Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
dorocia nie martw się
ja mam zrekonstruowanego całego zęba, bo dosłownie 2 zęby mi się rozpadły w zeszłym roku
także głowa do góry i życzę powodzenia u denstysty
ja osobiście mieszkam w byłym gabinecie naszej denstystki obecnie także jestem oswojona
ja też swoją drogą muszę iść na przegląd, bo zawsze mi moja dentystka radzi przed porodem przyjść, bo potem ciężej się wyrwać z domudorocia2324 lubi tę wiadomość
-
Mama hani gratuluje, rosnijcie zdrowo
Ja w tej ciazy nachodzilam sie do dentysty wiecej niz w calym swoim zyciu. Zrobione mam wszystkie zabki ale zostaly mi 2 osemki do wyrwania. Teraz oczywiscie tego nie zrobiejuz wiec czekamy na rozpakowanieMaria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm -
ja przeszłam z wychowawczego na l4
także już jakiś czas
mój dzidziuś coś strasznie niskoprzynajmniej tak czuję, boję się, że znów się troszkę wcześniej urodzi
czy Wy też Dziewczyny tak macie, że już musicie dać brzuchowi odpocząc jakby w ciągu dnia ? że macie wrażenie, że ten brzuch taki zmęczony i bolesny dołem się robi ?
u mnie z szyjką wszystko ok zamknięta, czysta i wysoko, ale ten brzuch mi się męczy już... chyba ja też za dużo fikamlatam chodzę, zaprowadzić, przyprowadzić, schylam się, wspinam... ehhhh chyba czas przystopować....
ale Dzidzia już inaczej się ruszachyba mniej miejsca ma
ale pępowina była blisko buzi, więc ciągle teraz o tym myśle, żeby się nie owinęło
eve, a Ty Kochana już coraz krócej do 36+0Eve lubi tę wiadomość
-
Dziekuje bardzo za zebowe wsparcie
Jutro z samego rana mam wizyte.
Ja dzis gwaltownie podnioslam mlodego i tak mnie na dole w brzuchu zabolalo i pozniej caly czas odczuwalam bol. Jak posiedzialam i odpoczelam to przeszlo.
Kas wszystko bedzie dobrze z dzidzia nie przejmuj sie.
Eve no juz niedlugo dobijesz do 36 tygEve lubi tę wiadomość
-
Mama Hani gratuluję i witam serdecznie wśród nas
Ja na l4 poszłam równo 10 lipca aleja mam własną firmę i podyktowane to było Ubezpieczeniem.
Co do zębów miałam kiedyś ułamaną jedynkę (próbowałam synowi lizaki otwierać zębami) na szczęście znalazłam super fachowca i odbudował pięknie i mam go taki do dziś nic nie widać
Kas musisz się oszczędzać ja też tak mam ze choć psychicznie to bym cały Dzień mogła biegać i fikać to po paru solidniejszego wysiłkach musze odpocząć. Ja też Wojtusia czuję nisko ale to chyba dlatego ze jest juz głową w dół i rączkami mnie.tam nisko smyra bo znowu u góry pod zebrami czuje kolana i pięty
Dorocia czy ty nie wiesz że Tobie nie wolno podnosić? Czuj się okrzyczana i żeby mi to było ostatni raz /mama hani, dorocia2324 lubią tę wiadomość
-
Mama Hani witaj i gratuluję
A ja już coraz bliżej, jeszcze 3 tygodnie Dziewczyny!! Wiadomo, że lepiej, żeby troszkę dłużej ale już będę spokojna:) mój Olek jest nisko od momentu jak ułożył się główkowo czyli mniej więcej 19-20 tc i czuję główkę pod palcem aplikując luteinę... także pani gin jest zawsze załamana przy badaniu, że on już jest taki blisko. Nie jestem z tych leżących czy polegujących, ale staram się w ciągu dnia chociaż troszkę poleżeć, a jak się nie uda to kładę się wcześniej do łózka wieczorem. Czasem boli mnie dół brzucha. A ogólnie coraz częściej czuję w ciągu dnia skurcze przepowiadające. Wizytę u gina mam w czwartek 25 września i ogólnie chciałabym zapisać się jeszcze na usg na początku października żeby ocenić szacunkowo wagę Olka i się uspokoić
a u dentysty też już zaliczyłam przegląd i na szczęście na tym koniec, nie mam problemów z zębami, do tej pory tylko jeden malutki ubytek leczony na całe życie:)
Na zwolnieniu jestem od 1 lipca.
DZIEWCZYNY OSZCZĘDZAJCIE SIĘ I NIE DŹWIGAJCIE:)dorocia2324 lubi tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
no mój Dzidziuś też już główką na dół, zawsze tak ładnie się u mnie Dzieci obracały, to pewno dlatego tak to czuję... no w każdym razie warto przystopować...
eve trzymam kciuki dalej
ale wiecie co jak tak dzisiaj siadłam to tak za 8 do 9 tygodni Dzidziuś może się urodzić, wiec już chyba czas na pranie, szczególnie, że teraz zapowiada się słoneczny czas
aha dorocia nie wolno podnosić, ale przyznam się, że ja sama ciągle obrywam za podnoszenie Młodego, a on już 13kg waży... ale to prawda, że ja to często odruchowo robię...
muszę jednak zacząć na siebie bardziej uważać....Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 08:53
Eve, dorocia2324 lubią tę wiadomość
-
wykorzystuj pogody i pierz:)
Ja ostatnio przenosiłam mojego 17,5 kilowca w padł w samochodzie, nie powinnam, ale musiałam. Pociągnęło mnie w dole złapałam stracha ale na szczęście nic się nie stało.👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Ja na zwolnieniu jestem od samego poczatku tzn widac bylo na usg pecherzyk ale dzidzi jeszcze nie. Mam taka prace ktora zaszkodzilaby bardzo wiec dmuchalam na zimne.
U mnie chyba zaczyna sie juz taki okres pobolewania brzucha. Ostatnio troche szalalam bo mielismy 2 wesela, urodziny i lazilam za prezentami. Jeszcze jedna sobota i koniec. Wszystkim juz powiedzialam ze prosze nas nie zapraszac bo juz odpoczywamy a pozatym u tesciowej em bedzie robil remont w pokojach i u nas tez wiec ten tydzien tez bedzie latania za materialami.
Wczoraj na szczescie mialam caly dzien dla siebie, odpoczelam baaardzo ale ciekawi mnie to ze jak lezalam twardnial brzuch i czulam kilkusekundowe skurcze. Kosc lonowa boli od paru dni. Przy chodzeniu czuje jak boli lecz gorzej jest jak siedze.
Brzusio juz ciagnie w dolprzy dluzszym chodzeniu wiec musze odpoczywac i jeszcze ten problem z oddychaniem.
Rozsypuje sieMaria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm -
ja byłam na wizycie tydzień temu, a następną mam za 3 tygodnie
ja mam na każdej wizycie USG więc trudno mi powiedzieć, mój gin zawsze wszystko sprawdza przepływy w pępowinie, wszystkie organy, serce itd. itp.
ale z tego co widzę to moje poprzednie USG można uznać za to w 30 tygodniu
no to tak plus minus 2 tygodnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 14:01
-
No ja też dzisiaj dokońcżyłam pranie msleństw na później zostawiam tylko pościel.
Okazało się że cały październik będę sama tylko z dziećmi bo mój mąż Wyjeżdża na 4 tygodnie. Jestem przerażona. Wiem że wróci miesiąc przed porodem ale i tak się boje.
No cóż będziemy musieli sobie poradzić. -
Dacie radę, najważniejsze, że wróci tyle przed terminem porodu:)
Jej ja zapomniałam, że ma jutro usg, pani z przychodni mi przypomniała telefonicznie. Ale fajnie, bo zobaczę Olka a dodatkowo zaspokoję swoje ciekawość na temat jego rozmiaru i wagi:) jak by miał ok 2 kg to już będę spokojniejsza;)👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️