X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola a jakie dostałaś leki?
    Uważaj na siebie. Duuuuużo leżenia, najlepiej z nogami wyżej niż tyłek.

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No karola musisz wypoczywac teraz baardzo duzo i uwazac na siebie. Wlasnie dokanczam herbatke i ide lulu bo jutro kolejny ciezki dzien.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny. Wreszcie czuję się dzisiaj lepiej choć głowa trochę boli znów kiepskie ciśnienie. Wczoraj dowiedziałam się że kolejna kobitka na naszym osiedlu jest w ciąży.Dodam że mieszkam na niewielkim osiedlu gdzie są raptem cztery bloki po dwie klatki w każdej 12 mieszkań.Dzieci już jest zadziwiająco dużo a tu kolejne dwa w drodze (o których ja wiem) i kolejne dwa w planach z tego co też wiem :) Bardzo się cieszę że mieszkam właśnie tu gdzie przyrost naturalny jest sporo ponad przeciętny. Tak się zastanawiam że,pan Tusk mógłby nam tu jakąś nagrodę przyznać za tą prokreacje :)
    Życzę Wam miłego dnia.
    Karola uważaj na siebie i na swoją księżniczkę :)

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    Dynamiczna no to trzeba pisac do pana Tuska :D To fajnie, ze tyle dzieciatek macie, bo teraz kazdy jak juz to 1, gora 2. Ja bym chciala wiecej ale czas pokaze czy sie zakonczy na dwojeczce :)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas to właśnie się ta reguła 1 i koniec nie sprawdza.pi jednym mają tylko Ci którzy mają na razie małe dziesiątka ale i tak właśnie Ci już planują kolejne żeby mała różnica wieku była :) ja jestem zachwycona bo zawsze chciałam mieć dużą rodzinę a większość moich znajomych wychodzi z założenia że jedno to wystarczy i czułam się z tymi moimi planami jak patologiczny odludek a tu czuje,się swobodnie i na miejscu :)

kark lubi tę wiadomość

relge6yd7jws6b5o.png

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dołanczam:) na mój brzuszek też czeka rodzeństwo ale jeszcze o tym nie wie;)

aga.just, Eve lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka gratulacje!! Super, ze sie udalo :) Zdrowej i spokojnej ciazy :) No i witamy na fioletowej stronie mocy :D

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    robotka jak dobrze że się tu u nas znalazłaś jeszcze raz szczerze gratuluje i witam po fioletowej stronie :)

relge6yd7jws6b5o.png

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde ja nadal nie mogę w to uwierzyć:D
    ale wiecie co??
    nikt mi nie powie że ciąży się nie "wyczuwa". ja to czulam od trzech dni że jest jakoś inaczej:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochana, wielkie gratulacje i rośnijcie zdrowo :)
    Ja w tym cyklu też coś przeczuwałam, czułam się jakoś inaczej :)

na kiedy masz termin?

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka hej ho :D
    Ja nic nie czułam, że się udało. Byłam tak zrezygnowana, że myślami już byłam na majowym hsg, a to był marzec :D

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    robotka witaj :) przez duuuuuże W :) gratuluję i rośnijcie zdrowo :)

ja mam strasznie mało czasu teraz, ale obiecuję nadrobić wszystko jak tylko troszkę czas przystopuje :)

trzymajcie się Dziewuszki zdrowo :) za parę dni się odezwę :)

Robotka1 lubi tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja termin mi pokazuje na 6 kwietnia;) przeszłam już trochę i chyba ten wiosenny termin to ma mi wynagrodzić wszystko:) bardzo chciałam zostać wiosenną mamą:) tak miałam z pierwszą córką:) urodzona końcem maja:)

Aga no nie żartuj?? żadnych objawów?

ja natomiast czuję się dziś fatalnie, spac, mi się chce i jest mi bardzo niedobrze, do tego brzuch mnie boli i widzę że jest jakiś wypukły. serio ja zawsze byłam ostatnia do wyszukiwania sobie objawów a tu nawet jeszcze termnu @ nie przeskoczyłam i takie cuda..... zresztą zobaczę jak będzie w najbliższych dniach bo może moje odczucia wiążą się z dużą dawką emocji.
    wczoraj jak odebrałam betę to tak się popłakałam że babka w labku się tylko zapytała czy to dobrze czy źle:P pokiwałam jej głową że dobrze:)

fajnie się tu spotkać ze znajomymi "NICKAMI" z różowej strony:)

Eve, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi hormony buzują i myślę o 3 dziecku, ale wiem, że niestety 3 mieć nie będziemy :(
    Ja okropnie znoszę upały, na szczęście jest u mnie siostra i zajmuje się pierwszym synkiem, ja jestem bez sił :(

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha i karola masz na siebie bardzo uważać ! to polecenie pozostałych Mamusiek ! trzymaj się Kochana, a na pewno wszystko będzie dobrze zobaczysz :)

qbxwkvq.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka witaj, gratulacje, nudnych ciążowych miesięcy:)

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje fziewczyny. Kochane jestescie, jak czytalam te mile slowa to az lezka mi poleciala. Dzis brz7s bolal i czulam znow jak sie stawia ale lezalam i jakos dzien minal.czuje ze cos tam na dole tez sie dzieje i jak bedzie tak jutro to jade na IP
    Wyslalam wlasnie ema po sajgonke :p

Gratuluje tutaj tez przyszlej mamie

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Eve Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola oby wszystko było dobrze!!

Ja we wtorek idę na usg i nie moge się doczekać, a w środę do lekarza i zobaczę jak ta moja krzywa cukrowa wyszła, a i jak się ma moja szyjka, bo teraz wchodzimy juz w kryzysowy moment.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia no mówię Ci nic a nic. Nam się udało w marcu. Wtedy jak biegałam na monitor w tym miesiącu to u chłopa wyszła bakteria w posiewie nasienia, brał antybiotyk. Naczytałam się, że to trudne do wyleczenia. Ja miałam już w planach na po @ czyli w kwietniu na posiew z szyjki macicy, jeśli byłoby ok to w maju hsg. W ogóle w tym szczęśliwym cyklu jadąc na ostatni monit byłam pewna, że mi pęchol nie pękł i że pewnie powstała torbiel. Żeby było mało - nie mierzyłam kilka dni temp i jak 7 dpo zmierzyłam to była ona najniższa z wszytskich mierzonych temp w cyklach obserwowanych w tym 7dpo. Więc straciłam nadzieję... Choć jak 10 dpo zrobiłam test, był mikro cień to obudziła się nadzieja, pobolewał trochę brzuch i pomyślałam, że może może może :D

Eve lubi tę wiadomość

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    bardzo chciałam zostać wiosenną mamą:)
    jak moje dziecie dotrzyma do terminu też będę wiosenną mamą ;)

fajnie by było, bo
    dzidziuś - wiosna
    mama - lato
    tata - jesień
    Tiago - zima ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2014, 22:01

Eve lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
‹‹ 38 39 40 41 42 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ