X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża a własna działalność gospodarcza
Odpowiedz

Ciąża a własna działalność gospodarcza

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety dla ZUS jesteśmy oszustkami :( Ale jak trzeba było płacić i w zębach nosić kasę przez wiele lat, to jakoś wszystko im sprawniej szło... U mnie pierwsza kontynuacja, jutro będzie 30 dzień od kolejnego L4, więc nie wiem na co oni czekają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 10:30

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ceska Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka to ja szybciej dostane kase za skradzione auto niz z tego zusiku :D
    W poniedzialek wyslalam nr konta i do piatku maja byc poeniadze bo wyplata jest natychmiastowa :D to sa jaja
    Dzwonie sobie dzisiaj do szanownej Pani Y z zusu i dzwonir i zas stara kur.. nie odbiera :D bede bede ją męczyć :D sialallalla
    Ale juz sie nie denerwuje bo szkoda dziecka, a gdybym ta babke chwycila w moje szpony to chyba by miala wyrwane wszystkie wlosyyy :D

rah lubi tę wiadomość

oar8skjod4lwslof.png
  • ceska Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Niestety dla ZUS jesteśmy oszustkami :( Ale jak trzeba było płacić i w zębach nosić kasę przez wiele lat, to jakoś wszystko im sprawniej szło... U mnie pierwsza kontynuacja, jutro będzie 30 dzień od kolejnego L4, więc nie wiem na co oni czekają.
    Na zbawienie :xxx dzwon tam bo bedziesz czekac jak ja :s

oar8skjod4lwslof.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie w pue nr konta podany? Moze powinnam dodac zeby nie było ze nie maja gdzie wyslac?

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • hexa Koleżanka

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rah a po ilu dniach od wystawienia dostarczyłaś im l4?? z tego co wiem to zus obniża świadczenie o 25% jak zaniesiesz zwolnienie po więcej niż 7 dniach..może o to chodzi z tym obniżeniem??

polkosia lubi tę wiadomość

hexa
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ceska ale nie musisz nic aktywować w zusie. Masz profil zaufany poświadczony w obojętnie jakim urzędzie ? ( jest kilkanaście w każdym mieście gdzie można aktywować bez kolejek ) teraz do 17 to już niedługo zostało, więc teraz to już obojętne czy poczekasz czy sama.

Rah współczuję tych zawikłań- nic nie rozumiem...

• ceska Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia nie mam wlasnie ... ale to spokojnie 17 zalatwie, jak tylko l4 dostane i juz mnie nie splawia dwa razy mnie splawiali, raz ze wszyscy na urlopie i pan nie mial dostepu do logowania a dugi raz Ppani mi powiedziala ze nie ma czasu bo za duzo ludzi hehehe

oar8skjod4lwslof.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, wiem ze obniżają 25% i okazało sie ze księgowy dostarczył zwolnienie 2 dni po terminie.ale czemu mi obniżyli juz 5 dnia po wystawieniu zwolnienia?

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rah, ja bym księgowemu nogi z dupy wyrwała za taką akcję. Powinien Ci teraz te 25% oddać. To za duże pieniądze, żeby tak olać sprawę...

ceska, Mala_Czarna_89, FasUla lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • ceska Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez jestem tego zdania a jak nie chce oddac to niech z ubezpieczenia oc ( ktore musi miec od bledu) wyplaci...
    Dlatego ja sama chodze do zusu i oddaje tylko kseruje pieczatka i aju waju

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 11:43

oar8skjod4lwslof.png
  • akira Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba niestety sprawdzac ksiegowych :/ Mnie głupio, jak co miesiąc dzwonie do ksiegowej i pytam sie czy na pewno zdazyla w terminie z dokumentami, ale tu za duzo kasy jest do stracenia, wiec trzeba nadzorowac. Księgowe sa ubezpieczone, ale proces trzeba zakladac i sie sadzic, by cokolwiek odzyskac.

rafka, Madzia - co u Was? czekamy na same dobre wiesci :-)

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • ceska Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodzwnilam sie do Stare Ku... ( juz zostala ochrzczona od najgorszych )
    Mowi ze czeka na ostatecznego maila od dzialu ubezpieczen, ale wyplata bedzie napewno 20 bo tutaj przeciwskazan nie widzi :D
    Ale kazala dzwonic jutro po 11 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 11:57

polkosia, rah, FasUla lubią tę wiadomość

oar8skjod4lwslof.png
  • ceska Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rah najwazniejsze ze sie ruszylo i wkoncu pieniazki beda na koncie :))

FasUla lubi tę wiadomość

oar8skjod4lwslof.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Rah, ja bym księgowemu nogi z dupy wyrwała za taką akcję. Powinien Ci teraz te 25% oddać. To za duże pieniądze, żeby tak olać sprawę...
    On bez problemu sam powiedział ze odda, z reszta 25% z tych kilku dni to wychodzi ok 200zl

Praktykantki zanosiły moje zwolnienie i widocznie długo im to szlo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 12:09

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • rah Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ceska skoro nie widza przeciwwskazań do wypłaty to ekstra!

ceska lubi tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • Sue87 Koleżanka

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O co chodzi z tym DRA? teraz płaciłam drugą najwyższą składkę.. musze co miesiąc składac to DRA czy to tylko jak już sie jest na L4 składa się? zielona jestem :)

ckaicsqvntdeeclt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dzis w zusie i raczej co miesiac trzeba skladac dra, choc pani mi nie potrafila powiedziec jak jest naprawde. Ponoc w pue deklaracja bedzie widoczna dopiero po 20 i wtedy mozna by sprawdzic czy sie skopiowala czy nie. Ale ja wolalam nie czekac i zlozylam za sierpien i za lipiec, tylko za lipiec 2 dni po terminie. Za niezlozenie deklaracji w terminie jest ponoc kara do 5 tys, choc podobno jeszcze sie nie zdazylo, zeby taka nalozyli.
    Takze przy podwyzszeniu skladek trzeba skladac co miesiac dra i na l4 tez.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zawieszenia dzialalnosci to nie ma takiego obowiazku, a tez jesli sie odpowiednio wczesniej nie wznowi, traci sie prawo do zasilku macierzynskiego. Natomiast ja mam dzialalnosc jednoosobowa, nie bede miec wtedy przychodow bo nie moge nikogo zatrudnic za siebie, a koszty beda - telefon itd i nie wiem czy przez to ze nie bede miec przychodu i nie bede placic podatku nie naraze sie znowu na gniew skarbowki… tak samo na zasilku macierzynskim - czy jest jakis przychod jesli sie nie pracuje?

ceska lubi tę wiadomość

• Sue87 Koleżanka

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oł shit. ja nie miałam tego składanego. płaciłam póki co składki za czerwiec i lipiec...

ckaicsqvntdeeclt.png
  • ceska Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasula gdybys miala siecnarazic na gniew skarbowki to polowa lasek ktore sa na DG tez by to mialy spokojnie spokojnie :) tak jak wczesniej ci mowilam i juz bez stresow bo przez te dzialnosci wszystkim nam doskwiera jeden wielki stres zwiazany z kasa :s pieniadze to nie wszystko ale jak ulatwiaja zycie ;D

polkosia lubi tę wiadomość

oar8skjod4lwslof.png
‹‹ 133 134 135 136 137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ