Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Oj dziewczyny, mam jednak ogromną nadzieję, że to będzie wszystko szybciej niż za tydzień, bo już chciałabym mieć Olka przy sobie w formie bardziej wygodnej:) Tak mnie boli w pochwie szyjka, że masakra. ale kto wie kiedy Olek postanowi wyjść... Jak coś kolejną wizytę mam za tydzień, ale z wielką nadzieją żyję, że już nie dotrwamy do niej:P
Zgubiłam resztę czopa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2014, 19:16
Kasandra, dorocia2324 lubią tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
A moj wlasnie poszedl spac. Ja uciekam sie zaraz kapac i do lozeczka poczytac ksiazke a potem lulac
Dziewczyny jakie macie doswiadczenie z laktatorami? Uzywalyscie? Elektryczne czy reczne i jakiej firmy? Co mozecie polecic? Bo ja jestem na etapie rozgladania sie i obeznania w cenach i zastosowaniach. Przy synku nie uzywalam a teraz chce bo przyda mi sie ale nie wiem jakiej firmy sa dobre. -
Dzis 2 noc nie przespana, wygladam jak zombi, nie kapuje kto, co i z kim, to jakis koszmar.
Powoli sie zbieram do lekarza bo mialam sie pokazac po szpitalu ale jakos do tej pory sie nie skladalo zeby tam isc. Mam nadzieje ze mnie przyjmie bo nie jestem zapisana.
Co do laktatorow mialam w 1 ciazy taki reczny taki najtanszy z najtanszych, dostalam w spadku i nie polecam. Teraz zakupilam tez uzywany tez reczny ale juz lepszy troche. Wolalabym el. ale mnie nie stac teraz na niego wiec bede musiala sie z takim pobawic
Kochane jak tam wasze cycochy?
Mnie sutki bola a cale piersi swedza, siara leci i czuje takie klucie w piersiach. Dobre to czy zle?Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm -
siara mi leci po naciśnięciu już jakiś czas, sutki mnie bolą jeszcze dłużej, a więc myślę że jest ok karola
powodzenia na wizyciepewno Cię przyjmie, bo to dodatkowa wizyta
ja nawet nie mam.problemów ze spaniem, a gdyby nie to, że mój Synek pije jeszcze w nocy wodę to spałabym jednym tchem od 22 do 8mówię, Wam jakbym dopiero była na początku ciąży
nawet teraz siedzę i ziewam
ależ ja jestem ciekawa ile waży mój Skarbja przytyłam ostatnio mniej, a wczoraj weszłam na wagę i się zdziwiłam... 1.8kg w 2 tygodnie
a nie obżeram się jakoś specjalnie
oj oj chyba będę wielorybem jednak....
-
ja odciągacza nie używałam prawie wogóle... ręcznego kiedyś jak Młody był w szpitalu to na noc mu odciągałam, ale miałam ręczny babyono najtańszy z tych najtańszych i męczyłam się okrutnie... ręcznie sama sobie upuszczałam i szybciej szło... myślę, że jak kogoś stać to nanpewno lepiej elektroniczny, ale jaki to nie mam pojęcia....
-
No wlasnie ja bede musiala chodzic w weekendy do szkoly i zostawiac malenstwo z moim P. Do tego moj synek szybko zaczal przesypiac cale noce i nie wiem jak to bedzie z drugim dzieckiem. To wtedy sobie troche odciagne w nocy zeby piersi nie bolaly i nie stracic pokarmu. Zaluje ze w pierwszej ciazy nie pomyslalam o laktatorze. Co do recznego to moja siostra moze mi pozyczyc z firmy tommee tippee. Znalazlam na allegro nowy elektryczny z firmy canpol babies za 150-170zl z przesylka. To nie duzo bo sa po 300, 400zl laktatory. Tylko nie wiem jak on sie sprawdza, bede musiala znalezc go w sklepie stacjonarnym i dobrze obejrzec i sie zastanowic.
A i co mi sie w nim jeszcze spodobalo to to, ze mozna go podlaczac do gniazdka i na baterie wiec mozna wszedzie go uzywacWiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 09:13
-
Ja nie używałam laktatora wcale przy pierwszym, a teraz biorę od koleżanki w spadku prawie nie używany ręczny lovi, zobaczymy jak się sprawdzi.
Dziewczyny, ile może odchodzić ten czop? wczoraj myślałam, że to koniec ale dzisiaj jak chlupnął to myślę,że więcej się tego nie mogło tam zmieścić.
Czuję się świetnie, sprzątam, piorę, zaraz lecę na zakupy, a później do Młodego do przedszkola na występny z okazji dnia pieczonego ziemniaka:)
mama hani lubi tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
oj eve zbliża się wielkimi krokamk chwila, w której przytulisz swojego Maluszka
ja już teraz za wczasu życzę Ci dobrego i szybkiego porodu
nie wiem czy zdążę potem
dorocia ja niestety Tobie nie pomogę z tymi laktatorami, bo sama nie mam doświadczeniaEve lubi tę wiadomość
-
Kas dzięki:)
Oj zbliża się rzeczywiście, do tej pory jakoś miałam przeczucie, że to może być piątek, ale jakoś teraz oddalam się i grzecznie czekam (to znaczy oczywiście nie siedząc na dupie).
Pogoda brzydka, pada, zimno, ale uwaga, zmieściłam się w jedną ze swoich kurtek więc nie zmarznie mi Oleczek:) Dobrze, że ma regulacje, która po maksymalnym poluzowaniu mieści brzuszek:) A już miałam od mamy iść coś pożyczyć, bo ma taką rozkloszowaną
Zaraz spadam w końcu na zakupy bo w lodówce zaczyna rządzić światłoI na pocztę wysłać zwolnienie do zusu:)
dorocia2324 lubi tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
Jeszcze poczytam o tych laktatorach i sie zastanowie co i jak.
No to gratulacje wcisniecia sie w kurtkeJa tez Ci zycze spokojnego i szybkiego porodu kochana
Co do czopu to nie wiem ile moze odchodzic bo go nie zaobserwowalam w pierwszej ciazy. Ale porod 100% lada moment. Eve a na kiedy masz termin w ogole bo nie pamietam?
Eve lubi tę wiadomość
-
Też jestem ciekawa jaką datę wybierze. Dziś miałam taki aktywny dzień, że aż mnie bolało już wszystko, ale tylko usiadłam i przeszło. Także spokojny wieczór i noc się szykują znowu.
Kasandra, dorocia2324 lubią tę wiadomość
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
hej dziewczyny
Ewe no myślę że już niebawem poznamy Olka
Kas no to zazdroszczę tego spania . Ja wprawdzie śpochem już nie jestem i w nocy też zdarza mi się bezsenność ale nie jestem z tego powodu zmęczona bardziej dobija mnie jak za oknem ciągle pada tak jak wczoraj. Dziś też było pochmurno jednakże nie padało.
Miałam do pozałatwiania wiele spraw na mieście więc się wybraliśmy z m na długi spacer do centrum i coś czuję że przecholowałam , aczkolwiek potrzebne mi to było ( taki spacer ) bo ostatnio zasiedziałam się w domu.
Wczoraj byłam na wizycie młody waży 2100Ja przytyłam 15 kg i coś czuję że do końca dużo od 20 się nie urwie, ale tak ogólnie to pomnie tego nie widać prócz mega gigantycznego brzucha ( już 111 cm ) Ja przy chłopcach miałam b.dużo wód płodowych więc może tym razem też i dlatego taki ogromny brzuch.
Zmierzył mi szyjkę i ma 4,3 cm więc raczej przedwczesny poród mi nie groziAle to dobrze bo wolałabym aby Wojtek był z grudnia
Co do laktatorów to ja używałam Avent ręczny byłam zadowolona ale ja nie maiłam nigdy problemu z laktacją i mleko właściwie samo leciałoKasandra, Eve lubią tę wiadomość