X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natan nosi 74 i 80 zalezy od rozmiarowki.

Ja nigdy nie odbijalam malego w nocy albo jak zasnal przy piersi w dzien. Jak zjadl i nie spal to wtedy tak.

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala czarna dziecko pijące z piersi nie musi odbijać, jesli sobie spokojnie pije. Moja Ala tez mi nie odbijala, ale pila albo łapczywie, albo mialam takie ciśnienie, ze samo jej mleko leciało i dlatego pojawiły się problemy z brzuszkiem. W nocy tez Ali nie odbijam i karmie na leżąco, żeby jej nie wybudzac. W dzień jak nie zaśnie przy piersi to odbijam a jak zaśnie to odkladam ja na boczek lub na brzuszek.

Nie wiem czy uda mi sie ten Ali chwyt poprawic. Od 3tyg ciągle z niąwalcze i nic. Poloznej tez wczoraj ręce opadly bo nic na nia nie dzialalo. Ale sutków mi nie krzywdzi, mimo ze plytko chwyta.

Aniu a u Ciebie jaka rozmiarowka jest na topie? U nas dalej Newborn lub Male 56. Te 0-3 miesiąca za duże i niektóre 56 tez za duże. Nadia mi praktycznie od razu w 62 wskoczyla, bo bardzo pulchna byla i wszystko było jej ciasne na szerokość.
    A umoawialas się już na USG bioderek? My idziemy w przyszłym tyg. Wczoraj siostra kupila mi zimowego pajaca dla Ali, bo ten po Nadii oczywiście jest za duży. Ala nie lubi tych grubych pajaców i płacze przy ubieraniu ich i czapki.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja chyba też przestane brać Nadie do odbicia (które i tak nie następuje) szczególnie w nocy gdy karmie na lezaco.
    Ubranka u nas podobnie- New norm i małe 56, choć ona tak nóżki podwija ze czasem w nogawkach nic nie ma:P ciężko mi stwierdzić w jakich jej najlepiej raczki ciągle zimne szyja ok. Maz mówi ze za ciepło ubieram (body, pajac, rożek, czasem kocyk) ale mi się wydaje że jak się śpi to przecież chłodniej jest niż nam jak się ruszamy.

Ewwiel jak brzuszek Ali?

yiDgp1.png
    kqdgp2.png

Wysłany: 11 listopada 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W piątek mamy lekarza to wezmę skierowanie na usg bioderek

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Czarna, od wczoraj dużo lepiej z brzuszkiem. W końcu mogę coś zrobić, bo wcześniej ciągle płacz i cyc. Teraz ładnie śpi lub leży i się rozgląda. Wczoraj położna do niej tak fajnie zagadywała i była w nią wpatrzona jak w obraz.

U mnie to samo z podkurczaniem nózek a pozniej puste nogawki :-) Ja Ali zakładałam body z krótkim plus pajac lub kaftanik i geterki ze skarpetkami. Kładę Alę bez rożka i tylko pod kocykiem. A wczoraj położna jak ją ubierała po ważeniu to pominęła body, bo ciepło w domu mamy (25 st). Ala też ma chłodne rączki, ale kark ma ciepły. Dzisiaj byłyśmy u rodziców a oni tam 21-22 st mają i Ali założyłam body plus bluzeczkę i śpioszki (których niecierpię, bo ile można nosić jedne i te same pajace - mam tylko 4 szt, które jej pasują, w reszcie się topi). Ostatnio lubię właśnie zakładać jej geterki, bo kupiłam 3 sztuki takich mini i tak słodko w nich wygląda :-) i szybko się je zdejmuje do przewijania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 14:18

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała CZarna patrze na ten twój awatar i tęskno mi już za brzuszkiem i zastanawianiem się którą częsc ciała Maleństwa poczułam przy ruchach. Ciąża lekka nie była, ale ja i tak lubię ten odmienny stan.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 12 listopada 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja znowu nie tesknie (jeszcze) za ciąża. W końcu odzyskalam energię do działania a brzuch nie przeszkadza mi w funkcjonowaniu. Od rana na nogach a wieczorami do pozna siedzimy z mężem i gadamy jak za starych czasów brakowało mi tego jednak w ciąży szybko byłam zmęczona.

Dziś muszę załatwić sprawy urzędowe maz ma wolne wiec zaraz w drogę. Spiaca jestem bo Nadia postanowiła jeść w nocy co godzinę a położyliśmy się w sumie o 2.

A jak twój brzuch? U mnie tragedii nie ma ale nabawilam się tłuszczyku przez ciągle podjadanie :P
    teraz jem zdrowo i muszę przyznać ze lepiej się czuje z taka dieta

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluszek ogląda właśnie domisie na ABC ( uwielbia je)

Podjęliśmy decyzję że czas na jeszcze jednego maluszka. Zatem mam nadzieję, że niebawem dołączę do dyskusji od początku :)

Dorcia a ty jak tam jak maluszki ?
    Mama hani jak dziewczynki ?

Ciekawe co słychać u kas i Agi .

Pozdrowienia dla wszystkich :)

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Czarna, u nas tez gorsza nocka. Ala się prezyla do 1.00, później podudka kolo 4.00 i o 7.00 znów jakies problemy brzuszkowe. Miałyśmy 2 dni super spokojne, wiec te dzisiejsze rewelacje musza być reakcja na moje jedzenie. Skusilam się na 3 gryzy mamy domowej pizzy, wiec może to jest przyczyną. Jeszcze rybę z puszki jadlam, ale to chyba nie to...
    No i brak pomysłu co mam dziś ugotować...
    Mezus wróci popoludniu! Bardzo się cieszę :-)
    A co do brzucha to 2tyg po porodzie byl porównywalny z tym sprzed ciąży (nigdy nie miałam idealnie plaskiego brzucha, bo odkladajace się kg idą u mnie najpierw w brzuch), bo dopinalam się w jesienny taliowany płaszczyk.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia ten femaltiker to w aptece kupowalas?

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba faktycznie Ala reaguje na twoje jedzenie. Moze drożdże w pizzy?
    Ja wczoraj jadłam u teściowej pierś z kurczaka pieczona w rękawie niby specjalnie dla mnie mało przypraw a jak juz zjadłam to mówi że tam był czosnek niedźwiedzi.. Jak mogłamm go nie poczuć? Choć tfu tfu Nadia nie zareagował na niego.
    Jakich właściwie przypraw możemy używać?

Mąż to się pewnie cieszy :)

Dynamiczna zawsze podziwiam mamy które tak szybko decydują się na kolejne dziecko. Powodzenia :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Nutka-koloru Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam można dołączyć jestem mama A w lipcu zostanę po raz kolejny ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 12:17

ewwiel, Mala_Czarna_89 lubią tę wiadomość

Nutka-koloru
    34bws65guzrr5vb6.png
    n59yanlisck7ixbv.png

Aniołek 9 tydz. [*] 23.11.15
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewwiel tak femaltiker w aptece.

Dynamiczna no chlopcy lobuzuja. Kuba w przyszlym roku do szkoly, cieszy sie ze ma brata choc czesto malemu zabiera zabawki itd. Natan przemieszcza sie juz wszedzie, siada, zaczyna wstawac, jestesmy na piersi, ladnie je kaszki i obiadki. Siedze z nimi w domu i tak dzien za dniem mija. Fajnie ze staracie sie o kolejna dzidzie :)
    Wlasnie ostatnio myslalam o dziewczynach, rowniez o Tobie.

Nutka witamy i napisz cos wiecej o sobie

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka witamy :-)

Mala Czarna, ta pizza byla bez drożdży. Przepis z proszkiem do pieczenia.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Gianna Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, muszę się z Wami podzielić radosną nowiną :) Janek się do mnie uśmiechnął!!! Nadszedł ten piękny dzień :D
    I tak fajnie wodzi wzrokiem za różnymi przedmiotami/ zabawkami... jestem w nim absolutnie zakochana!!!

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

"Zamienię pustynię na pojezierze,
    a wyschniętą ziemię na wodotryski." Iz 41,18
    dqpr3e5ecs7r4rjb.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna, gratuluje pierwszego świadomego uśmiechu :-) też juz nie mogę się go doczekać :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png

Wysłany: 12 listopada 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna to chyba ten etap- pierwszy skok rozwojowy :) widzę ze ty tak wpatrzona w malucha jak ja :)

Dziewczyny jakich przypraw możemy używać?

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba kazda z nas jest tak wpatrzona w swojego Malucha, bo ja też mogę patrzeć na Ale godzinami. U nas Ala zaczyna skupiać uwagę. Patrzy na osobę, ktora do niej cos mówi. Niesamowite, ze co kilka dni cos nowego nasze pociechy umieją :-)

Co do przypraw, to ja mam zalecenia, żeby używać wszystkich, tylko w malej ilości. Wiec ostrożnie doprawiam pieprzem np. Robię potrawy lekko doprawione a mężuś i córa doprawiaja sobie na talerzu jeśli im brakuje :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak maluchy to slodziaki :)

Mala czarna: oregano, bazylia, papryka slodka, sol, pieprz, wszystko z umiarem.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny moje dzieciaki juz spia. Helenka zasypia ok 7.30 a hanka o 8 jest chwila zeby odpocząc i zobaczyc co sie dzieje w swiecie. ja helence zakładam ubrania na 74-80 zalezy z jakiego sklepu. mała dalej grzeczna z dnia na dzien coraz wiecej umie. A najbardziej jej sie podoba jak uda jej sie zlapac hanke za nosa albo wlosy wtedy raj :) u nas noce spokoje helenka wstaje ok 6 i spi dalej nawet do 8. własnie ogladam prezenty na swieta bo hanka juz napisała list do mikołaja ze chce psa na smyczy wiec juz chyba w tym miesiacu porobie zakupy.

relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png
‹‹ 307 308 309 310 311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ