X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka ja z synem też sporo przytyłam, zobaczymy jak będzie tym razem.

A tshirt z hm dokładnie jak napisałaś :) My z mężem też raczej z tych lubiących ciężkie brzmienia :D

Planuje małemu w Polsce dorwać gdzieś koszulki z zespołami nie tylko tymi które zrobiły światową karierę, ale też np z polskimi typu Hunter itp. :)

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
    rodzinneratatuj.blogspot.com
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania a gdzie mieszkacie?

Emma jak byla malutka zasypiala przy Labiryncie Fauna :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka mieszkamy w Nimeczech praktycznie pod sama Holandia ;)

Mlodosc za to zasypiala przy "Jest taki samotny dom" Budki Suflera bo my oprocz ciezkich brzmien jeazcze lubimy dobre polskie starocie :)

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez lubie Budke :D i ogolnie polski stary rock ;)

U nas byla kolezanka z synkiem 12 mies. Emma go pogryzła z milosci

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • KasiaZ Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka świetna fota :D I zazdroszczę wagi, ja w obu przytyłam po 13 kg. Chciałabym tym razem mniej, ale nie wiem jak to zrobić, bo co chwilę mnie strasznie ssie :(

Maniaaaa a bawiłaś się w testy z kapusty albo sody? Co prawda u Ciebie mogą wyjść dziwne wyniki skoro masz dwójeczkę, ale jeśli nie masz tam parki, to powinny wyniki być wiarygodne ;)

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale 13 to chyba bardzo ok :)
    Ja przybralam 22 i 19 zrzucilam w pol roku :)
    Jednak tym razem pewnie zamkne sie w 10

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Karola - mama Julci i ... ? Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie jestem nowa jutro zaczynam 17tc szok że sie udało i wszystko wskazuje na to że jest i bedzie ok bardzo sie cieszę a Julka moja córcia 5 letnia już sie nie może doczekać marzy o braciszku może jej marzenie sie spełni rok temu straciłam maluszka w 14tc Julka bardzo to przeżyła :( my tez:( ale teraz juz czuje delikatne ruchy jakby musnięcia gilgotanie :) może maluch da znak konkretnie na 5 ur julki :)

01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka w takim razie Emma musi darzyć kolegę dużą dawką miłości ;)

Kasia mnie na początku tej i poprzedniej ciąży też strasznie ssało. Teraz idzie normalnie funkcjonować. Najlepsze jest to, że odżywiam się zdrowo, wiadomo raz na jakiś czas wpadnie coś zakazanego, ale to uroki ciąży, a ja mam już +-3kg dodatkowo na wadze a nie jem w cale dużo.
    Jak tak dalej pójdzie to będę wyglądać jak wieloryb.

W testy się nie bawiłam. Z sodą znam a z kapustą nie bardzo. Za to "wróżyłam" z obrączki zawieszonej na włosie (chociaż to tak raczej dla fun'u :D ) i wyszło tak: chłopiec, dziewczynka, dziewczynka. U męża to samo, ale przecież to tylko zabawa jest i nie bardzo w to wierzę :)

Karola miło przywitać kolejną mamusię :)
    Widzę, że jesteśmy mniej więcej na tym samym etapie :)
    Współczuję straty poprzedniej ciąży, ale skoro teraz jest dobrze to już tak musi zostać :D Trzymam za Was kciuki :)
    Ja też już czuje ruchy maluchów. Rzadko póki co bo dwa trzy razy dziennie coś stuknie, puknie lub się przekręci ale wiem w 100%, że to one.

Karola - mama Julci i ... ? lubi tę wiadomość

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
  • candela Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Emmą to do reklamy trzeba iść ;) słodziak :)
    Mania a wy kupujecie potrójny wózek czy liczycie na to, że starszy będzie chodził do tego czasu?
    Kasia Z. a ty robiłaś te testy? Sprawdziły się? Ja o tym czytałam i tak ciągle myślę żeby się w to zabawić ale zawsze zapominam o tej nieszczęsnej sodzie ;)
    Witaj Karola :)
    A to mój brzuch sprzed tygodnia jakoś.
    30mbccn.jpg

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 cykl starań
    druga ciąża <3 złoty strzał!
    RwFEp2.png 7lpqp2.png
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się po przespanej nocy bez żadnych pobudek :D Wygrałam dziś życie i wyspałam się :)

Candela kupujemy podwójny wózek dla bliźniaków, a małemu zmieniać będziemy na zwykłą parasolkę zamiast tego wózka 2w1. Wózki już upatrzone, teraz tylko czekać na jaką okazję i kupować :) A Młodość już tak śmiga, że czasem trudno za nim nadążyć :) Ahh i zapomniałabym Młodość lubuje się w nosidłach i chustach więc to też nie problem, a raczej na początku nie planuje wychodzić z maluchami bez męża :) Najpierw musze się nauczyć ogarniać je wszystkie na raz :)

A brzuszek piękny i jaki zgrabny :)

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania jaki wozek wybralas?

Ja mialam nie kupowac ale jednak moje dziecie postanowilo po roku zaakceptowac wozek... i kupilam :p a ze mieszkam na malej wyspie i byle wyjscie po pampersy wiąze sie z 7 km wyprawą to nie sądze by chcialo mi sie pchac wozek i jeszcze ją targac. Kupilam wozek podwojny ale ma mozliwosc bycia pojedynczym. Na blizsze wyjscia bede brala 1 do wozka a 1 do chusty ale zeby np pojwchac do miasta autobusem czy gdzies dalej cos zalatwic to bede brac 2 do wozka. Tak samo w upaly itd

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Candela sliczny brzuszek szczuplaczku :)
    Ja w pamietniku wrzucilam zdj mojego i stwierdzam ze jest kosmicznie nisko :/

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka dla Młodości wybraliśmy z mężem Elodie Details spacerówkę parasolke, a dla bliźniaków TFK Twinner Twist bardzo fajny, mały bo tylko 73/75cm nie pamiętam dokładnie w szerokości, zwrotny, bardziej sportowy charakter, lekki, fajny do podbijania, koła idealne na wyboje i nierówności, ale cena nowego wózka powala bo jest gdzieś w granicy 1000euro. Ahh i jest możliwość rok po roku lub właśnie na bliźnięta i też ma wersje dla trójki dzieci, ale szerokość mi nie pasuje.

A z małego opisu Twojego wózka wydaje mi się, że może to być bugaboo donkey? Ale tylko mi się tak wydaje bo te wózki też oglądałam, ale sportowy charakter TFK wygrał :D

Zerknęłam na szybko do Twojego pamiętnika i faktycznie porównując parę zdjęć widać, że brzuszek opadł

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Moja przyjaciółka prowadzi sklep z oryginalnymi ubrankami dla niemowląt. Dajcie prosze lajka na fan page na facebooku, początki nie są łatwe :)
    https://www.facebook.com/babelusklep/

Z góry dziękuje i wesyłych świąt!

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania chcialam donkey ale nie moge miec wozka z siedziskami obok siebie ze wzgledu na miejsce zamieszkania. Wybralismy babyjogger city select :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widziałam go gdzieś, ale na sklepie nie mieli i akurat tego modelu nie macałam więc nie mam pojęcia jak się będzie sprawował :)

U nas ogólnie ostatnio bardzo dużo bliźniąt będzie. W Praxis u poprzedniego lekarza było poza mną jeszcze 5 brzuchatek z bliźniakami. Jak jest u tego aktualnego z ilością to nie wiem :)

O dzidzie kopią :D Jak ja strasznie tęskniłam za tym uczuciem, normalnie rozpływam się :) Młodość zasypia, a ja będę mieć chwilę na relaks dla siebie.

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas drzemka o 12-12:30

Mąz dzis drugi dzien z rzedu jedzie na tatuaz wiec siedzimy same

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z tymi drzemkami różnie. Pierwszą zalicza tak 1,5 do 2h po przebudzeniu i śniadaniu. Pobawi się chwile i idzie spać. A póżniej albo się kładzie koło 15 na godzinę/dwie albo buszuje do wieczora i spi mniej więcej od 9:30/10 do 8/9 rano, ale ostatnio przez tą gorączkę nam się trochę rozregulował i kładzie się o 12 w nocy :/

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania no to u nas z tym spanoem jest padaka.
    Wstaje rano 6:30-7, spi miwdzy 12 a 14:30 jakies 1,5 h i na noc zasypia ok 20. W nocy pobudek od 4 do 10... i tak w kolko

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to widzę, że Emma sobie kosmiczne godziny usypiania ustaliła, a próbowałaś ją przestawić trochę?

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
‹‹ 369 370 371 372 373 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ