Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No no kas Ty to sie nie wyglupiaj, jeszcze nie jest Twoj czas. Mam nadzieje, ze to tylko tak jednorazowo cos tam sie pokazalo.

Kasandra lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Eve Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas, oby sie nie powtorzylo!!
    A mnie od rana boli dol brzucha okresowo i krzyz.

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas i jak tam?

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na szczęście narazie nic się nie powtórzyło... dzięki za troskę :)

martwię, że to ten właśnie czop zaczął odchodzić i urodzę znów wcześniej.... ehhh.... lekarz mi powiedział, że jak skurczy nie ma to jest ok i jak brzuch jest miękki, a u mnie wszystko po staremu, tylko ten jeden raz miałam intensywnie różowy śluz o wielkości 5gr... no martwię się, ale powiedział, że jak się powtórzy to mam przyjechać i skoro się nic więcej nie dzieje to, żebym się nie martwiła.... no nic za 2 tygodnie wizyta jak dotrwam... od paru dni coś dzidzia majszluje na dole... takie pieczenie czuję, mnie się wydawało, że to pęcherz a może to szyjka mnie tak piekła....

eve to takie bóle jakby porodowe te pierwsze.... oj może jednak urodzisz przed czwartkiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2014, 19:47

qbxwkvq.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas super.
    Cholera przeszly po calym dniu:-(

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasandra moze to byc czop ale nie musi. Nawet jak ci czop odejdzie to nie znaczy ze juz urodzisz. Maluch ma jeszcze czas , zrob mu taki zakaz jak ja Oli :p jak narazie sie slucha chociaz od wczoraj wieczorem lapia mnie skurcze. Wczoraj byly 3 dzis rano 2 i teraz znow sie pojawiaja.

Kochane, prosze swoim malenstwom wytlumaczyc ze w kolejce to sie grzecznie stoi a nie przepycha. Kazdy ma swoja kolej

Eve, dorocia2324, Kasandra lubią tę wiadomość

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola super to ujelas :D
    Kas spokojnie i nie denerwuj sie. Oszczedzaj sie jak tylko mozesz i bedzie dobrze. Tlumacz dzidziusiowi, ze ma czekac i koniec kropka!

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 21 października 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Dziewczyny za wsparcie...b

no nie powiem, że się nie wystraszyłam, ale dzwoniłam też wieczorem do Szwagra i mówi, że jak to tylko raz się przytrafiło i nie było krwiste to spoko to nie mam się czym martwić, że czasem się tak zdarza na tym etapie, mój gin też mówi, że mam się nie martwić, więc się postaram... teraz dwa dni em jest od rana do wieczora w pracy, ale do przedszkoli blisko to powoli się dotoczę, a postaram się więcej odpoczywać jak dzieciaki są w przedszkolu....

karola to niech Ola słucha Mamusi :) a bierzesz nospę ? albo magnez przeciw skurczom ?

eve a już myślałam, że będziemy mieć już pierwszego urodzonego :)

qbxwkvq.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 03:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczyny spać nie mogę.
    Wy mi się tu nie wygłupiajcie jeden dzień mnie na forum nie ma a tu wszystkie rodzić chcą nie ma tak proszę grzecznie czekać na dynamiczną bo ja tu sama z takim wielkim brzuchem chodzić nie będę ;-)
    Ja tłaczę Wojtusiowi, że co prawda wszystko w domu dla niego już jest ale za to umeblowanie dla rodziców w rozsypce bo kanapa dopiero za 3 tyg przyjdzie a łóżko sprzedane wiec niech się nie wygłupia.

Wczoraj miałam zalatany dzień, mąż w pracy aż do dzisiaj rana wiec wieczorem się zrobiłam czapeczkę na szydełku pochwałę się jutro

Sowy też Wczoraj przyszły wiec jutro się biorę za pościel.

Dobra laski idę się jeszcze położyć to może jeszcze zasne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 03:43

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• aga.just Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadłam jedynie wieczorem spr co u Ciebie Kas, cieszę się że to jednorazowe i jednocześnie mam nadzieję, że wytrzymasz jeszcze trochę.
    Twój szwagier jest ginkiem?

Dynamiczna o matko :D o 3 rano na forum :D a tak serio to nie zazdroszczę bezsenności :(
    Ja się przed kolejkę nie pcham, grzecznie chce doczekać grudnia. Data 02.12 była by idealna :D

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak mój Szwagier jest ginkiem :) robi specjalizację konkretnie już 2 rok :) więc oprócz mojego gina mam też telefon zaufania ;)

dziękuję za troskę Aga :)

ja mam nadzieję, że my też poczekamy w kolejce do terminu :) eve pierwsza się rozpakuje, a potem my hurtem jedna po drugiej ;)

dynamiczna współczuję bezsenności, ja narazie przeszłam chwile bezsenności, a teraz nawet nawet dobrze mi się śpi :) i dobrze zasypia, bo ja jestesm teraz na etapie wzmożonej senności... nawet w ciągu dnia mogę spać :) także dynamiczna trzymaj się...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 08:49

qbxwkvq.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie jest tak źle bo już się przyzwyczaiłam do pobudki między 3-4 bo już jakiś czas tak mam coś mi się wydaje że młody będzie tak wstawał na cyca puki co to mój żołądek domaga się o tej godzinie jedzenia no i pęcherz opróżnienia, oby budził się tylko raz w nocy na mleczko to było by cudowne :)

Mam do Was jeszcze jedno pytanko co do chusty... Czy opłaca się ją kupować na zimę ? Jakoś nie mogę sobie wyobrazić wiązania jej na kurtkę zimową czy płaszcz i w dodatku wkładać w nią dziecko w kombinezonie to chyba tak nie działa prawda? Chyba przyda się dopiero na wiosnę nie sądzicie?

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupiłam teraz bo mi się nadarzyła okazja :) obserwowałam sobie oferty i trafiła się bardzo tania jak na te chusty :) z moim Synkiem było też tak, że ja go nosiłam w nosidełku bebelulu w domu nawet bo nie mogłam go odłożyć, bo odrazu płakał, a nie za bardzo mógł płakać dłużej, bo raz z tego powodu przejechałam się z Nim karetką na sygnale... więc nie miałam wyjścia...

zobaczymy jaka zima będzie, ale ja pewno na wiosnę szybciej wyjdę :) dlatego kupiłam tkaną, ona wytrzymuje więcej kg :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 10:17

Eve lubi tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dynamiczna wg USG mój etap ciąży pokrywa się z Twoim idelanie :) zobaczymy, która będzie pierwsza :)

qbxwkvq.png
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eve a jak Ty dzisiaj ?

qbxwkvq.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam u gina dzisiaj, bo jutro jej nie bedzie. Mam rozwarcie na 2 palce, czop ostro odchodzi, na ktg ok wsystko, skurczy konkretnych brak. Uf wracam do domu, bo rozwazala czy mnie nie zostawic, bo jestem wlasciwie nieprzewidywalna teraz:-) ale jak wsystko ok to wole czekac w domu.

Kasandra, dorocia2324 lubią tę wiadomość

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie ja też wolę być w domu, tym bardziej, że są przecież Maluszki w nim :) a jak się zacznie konkretnie dziać to można jechać :) po co leżeć i patrzeć w sufit w szpitalu jak i tak nic nie będą robić :)

no to fajnie lada dzień będziemy mieli pierwsze Maleństwo na świecie :)

Eve lubi tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wolalabym byc w domu niz lezec w tym szpitalu. Takze eve czekamy z niecierpliwoscia na Twoje malenstwo :) Ja powoli robie liste co musze kupic dla starszego, malenstwa i dla siebie bo troche tego jest :)

Eve lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • karola88 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve ja tez z 2 cm rozwarcia laze a raczej leze :p
    Eve u ciebie to juz tuz tuz moze sie zaczac w nocy a albo za tydzien... boomba tyka :p

Ja tez dzis nie spalam. Tak jak sie obudzilam o 2.39 na siku tak juz byl koniec

Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie przejmujcie sie bo ja dzis w nocy tez co chwila mialam pobudki bo mysz tak drapala, ze nie moglam spac. Wstawalam ja przegonic ale za chwile bylo to samo. Masakra.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
‹‹ 90 91 92 93 94 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ