Ciąża a własna działalność gospodarcza
-
WIADOMOŚĆ
-
Właśnie nie mam, ale mam od niej faktury... Jakby co... Nic, trzeba czekać. Może szybciej odpowiedzą na pismo. 30 dni czekać o taką głupotę. Cóż, najwyżej pójdę do sądu, innego wyjścia nie ma. Nie mogę teraz stracić tych 10 tysięcy, bo i tak już się zadłużyłam na te wpłaty u rodziców
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 10:48
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Obawiam się, że odrzucą mi wniosek, bo jak przejrzałam ostatni rok, to 4x się spóźniłam z zapłatą składek. Oczywiście tych niższych. W zeszłym roku i bez chorobowego, ale jednak. Czytałam, że właśnie to mogą podać jako powód - że wcześniej miałam obsuwy i nie uznają. Chociaż tu w terminie wpłata, ale za mała. Pieprzone 4 grosze.
Tak, dopłaciłam od razu, już jest zaksięgowana.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 13:50
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
A dzięki, sprawdziłam. Wszystko tam OK jest i kwota do zapłaty prawidłowa. Ja nie wiem co ona ma na bani... Że ja do tego nie zajrzałam wtedy... Wysłała mi kwoty w mailu, więc tak na ślepo przelałam.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Kurczę, dzwoniłam do tego ZUS, kliknęłam uwierzytelnienie i... Kazało mi podać jakiś identyfikator i PIN? A skąd mam to niby mieć? Ja mam tylko hasło i login do PUE. I jeszcze jedno. Ktoś kuma co to są te salda? Bo niby mam nienależnie opłacone składki... Nie wiem o co chodzi?
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/220b5cbdc442.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 15:36
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
hmm to masz jakąś dużą nadpłatę tylko nie wiadomo z jakiej okazji.. ja w tym samym miejscu mam 148 zł ale tak mam przez cały rok bo chyba kiedyś zaplaciłam chorobowe po terminie i oni to księgują jako nadpłatę ale u Ciebie ewidentnie coś się namieszało w ciągu ostatnich kilku miesięcy. Lepiej podejdź do zusu to wyjaśnić.
a w tej zakładce składki należne i opłacone masz wszystko ok? -
Ale czy jak jestem na L4, to mogę do ZUS pojechać? Chyba nie bardzo. Ja nie wiem co tam jest popieprzone... Odkąd wzięłam tą księgową, to mam ten burdel.
Tak wyglądają moje wpłaty przez ten bałagan:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/44f78ab876ff.jpg
Tylko nie rozumiem o co chodzi ze styczniem i lutym - nie byłam już wtedy na preferencyjnym i wpłacałam normalne składki.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Ja dopiero za marzec, kwiecień i maj, czyli za te 3 miesiące wysokich składek płaciłam chorobowe. Wcześniej w ogóle nie byłam do tego zgłoszona. Ta kwota 154,61 jest bez chorobowego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 16:57
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn