Ciąża a własna działalność gospodarcza
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Bo jak nie złożysz, to oni Ci jako nadpłatę policzą te składki i nie będzie się zgadzać. Ja nie wiedziałam, że trzeba też na L4 i właśnie popieprzyło mi się wszystko, ale księgowa dosłała i już jest OK.
FasUla lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A, bo to pewnie Ci dopiero ostatniego dnia sierpnia wskoczy. To nic się nie martw, złóż to DRA i będzie OK. U mnie było tak samo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 09:05
FasUla lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
nick nieaktualnyDziekuje Ci bardzo:) a na l4 moge składać od najniższej podstawy czy dalej od wysokich? To sie juz nie liczy do okresu składkowego bo i tak bede płacić tylko zdrowotna ale prawnik mówi ze złe wyglada obniżenie... No ale przeciez za zwolnieniu nie zarabiam to nie bede deklarować wyższych...
-
FasUla, abosolutnie nie najwyższe. Obniż do najniższej podstawy, a potem jak już wypłacą Ci za ten miesiąc zasiłek, składasz korektę i prosisz o zwrot lub przeksięgowanie na poczet kolejnych zdrowotnych.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Fasula rozumiem, że nie jesteś jeszcze na L4 ? Chcesz zobaczyć moje dra za 3 miechy najwyższysz ? Za l4 też już mam, moge pokazać. Składałam 10tego przez profil zaufany i wszystko się już pojawiło, także możesz to zrobić przez internet zamiast tam jechać.
Podaj maila jeśli chcesz moje. A jak chcesz instrukcje jak to zrobić przez pue to również służę pomocą- stres w ciąży nie wskazany ;]
Ceska, ja bym na Twoim miejscu sama się zarejestrowała na pue. Wszystkie decyzje będziesz widziała od razu, a na list się czasem czeka 5 dni lub dłużej. Do mnie wysłali 16tego a doszedł 23go. -
aagatkaa1984 wrote:Dziewczyny ile można czekać na uzupełnienie informacji w pue?
Jest data decyzji 10.08 a reszta rubryki pusta, no masakra
Ja przy kontynuacji czekam już 3 tydzieńWiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 09:25
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
nick nieaktualnyOlcia dzieki:) wysłałam Ci zaproszenie:) za te dwie wysokie teraz jadę do zusu złożyć a za dra na l4 byłabym wdzięczna. Ja mam w tej ciazy tyle stresów, ze sama na siebie jestem zła o to, ale staram sie hamować. Przykro mi trochę ze czuje sie jak wyłudzaczka mimo ze robię wszystko zgodnie z prawem. Co do l4 niektórzy tez pytaja kiedy ide sie lenić i ze powinnam pracować do końca, nawet nie mam siły na to odpowiadać.
-
Dziewczyny cos sie zmieniło!!
Pojawiła sie data decyzji i daty zwolnienia. Tylko cos tam pomieszali, bo jest okres wnioskowany od 11 lipca do 17 sierpnia (pierwsze zwolnienie miałam od 15 czerwca, a drugie od 14 lipca). W dodatku z drugiego zwolnienia kilka dni jest "wyciętych". Wiecie o co moze chodzić? I czemu ńie ma wcześniejszego zwolnienia?
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/83a9ba59ca17.jpg -
nick nieaktualnyMiru wrote:Kochane powiedzcie mi ile trwało u was załatwianie macierzyńskiego. L4 miałam do 29.07. Urodziłam 27.07. Pieniądze miałam już 23.07 -tak miałam co miesiąc wypłatę.
W zeszły czwartek złożyłam wszystkie dokumenty ile teraz może to potrwać ? Która mi udzieli takiej informacji?
Z tego co wiem to na nowo rozpatruja macierzynski, trwa to ok 30 dni od zlozenia dokumentow. (siostra prowadzi tez dg urodzila 9.07, wniosek o macierzynski zlozyla 21.07 i decyzji i kasy nadal nie ma i nic na pue sie jej nie pojawia).
Natomiast ja za lipiec widoczna mam wplate 5.08, a wczoraj na pue pojawila sie info o zasilku za dwa l4 jakie zanioslam, teraz czekam na info o dacie i kwocie, ciekawe kiedy pojawi sie ta informacha -
nick nieaktualny
-
polkosia wrote:A czemu w ogóle odmowa za te kilka dni?
Edt! Ok, odmowa jest za 11-13 czyli jest ok, bo zle wpisali daty wiec im sie nakładały zwolnienia! Ale nie wiem skad to obniżenie i czemu nie ma decyzji za zwolnienie czerwcowe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 10:10
-
Pchelkaa wrote:A czekasz na pierwsza decyzje o zasilku czy kontynuacje?
polkosia lubi tę wiadomość
-
olcia88 wrote:Fasula rozumiem, że nie jesteś jeszcze na L4 ? Chcesz zobaczyć moje dra za 3 miechy najwyższysz ? Za l4 też już mam, moge pokazać. Składałam 10tego przez profil zaufany i wszystko się już pojawiło, także możesz to zrobić przez internet zamiast tam jechać.
Podaj maila jeśli chcesz moje. A jak chcesz instrukcje jak to zrobić przez pue to również służę pomocą- stres w ciąży nie wskazany ;]
Ceska, ja bym na Twoim miejscu sama się zarejestrowała na pue. Wszystkie decyzje będziesz widziała od razu, a na list się czasem czeka 5 dni lub dłużej. Do mnie wysłali 16tego a doszedł 23go.ale po ostatnich ekscesach w zus gdzie pani nie miala czasu zeby wziasc moj dowod i aktywowac podziekowalam
dopiero 17 zaloze bo tak ide po l4