Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • Eve Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio mojemu M odpadła polowa któregoś zęba, ale ładnie mu to nadłożyła dentystka:)

dorocia2324 lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ja też przybywam do was z postu starania o rodzeństwo :)w końcu się udało!!!

dorocia2324, Kasandra, karola88, Eve, aga.just lubią tę wiadomość

relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama hani ogromne gratulacje!! Super, ze do nas dolaczylas!! Duzo zdrowka :)

mama hani lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama_hani witaj :)

mama hani lubi tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia nie martw się :) ja mam zrekonstruowanego całego zęba, bo dosłownie 2 zęby mi się rozpadły w zeszłym roku :/ także głowa do góry i życzę powodzenia u denstysty :)

ja osobiście mieszkam w byłym gabinecie naszej denstystki obecnie także jestem oswojona ;)

ja też swoją drogą muszę iść na przegląd, bo zawsze mi moja dentystka radzi przed porodem przyjść, bo potem ciężej się wyrwać z domu ;)

qbxwkvq.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama hani gratuluje, rosnijcie zdrowo

Ja w tej ciazy nachodzilam sie do dentysty wiecej niz w calym swoim zyciu. Zrobione mam wszystkie zabki ale zostaly mi 2 osemki do wyrwania. Teraz oczywiscie tego nie zrobiejuz wiec czekamy na rozpakowanie

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • mama hani Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ja tez już chodziłam do dentysty ale zostały mni do zrobienia jeszcze 2 sztuki ale czekam az bede miała wiecej czasu!!dziewczyny mam pytanie od kiedy jestescie na l4?

• mama hani Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w czwartek ide na pierwsza wizyte to bedzie 6 tydzien mam nadzieje ze juz cos zobacze :)

Eve lubi tę wiadomość

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przeszłam z wychowawczego na l4 :) także już jakiś czas :)

mój dzidziuś coś strasznie nisko :( przynajmniej tak czuję, boję się, że znów się troszkę wcześniej urodzi :(

czy Wy też Dziewczyny tak macie, że już musicie dać brzuchowi odpocząc jakby w ciągu dnia ? że macie wrażenie, że ten brzuch taki zmęczony i bolesny dołem się robi ?

u mnie z szyjką wszystko ok zamknięta, czysta i wysoko, ale ten brzuch mi się męczy już... chyba ja też za dużo fikam :( latam chodzę, zaprowadzić, przyprowadzić, schylam się, wspinam... ehhhh chyba czas przystopować....

ale Dzidzia już inaczej się rusza :) chyba mniej miejsca ma :) ale pępowina była blisko buzi, więc ciągle teraz o tym myśle, żeby się nie owinęło :(

eve, a Ty Kochana już coraz krócej do 36+0 :)

Eve lubi tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 16 września 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje bardzo za zebowe wsparcie :) Jutro z samego rana mam wizyte.
    Ja dzis gwaltownie podnioslam mlodego i tak mnie na dole w brzuchu zabolalo i pozniej caly czas odczuwalam bol. Jak posiedzialam i odpoczelam to przeszlo.
    Kas wszystko bedzie dobrze z dzidzia nie przejmuj sie.
    Eve no juz niedlugo dobijesz do 36 tyg :)

Eve lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Hani gratuluję i witam serdecznie wśród nas :)
    Ja na l4 poszłam równo 10 lipca aleja mam własną firmę i podyktowane to było Ubezpieczeniem.
    Co do zębów miałam kiedyś ułamaną jedynkę (próbowałam synowi lizaki otwierać zębami) na szczęście znalazłam super fachowca i odbudował pięknie i mam go taki do dziś nic nie widać :)
    Kas musisz się oszczędzać ja też tak mam ze choć psychicznie to bym cały Dzień mogła biegać i fikać to po paru solidniejszego wysiłkach musze odpocząć. Ja też Wojtusia czuję nisko ale to chyba dlatego ze jest juz głową w dół i rączkami mnie.tam nisko smyra bo znowu u góry pod zebrami czuje kolana i pięty :)
    Dorocia czy ty nie wiesz że Tobie nie wolno podnosić? Czuj się okrzyczana i żeby mi to było ostatni raz /:-)

mama hani, dorocia2324 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• Eve Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Hani witaj i gratuluję:)
    A ja już coraz bliżej, jeszcze 3 tygodnie Dziewczyny!! Wiadomo, że lepiej, żeby troszkę dłużej ale już będę spokojna:) mój Olek jest nisko od momentu jak ułożył się główkowo czyli mniej więcej 19-20 tc i czuję główkę pod palcem aplikując luteinę... także pani gin jest zawsze załamana przy badaniu, że on już jest taki blisko. Nie jestem z tych leżących czy polegujących, ale staram się w ciągu dnia chociaż troszkę poleżeć, a jak się nie uda to kładę się wcześniej do łózka wieczorem. Czasem boli mnie dół brzucha. A ogólnie coraz częściej czuję w ciągu dnia skurcze przepowiadające. Wizytę u gina mam w czwartek 25 września i ogólnie chciałabym zapisać się jeszcze na usg na początku października żeby ocenić szacunkowo wagę Olka i się uspokoić:)
    a u dentysty też już zaliczyłam przegląd i na szczęście na tym koniec, nie mam problemów z zębami, do tej pory tylko jeden malutki ubytek leczony na całe życie:)
    Na zwolnieniu jestem od 1 lipca.

DZIEWCZYNY OSZCZĘDZAJCIE SIĘ I NIE DŹWIGAJCIE:)

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mój Dzidziuś też już główką na dół, zawsze tak ładnie się u mnie Dzieci obracały, to pewno dlatego tak to czuję... no w każdym razie warto przystopować...

eve trzymam kciuki dalej :)

ale wiecie co jak tak dzisiaj siadłam to tak za 8 do 9 tygodni Dzidziuś może się urodzić, wiec już chyba czas na pranie, szczególnie, że teraz zapowiada się słoneczny czas :)

aha dorocia nie wolno podnosić, ale przyznam się, że ja sama ciągle obrywam za podnoszenie Młodego, a on już 13kg waży... ale to prawda, że ja to często odruchowo robię...

muszę jednak zacząć na siebie bardziej uważać....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 08:53

Eve, dorocia2324 lubią tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wykorzystuj pogody i pierz:)
    Ja ostatnio przenosiłam mojego 17,5 kilowca w padł w samochodzie, nie powinnam, ale musiałam. Pociągnęło mnie w dole złapałam stracha ale na szczęście nic się nie stało.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na zwolnieniu jestem od samego poczatku tzn widac bylo na usg pecherzyk ale dzidzi jeszcze nie. Mam taka prace ktora zaszkodzilaby bardzo wiec dmuchalam na zimne.

U mnie chyba zaczyna sie juz taki okres pobolewania brzucha. Ostatnio troche szalalam bo mielismy 2 wesela, urodziny i lazilam za prezentami. Jeszcze jedna sobota i koniec. Wszystkim juz powiedzialam ze prosze nas nie zapraszac bo juz odpoczywamy a pozatym u tesciowej em bedzie robil remont w pokojach i u nas tez wiec ten tydzien tez bedzie latania za materialami.
    Wczoraj na szczescie mialam caly dzien dla siebie, odpoczelam baaardzo ale ciekawi mnie to ze jak lezalam twardnial brzuch i czulam kilkusekundowe skurcze. Kosc lonowa boli od paru dni. Przy chodzeniu czuje jak boli lecz gorzej jest jak siedze.
    Brzusio juz ciagnie w dolprzy dluzszym chodzeniu wiec musze odpoczywac i jeszcze ten problem z oddychaniem.

Rozsypuje sie :(

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no czasem nie ma wyjścia i to prawda... trzeba uważać jak mamy możliwość :)

idę wyciągnąć te maleńkie cudeńka :)

qbxwkvq.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas ty bylas juz na tym usg w 30 tc czy to to za 3 tyg to bedzie to?

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja byłam na wizycie tydzień temu, a następną mam za 3 tygodnie :) ja mam na każdej wizycie USG więc trudno mi powiedzieć, mój gin zawsze wszystko sprawdza przepływy w pępowinie, wszystkie organy, serce itd. itp. :) ale z tego co widzę to moje poprzednie USG można uznać za to w 30 tygodniu :) no to tak plus minus 2 tygodnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 14:01

qbxwkvq.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też dzisiaj dokońcżyłam pranie msleństw na później zostawiam tylko pościel.
    Okazało się że cały październik będę sama tylko z dziećmi bo mój mąż Wyjeżdża na 4 tygodnie. Jestem przerażona. Wiem że wróci miesiąc przed porodem ale i tak się boje.
    No cóż będziemy musieli sobie poradzić.

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• Eve Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dacie radę, najważniejsze, że wróci tyle przed terminem porodu:)
    Jej ja zapomniałam, że ma jutro usg, pani z przychodni mi przypomniała telefonicznie. Ale fajnie, bo zobaczę Olka a dodatkowo zaspokoję swoje ciekawość na temat jego rozmiaru i wagi:) jak by miał ok 2 kg to już będę spokojniejsza;)

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
‹‹ 61 62 63 64 65 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ