X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • madziad Koleżanka

Wysłany: 21 maja 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dynamiczna wrote:
    No i jeszcze moje 4 cm cudo :)
    http://wrzucaj.net/images/2014/05/14/1400082997216.jpg
    kochana ale cudeńko nosisz w brzuchu :)
    dopisuje się w końcu! do Was mój 4 letni synuś czeka na rodzeństwo zamówił brata :) zobaczymy co los przyniesie... :)

37218bc88ec301f1022932c8ee636f84.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• dynamiczna Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj u nas po fioletowej stronie :) Najważniejsze żeby było zdrowe :)

Powiedziałaś już synkowi i jak zareagował ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2014, 08:42

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• madziad Koleżanka

Wysłany: 21 maja 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w naszym przedszkolu co niektóre przedszkolaki 4 latki noszą jeszcze pieluchy a na początku chyba z 10-cioro było mój mały miał nie pełne 1,5 roku jak kupke tylko na nocnik po prostu nie lubił mieć kupki w pieluszce z siusiu było gorzej al już rok później 2,5 roczku akurat na lato biegał bez pieluchy ale zdarzało się w przedszkolu(poszedł jako 2,5 latek) jak się bawił że zapominał i się posiusiał jak skończył 3 latka to ogarnął temat :) każde dziecko jest inne to tak jak z mową mój mały miał 2,5 roku jak rozmawiał pełnymi zdaniami nie ma reguły .

• madziad Koleżanka

Wysłany: 21 maja 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuje :) nie jeszcze nic nie wie. Wie tylko mąż ,szwagierka i moja mama no dobra i jedna zaufana koleżanka :) jakoś chyba nie mam odwagi się tak chwalić ,jeszcze nie teraz dojrzewam do tego dopiero,wiem że muszę powiedzieć siostrze i teściowej ale jeszcze chwilkę mi to zajmie :) strasznie bym chciała powiedzieć synkowi ale poczekam za tydzień ma imieninki może wtedy ... zobaczymy. Wyjątkowo w tej ciąży mam opory z dzieleniem się ta cudowną wiadomością w pierwszej ciąży wszystkim wysłałam mmsem test ciążowy :)chyba sama najpierw muszę w to wszystko co się wydarzyło uwierzyć :) na pewno wiesz o czym mówię. Ale się cieszę że tu jestem!

• karola88 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey hey kobitki

kas ciesze sie bardzo ze z dzidzia ok. ma duzo miejsca to szaleje :) urzadzil sobie dyskoteke :)

co do odpieluchowania to ja uwazam ze zmuszac nie na co dziecka i nie ma co patrzec na inne dzieci, sluchac innych bo zazwyczaj tak jest. rodzice rozmawiaja ze soba. a bo moje dziecko ma poltora roczku i juz nie chodzi w pieluchach a moj ma 3 latka i jeszcze sika w majtki. to jest wlasnie najgorsze. moja maniulka sama tez zdejmowala pieluchy i samo jej sie wzielo ze siadala na nocniku. zawsze nocnik byl na podlodze i jak chciala ti siadala. kupilismy jej taki grajacy i jak sie zesiusiala do nocniczka to gralo a my tanczylismy klaskalismy i baaardzo sie cieszylismy

madziad, anka_a lubią tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaA- a skąd podejrzenia o poprzecinanych przewodach mlecznych?
    Polecam grupę na fb o KP https://www.facebook.com/groups/125152910845995/ oraz z kontakt Magdą Karpienią http://www.lllpolska.org/index.php/liderki
    Cudowne kobiety i pomogły nie jednej mamusi, która chciała kp :) Polecam.

Kas super, że wsio ok :)
    Ja dopiero usg za tydz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2014, 12:05

• Eve Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Młody odpieluchował się jak miał 2 lata 3 miesiące przyszło z dnia na dzien, zaczął się interesować nocnikiem a później już pozostało go dopilnować. W nocy pielucha była z nami jeszcze przez rok.
    Byłam dziś u gina na kontroli, wszystko ok. Dostałam skierowanie na usg na 5 czerwca także podejrzymy Pszczółktosia jeszcze przed połowkowym.

anka_a lubi tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia84 wrote:
    Dopisuję się do Was, mój synek 8 września skończy 2 latka a w styczniu zostanie starszym braciszkiem:) Strasznie się cieszę, mam też trochę obaw jak to wszystko się ułoży, bo z Wojtusiem jeszcze ciężko się dogadać, ale mam nadzieję, że wszystko ładnie zrozumie :)
    Mamy dzieciaczki w bardzo podobnym wieku - oba ;)

Ja właśnie zamierzam się zabierać za odpieuchowanie, zrobiło się ciepło. Młoda czasem woła, że chce na nocnik ale tak jak pisałam wcześniej tak jakby zapomniała o tym... potrafię bezbłędnie wyczuć że zbliża się grubsza potrzeba więc tutaj jest spoko, ale musz poczytać jak nauczyć wołać siusiu ;)

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziad wrote:
    dziękuje :) nie jeszcze nic nie wie. Wie tylko mąż ,szwagierka i moja mama no dobra i jedna zaufana koleżanka :) jakoś chyba nie mam odwagi się tak chwalić ,jeszcze nie teraz dojrzewam do tego dopiero,wiem że muszę powiedzieć siostrze i teściowej ale jeszcze chwilkę mi to zajmie :) strasznie bym chciała powiedzieć synkowi ale poczekam za tydzień ma imieninki może wtedy ... zobaczymy. Wyjątkowo w tej ciąży mam opory z dzieleniem się ta cudowną wiadomością w pierwszej ciąży wszystkim wysłałam mmsem test ciążowy :)chyba sama najpierw muszę w to wszystko co się wydarzyło uwierzyć :) na pewno wiesz o czym mówię. Ale się cieszę że tu jestem!

Rozumiem rozumiem :) he zobaczysz szybko czas zleci i strach minie :) Ja nie mogę uwierzyć że to już 12 tydzień a dopiero co tak jak ty zastanawiam się kiedy powiedzieć i czy aby nie jest za szybko :) Grunt to pozytywne myślenie

a tak a propos pieluch to jeszcze tylko dodam ze z tym drugim dzieckiem jest łatwiej bo mój młodszy jak tylko widział starszego jak robi siku i to w dodatku na stojąco przy toalecie to zaraz chciał tak samo i nie trzeba było go specjalnie namawiać do wołania :)

relge6yd7jws6b5o.png

• dynamiczna Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze taka dygresja mi na temat naszego wątku przyszła :) że będzie nieśmiertelny właśnie zorbie uświadomiłam że cały czas będzie ktoś do nas dołączał i choć niektóre w ferworze obowiązków macierzyńskich będą musiały ograniczyć swoją aktywność na forum dojdą następne i zawsze będzie nas tu dużo fajnie bardzo się ciesze :)

relge6yd7jws6b5o.png

• karola88 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eve gratuluje kochana

dynamiczna ja mysle ze ogolnie z 2 maluszkiem jest latwiej bo chce nasladowac swoje starsze rodzenstwo. czy z nocnikowaniem czy z mowieniem. tak mysle przynajmniej ale nie daje sobie glowy uciac bo to wszystko jeszcze przede mna

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • madziad Koleżanka

Wysłany: 21 maja 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dynamiczna wrote:
    Rozumiem rozumiem :) he zobaczysz szybko czas zleci i strach minie :) Ja nie mogę uwierzyć że to już 12 tydzień a dopiero co tak jak ty zastanawiam się kiedy powiedzieć i czy aby nie jest za szybko :) Grunt to pozytywne myślenie

a tak a propos pieluch to jeszcze tylko dodam ze z tym drugim dzieckiem jest łatwiej bo mój młodszy jak tylko widział starszego jak robi siku i to w dodatku na stojąco przy toalecie to zaraz chciał tak samo i nie trzeba było go specjalnie namawiać do wołania :)
    :) już się nie mogę doczekać miny mojego synka jak się dowie,kurcze jakaś dzisiaj płaczliwa jestem :) Oliwieruś będzie cudownym starszym bratem i na pewno szybciutko wszystkiego nauczy moją małą kropeczkę byle były to tylko te dobrze rzeczy :) 12 tydzień wiesz ostatnio jak zajrzałam do Twojego kalendarza to aż się zdziwiłam że ten czas tak poleciał, w koncu najlepiej ocenić uciekający czas po dzieciach...

• dynamiczna Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak naśladują naśladują starsi uczą anie niestety nie tylko jak się myje zęby jak się je widelcem ale tez jak pyskować mamie jak płaczem wymusić wszystko jak potajemnie podkradać słodycze i takie tam inne głupoty i dlatego młodszy brat siostra ma zawsze trochę łatwiej i ten błąd rodziców który wszyscy bez wyjątku popełniają mówiąc zostaw mu bo jest młodszy bądź mądrzejszy i odpuść bo jesteś starsze ... też go popełniłam i tego chyba się nie da uniknąć a te małe sprytne robaczki wiedzą jak to wykorzystać żeby zawsze oberwało się starszemu :)

anka_a lubi tę wiadomość

relge6yd7jws6b5o.png

• anka_a Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 17:05

• lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję serdecznie za kciuki dziewczynki!!!!:D:D
    Moje 5,23 cm szczęścia ma sie baardzo dobrze:D wszystko w jak najlepszym porządku- termin usg idealnie pokrywa się z wyjsciowym:)
    Kruszek jeszcze nie chciał pokazać to tam ma między nogami:P ale za to całe badanie dłubał w nosie :P

Niespodzianek:), anka_a, Delia lubią tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 17:05

aga.just, kark, Delia lubią tę wiadomość

• aga.just Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaA rozumiem. Mam nadzieję, że mimo tych przejść uda Ci się karmić piersią. Adusię karmiłaś 3 tyg i jak wtedy było? Brakowało pokarmu czy co się działo?

• anka_a Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 17:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głupio to zabrzmi, ale worków próżniowych macie jakieś konkretne marki? Bo weszłam na allegro, ale kurcze boję się kupować worki po 2zł, bo pewnie nie użyję ich w ogóle, bo będą dziurawe albo coś :/

U nas też było tak z córką :) Ale ja wiedziałam, że będzie wszystkim się chwalić, bo od dłuższego czasu błagała nas o rodzeństwo. Dlatego powiedzieliśmy jej, reszcie rodziny i przyjaciołom w 10 tygodniu, kiedy już mieliśmy jako taką pewność, że nie trzeba będzie jej potem tłumaczyć dlaczego dzidziusia nie ma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2014, 18:21

• anka_a Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 17:06

kark lubi tę wiadomość

‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ