X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILA wrote:

A czy któraś z was jest ze Śląska (oprócz ciebie KADA )
    Tak, ja, Tychy :)

MILA lubi tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithe123 wrote:
    Moja córa jakby się cofnęła ostatnio - jak miała rok, rok i kilka m-cy to pięknie wołała że chce na nocnik, sama jadła... a teraz ma 20m-cy i musze ją karmić bo sama moze coś tam skubnie, nie woła na nocnik ... :( zaczyna coraz więcej gadać, fizycznie się rozwija ładnie ale wydaje się jakby zapomniała niektóre rzeczy.

Lithe - kiedyś czytałam, że jak dziecko uczy się czegoś nowego, jakiejś nowej umiejętności to zapomina o nabytych umiejętnościach, jakby się cofało w rozwoju.
    I u nas też właśnie tak teraz jest. Wołała na nocnik 3 mies przed skończeniem 2 lat, a teraz posikuje majtki. Ale zaczęła mówić, ruszyła jak petarda. I myślę, że i u mnie i u Was to jest właśnie to, co wyczytałam kiedyś.

• karola88 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga albo siusianie albo mowienie, ciezko jest robic pare rzeczy na raz ale spokojnie prejdzie. najwazniejsze jest to zeby na dziecko ni krzyczec ze sie posiusialo tylko milion razy powtarzac ze nocniczek jest od tego:)

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się przyłącze, w niedziele dowiedziałam się,że będę mamusią, mój synek ma już 7 lat i jeszcze nic mu nie mówiłam:)

Eve, anka_a, kark, FeliceGatto lubią tę wiadomość

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola88 wrote:
    aga albo siusianie albo mowienie, ciezko jest robic pare rzeczy na raz ale spokojnie prejdzie. najwazniejsze jest to zeby na dziecko ni krzyczec ze sie posiusialo tylko milion razy powtarzac ze nocniczek jest od tego:)

Wiem, wiem.
    Też myślę, że to posikiwanie jest właśnie związane z nabytymi nowymi umiejętnościami czyli mówieniem.

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja Córcia też miała moment, że wołała siku, a potem zapomniał o tym całkiem, a za chwilę znów zaczęła wołać i tak już zostało :) także nie ma co się martwić każde dziecko widocznie musi to przejść :)

qbxwkvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do przedszkola, to my posłaliśmy młodą w zeszłym roku szkolnym w październiku, żeby uniknąć tego, że zaprowadzamy ją, a już wyje razem z innymi w drodze do przedszkola. Miała chwile załamania chyba przez pierwsze dwa tygodnie. Ze mną był buziaczek i do sali, a z tatusiem płacz, przytulanie i odczepić jej nie mogli od niego :D
    Moja też jest niejadkiem. W domu zje rosół z makaronem i spaghetti bez sosu, ewentualnie frytki i kebab :/ Za to w przedszkolu jak po dwóch miesiącach pobytu w przedszkola pani powiedziała, że Tosia jako pierwsza wszystko zjada i bierze dokładki to wiem, że przynajmniej od poniedziałku do piątku chodzi najedzona :P

Ja kiedyś byłam w województwie bielskim, teraz w małopolskim, ale do śląskiego mam jakieś 20-30km ;)

• Niespodzianek:) Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mogę ja również do was dołączyć? Mój synek ma 15 miesięcy i czeka na ktosia:) Jeszcze nie rozumie, że coś się dzieje, ale mam nadzieje, że nie będzie zazdrosny o rodzeństwo.. Również jestem ze śląska

FeliceGatto, lolaliciouse, anka_a lubią tę wiadomość

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem opolskie, śląsk blisko :)
    a moje dziecko to jest ewenement :P zjada wszystko w przedszkolu a potem w domu drugi obiad, jakieś owoce i kolację. Nie jest gruby, a zjada dużo :)
    Jak kobietki planujecie wydatki na kolejne dziecko? ja powiem Wam, że nie szaleje za bardzo z zakupami, z wielu rzeczy rezygnuje, bo uważam, że obejdę się bez nich. Jakie Wy macie do tego podejście?

anka_a lubi tę wiadomość

• karola88 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba ja tak samo uwazam. tzn kupie chuste bo bedzie mi lepiej zaprowadzac Manie do przedszkola albo odbierac. kupie na pewno lezaczek jakis bujaczek a z reszta to nie wiem ale na pewno szalec nie bede tak jak w 1 ciazy. mniej wiecej pamietam jakie ciuszki do szpitala potrzebne (z Marysia mialam 2 torby. jedna dla mnie jedna dla niej) teraz na pewno bedzie jedna torba. lozeczko juz mam tylko posciel musze kupic i materac no i co jeszcze? hmmm

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja chustę też obowiązkowo kupuję, bo z dwójką to już obowiązkowo 2 ręcę muszą być wolne :) a resztę po dwójce już mam :)

a jutro usg :) hurrrrra :) już nie mogę się doczekać :)

anka_a, Eve lubią tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie jak sie ma juz dziecko powiedzmy male to wiekszosc zostaje a wiem ze niektore z was maja starsze dzieci. macie cos zachowanego czy kupujecie od nowa wszystko?

Kasandra to juz jutro. szybko ten czas leci.

• lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyznam, że wraz z M nie wiedzieliśmy kiedy zdecydujemy się na kolejnego malucha,do tego nasze małe mieszkanko nie daje wielu możliwości przechowania czegokolwiek ponad plan ;)

Więc oprócz łóżeczka i paru ubranek- nie mam nic-za to wiem dokładnie czego potrzeba, nie będę się miotać jak w poprzedniej ciąży ;)

Muszę kupić wózek,bujaczek,wanienkę i matę.Reszta to drobnica :)

Kasandra- trzymam kciuki za jutro!!
    Ty trzymaj za środę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2014, 20:33

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dużo mam po pierwszym, zostawiłam dużo ciuszków - niewiele będę musiała dokupić, wanienka do kąpieli została, kołyska wraz z pościelą. U teściów odkryłam stare łóżeczko, planuję go ukraść i odnowić ;)
    Kupić będę musiała wózek, nosidełko, laktator, butelkę i smoczek. Wózek zamierzam kupić po porodzie, a jakieś inne nie planowane rzeczy kupię jak będzie potrzeba :)

• lolaliciouse Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba- przypomniałaś mi- apropo łóżeczka-na początek mam jeszcze jedno,takie małe jak kołyska-i baardzo stare-spała w nim jeszcze moja babcia i jej rodzeństwo!Przydaje się tak do 4 mc :)

anka_a lubi tę wiadomość

9ewn9jcg1snynms3.png
    nqtk6iyehyxwnxnb.png

Wysłany: 19 maja 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również będę miała mnóstwo ciuszków po synku a jeśli będzie córeczka to po córeczce koleżanki więc tym się martwić nie muszę, będę musiała kupić najprawdopodobniej łóżeczko bo obecne mój syn zmaltretował i już nie wydoli:) noi wózek niestety bo też chyba się coś w nim zepsuło.. Ale macie rację fajnie jest już mieć wszystko w miarę poukładane co jest potrzebne a co zupełnie zbędne. Chociaż troszkę z innej beczki ale tego porodu boje się bardziej niż pierwszego ( a pierwszego nie bałam się prawie wcale) no ale teraz już wiemy z czym to się je:)

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopisuję się do Was, mój synek 8 września skończy 2 latka a w styczniu zostanie starszym braciszkiem:) Strasznie się cieszę, mam też trochę obaw jak to wszystko się ułoży, bo z Wojtusiem jeszcze ciężko się dogadać, ale mam nadzieję, że wszystko ładnie zrozumie :)

anka_a, Niespodzianek:), lithe123 lubią tę wiadomość

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 17:05

Wysłany: 19 maja 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najbardziej się boję w tym momencie dwójki dzieci w pampersach.. Jakoś sobie tego nie wyobrażam, może bardziej doświadczone mamusie mają sposoby jak nauczyć malucha korzystania z nocnika? Jestem realistką i wiem, że nawet jeśli się nauczy to i tak zdarzy się jakaś wpadka ale kiedyś się musi nauczyć do czego służy nocniczek

evr44nt.png

z9vvjl9.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się dopisuje :-) Moja córka w lutym skończyła 3 lata a za miesiąc będzie miała siostrę i juz się nie może doczekać.
    Tez jestem ze Śląska - sporo nas tu! :-)
    Co do odpampersowania teraz masz najlepszy moment - po prostu już mu nie zakładaj pieluch, będzie miał mokro to będzie mu przeszkadzało. Oczywiście musisz mu najpierw wytłumaczyć ze koniec itd i ze jest nocnik i nie denerwować się jak będzie sikac co chwile. A na każdy spacer po kilka kompletów ubrań będziesz musiała brać, ale wszystko da się przetrwać :-) no i musisz często pytać czy nie chce siku :-)

Niespodzianek:), anka_a lubią tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ