X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża a własna działalność gospodarcza
Odpowiedz

Ciąża a własna działalność gospodarcza

Oceń ten wątek:
  • edytaf5 Koleżanka

Wysłany: 23 września 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_Czarna_89 wrote:
    ale kupując coś na aukcji ma się przecież fakturę nie rozumiem jak można to zgubić to są przecież dokumenty a wiadomo że dokumenty trzeba trzymać kilka lat..

Tak jak Rah napisała, chodzi o to, że masz dowód na wystawienie ogłoszeń.
    Ja teraz wszystko podrukowałam. Każde ogłoszenie.

Edytaf5
  • sylweczenka Koleżanka

Wysłany: 23 września 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takie cos mam

zasiejpg_shpeehe.jpg

FasUla lubi tę wiadomość

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyta aha ok nie zrozumiałam.

sylweczenka dostałaś :) jutro ci przeleją ;)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli pozytywna decyzja;) Do jakiej podstawy podnosilas skladki jesli mozna wiedziec?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 14:38

• sylweczenka Koleżanka

Wysłany: 23 września 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czadddd czyli ze kontrola przeszla? czy to jeszcze moze byc w trakcie?

na chorobowym place skadke jakas i potem na macierzynskim? Bo probuje podliczyc sobie koszta mc na przyszlosc.

• sylweczenka Koleżanka

Wysłany: 23 września 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fasula maksymalnej- skoro mialam taka mozliwosc w tym durnym panstwie to korzystalam.
    Chociaz jak mowie, moje dochody nie byly niskie- wiec nie bardzo mieli sie do czgo przyczepic

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na l4 placisz zdrowotne i na macierzynskim tez, kontrola moze byc jeszcze mimo przyznania zasilku i na macierzynskim tez moga zrobic kontrole, jedna dziewczyna z forum tutaj tak miala na przyklad

• sylweczenka Koleżanka

Wysłany: 23 września 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w zasadzie to ja zadnego pisma nie otrzymalam jeszcze apropo zakonczonej kontroli- tylko w pue widze ze wyplata

• Helen Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć,
    jest tu nowa dość.
    Słuchajcie mam takie pytanie, czy tu ktoś się orientuje, czy jest jeszcze szansa odnosnie załapania się na ten przepis?czyli odprowadzenie wysokiej składki? jestem na działalnosci ponad 2lata, w lipcu miałam zawieszoną działalnosc i zastanawiamy się z męzem czy mozemy jeszcze z "tego" skorzystać?
    jakie odnosicie wrażenie?czy jest szansa aby projekt przeszedł w takiej formie?

feegu6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylweczenka, aha, bo Ty juz mialas kontrole;) to mysle, ze decyzja pozytywna i juz, moza zadzwon do zusu czy wyslali Ci na pismie odpowiedz, ale mysle, ze to juz znaczy, ze zasilek przyznany.
    Helen jestes teraz w 4 tygodniu?to raczej obejma Cie juz nowe przepisy, bedzie wiadomo w pazdzierniku.

• sylweczenka Koleżanka

Wysłany: 23 września 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak fasula mialam kontrole.
    Juteo zadzwonie do zus

• Helen Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Sylweczenka, aha, bo Ty juz mialas kontrole;) to mysle, ze decyzja pozytywna i juz, moza zadzwon do zusu czy wyslali Ci na pismie odpowiedz, ale mysle, ze to juz znaczy, ze zasilek przyznany.
    Helen jestes teraz w 4 tygodniu?to raczej obejma Cie juz nowe przepisy, bedzie wiadomo w pazdzierniku.
    no własnie sie tego bałam...
    a czy tu któras z was była na tyle odwazna aby zrobic to inaczej i załozyc spółkę i się zatrudnić ?czyli zrobic się prezesem i zatrudnić siebie na umowę o pracę?

feegu6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, nie kojarze. Najlepiej zapytac sie prawnika szczerze mowiac jak najlepiej zrobic w tej sytuacji, tylko tak naprawde dopiero gdzies po 4 pazdziernika bedzie wiadomo jak wyglada ta cala ustawa. Z tego co wiem nie ma szans na vl 12 miesiecy tylko najwyzej do stycznia 2016. Mnie prawnik mowil, ze najlepiej zatrudnic sie na umowe o prace u kogos, tylko naprawde musialabys pracowac i pewnie najlepiej jak najdluzej, zeby sie nie czepiali. Z drugiej strony do konca roku zostaly 3 miesiace i ewentualnie jakbys przeszla na l4 przed 1 stycznia to moze bys miala naliczane od wysokiej podstawy? Tylko dzialalnosc musialabys wznowic w zasadzie juz od dzisiaj, ze zdazyc.

• Helen Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam stale działalnosci, miałam tylko lukę na 3tygodnie, bo wtedy nie pracowałam i zawiesiłam. Własnie jestem na łączach z prawnikiem, i równiez doradzają aby się zatrudnić na umowę o pracę, tylko ja nie szukam u kogoś, bo w sumie nie mam takiej mozliwosci, tylko szukam rozwiązań w swoim zakresie.

feegu6l.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko tak naprawde nadal nie wiemy czy to wejdzie w listopadzie czy w styczniu. mozna ryzykowac tak jak radzi fasula zeby choc na l4 sie zalapac, po suwaczku widac ze to by sie oplacilo finansowo.
    z zatrudnianiem samej siebie pierwsze slysze ale od razu wydaje mi sie ze bedzie to mocno podejrzane dla zusu

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen, ja tez nie mialam takiej mozliwosci, wiec podnioslam skladki, na dzien dzisiejszy i tak nie wiem czy bede miec duzy macierzynski. W takiej sytuacji chyba musialabys ponownie sie zajerstrowac do chorobowego, oplacic skladke od wyzszej podstawy i przejsc na l4, tylko nie wiem czy po 90 dniach czy juz od razu masz taka mozliwosc. Nie wiem jak to jest po zawieszeniu, ale na pewno prawnik Ci doradzi.

• Helen Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba jest szansa :)czy ktoś wie czy było czytanie?
    jak jest z ramienia PO to jest duża szansa ze to przejdzie :D

feegu6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zobacz sobie na stronie sejmu i tej stronie: https://www.facebook.com/MatkinaDG
    na vl dluzsze niz do stycznia 2016 nie ma szans

• barteksiedlce Koleżanka

Wysłany: 23 września 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytanie przeszło, nadal z tego co zrozumiałem staramy się o VL od kwietnia.

FasUla lubi tę wiadomość

• Kllaudia Znajoma

Wysłany: 23 września 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,ktora juz ma przyznany zasilek macierzynski? Mam pytanie

‹‹ 185 186 187 188 189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ