Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
witaj B612
co do kontroli to prawda, że są ale ja narazie na szczęście żadnej nie doświadczyłama mnie w domu na 100% nie zastaną, bo zameldowanie mam gdzie indziej a mieszkam gdzie indziej
ale chodzenie mam na l4, więc niech się ugryzą z całym szacunkiem
dynamiczna trzymam kciuki, żeby okres smutków szybko Ci minąłgłowa do góry, a hormony zaraz Ci popuszczą
ja wyprałam pierwszą partię ubranekjakie one śliczne są
dorocia2324 lubi tę wiadomość
-
Dzięki za wczoraj dziewczyny... Dzisiaj postanowiłam się nad sobą nie rozczulać i wziąć się w garść , na razie mi się udaje. Wczorajszy dzień cału przespałam, natomiast dzisiaj mam trochę więcej sił zobaczymy jak będzie w ciągu dnia. Pierwszy raz od bardzo dawna przespałam całą noc i nie wstałam w ogóle na siku efektem był rozpierający pęcherz nad ranem ale za to się wyspałam. Wczoraj wieczorem złapały mnie jakieś dziwne skurcze dość regularne i cholera wcale nie takie lekkie ale dziwne bo tylko po lewej stronie. Wzięłam no-spe i mi przeszło bo zasnęłam ale tak kurcze bolała ze zasnąć początkowo nie mogłam. Trochę się zlękłam ale na szczęście to nic takiego
-
Mam do Was dziewczyny jeszcze jedną prośbę mama do sprzedania łóżko tapicerowane wystawiłam je na OLX jakbyście słyszały że ktoś chce kupić łóżko to proszę o polecenie :
http://olx.pl/oferta/lozko-tapicerowane-czarne-plus-materac-160-x-200-jak-nowe-CID628-ID78iYD.html?action=show&id=105413927&utm_source=serviceletterManageAd&utm_medium=email&utm_campaign=diplayLink#xtor=EREC-55-[id1]-20140920-[diplayLink]-22746139@1-20140920100041 -
witam kobietki
dorocia superteraz już będzie coraz bardziej regularnie
u mnie już w większości to są takie przeciągania, ale kopniaki jeszcze się zdarzają
u mnie też jakiś czas temu takie skurcze się pojawiały, ale ja też zauważyłam, że jak spodnie są za bardzo już przyległe (znaczy się te pasy na brzuch) to mi się te skurcze pojawiają, albo jak na podbrzuszu już za bardzo przyległe to podbrzusze boli... i wcale nie noszę obcisłych spodni, wystarczy, że troszkę za mocno i jużtakże w nowych legonsach chodziłam pod brzuchem i skurcze się nie pojawiają
ale tak jak dorocia pisze to już mogą powoli czasem się pojawiać takie skurcze "ćwiczące"
dynamiczna śliczne łóżko jakby ktoś chciał napewno polecędorocia2324, Eve, dynamiczna lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny u nas dzisiaj po południu zaczęło padać i zapowiada sie tak caly tydzień
córka juz śpi aż chrapie a mąż w pracy po raz setny oglądam step up bo co tu robić...czytam sobie wasze wpisy i tak troche wam zazdroszczę juz nie dlugo ujrzycie swoje maleństwa
-
Heloo
Kasandra u mnie to jest jusz teraz tez wlasnie takie przeciaganie , czesto tez takie trzepotanie sie motylka tylko 1000 razy moccniej a jak przykladam raczke to czuje jak koscia mi jezdzi. Nie wiem czy to lokiec czy kolanko ale czuc wyraznie ze to kosc
Mama hani ja powiedzialam od razu jak zrobilam test i poszlam do gina. Gin potwierdzil ze jest pecherzyk ciazowy ale jeszcze dzidzi nie widac. Ja niestety mam taka prace ze nie moge narazac nas na jakirkolwiek pozostanie w pracymama hani lubi tę wiadomość
Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm -
Witam w poniedziałkowy poranek jakże szczęśliwy tym razem
Mąż wrócił i mój humor razem z nim
Oczywiście powodów do uśmiechu i radości dostarczyli też wczoraj nasi siatkarze czego pominąć nie wolno
Jeżeli chodzi o pogodę to w nocy u nas była niezła nawałnica przez co spać nie mogłam ale teraz widzę ze słoneczko wychodzi. Rano jednak jak dzieciaki miały wstać do szkoły to padało i buło ponuro co znacznie utrudnia organizację poranną z powodu zaspania i dużego marudzenia typu "...mamo jeszcze pięć minut ..." i tak przez 30 min
Małego czuję już pod żebrami jest bardzo wysoko i jak tak się zamachnie i w te żebro trafi to.... ała. Ale faktycznie teraz to bardziej przeciąganie kolanami, stopami, głowa, pupą po skórze czasem jednak bardzo mocne i nieco bolesne ale i tak mega przyjemne
Ja jestem na własnej działalności więc na l4 poszłam bardzo szybko jak tylko się dało.
A i jeszcze jedno ... wielkie dzięki za wsparcie i szykujcie się na październik bo pewnie będę Wam tu marudzić codziennie przez te 4 tygodnie kiedy będę samaWiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 09:31
Kasandra, Eve, mama hani lubią tę wiadomość
-
Dynamiczna ciesze sie razem z toba
Marudz sobie ile chcesz mnie to nie przeszkadza.
U nas w nocy tez lalo strasznie i deszcz przeszkadzal w spaniu, myslalam ze ten wiatr polamie blok na drobne kawalki
Myslalam ze wczoraj podczas meczu padne. Mala tak buszowala, skopala mnie i tate za wszelkie czasy. Wiem ze kibicowala ale blagalam ja zeby troszke mniej. Wyginala sie, wypychala, kopala a moje mnetrznosci wyszly chyba bokiemMaria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm -
Dynamiczna dobrze, ze humorek dopisuje
Po to przeciez tu jestesmy zeby zawsze wysluchac i ewentualnie podniesc na duchu, bedzie dobrze
Mnie od soboty mocniej boli brzuch, czuje takie mulenie, jakby okresowe w dole brzucha i momentami brzuch robi mi sie caly twardy i jakby meega wzdety. Wczoraj wieczorem jak siedzialam to myslalam, ze nie wyrobie ale polozylam sie i jakos usnelam, dzis z rana jest to samo. Jak siedze albo chodze to tak mi twardnieje a jak sie poloze to powoli przechodzi. Biore nospe ale srednio pomaga. Chyba musze do gina zadzw bo w pierwszej ciazy mialam podobnie i musialam lezec w szpitalu na podtrzymaniu i oczywiscie lutka. Mam nadzieje, ze scenariusz sie nie powtarza -
Dorocia to odpoczywaj i czym prędzej dzwon do giną lepiej dmuchać na zimne. A i się uspokoisz jak powie Ci że to nic takiego albo zdążysz zadziałać jak to coś niepokojącego. Ja miałam takie bóle w podbrzuszu to mi powiedział że to macica się powiększa i że to normalne ale wiesz reguły nie ma i lepiej jak się skonsultujesz z lekarzem tak dla spokojności.
Kochane mam pytanie ile przed porodem robicie te wszystkie zakupy typu pieluchy Chusteczki smoczki oliwki itp. Chciałam to zostawić na sam koniec ale już teraz jest mi ciężko się poruszać a co dopiero za dwa miesiące nie będę miała siły biegać po sklepach ale boję się że to trochę jeszcze za wcześnie i sama już nie wiem. No i Oczywiście te podkłady i to wszystko dla nas też mam na myśli.
Niby to moje Trzecie Dziecko ale taka długa przerwa że nic kurcze nie pamiętam. -
Na razie gin nie odbiera ale jak leze to jest znacznie lepiej.
Ja mysle, ze mozesz juz powoli wszystko kupowac przeciez te rzeczy Ci sie nie popsuja a beda sobie czekaly na dzidziusia. Ja jeszcze nie wiem kiedy bede wszystko kupowala, najpierw musze liste zrobic. -
dynamiczna narzekaj ile tylko chcesz po to nas masz
ja też tutaj wam trułam
także proszę dowoli
dorocia koniecznie do lekarza się dodzwoń, bo jak brzuch się stawia to może jakąś nospę trzeba i skontrolować szyjkę może
dynamiczna co do zakupów to ja myślę w październiku w połowie robić, bo jak pisze dorocia to się nie zepsuje, a kiedy urodzimy to tylko Dzidziuś wiespakuję się też wcześniej, bo ostatnio urodziłam wcześniej, a i gin coś mówi, że Dzidzia się może wybrać wcześniej niż grudzień
Córcia ma 16 listopada urodziny, więc mam nadzieję, że na nich będę
ale wiecie co pampers wypuścił rozmiar 0 i się cieszę, bo te 1 i tak były za wielkie
-
Juz sie dodzwonilam. Kazal mi brac nospe 3 razy dziennie i spokojny tryb zycia. Jakby nie przeszlo to albo pokazac sie jemu albo do szpitala. Ja od soboty biore 2 razy dziennie, dzis wezme 3 i zobaczymy co sie bedzie dzialo. Mam nadzieje, ze przejdzie.
Co do pampersow to ja do szpitala kupilam z Pampersa mala paczke ale moj mial na nie uczulenie i uzywalismy Dady z biedronki i bylam super zadowolona, teraz tez je wybiore. -
No właśnie październik tylko ze wtedy będę sama wiec chyba zrobię te zakupy teraz no i jeszcze jedno pytanko gdzie polecacie takie zakupy robić w drogerii typu rosman czy hebe czy raczej supermarkety Tesco itp. Ja naprawdę tak dawno nie kupowałam takich rzeczy że już nie pamiętam Gdzie Lepszy wybór czy niższe ceny.
-
Ja z tego co pamietam to troche rzeczy kupowalam w hipermarketach, troche w aptece i teraz pewnie tez tak bedzie. Chce jeszcze allegro troche przebuszowac bo lubie robic zakupy przez internet, nie trzeba z domu wychodzic i jest troche taniej
-
ja mam kartę rossne z rossmana, więc część zakupów napewno tam, bo mam zniżkę
a też podkłady, podpaski mega i takie rzeczy to w takiej taniej aptece u nas
masz rację dynamiczna lepiej zrób teraz, bo potem samej będzie ciężko
u mnie żadne nie miało uczelenia na pampers, więc spoko, a dzięki karcie mam zniżkę na niea chusteczki zawsze nivea używaliśmy, bo delikatne i kremowe, a więc nie mokre i zimne na ciepła skorę Dzidziusia
i powiem Wam, że zawsze jak ktoś ich używa potem przy mnie to odrazu mam skojarzenie noworodka
-
Ja jestem po zakupach i tak pampersy wychodzą dobrze w rossmanie (rozmiar 1), 2 to już zależy od promocji. Chusteczki mokre, patyczki, oliwkę, krem nivea na każdą pogodę, szczotki do włosów, waciki kupowałam w hipermarketach, a rzeczy dla siebie podkłady, podkłady na łóżko i majty siateczkowe w aptece (no może wreszcie jutro je odbiorę). I wtedy spakuje torbę.
Dziś zebrałam się i wreszcie posprzątałam w mieszkaniu, najbardziej już mnie wkurzały porozwalane zabawki u Młodego i jazda między nimi odkurzaczem, więc zebrałam sie i pozbierałam to.
Teraz czekam jak pralka skończy prać i gotuję obiad.
U nas w nocy lało, ale tak mi się dobrze spało, że wstawałam tylko raz na siku:)👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️