Ciąża a własna działalność gospodarcza
-
WIADOMOŚĆ
-
Aaaaa, juz myslalam ze po południu nie było a po 22 była ;p
Umknie nadal nic zaczynam sie stresowac...dokumenty zaniesione w zeszła środę 15 lipca... -
Rafka, to już na dniach dostaniesz, ale na wszelki wypadek zadzwoniłabym na infolinię zapytać co tak długo. Kiedy zapłaciłaś składkę za czerwiec? Tu na forum czytałam, że któraś z dziewczyn nie dostała długo zasiłku, bo okazało się, że była kontrol z L4, a jej w domu nie było (nie zostawili żadnego pisma) i czekają na wyjaśnienia...Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Dopisali mi wczoraj w zaświadczeniach to pierwsze zwolnienie. Rozumiem, że kasę za drugie (od połowy lipca) dostanę też dopiero po opłaceniu składki zdrowotnej za lipiec? I też dopiero w ciągu 30 dni?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 10:01
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
ostatnią składkę płaciłam na początku lipca. Kontrolę L4 miałam krótko po zaniesieniu pierwszego zwolnienia i byłam w domu. Od tamtej pory jestem cały czas w domu (ja albo ktoś z domowników), więc nie sądzę, żebym coś przeoczyła... a lada moment będzie już ostatnie (trzecie) L4.
Straszne to czekanie. Ponoć kujawsko-pomorskie się nie spieszy -
rafka wrote:ja czekam od 3 czerwca... ryczeć mi się chce, że oni tak to przeciągają, bo nie mam za co żyć, a poród tuż tuż
kazali mi dzis dzwonic ale watpie zeby cos sie ruszylo jak zawsze pod góreczke pisma nie dostalam zadnego, kontrole mialam na poczatku 1 l4 i cisza -
polkosia wrote:Dopisali mi wczoraj w zaświadczeniach to pierwsze zwolnienie. Rozumiem, że kasę za drugie (od połowy lipca) dostanę też dopiero po opłaceniu składki zdrowotnej za lipiec? I też dopiero w ciągu 30 dni?
Raczej to nie ma związku, bo mi się pojawiło już drugie zwolnienie w PUE za 02-29.07 i data wypłaty 31 lipca. Także chyba zależy od ZUS-u.polkosia lubi tę wiadomość
-
rafka wrote:ja czekam od 3 czerwca... ryczeć mi się chce, że oni tak to przeciągają, bo nie mam za co żyć, a poród tuż tuż
3 czerwca składałas jakies dodatkowe dokumenty??