X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • madziad Koleżanka

Wysłany: 22 maja 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka_a wrote:
    Madziad ja chciałam powiedzieć koło 12tc rodzicom i teściom i reszcie ale wystarczyło, że powiedziałam córce że nie mogę jej nosić bo mam w brzuszku dzidziusia i rozniosło się wszędzie ;) Pierwsze co to jak zobaczyła moją mamę: będziemy mieli dzidziusia. W przedszkolu to samo. Nawet dzieciakom w piaskownicy mówiła: a moja mama ma w brzuszku dzidziusia! Więc jak chcesz utrzymać wiadomość przez jakiś czas "w tajemnicy" nie polecam mówić dziecku ;)

no właśnie tego się obawiam :) że moja kochana gadułka wszystkim wypaple z tej radości dlatego jeszcze troszkę poczekam,mój synuś choć już duży lubi włazić na moje ręce i wymyśliłam że bolą mnie plecy i pan dr mi go nie pozwolił nosić bo jest już za ciężki. Uwierzył :)

anka_a lubi tę wiadomość

37218bc88ec301f1022932c8ee636f84.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• madziad Koleżanka

Wysłany: 22 maja 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    obejrzyjcie jak znajdziecie chwilę , jak było uu Was c.d
    http://dzieci.pl/kat,1033563,title,Zywiolowa-reakcja-dziewczynki-na-wiesc-o-ciazy-mamy,wid,16581043,wiadomosc.html

37218bc88ec301f1022932c8ee636f84.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• aga.just Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale cisza....

W pierwszej ciąży najpierw mówiłam, że jestem w ciąży, a długo długo potem można było to zobaczyć, w sensie brzuch. Teraz jestem 11 dc i chciałam jak najdłużej zatrzymać tę wiadomość jedynie dla bliskich, a tu klops. Ja nie mówię, a każdy pyta się czy coś jest na rzeczy... Mogłoby nie być aż tak widać. Ech. Nie dogodzi babie. A w pierwszej ciąży chciałam na JUŻ mieć brzuszek.

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja brzucha już od dawna ukryć nie mogę ;) ja to i tak chciałam w każdej ciąży mieć brzuszek na JUŻ ;) zawsze jestem pełna wiary, że wszystko będzie ok, ale mój m taki nie jest i powiem Wam, że jedziemy do znajomych do krakowa teraz na weekend i oni jeszcze nie wiedzą, więc się zdziwią ;)

qbxwkvq.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jakoś się boję, żeby wszyscy wiedzieli. Chodzę luźno ubrana, a i tak. Wrr!

• aga.just Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I pomijam fakt, że boję się dużo przytyć. Z córą zaszłam w ciążę majac 56 kg, rodziłam 66. Teraz po odstawieniu małej od cyca przytyłam i startowałam z 64 kg. Już przytyłam 2 kg. Tyle miałam na plusie coś w 19 tyg z A.

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przytyłam teraz 3.3kg nie wiem ile w pierwszej ciąży, ale ja startowałam tak od 61 (też przybrałam przed zajściem w ciąże) ale myślę że okolo 17 kg będzie moje albo więcej, z Córcią przytyłam 16kg, a z Synkiem około 18 jak dobrze pamiętam :) także ja wiem, że na pewno przybiorę, a potem mam nadzieję zrzucić :)

qbxwkvq.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z coreczka przybralam 15 kg i 5kg spadlo po porodzie. mala wazyla 2950 a reszta to wody. 10kg zostalo do tej pory. obiecalam sobie ze po porodzie , oczywiscie nie od razu, biore sie za siebie i. i bede sexy mama :):)

Delia lubi tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola88 wrote:
    ja z coreczka przybralam 15 kg i 5kg spadlo po porodzie. mala wazyla 2950 a reszta to wody. 10kg zostalo do tej pory. obiecalam sobie ze po porodzie , oczywiscie nie od razu, biore sie za siebie i. i bede sexy mama :):)

Karola, ja w pierwszej ciąży identycznie, tyle że syn ważył 3630 g. Nigdy nie wróciłam do wagi sprzed ciąży. Zrzucilam właśnie 5 kg.

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przy córce +15kg, po porodzie zostało mi tylko +5kg, a mała ważyła 3120g :)
    Brzuch był widoczny w 22tc, a w 25tc miałam +5,5kg.
    Teraz brzuch było widać też w 22tc, a aktualnie mam +3kg, więc źle nie jest :)

FeliceGatto lubi tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie przy synku było 12 na plusie z tym, że najpierw schudłam i liczę o tej najniższej wagi :) bo tak normalnie to mniej przybrałam od tej wagi sprzed ciąży, ale ja grubsza od początku byłam a wtedy się inaczej w ciąży przybiera :)
    teraz startowałam z jeszcze wyższej wagi i najpierw mocno schudłam a do wagi wyjściowej doszłam w 34 tyg czy 35 a teraz przybyło mi jeszcze 2,5 kg czyli w tej ciąży od wagi wyjściowej jestem tylko 2,5 na plusie :) ale mówię, ja z wyższej wagi startowałam :) bo jakoś nie zdążyłam dobrze wrócić po pierwszej ciąży, potem laparoskopia woreczka żółciowego a po tej laparoskopii mój organizm oszalał i w ciągu roku miałam 10 kg na plusie od wagi sprzed ciąży :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w perwszej ciąży startowałam od 59, przytyłam duuużo, z 17 czy 18 już nie pamiętam. Karmiąc piersią w pół roku wróciłam do mojej idealnej wagi czyli 55/56kg, niższej niż przed ciążą. Teraz mam 57. Nie chciałabym aż tyle przytyć co w pierwszej ciąży. Starasznie mi się podobają takie szczuplutkie kobitki z dużym brzuszkiem :)

Delia lubi tę wiadomość

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zamiast tyć to na razie stoję w miejscu ale brzuch widać . Po pierwszej ciąży z 54 ( przed) zrobiło się 57 po drugiej z 57 zrobiło się 59 kg i z takiej startowałam a raczej jeszcze startuję bo ciągle się waha jeden dzień jest 59,9 a innym 59,3 zależny o jakiej porze się zważę. No ale nie narzekam bo pewnie jeszcze się ze mnie pulpet zrobi :)

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• evas Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży +12, miesiąc po urodzeniu miałam już mniej niż przed ciążą. Aż nie mogłam na siebie patrzeć taki "kościotrup" się ze mnie zrobił.
    W drugiej też + 12, ale tego nie udało mi się zrzucić tak szybko. Potem chudłam, tyłam i tak w kółko.
    Teraz startowałam z wagą 62 kg a w tej chwili doszłam do 70, więc tylko + 8, mam nadzieję na jeszcze jeden kilogram, bo synuś drobniutki podobno jest.

Delia lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    miesiąc po urodzeniu miałam już mniej niż przed ciążą.

to ja podobnie. Karmiąc zleciałam w dół bardzo. Do 50 kg, a przed ciążą 56, poród 66. Tyle, że po odstawieniu małej od cyca waga znów hop.

• evas Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga.just wrote:
    to ja podobnie. Karmiąc zleciałam w dół bardzo. Do 50 kg, a przed ciążą 56, poród 66. Tyle, że po odstawieniu małej od cyca waga znów hop.
    No właśnie tak to się dzieje. Ale ja się cieszę że mi waga potem podskoczyła. Byłam tak zaaferowana pierwszym dzieckiem, że zapominałam, że sama tez powinnam jeść. Przypłaciłam to wypadającymi włosami, w pewnym momencie bałam się, że zostanę łysa tak mi się sypały.

9bsp388.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wypadania włosów to ja się bardzo boję tuż zanim zaszłam w ciąże zdiagnozowano u mnie łysienie plackowate włosy sypały się jak oszalałe teraz jest trochę lepiej ale nie mogę stosować leczenia bo ciąża choć kondycja włosów i tak się znacznie poprawiła pewnie przez witaminy i odżywianie boje się jednak co będzie po porodzie ale na razie staram się tym nie martwic :)

relge6yd7jws6b5o.png

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie karmienie piersią nie zadziałało na spadek wagi :/ Karmiłam 8 miesięcy i nic. Może tylko było to in plus na obkurczenie macicy, bo bardzo szybko odzyskałam płaski brzuch, a nie robiłam w tym kierunku absolutnie nic :)

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja płaskiego brzucha nigdy nie odzyskałam :( zawsze wisiał codziennie przypominając o zasadzie grawitacji ... teraz jest fajny bo nie wisi :)

Delia, FeliceGatto lubią tę wiadomość

relge6yd7jws6b5o.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithe123 wrote:
    Starasznie mi się podobają takie szczuplutkie kobitki z dużym brzuszkiem :)
    Właśnie wczoraj najpierw widzieliśmy szwagierkę w 31tc (chociaż ona od 17tc wygląda jakby w środku bliźniaki 8 miesięczne miała), potem inną panią w sklepie i wieczorem mąż mi zakomplemencił, że mam super zgrabny brzusio :P

Ja przed ciążą z córką miałam 48, doszłam do 63, po porodzie 53, karmiłam córkę pół roku i zeszłam do 49, ale jakoś tak już niedobrze się czułam, za chuda się sobie wydawałam i wróciłam do 51 (ach, mój ideał :D). Niestety potem zaczęła szaleć tarczyca i długo walczyłam, żeby zejść do 52.
    Teraz właśnie z 52 startowałam i w zasadzie do chyba 20tc waga pokazywała co dzień 52,3. Teraz idzie równo +0,5kg tygodniowo i mam nadzieję, że w tych MISTYCZNYCH 12KG się zmieszczę :P

‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ