Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
straszna ta historia julii.... nie chcę myśleć o tym, że to może dotyczyć każdej kobiecie.... ehhh.... lepiej myśleć pozytywnie i trzymam za Dziewczyny kciuki teraz już musi być lepiej....
eve powodzenia
dynamiczna dołączam się do dorociprześliczna ta czapeczka
ja zawsze chciałam szydełkować
piękna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2014, 23:07
-
Ana fajnie,ze do nas wpadlas
Dynamiczna sliczna czapeczka!! Jakie cudenko zrobilas!!
No wlasnie przeczytalam historie Julii, po prostu horror i masakra. Az czlowiekowi sie to w glowie nie miesci. Teraz musi juz byc dobrze. Tylko od czego takie cos sie stalo, zal. -
ale tutaj dzisiaj cisza...
wczoraj urodziła moja znajoma Synkaale co przeszli przy porodzie to masakra... nie będę pisać, bo ja sama panicznie się boję porodu, a po tej historii wpadłam w panikę.... nie wiem.... ehhhh.... od początku tej ciąży czuję strach, jak nigdy, bo jakoś szłam z odwagą na poprzednie porody... a teraz to już wogóle....
za 1.5 tygodnia dowiem się co z rozmiarem Dzidzi i zobaczymy....
eve dalej w dwupaku ? -
Od jakiegos 28 tc 1 cm, od 32 ze 2 cm, a teraz juz 4 cm od tygodnia prawie:-) Szyjka od dawna 1 cm. Obecnie co slychac w sprawie porodowej nie wiem, gin ewentualnie na srode, mam nadzieje, ze juz nie. Raczej nie prowadzilam oszczednego trybu zycia.👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️
-
aga.just wrote:Eve a u Ciebie to rozwarcie od kiedy było i jakie?
Dynamiczna wracam do tematu krwi pępowinowej. Zdecydowaliście się? Bo dumam coraz bardziej nad tym i nie wiem co i jak. Mogłabyś przypomnieć jakie to są koszty?
Tak zdecydowaliśmy się w sumie nie miałam większych wątpliwości. Najdroższe jest pobranie i przebadanie krwi. Wygląda to tak że podpisując umowę płacisz ok 600 zł i dostajesz kasetę do poboru z którą jedziesz na porodówkę. Po porodzie uiszczasz do 14 dni resztę tej kwoty pierwotnej czyli ok 1400 zł( to zależy jaki wariant wybierzesz) a potem jak młody skończy rok to płacisz za bankomacie i to jest koszt 500 zł na rok. Ja wybrałam PBKM i to polecam bo jest najpewniejszy. Jak coś jeszcze chcesz wiedzieć to daj znać .
-
u nas też już zimą pachnie... a wiecie co... nie mam kurtki, nie mieszczę się w żadną oprócz kurtek ema
no masakra mam nadzieję, że to nie świnka, bo ma lekko opuchniętę węzłu chłonne, przy żuchwie koło ucha... a świnka nie jest bezpieczna dla mnie, choć w tym trymestrze chyba nie aż tak bardzo jak w pierwszym....
oby tak dalej dorociatrzymajcie się tak zdrowo do końca zimy
ciekawe swoją drogą jaka będzie zima
-
No wlasnie nie wiem jak to jest ze swinka w ciazy, tez slyszalam, ze niebezpieczna. Ale jak ktos ja w dziecinstwie przechodzil to tez ma jakis wplyw?
Ja na szczescie jeszcze sie mieszcze w plaszcz zimowy. Mam taki wiekszy ktory kupilam w pierwszej ciazy. I teraz mi sie przyda. Mlody tez miesci sie w stroj zimowy z tamtego roku, tylko buty musze mu dokupic.
Troche sniegu by sie przydalo dla dzieciakow ale osobiscie trzymam kciuki, ze lekka bedzie ta zima, szczegolnie luty -
Ja się mieszczę na szczęście w kurtkę swoją jedną taką ściąganą normalnie sznurkiem:P
No mam nadzieję, że do końca dnia jeszcze daleko to może coś ktoś postanowi już nas zaszczycić, też bardzo chętnie pojechałabym już na porodówkęA tymczasem szykujemy się na imieniny do dziadka i pradziadka:)
👨25/08/2010 Szymon💙
👦07/11/2014 Aleksander💙
👧08/01/2022 Klara ❤️