X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża a własna działalność gospodarcza
Odpowiedz

Ciąża a własna działalność gospodarcza

Oceń ten wątek:
  • ceska Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue87 wrote:
    oł shit. ja nie miałam tego składanego. płaciłam póki co składki za czerwiec i lipiec...
    Zrob zanies nei powinno byc problemu :)

polkosia lubi tę wiadomość

oar8skjod4lwslof.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah wrote:
    On bez problemu sam powiedział ze odda, z reszta 25% z tych kilku dni to wychodzi ok 200zl

Praktykantki zanosiły moje zwolnienie i widocznie długo im to szlo

Aaa, myślałam, że to ze 2 tysiące...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie deklaracja DRA jest widoczna 1-2 dni po złożeniu, więc praktycznie od razu :)

FasUla lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, Ceska, to ostatni tydzień i będziesz bogata :P

ceska, FasUla lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ceska Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi juz w tym tyg zaczynaja splywac pieniazki :D dlatego odrazu cisnienie zeszlo i lokaty dlugoterminowe :D
    Szkdoa ze oatatnie l4 dostane 17 :D a pozniej czekanie znow na macierzynski jak urodze :D

oar8skjod4lwslof.png
  • PeggyOlsen Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, jak czytam o waszych przebojach z księgowymi to nie wierzę normalnie :O Tu nie w terminie zaniesione, tu brak DRA, tu każą płacić od najwyższej podstawy za miesiąc, kiedy się jest na L4 - no pogięło co poniektórych!!

Moja księgowa też mi prawie rozwaliła cały plan na zasiłki, bo powiedziała, że mam 7 dni na wpisanie się powrotem na składkę chorobową, tzn. że do 7 sierpnia mogę się zarejestrować na składkę od 1 sierpnia. Guzik, Data rejestracji nie może być datą wsteczną, czyli zarejestrowałabym się na niepełny miesiąc gdybym jej posłuchała i straciła wysoką składkę. Grrrr.

Kurde, moje L4 za 2,5 miesiąca, a już się stresuję patrząc na wasze problemy...

dd33bf3125525685d704e02b1b3d1bc6.png

• ceska Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straszne sa te księgówki bez kitu a moja to chyba najgorsza :D
    Spokojnie jeleniem na tym forum ktore wiecznie czeka jestem tylko ja :p takze nie bedzie problemow u ciebie hehe
    Ale moja ksiegowka tez mowila ze 7 dni wstecz mozna a tez jej mowilam guzik prawda ma natychmiast nnie wyrejestrowac dokladnie 26 stycznia to bylo :D i z ta data i zeby nie wpisywala ze 7 dni wstecz tylko poprostu ta data i juz :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 13:00

oar8skjod4lwslof.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to prawda, kobieta powiedziala, ze juz jutro powinna byc widoczna deklaracja w systemie, zadnej kary mam nadzieje, ze mi nie przywala, ale bez dra mogli by nie uznac tych skladek i tak jak pisala Polkosia uznac to jako nadplate i wtedy nici z kasy na zwolnieniu…
    ceska masz racje z tym stresem, ale mnie juz w glowie szumi od tych wszystkich informacji i historii o zusie:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie wszystko sama robie tylko konnsultuje sie z ksiegowym i prawnikiem ale ufam najbardziej sobie:) mimo ze robie bledy to mnie najbardziej zalezy i juz po tylu sprzecznych info nie wierze nikomu…
    Ceska to niedlugo bedzie wielki dzien, nic tylko oblac sokiem marchewkowym;)

• ceska Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasuuuulaaa nie moge soku marchewkowegoooo :D cukier dzwiga :D na surowo zjem :D

FasUla lubi tę wiadomość

oar8skjod4lwslof.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ceska:D
    dziewczyny a od ktorego tygodnia jestescie na l4?
    ciekawa jestem jak to sie rozklada mniej wiecej...

• ceska Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 26 dopiero :x

oar8skjod4lwslof.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 22 t 3 d, myślicie zero za wcześnie?

• rah Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 2 księgowych ;p jeden, ktory jest specjalista od tych spraw i przeprowadził przez ZUS (i sady) prawie 100 kobiet. I drugi ktore de facto zajmuje sie tylko papierami (kolega pierwszego, bo on stał sie zbyt"popularny" i nie chce juz swojego nazwiska wziąć z tymi sprawami). Ten kolega wszystko konsultuje z tym "specjalista" i wie co ma robic dokładnie w mojej sprawie. Tylko zawiodły praktykantka, ktore miały tylko wyslac zwolnienie ;p Ale powazniejsżej sprawy by im nie powierzył, takze jestem "bezpieczna" ;p

ceska lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • rah Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 25tc na zwolnieniu

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • akira Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Ja od 22 t 3 d, myślicie zero za wcześnie?
    Myślę, ze nie. Ja jestem juz od 18 tc, bo nie musiałam sie wyrejestrowywać na te 30 dni. Czekanie na decyzję jest okropne. Przy opłacaniu skladek pracowałam i nie miałam czasu na rozmyślanie, a teraz siedze bezczynnie i ogladam co chwila pue.

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokladnie akira, ja juz teraz swiruje, a co dopiero potem bedzie…
    a mialas kontrole w domu?teraz to zaluje ze ide na to cale zwolnienie, mimo ze w pracy bez klimy padam i wszystko mnie denerwuje, to boje sie ze na l4 mniej odpoczne niz teraz;)nie myslalam, ze az tak bede to przezywac i sie stresowac, powinnam sie skupic na czyms innym, dziecku:) ale jakos mi to weszlo w glowe i nie chce sie wybic :P

• rah Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tez czasem sprawdzałam kilka razy w ciagu dnia. I niestety to nie przybliżało decyzji;)
    Przestańcie to robic i na sile odpychajcie myśli o zasiłku. Takie samonakrecanie sie jest okropne i mozna zbzikowac! Szkoda zdrowia. Załóżcie ze Wam sie należy i juz. Prędzej czy pozniej.
    A kontroli w domu nie miałam.

FasUla lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też od 22tc :)

FasUla lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • akira Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla - jak dotad nie miałam kontroli, ani tez nie otrzymalam zadnego pisma z zus. Jesli chodzi o prace w ciazy, to nie dalabym rady pracowac - ciaza od poczatku podtrzymywana. Ostatnie tygodnie, gdy pracowalam byly dla mnie naprawde ciezkie i duzo (zdrowotnie) ryzykowalam. Ale zalezalo mi, by wykazac dochody.

ex2bqtkfnrconmdf.png
‹‹ 134 135 136 137 138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ