Ciąża a własna działalność gospodarcza
-
WIADOMOŚĆ
-
Niestety dla ZUS jesteśmy oszustkami Ale jak trzeba było płacić i w zębach nosić kasę przez wiele lat, to jakoś wszystko im sprawniej szło... U mnie pierwsza kontynuacja, jutro będzie 30 dzień od kolejnego L4, więc nie wiem na co oni czekają.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 10:30
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Agatka to ja szybciej dostane kase za skradzione auto niz z tego zusiku
W poniedzialek wyslalam nr konta i do piatku maja byc poeniadze bo wyplata jest natychmiastowa to sa jaja
Dzwonie sobie dzisiaj do szanownej Pani Y z zusu i dzwonir i zas stara kur.. nie odbiera bede bede ją męczyć sialallalla
Ale juz sie nie denerwuje bo szkoda dziecka, a gdybym ta babke chwycila w moje szpony to chyba by miala wyrwane wszystkie wlosyyyrah lubi tę wiadomość
-
polkosia wrote:Niestety dla ZUS jesteśmy oszustkami Ale jak trzeba było płacić i w zębach nosić kasę przez wiele lat, to jakoś wszystko im sprawniej szło... U mnie pierwsza kontynuacja, jutro będzie 30 dzień od kolejnego L4, więc nie wiem na co oni czekają.
-
Ceska ale nie musisz nic aktywować w zusie. Masz profil zaufany poświadczony w obojętnie jakim urzędzie ? ( jest kilkanaście w każdym mieście gdzie można aktywować bez kolejek ) teraz do 17 to już niedługo zostało, więc teraz to już obojętne czy poczekasz czy sama.
Rah współczuję tych zawikłań- nic nie rozumiem... -
Olcia nie mam wlasnie ... ale to spokojnie 17 zalatwie, jak tylko l4 dostane i juz mnie nie splawia dwa razy mnie splawiali, raz ze wszyscy na urlopie i pan nie mial dostepu do logowania a dugi raz Ppani mi powiedziala ze nie ma czasu bo za duzo ludzi hehehe
-
Tak, wiem ze obniżają 25% i okazało sie ze księgowy dostarczył zwolnienie 2 dni po terminie.ale czemu mi obniżyli juz 5 dnia po wystawieniu zwolnienia?
-
Rah, ja bym księgowemu nogi z dupy wyrwała za taką akcję. Powinien Ci teraz te 25% oddać. To za duże pieniądze, żeby tak olać sprawę...
ceska, Mala_Czarna_89, FasUla lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Tez jestem tego zdania a jak nie chce oddac to niech z ubezpieczenia oc ( ktore musi miec od bledu) wyplaci...
Dlatego ja sama chodze do zusu i oddaje tylko kseruje pieczatka i aju wajuWiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 11:43
-
Trzeba niestety sprawdzac ksiegowych Mnie głupio, jak co miesiąc dzwonie do ksiegowej i pytam sie czy na pewno zdazyla w terminie z dokumentami, ale tu za duzo kasy jest do stracenia, wiec trzeba nadzorowac. Księgowe sa ubezpieczone, ale proces trzeba zakladac i sie sadzic, by cokolwiek odzyskac.
rafka, Madzia - co u Was? czekamy na same dobre wiesci -
Dodzwnilam sie do Stare Ku... ( juz zostala ochrzczona od najgorszych )
Mowi ze czeka na ostatecznego maila od dzialu ubezpieczen, ale wyplata bedzie napewno 20 bo tutaj przeciwskazan nie widzi
Ale kazala dzwonic jutro po 11Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 11:57
polkosia, rah, FasUla lubią tę wiadomość
-
polkosia wrote:Rah, ja bym księgowemu nogi z dupy wyrwała za taką akcję. Powinien Ci teraz te 25% oddać. To za duże pieniądze, żeby tak olać sprawę...
Praktykantki zanosiły moje zwolnienie i widocznie długo im to szloWiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 12:09
-
nick nieaktualnyBylam dzis w zusie i raczej co miesiac trzeba skladac dra, choc pani mi nie potrafila powiedziec jak jest naprawde. Ponoc w pue deklaracja bedzie widoczna dopiero po 20 i wtedy mozna by sprawdzic czy sie skopiowala czy nie. Ale ja wolalam nie czekac i zlozylam za sierpien i za lipiec, tylko za lipiec 2 dni po terminie. Za niezlozenie deklaracji w terminie jest ponoc kara do 5 tys, choc podobno jeszcze sie nie zdazylo, zeby taka nalozyli.
Takze przy podwyzszeniu skladek trzeba skladac co miesiac dra i na l4 tez.
-
nick nieaktualnyCo do zawieszenia dzialalnosci to nie ma takiego obowiazku, a tez jesli sie odpowiednio wczesniej nie wznowi, traci sie prawo do zasilku macierzynskiego. Natomiast ja mam dzialalnosc jednoosobowa, nie bede miec wtedy przychodow bo nie moge nikogo zatrudnic za siebie, a koszty beda - telefon itd i nie wiem czy przez to ze nie bede miec przychodu i nie bede placic podatku nie naraze sie znowu na gniew skarbowki… tak samo na zasilku macierzynskim - czy jest jakis przychod jesli sie nie pracuje?
ceska lubi tę wiadomość
-
Fasula gdybys miala siecnarazic na gniew skarbowki to polowa lasek ktore sa na DG tez by to mialy spokojnie spokojnie tak jak wczesniej ci mowilam i juz bez stresow bo przez te dzialnosci wszystkim nam doskwiera jeden wielki stres zwiazany z kasa pieniadze to nie wszystko ale jak ulatwiaja zycie
polkosia lubi tę wiadomość