Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dorcia dzięki
A jak Ty sie czujesz?
Myśle ze na każdym etapie inne trudności. Ja mam w domu prawie 10 kg niemowlaka ktorego trzeba nosić a Ty przedszkolnego starszaka ktorego zapewne trzeba prowadzać i odbierać z przedszkola...
martwię sie troche bo córka ciężka, ja sie jej nanosze a potem brzuch boli. Niby wiem ze boli bo w ciazy boli no i mam endo... ale wiesz jak jest, jeszcze z takim bagażemWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 19:25
-
Pianistko ja oprocz przedszkolaka mam jeszcze 19 miesiecznego szkraba ktory wazy ponad 12kg i czasem tez musze sie go nanosic bo jak mu wytlumaczyc ze mama nie moze. Wiec doskonale Cie rozumiem i wiem ze lekko nie jest. Trzeba starac sie nosic jak najmniej i starac sie siadac z dzieckiem na rekach a nie stac, odpoczywac w miare mozliwosci. Mnie tez brzuch czesto ciagnie, spina sie, musze brac nospe ale najwazniejsze ze z szyjka nic sie nie dzieje.
A jak ja sie czuje no coz mdlosci mam od poczatku ciazy, zgaga juz meczy, biodra i kregoslup bola ale daje rade. Ciesze sie z kolejnego skarba pod sercem i z moich super chlopakow -
wow! to już piękny wynik
U mnie dziś plamienie, ale minęło...
Niestety moja córcia jest dość absorbująca, ruchliwa, nie usiedzi sekundy... siedzieć na kolanach? no może 2-3 min wytrzyma na macie jak ją zabawiam to jest ok, ale mamy własnie lęk separacyjny i wszędzie muszę z nią chodzić bo płacze... -
Pianistka witaj.
Dasz rade ,trzeba sie oszczędzać i tyle jaLeona cały czas dźwigam a ma juz 13,5kg zaczal chodzić ale jeszcze nie idzie mu az tak dobrze.od 2 miesięcy mam M w domu wiec jest łatwiej ale teraz przy tym wielkim brzuchu jestem coraz szybciej zmęczona -boje sie jak choleraco bedzie jak M wyjedzie,jak ja sobie poradzę sama.
Miłej niedzieli.
-
Pianistka to dzwon do gina. A bierzesz leki na podtrzymanie? Luteina, duphaston albo cos takiego? Takie niewielkie plamienie w tym okresie tez jest normalne ale lepiej skonsultowac.
Dada a kiedy maz wyjezdza? No Tobie to juz na pewno ciezko bo zblizasz sie do koncowki. -
nie mieszkam w Pl, nie mam do kogo zadzwonić. luteiny ani dupka nie biorę, nie mam problemów z progiem... w poprzedniej ciąży plamiłam tak do 11 tc (na przemian z krwawieniem)
i luteina nie pomagała, na USG czysto a maluch rósł...
to też mój termin @ więc pewnie dlatego.. -
hej hej
U mnie plamienia się skończyły, także na 99% były związane z terminem @ jak poprzednio...
Ogólnie czuję się słabo, mam koszmarne mdłości i głowa mi pęka
w ciąży z Emmą praktycznie nie miałam objawów na początku
a jak Ty się czujesz? masz potwierdzoną płeć maluszka? bo nie widzę na suwaczku -
No to super ze plamienia juz ustaly No u mnie tez kazda ciaza z innymi objawami wiec wspolczuje Ci bardzo.
Ja tak srednio sie czuje, mdlosci dokuczaja, zgaga juz meczy, bol bioder i kregoslupa daje popalic ale coz trzeba przetrwac. Najwazniejsze ze maluch zdrowy. Co do plci to najprawdopodobniej dziewczynka ale tak do konca nie chciala sie pokazac. Mam 20.10 usg to licze ze teraz juz nie bedzie sie ukrywala
Mamo Ali to trzymamy mooooocno kciuki. -
dorocia2324 wrote:No to super ze plamienia juz ustaly No u mnie tez kazda ciaza z innymi objawami wiec wspolczuje Ci bardzo.
Ja tak srednio sie czuje, mdlosci dokuczaja, zgaga juz meczy, bol bioder i kregoslupa daje popalic ale coz trzeba przetrwac. Najwazniejsze ze maluch zdrowy. Co do plci to najprawdopodobniej dziewczynka ale tak do konca nie chciala sie pokazac. Mam 20.10 usg to licze ze teraz juz nie bedzie sie ukrywala
Mamo Ali to trzymamy mooooocno kciuki.
Nie dziękuję żeby nie zapeszyć Ale za kciuki bardzo dziękujędorocia2324 lubi tę wiadomość