X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża a własna działalność gospodarcza
Odpowiedz

Ciąża a własna działalność gospodarcza

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety dla ZUS jesteśmy oszustkami :( Ale jak trzeba było płacić i w zębach nosić kasę przez wiele lat, to jakoś wszystko im sprawniej szło... U mnie pierwsza kontynuacja, jutro będzie 30 dzień od kolejnego L4, więc nie wiem na co oni czekają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 10:30

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ceska Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka to ja szybciej dostane kase za skradzione auto niz z tego zusiku :D
    W poniedzialek wyslalam nr konta i do piatku maja byc poeniadze bo wyplata jest natychmiastowa :D to sa jaja
    Dzwonie sobie dzisiaj do szanownej Pani Y z zusu i dzwonir i zas stara kur.. nie odbiera :D bede bede ją męczyć :D sialallalla
    Ale juz sie nie denerwuje bo szkoda dziecka, a gdybym ta babke chwycila w moje szpony to chyba by miala wyrwane wszystkie wlosyyy :D

rah lubi tę wiadomość

oar8skjod4lwslof.png
  • ceska Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Niestety dla ZUS jesteśmy oszustkami :( Ale jak trzeba było płacić i w zębach nosić kasę przez wiele lat, to jakoś wszystko im sprawniej szło... U mnie pierwsza kontynuacja, jutro będzie 30 dzień od kolejnego L4, więc nie wiem na co oni czekają.
    Na zbawienie :xxx dzwon tam bo bedziesz czekac jak ja :s

oar8skjod4lwslof.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie w pue nr konta podany? Moze powinnam dodac zeby nie było ze nie maja gdzie wyslac?

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • hexa Koleżanka

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah a po ilu dniach od wystawienia dostarczyłaś im l4?? z tego co wiem to zus obniża świadczenie o 25% jak zaniesiesz zwolnienie po więcej niż 7 dniach..może o to chodzi z tym obniżeniem??

polkosia lubi tę wiadomość

hexa
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ceska ale nie musisz nic aktywować w zusie. Masz profil zaufany poświadczony w obojętnie jakim urzędzie ? ( jest kilkanaście w każdym mieście gdzie można aktywować bez kolejek ) teraz do 17 to już niedługo zostało, więc teraz to już obojętne czy poczekasz czy sama.

Rah współczuję tych zawikłań- nic nie rozumiem...

• ceska Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia nie mam wlasnie ... ale to spokojnie 17 zalatwie, jak tylko l4 dostane i juz mnie nie splawia dwa razy mnie splawiali, raz ze wszyscy na urlopie i pan nie mial dostepu do logowania a dugi raz Ppani mi powiedziala ze nie ma czasu bo za duzo ludzi hehehe

oar8skjod4lwslof.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, wiem ze obniżają 25% i okazało sie ze księgowy dostarczył zwolnienie 2 dni po terminie.ale czemu mi obniżyli juz 5 dnia po wystawieniu zwolnienia?

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rah, ja bym księgowemu nogi z dupy wyrwała za taką akcję. Powinien Ci teraz te 25% oddać. To za duże pieniądze, żeby tak olać sprawę...

ceska, Mala_Czarna_89, FasUla lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ceska Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez jestem tego zdania a jak nie chce oddac to niech z ubezpieczenia oc ( ktore musi miec od bledu) wyplaci...
    Dlatego ja sama chodze do zusu i oddaje tylko kseruje pieczatka i aju waju

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 11:43

oar8skjod4lwslof.png
  • akira Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba niestety sprawdzac ksiegowych :/ Mnie głupio, jak co miesiąc dzwonie do ksiegowej i pytam sie czy na pewno zdazyla w terminie z dokumentami, ale tu za duzo kasy jest do stracenia, wiec trzeba nadzorowac. Księgowe sa ubezpieczone, ale proces trzeba zakladac i sie sadzic, by cokolwiek odzyskac.

rafka, Madzia - co u Was? czekamy na same dobre wiesci :-)

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • ceska Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodzwnilam sie do Stare Ku... ( juz zostala ochrzczona od najgorszych )
    Mowi ze czeka na ostatecznego maila od dzialu ubezpieczen, ale wyplata bedzie napewno 20 bo tutaj przeciwskazan nie widzi :D
    Ale kazala dzwonic jutro po 11 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 11:57

polkosia, rah, FasUla lubią tę wiadomość

oar8skjod4lwslof.png
  • ceska Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rah najwazniejsze ze sie ruszylo i wkoncu pieniazki beda na koncie :))

FasUla lubi tę wiadomość

oar8skjod4lwslof.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Rah, ja bym księgowemu nogi z dupy wyrwała za taką akcję. Powinien Ci teraz te 25% oddać. To za duże pieniądze, żeby tak olać sprawę...
    On bez problemu sam powiedział ze odda, z reszta 25% z tych kilku dni to wychodzi ok 200zl

Praktykantki zanosiły moje zwolnienie i widocznie długo im to szlo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 12:09

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • rah Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ceska skoro nie widza przeciwwskazań do wypłaty to ekstra!

ceska lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • Sue87 Koleżanka

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O co chodzi z tym DRA? teraz płaciłam drugą najwyższą składkę.. musze co miesiąc składac to DRA czy to tylko jak już sie jest na L4 składa się? zielona jestem :)

ckaicsqvntdeeclt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dzis w zusie i raczej co miesiac trzeba skladac dra, choc pani mi nie potrafila powiedziec jak jest naprawde. Ponoc w pue deklaracja bedzie widoczna dopiero po 20 i wtedy mozna by sprawdzic czy sie skopiowala czy nie. Ale ja wolalam nie czekac i zlozylam za sierpien i za lipiec, tylko za lipiec 2 dni po terminie. Za niezlozenie deklaracji w terminie jest ponoc kara do 5 tys, choc podobno jeszcze sie nie zdazylo, zeby taka nalozyli.
    Takze przy podwyzszeniu skladek trzeba skladac co miesiac dra i na l4 tez.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zawieszenia dzialalnosci to nie ma takiego obowiazku, a tez jesli sie odpowiednio wczesniej nie wznowi, traci sie prawo do zasilku macierzynskiego. Natomiast ja mam dzialalnosc jednoosobowa, nie bede miec wtedy przychodow bo nie moge nikogo zatrudnic za siebie, a koszty beda - telefon itd i nie wiem czy przez to ze nie bede miec przychodu i nie bede placic podatku nie naraze sie znowu na gniew skarbowki… tak samo na zasilku macierzynskim - czy jest jakis przychod jesli sie nie pracuje?

ceska lubi tę wiadomość

• Sue87 Koleżanka

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oł shit. ja nie miałam tego składanego. płaciłam póki co składki za czerwiec i lipiec...

ckaicsqvntdeeclt.png
  • ceska Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasula gdybys miala siecnarazic na gniew skarbowki to polowa lasek ktore sa na DG tez by to mialy spokojnie spokojnie :) tak jak wczesniej ci mowilam i juz bez stresow bo przez te dzialnosci wszystkim nam doskwiera jeden wielki stres zwiazany z kasa :s pieniadze to nie wszystko ale jak ulatwiaja zycie ;D

polkosia lubi tę wiadomość

oar8skjod4lwslof.png
‹‹ 133 134 135 136 137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ