Ciąża a własna działalność gospodarcza
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja zaniosłam papiery w środę i teraz czekam....stresują mnie Wasze pozytywne decyzje ;p
Tzn ciesze sie i gratuluje, ale czemu mojej nie ma? :p Unas sie moze bardziej grzebią.... -
nick nieaktualny
-
Dzwonilam wlasnie na infolinie zus nie wyszla jeszcze decyzja, zacheca do kontaktu pod koniec tygodnia no jaja na patyku :x
przez telefon powiedziala mi ze nie moge autoryzowac.
malo tego mowi zeby zadzwonic pod koniec tygodnia badz udac sie do jednostki Us w zabrzu zeby sprawdzic czy juz jest jakas decyzja -
Dziewczyny a ja mam takie pytanie, jestem do sierpnia na preferencyjnym zusie i do 7 wrzesnia mam złożyć jakas deklaracje, cos mam się wyrejestrować i ponownie zarejestrować. Czy to nie będzie miało wpływu na wysokość mojego zasilku?. Jak ja cos teraz będę przerywać? Obecnie jestem na l4
-
Madzia890722 wrote:Rah, mnie też to stresuje... doniosłam im wczoraj ta kartę ciąży i czekam.. i boje się, że tu u mnie bardziej wnikliwi są...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPolkosia jestem dentystka i inaczej niz na dg nie było dla mnie pracy, nie mam swojego gabinetu tylko wynajmuje usługi i pracuje u innych, wiec na l4 nikt za mnie tego nie pociągnie ale mysle ze nie bede zawieszać działaności. Od października przechodzę na normalny ZUS a bede wtedy na zwolnieniu, to tez bede musiała w zusie dra złożyć?
W sumie jeszcze ponad tydzień lipca został, pewnie jak zwykle w ostatniej chwili to opublikują i wejdzie w listopadzie... Chyba ze nie chcą problemów z dziewczynami z listopada i grudnia i tym wyrównaniem do 1000zl, ale nie sadze zeby opublikowali tl pózniej... -
U mnie dziś pojawiły się kwoty - ale radość! Wypłata w piątek. Oby u Was też jak najszybciej były.
Też tak macie, że z każdym zwolnieniem zmienia się nr sprawy w zasiłkach? Tzn. przy każdym zwolnieniu jest inny?
Mala_Czarna_89, polkosia, AgaSad lubią tę wiadomość
-
Babeczka w zusie powiedziała ze profil muszę sobie sama założyć a oni to jedynie uwierzytelniają. Normalnie dopominalabym się o pomoc ale nie chce tam specjalnie rzucać się w oczy. Moze jakoś sobie poradzę.
Generalnie najprzyjemniejsza na świecie ta babka nie była. Cieszę się ze pierwsze koty za ploty.
Dziewczyny super wieści, oby tak dalej -
Mała czarna założenie profilu trwa minutkę
Wpisujesz tylko swoje dane, imię, nazwisko, adres, pesel itp. do tego NIP firmy i to wszystko.Mala_Czarna_89, polkosia lubią tę wiadomość
-
Mala_Czarna_89 wrote:Rah faktycznie ile mam czasu na uwierzytelnienie tego w zusie?
Mam jeszcze pytanie: jeśli zus chce skontrolować firmę, prosi o dokumenty, zaświadczenia lekarskie, lub coś innego, to w jaki sposób się z nami kontaktuje?
Ja dostałam list polecony i w nim wyszczególnione o co prosi ZUS i do kiedy mam dostarczyć. Chyba 7 dni jest na uwierzytelnienie profilu.
kusiczka - mi się najpierw pojawiła decyzja w PUE (ale żadnego listu nie dostałam)i po 6 dniach uzupełnili kwoty. Ale ja jestem na l4, nie na macierzyńskim.polkosia, Mala_Czarna_89 lubią tę wiadomość