Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)
Odpowiedz

Brzuszki na które czeka rodzeństwo :)

Oceń ten wątek:
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no widzisz dynamiczna to mój ważył 2100gr 2 tygodnie temu ;) za 2 tygodnie mam wizytę to zobaczymy co teraz :) a ja też mam w pasie juz 112 cm :) brzuch jak ta lala ;) niestety rozstępy mi wyszły :( ale cóź... też miałam szyjkę 4cm ostatnio i mam nadzieję, że tak zostało :)

dynamiczna, Eve, dorocia2324 lubią tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kas z twoim "maluszkiem" to nawet nie będziemy się ścigać, bo szans nie mamy ;) Ja chłopców rodziłam dużych pierwszy 4050 drugi 3850 ale tym razem Wojtek będzie chyba standardowy bo tak przybiera równo statystycznie. Prawdą jest to że tym razem bardziej rozważnie dobieram jedzenie w całej ciąży i moze dlatego mody aż tak nie rośnie :) Z pierwszym miałam 20 lat i nie miałam pojęcia o zdrowym odżywianiu więc jadłam to na co miałam ochotę czyli głównie hamburgery :) z drugim już bardziej rozważnie ale i tak tłusto a teraz już staram się jeść lekko więc u mnie w tym tkwi ta zmiana no zresztą zobaczymy bo na rośnięcie jeszcze trochę mu zostało czasu :)

Kasandra, dorocia2324 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72114.png
    relge6yd7jws6b5o.png

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dynamiczna najmniejszych dzieci nie miałaś ;) ja rodziłam średnie dzieci do tej pory, a w tej ciąży mimo, że pozwalam sobie na małe przyjwmności, to odżywiam się w miarę spoko :) ale na pewno niczym się to żywienie nie rożni się od poprzednich ciąż :) po prostu Maleństwo może być po Tatusiu 4200gr i 62cm :) ale zobaczymy jak się urodzi :) może będzie przed terminem i będzie średni :)

dorocia2324 lubi tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak to prawda wszystko okaże się w dniu porodu :)

No moja mama też rodziła nas dość dużych wiec ja skłonność do większych dzieci mam po niej chyba :)

Kasandra lubi tę wiadomość

relge6yd7jws6b5o.png

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam pytanko.... czy któraś z Was ma problem z bolącymi biodrami ? ja leżę sobie teraz na lewym boku i zaczęły mnie znów boleć biodra... nie wiem jak sobie z tym radzić...

qbxwkvq.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie bolą biodra w niektóre dni podejrzewam że tedy się rozchodzą . Pomaga ciepłą kąpiel masaż M . Ja ogólnie podczas leżenia muszę bardzo często zmieniać pozycje bo mnie zaraz wszystko boli ale to chyba na tym etapie normalne :)

Kasandra lubi tę wiadomość

relge6yd7jws6b5o.png

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już od jakiegoś czasu się z tym borykam, ale tak jak mówisz na pewno ma to związek z rozchodzeniem się przed porodem... to muszę spróbować kąpieli, pozycję też zmieniam często bo się nie da inaczej :(

ehhh już niedługo :) dynamiczna jesteśmy na równi zobaczymy, która będzie pierwsza ;)

diamonds lubi tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no zobaczymy :) a moze będziemy razem równo stękać :)

Kasandra, mama hani lubią tę wiadomość

relge6yd7jws6b5o.png

• Kasandra Autorytet

Wysłany: 23 października 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłoby śmiesznie gdyby to tak nie bolało ;)

qbxwkvq.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie spokojnie. Jedynie znowu czopa zgubiłam rano, ale dziś to ilość aż mnie przeraziła, normalnie jakbym już to wszystko zebrała do kuby to ze 100 ml spokojnie. Odprowadziłam Młodego do przedszkola, a teraz jem śniadanie i piję kawkę. Przyszedł mój intuicyjny piątek, ale chyba jednak się pomyliłam :P

A biodra mnie nie bolą, takze nie mam rad:/

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Kasandra Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry o ile po nieprzespanej nocy można tak powiedzieć... tak mnie bolały biodra, że przekręcałam się z boku na bok.... spojenie łonowe tak mnie wieczorem bolało, że ledwo doszłam do sypialni :( ehhhh....

eve Ty nas tak z zaskoczenia weźmiesz :) już myślałam, że wczoraj może Cię coś wzieło, bo tak się nie odzywałaś ;) a tutaj jeszcze dwupak :)

ja dzisiaj wstawiłam ostatnie pranie Maluszka jeszcze tylko kocyk wypiorę taki cieplutki i to będzie wszystko :)

Eve lubi tę wiadomość

qbxwkvq.png
  • Eve Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piorę, ale nasze brudy na bieżąco :P Na Olka wszystko czeka. Sama jestem ciekawa ile to może potrwać. Skończył mi się pakiet netu w kom i dlatego mało pisałam, ale spoko od jutra nowy, więc jak coś stały kontakt będzie:)

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas ja tez Ci nie pomoge w sprawie bioder. Moze zadzwon do gina i zapytaj. Moze pomoze jakis apap? Niech Ci doradzi. A ze spaniem to jestes biedna, ja z reguly spie bezproblemowo, czytam ksiazke w lozku i odplywam. Az moj sie zlosci bo dostepu do mnie nie ma :)

Eve Ty to na pewno z zaskoczenia zostaniesz wzieta przez Olka, tak jestem podekscytowana i czekam na wiadomosc o Twoim porodzie :D

Mnie dzis taki bol rano zlapal od brzucha do pupy, ze nie wiedzialam jak mam stac, az mi sie krzyczec chcialo, a moj mlody dziwnie na mnie patrzyl i pytal co sie dzieje. Masakra.
    Ja jestem w trakcie wypisywania listy co bedzie mi, dzidziusiowi i mlodemu potrzebne.

Eve lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas mnie też bolą biodra,na to chyba nie ma rady. Tyle, że mnie zaczęły boleć jak więcej teraz odpoczywam, to mnie chyba to chyba z nygustwa bolą :D

A Ty może wybierz się do gina, żeby spr co i jak, co? Bo tu plamienie, tu bóle, jakoś niebezpiecznie się robi.

• dynamiczna Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Pełna euforii że już blisko listopad, a wiadomo jak one się rozpakują to czas na nas ,weszłam dzisiaj na ich wątek i zobaczyłam druzgocącą historię Juli i Zuzi. Wszystko relacjonował jej mąż, który jest z jedną z dziewczyn w kontakcie. Czytając każdą kolejną wiadomość czułam się jakbym oglądała film. Nie mogę uwierzyć, że to dzieje się na prawdę i że mogło by to spotkać każdą z nas. Mam nadzieję że dziewczyny wyjdą z tego całe i zdrowe i że już wkrótce zobaczymy zdjęcie Zuzi. Modlę się za nie i mam nadzieję że wszystko niebawem zakończy się szczęśliwie.
    Przez całą tą historię mam niesamowitego doła dzisiaj nic mi się nie chce i najchętniej przespałabym ten dzień :( Do tego ta paskudna pogoda :(

relge6yd7jws6b5o.png

• mama hani Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ja dzis cały dzień przespałam bolała mnie głowa i jakoś rano tak dziwnie kulo mnie w podbrzuszu :( gdyby nie pies to nawet z domu bym nie wychodziła! od samego rana zachodzi jakimś takim mroźnym powietrzem ale cóz zima się zbliża dobrze że mam termin na maj maleństwo się urodzi jak będzie ciepelko:) córkę rodziłam w styczniu to było zimno że ohoo! chociaż zazdroszę wam że już niedługo zobaczycie swoje maleństwa :) pozdrawiam

relgh371nhvlv2le.png relggu1rbx6p0ulq.png
  • solga Przyjaciółka

Wysłany: 24 października 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama hani to prawda strasznie mroźne powietrze dzisiaj powietrze jest . jak się źle czujesz to może leżakuj i leniuchuj cały dzień, nie ma co się nadyrężać

Famibion + Baby and Mama Med + OmegaMed
    f2w3rjjgrlzhuy1n.png
    Siły natury
    relgcwa1ja1bh6e1.png
  • dynamiczna Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakieś czas temu obiecałam że się pochwalę no to się chwalę

czapeczka dla Wojtusia :)

http://www.wrzucaj.net/images/2014/10/24/czapeczka.jpg

Eve, dorocia2324, Kasandra, mama hani lubią tę wiadomość

relge6yd7jws6b5o.png

• Eve Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Historia Julii to jedna wielka tragedia, ale teraz już jest nadzieja na szczęśliwe zakończenie.
    A ja właśnie wróciłam od rodziców, bo Szymon postanowił zostać u dziadków:) Także dziś wykorzystuje męża, może tata pogoni Olka:P Szymek urodził się dokładnie 37t6d, czyli ten już mimo braku szwu i zagrożenie porodem przedwczesnym zostaje tu dłużej, bo już do północy się nie wyrobię:P

👨25/08/2010 Szymon💙
    👦07/11/2014 Aleksander💙
    👧08/01/2022 Klara ❤️
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane, wpadlam podziękować za wsparcie

Życzę wam w miarę mozliwos i lekkich i krótkich porodów,
    Ja również o was pamiętam i wspieram

Eve, Kasandra, dorocia2324, mama hani lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
‹‹ 92 93 94 95 96 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ