X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża a własna działalność gospodarcza
Odpowiedz

Ciąża a własna działalność gospodarcza

Oceń ten wątek:
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatkaa gratuluję! :) Ja też już chcę decyzję..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 11:42

1usawn15ju6q9qwm.png
  • sylweczenka Koleżanka

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to serio sie zeszlo z ta ciaza przypadkiem. W styczniu bylam w pozamacicznej. Nie palnowalam w tym roku.
    Zalozyc dzialanosc i tak mialam wiec zalozylan.
    Wychodze jednak z zalozenia ze nasze panstwo to banda oszustow wiec jezeli uda mi sie dostac pieniadze wieksze to uwazam ze nalezy sie mi jak i wszystkim kobietom.
    To chore co pl robi z polityka prorodzinna

Wracjac do tematu, place wysoki zus skoro juz moge skorzystac.
    Noeatety bede musiala isc na zwolnienie bo nie dam rady z wielkim brzuchem pracowac i taszczyc moich kosmetykow w walizkach nierzadko na 3-4 pietro - miasto z blokami glownie bez wind.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie sa szanse zeby sie udało, ale na 90% będziesz miec kontrole, wiec najlepiej jak najwiecej miec dokumentacji co do firmy.

polkosia lubi tę wiadomość

• aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za te 21 dni 6200brutto

polkosia, olcia88 lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak w pue w tej rubryce winien jest 0 to chyba nie mam żadnych zaległości w składkach? czy to nie jest takie jednoznaczne? W rubryce ma mam 148 zł więc jakaś mała nadpłata jest. Ten zasiłek spędza mi sen z powiek..

1usawn15ju6q9qwm.png
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaSad, to jest ok.
    AgaSad, na pewno wszystko jest ok, ja tez analizowalam wszystko jak głupia, potrafiłam budzic sie o 4w nocy i myśleć, bedzie ok. Jak się martwisz to podjedz do zus, decyzja juz powinna być, bo z tego co pamiętam to ty od 4 maja na l4?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 12:01

AgaSad, polkosia lubią tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png
  • AgaSad Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak jestem od 04 maja.. niby w tym pue jest wszystko ok, fikcyjności mi nie zarzucą bo działam od kilku lat i mogę wylegitymować się wszystkim co chcą..ale i tak się martwię.. poczekam jeszcze do końca tygodnia i podjadę bo zwariuję:)

1usawn15ju6q9qwm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka a Ty byłaś na zwolnieniu tylko te 3 tygodnie czy teraz jestes dalej?

• sylweczenka Koleżanka

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla mnoe to smieszne, pracuje place im a oni beda mnie ciagac czy nie mam fikcyjnej dzilalnoscci.
    I jeszcze moze stwierdza ze mam :p

Dziewczyny, jakie dochody wykazujecie przy wysokim zusie? Bo ja naprawde
    Jestemzielona w te klocki

• aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasaula, nadal jestem, ale dezyzja jest narazie w sprawie tego l4

km5st5odymuuq2ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem, a na każdy miesiac ma byc osobne l4?

• AgaSad Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fas Ula zwolnienie chyba jest wydawane max na 30 dni

1usawn15ju6q9qwm.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam na 6 tygodni zwolnienie. A dochody wykazuję mniejsze niż ZUS, ale to nie ich sprawa. Może mi przecież mąż dokładać.

Potwierdziłam sobie ePUAP, ale nie widzę żadnych zmian ani wniosków... :/ Nie ogarniam tego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 14:12

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Miru Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zapłaciłam 4 wyższe z ale nie najwyższe z racji tego że firma istniała nie od pierwszego dnia miesiąca.
    Za styczeń zapłaciłam od 12.01
    Luty marzec całe a w kwietniu do dnia l4 księgową wyliczył a za 14 dni.
    za maj zapłaciłam tylko 279,41 zł bo jestem na l4 od kwietnia. Zasiłku nie dostałam bo toczyło się postępowanie.
    Gdybym miała nadal płacić wysokie składki bo mam nie wyjaśniona sprawę to bez sensu bo z czego?
    Przecież będąc na l4 nie zarabiam.nie otrzymuje zasiłku wiec teoretycznie nie mam na ta składkę 279 zł.
    Ksiegowa powiedziała ze nie będzie problemu. I faktycznie postępowanie w środę zakończone a w pt mam dzwonić kiedy będą pieniądze czy w pon czy środę.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • Miru Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zwolnienia to pytałam w zusie ze max 30 dni. Jeśli jest więcej niż 30 dni oni je analiza czy uniewazniaja. Lekarz nie zawsze o tym wie lub pamięta. Ja pilnuje swojej bo często chce na 31 dni wpisać.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwolnienie ciążowe to nie choroba jako taka, więc chyba inaczej to traktują. Moje przyjęli, lekarz też mówił, że problemu nie będzie.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Lilijka30 Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylweneczka, kontrole będziesz mieć raczej na pewno, bo kontrolują wszystkie firmy, które powstały w trakcie ciąży lub zaraz przed. Jak udowodnisz działanie firmy skoro nie masz siedziby, paragonów... jak udokumentujesz zysk? Nie wiem, czy będą Ci klientki ścigać na przesłuchania... chyba, że na rozprawę sądową, to tak, bo to w Twoim interesie. Aby zwiększyć szanse, zeby obyło się bez sądu musisz udokumentować,że firma ISTNIAŁA. Sama umowa z księgową w oczach zusu o niczym nie świadczy. Skonsultuj się może z jakimś prawnikiem czy dobrą księgową, która Cię poprowadzi, Bo w takim przypadku jak Twój ryzyko nieotrzymania kasy jest znacznie wyższe niż w przypadku kiedy ktoś prowadził działalność przed ciążą.

A z innej beczki dziewczyny... Czy afera z rządem i dymisja ministrów może wpłynąc wg was na odwleczenie wejścia w życie naszej ustawy?

FasUla lubi tę wiadomość

Lilijka30
  • sylweczenka Koleżanka

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam usluge mobilna,
    Kase kupie- bo jednak bardziej wiarygodnie.
    Kolezanka miala tak samo- bez problemow dostala

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylweczenka dobrze rozumiem- pracujesz jako mobilna kosmetyczka? Jeśli tak to kasa w tym roku (od marca bodajże) jest obowiązkowa i zgodnie z prawem nie możesz wykonywać zabiegów nie mając fiskalizacji kasy

polkosia, FasUla lubią tę wiadomość

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Miru Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Zwolnienie ciążowe to nie choroba jako taka, więc chyba inaczej to traktują. Moje przyjęli, lekarz też mówił, że problemu nie będzie.
    Gdyby l4 w ciaxy było traktowane inaczej niż chorobowe to by kontroli żadna nie miała. Z tego co wszędzie piszą i w zusie mówią to max 30 dni jednorazowo. Lepiej anonimowo zadzwoń niż masz słuchać głupot. Może się mylę ale ja taka info w zusie otrzymałam.

Nath <3 27.07.2015
    (*) mama 5 aniołków
    w4sqflw1dflkbldc.png
    6 cykl starań
‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ