Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve to super, ze szyjka w porzadku bo to najwazniejsze i trzymamy kciuki zebyscie dotrwali :)

Dynamiczna no kawal chlopa juz jest :) Niech rosnie zdrowy :)

Kas no u Ciebie tez rosnie kawal dzidziusia :)

Jak ja wam zazdroszcze USG, juz nie moge sie doczekac swojego :/

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lithe super masz brzuszek, taki malutki :) No i siostrzyczka fajna :)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wiadomosci. Nie spodziewalam sie innych. Trzymam mocno kciuki za wszystkie nadal.

Ja dodalam zdjecia mojego maluszka wiec prosze o rewanz :)

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo nie wiedziałam, że jest taki wątek dla NIEpierworódek :) To daję znać o sobie, czekamy na trzeciego malucha ;) Delivery day -> 13.02.2015

Eve, Kasandra, dorocia2324, aga.just lubią tę wiadomość

• dynamiczna Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaliye witamy w gronie brzuszków powtórnych :)

Super macie te brzuszki.Ja mojego nie wrzucam bo by się w monitorze nie zmieścił haha.

No mój też już głową w dół :) ciekawa jestem i mam nadzieję że już się nie obróci w sensie żeby czasem się pośladkowo nie ułożył bo będzie klops z porodu naturalnego :)

Gin mi coś wspomniał że od 30 tyg będę musiała liczyć ruchy dziecka o określonych porach i będę to musiała zapisywać i przynosić mu do wglądu kurcze wcześniej się z tym nie spotkałam i trochę mnie to zdziwiło. Jednak jest ogromna różnica jak się chodzi na NFZ a jak prywatnie 2/3 badań z chłopakami ie miałam zlecanych. Jestem zadowolona że trafiłam na tego lekarza. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 20:54

Eve, dorocia2324 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witak mamaliye :)

qbxwkvq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój brzuszek w ubraniu :)

0ed76ed84a09a374med.jpg

i bez :)

56302ec0374c1313med.jpg

Dzisiaj na dzień dobry usłyszałam od mojego gina "Jaki duży brzuch" ;) no masakra ;) położna też tak patrzyła, że duży :) a ja sama nie rosnę dużo tylko brzuszek rośnie :) spodnie muszę wymienić, bo już mam za ciasne pasy na brzuch :( już mi się odciskają :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 22:16

Eve, dorocia2324, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczny brzuszek, taka piłeczka:)

Kasandra lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas brzuszek masz zarabisty :D Ja juz bym taki chciala :)

Mamaliye witamy serdecznie :) Widze, ze ciazowo idziemy praktycznie rowno bo dzieli nas tylko jeden dzien :) Ja termin mam na 12.02.2015 :)

Kasandra, Mamaliye lubią tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wiadomości, super brzuszki <3

Melduję, że przegapiłam własną studniówkę :D
    Córa już się chyba zaklimatyzowała w przedszkolu, ma super panią, b. ją lubi. Dostała medal za to, że nie bije dzieci, wczoraj była panią policjantką. Widzę, że fajnie się tam bawią :) ufff oby juz tak zostało :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 09:54

Kasandra lubi tę wiadomość

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia nawet się nie obejrzysz i już tak będziesz miała :)

czas tak szybko leci :) ja swoją studniówkę też przegapiłam ;) tak to już jest :)

a ja dzisiaj znalazłam dresy na ciuchach i śliczne dżinsy, ale ledwo się w nie już mieściłam to sobie je podarowałam, ale leginsy już kupiłam ;)

plus jeszcze dwie bluzki to razem udane zakupy :)

qbxwkvq.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga to fajnie, ze mala juz dobrze i tak bedzie :)
    Kas wiem, ze szybko zleci bo juz ile zlecialo i potem bedzie mi ciezko z wielkim brzuszkiem :)
    Co do zakupow to tez musze sie jak najszybciej obkupic bo powoli wszystko za ciasne sie robi :)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia, a znasz juz płec? Mnie za kazdym razem mowia co innego... mam nadzieje ze na połówkowym 29.09 sie dowiem w koncu.

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny podczytuję od jakiegos czasu Wasz wątek ale jakoś nie pisałam do tej pory. Mam problem ostatnio z córcią starszą otóż nie chce mi jeść dostaje już leki na receptę na poprowienie apetytu ale to nic nie daje Jak zje to pół jogurtu dziennie a ma 4 lata. Miałyście może taki problem ze starszymi dziećmi??

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co pije?

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj syn miewał jakieś okresowe etapy ledwo-co-jedzenia... ale chyba nie aż tak... 2-3 dni przegłodzenia się owocowały raczej całym zjedzonym obiadem. Może to ma podłoże psychologiczne i trzeba by się z nią przejść do psychologa dziecięego. Jeśli to nic z układem trawiennym, bolem gardła czy innym schorzeniem, to jest to dla mnie jednoznaczne z psychologiem.

Byłam dziś pierwszy raz u ginekologa... z dwójką moich dzieci... na szczescie lekarka okazała się cuuuuudowna! pod tym wzgledem, mowi ze sama ma trojkę no i w ogole och ach, ciepło, spokoj, starszy pisał "recepty", lekarka mu steplowała te karteczki, młodszy siedzial jej na kolanach, potem polozną sciagnela do opieki nad nimi jak przeprowadzala mi badanie... a jak wasze wiztyt u ginekologa w ciazy? zdarza Wam sie ze starszymi dziecmi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 21:03

Eve lubi tę wiadomość

• aga.just Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 zrób jej badania dla własnego spokoju, przede wsztstkim żelazo. I jak będzie ok to odpuść. Widać ma taki czas niejadkowania.
    A ten brak apetytu nie wiążę się z pójściem np. do przedszkola?

Mamaliye lubi tę wiadomość

• aga.just Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ponoć niejadkowanie to wymysł matki. Sama nakręcałam się tak dłuuugi czas, że moja córa nic nie je. A ona jadła mało, ale widać tyle potrzebowała i już.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 21:21

• Eve Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam raz u gina z synkiem, bo nie miałam co z nim zrobić. Pan popatrzył na mnie jakby chciał mnie wzrokiem zabić po czym skomentował, że mu się to nie podoba. No cóż... Młody siedział ze mną w gabinecie, a na czas badania wyprowadziłam go do tej przebieralni, tam czekał grzecznie, po badaniu znowu wróciliśmy razem do gabinetu.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no moja Córcia je mało, ale na pewno nie aż tak.... choć jaka agap pisze to nam często się wydaje, że dzieciaki nie jedzą, a one jedzą po prostu mało... u mnie mój m i teściowa mają manię mówienia, że Córcia nic nie je, na to ja że ja też byłam tadkiem niejadkiem, ale to i tak jak grochem o ścianę, bo przecież Babcia i tak wie najlepiej, bo ja nie mam takiego doświadczenia jak ona, bo ona już 4 dzieci wychowała... mnie to zawsze wkurza.... bo mój m z domu wyniósł coś takiego, że jak coś jest nie tak jal wszedzie to to na pewno coś oznacza złego, bo robaki, bo anemia, bo wszystko.... nawet mowa była, że za niska, że za mała, aż w końcu endokrynologiem się skończyło, to nam lekarka powiedziała, że po poprostu jest drobna i już, ale do problemów to jeszcze daleko :)

ja radzę na pewno być pod opieką lekarza pediatry, bo on zawsze wychwyci i najlepiej chodzić do jednego, bo on wtedy regularnie widzi dziecko czy rośnie i jak szybko :) zawsze może zlecić badania jeśli coś nas niepokoi albo nas uspokoić :)

mój m mimo moich zapewnień, że to przecież nie jest tak, że ona nic nie je i tak zapytał naszej lekarki to mu powiedziała, żeby się nie martwić, że je mało, i żeby dał sobie spokój :)

ale się rozpisałam, ale gdzieś musiałam się wygadać na temat teściowej ;)

qbxwkvq.png
‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ