnie podaje Delicol i nic nie pomaga, bo on jest na problemy z trawieniem laktozy. Wiec u nas to chyba nie jest problemem tylko te gazy. Położna polecala mi Esputicon, espumisan lub bobotic. Wszystkie sa na gazy, ale maja inny sklad i trzeba dopasować je do dziecka, bo każdemu może co innego pomóc. I tez właśnie myslalam o jakichś probiotykach.
-
Tak. Pierwsze 2-3 tyg to sielanka. A po tym czasie jesli pojawia sie problemy brzuszkowe, to trzeba się pomęczyć i nakombinować, żeby dziecku pomoc. Nie pozostaje mi nic innego jak próbować, co w naszym przypadku będzie skuteczne.
Ala niby śpi, ale co chwile sie przebudza i dalej usypia ja tylko suszarka skierowana na brzusio...
Dorocia i ona ciągle przez sen smoka doi jakby glodna byla a jak jej wypadnie to sie przebudza i pręży póki nie wlacze suszarki. Po czym znów zasypia i spi do momentu wypadnięcia jej smoka. Co o tym myślisz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 23:09
-
Moim zdaniem brzusio ja meczy. Ja na Twoim miejscu zaczelabym podawac probiotyk tylko trzeba go dawac regularnie ( floractin, dicoflor, biogaja ) Ja wybralam floractin bo ma takie szczepy jak dicoflor a tanszy o polowe. Moze ma duza potrzebe ssania stad ciagnie smoka. Jakby dostala piers to pewnie mogla by ja ssac i ssac tylko wtedy brzuszek by nie nadazyl trawic i by bolal. No nie wiem moi tacy byli. Ja musialam przetrzymywac z jedzeniem bo inaczej byl problem. Serio. W szpitalu tak go napoilam ze zwymiotowal i pielegniarki robily akcje z rurkami zeby mu troche ulzyc. Kazaly tak nie karmic a Natan mimo wszystko dalej szukal piersi. Oczywiscie kazde dziecko jest inne. A jak bys wlaczyla odkurzacz? Nam pomagal przy bolach.
-
Dzięki Dorocia. O probiotyki tez w aptece popytam, zobaczymy, co będę akurat mieli
Odkurzacza jeszcze nie próbowałam, bo mamy takie urządzenie sprzątające na wode i nigdy nie chce mi się iść bidonu woda napelniac. Szybciej mi wziac suszarkę w rękę -
Aha no w takim przypadku to lepsza suszarka Mozesz tez sciagnac aplikacje na tel tam bedzie szum wody, odkurzacz, suszarka, itd.
Nasza noc byla dzis tragiczna. Natan co chwile sie budzil, przekrecal, marudzil, gadal itd a na dobre wstal o 7. Jestem padnieta a moj P w pracy nie wiadomo do ktorej. Do tego pogoda przytlaczajaca. Rano jak palilam w piecu to mi sie w glowie zakrecilo. Wieczorem musze odpoczac! -
Dorocia, to u mnie po męczącym wieczorze nocka była w miarę. Trochę marudzenia, ale bez większych ryków. Aplikacja na tel mało daje u nas, nawet z youtube włączałam całogodzinny szum suszarki. ALi bardziej odpowiada to, że leci jej ciepełko w brzuszek z suszarki.
To potrzebny Ci odpoczynek. Ale te zawroty głowy, to kolejny podejrzany objaw. Alę męża będziesz miała wieczorem, to Ci pomoże. Mój wróci dopiero pod koniec następnego tygodnia.
Dobra biorę się za sprzątanie, bo popołudniu koleżanka z pracy chce wpaść na kawę. A byłam teraz w aptece i kupiłam Esputicon i te probiotyki co Ty masz. Zobaczymy czy będą efekty.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2015, 13:00
-
Ja ściągnęłam z Niemiec Sab Simplex na kolki moim zdaniem najlepszy z najlepszych oby nie był potrzebny.
Od wyjścia ze szpitala walcze z dziwnym bolem- najpierw myślałam ze ząb ale chyba nie. Szczeka mnie boli ucho skroń i szyja generalnie lewa strona. Kiedyś często tak miałam. Trochę zatoki. Nie chciałam brać prochów ale chyba skuszę się na apap bo meczy strasznie. A jak nie przejdzie to w poniedziałek do lekarza.
Dorocia to juz chciałabyś to następne?
Przestałam mieć ciśnienie na karmienie co 2godziny. Obralam taktyke- daje na żądanie a budzę jeśli nie wstaje w ciągu 4godzin. Sprawdza się je dużo więcej i zwykle budzi się sama
-
http://tatowymokiem.blogspot.com/2014/08/sab-simplex-kontra-espumisan-bobotic.html?m=1
Zobaczcie sobie to dziewczyny.
Mala Czarna, no pewnie, po co męczyć dziecko wybudzaniem. Nie jest to łatwe. Ja kilka dni wybudzalam Ale, bo położna powiedziała, żeby ja częściej karmić, to szybciej jej żółtaczka zejdzie. A jak widziałam, ze schodzi, to zaczelam karmić na żądanie, ale Ala mi cyrki odstawia, bo nie najadą się do końca, zasypia a później marudzi. No i jeszcze te gazy. W nas po skończonym 2tyg zaczely sie problemy z gazami...
Dorocia a jak podawalas te probiotyki?
Ja wczoraj tez musiałam Apap wziac, bo nie wyrabiałam z bólu głowy. Mnie bolało w czole. I wiecie co? Jak brakuje mi wapnia w organizmie to od razu bola mnie zeby. Już w ciąży to zauwazylam. W ostatnich dniach też odrzucilam nabial, żeby sprawdzić te trawienie Ali. Wróciłam do nabialu i bol zębów po przeszedł. -
Mala czarna chciec bym chciala bo po co czekac tym bardziej ze chcialabym miec jeszcze dwojke, druga sprawa ze nie chce mi sie wracac do pracy wolalabym byc w domu z Natankiem bo Kuba i tak w przyszlym roku do zerowki. Ale kurcze nie mam umowy bo moj zaklad splajtowal a bez swiadczen to ciezko by bylo dac sobie rade. Tak logicznie myslac to najlepiej bedzie jak znajde prace, troche popracuje, dostane dobra umowe i wtedy sie postaramy o dwojeczke
U nas najlepiej sie sprawdzalo jak dawalam 3 kropelki rano i 3 wieczorem. Mozesz tez dawac raz dziennie 5-6 kropelek.
Ja nigdy nie budzilam malego na karmienie, nawet jak spal 4-5godz ciagiem.
Natan dzis zjadl z piersi o 7, o 8.30 zjadl chlebek z maselkiem. Potem nie chcial piersi, poszedl spac o 10 i spal do 12.30 bez jedzenia. Po wstaniu zjadl z piersi ale tak nie szczegolnie. Pozniej normalnie jadl a teraz spi prawie druga godz. A ja gotuje obiad z Kubusiem. -
Ja mam chuste firmy AlMelle. Ogolnie pomogla nam przy bolesnym zabkowaniu ale mi sie ciezko wiaze i dobrze nie dociagam. Poza tym Natan duzo nie jest noszony. Na dworze wsadzam go w rowerek i jest super zadowolony, lada moment zacznie chodzic wiec ja swoja chce sprzedac. Przy kolejnym pomysle czy chusta od poczatku czy nie.
No taka dluga przerwa to pierwszy raz w jedzeniu byla.
Dzis tez ciezko noc z pobudkami byla, moze dzis bedzie lepiej.