X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciąża a własna działalność gospodarcza
Odpowiedz

Ciąża a własna działalność gospodarcza

Oceń ten wątek:
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dziewczyny, otwieramy szampana :D

kejt właśnie też się nad tym zastanawiałam. Mam w domu jeszcze 7-latkę i mam całe wakacje siedzieć zamknięta? Ponieważ w mojej pracy istnieje ryzyko zarażenia chorobami od klientek, no i pracuję z wykorzystaniem ultradźwięków, prądów, czasem lasera to wydaje mi się, że to już jest powód do wzięcia l4. Już nie mówiąc o kręgosłupie, który boli każdego dnia a to dopiero połowa ciąży. Ale przecież nie jestem obłożnie chora, żeby nie móc iść z córką na plac zabaw. z resztą zakupy też się same nie zrobią :/

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż takimi świniami to chyba nie są... Jak ma się drugie dziecko, to zawsze jest pretekst :)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn

Wysłany: 1 lipca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba że uważają, jesteś na l4=jesteś chora= siedź w domu ;)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie tez bym chciała wiedzieć jak sie do tego odnoszą....

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ceska wrote:
    Tak przyklad dobry musiala zaplacic za 6 dni marca kiedy byla zdolna do pracy w kolejnym miesiacu zaplacila i bum 30 dni

Tak, zgadza sie, zgapila się ze nie poszla 1.

• aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety dziewczyny, ale jestesmy dużym obciążeniem finansowym dla nich, wiec ich to nie obchodzi, ja jak cod poproszę lekarza, żeby wystawił mi zaświadczenie, ze mogę spacerować i co mi zrobią, to lekarz wie co znaczy moze chodzic

km5st5odymuuq2ts.png
  • olcia88 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejt to będziemy razem śledzić losy naszych decyzji o L4. Niestety tak dobrze mi się spało, że nie poszłam dziś po zwolnienie, pójdę jutro i poproszę o cofnięcie do dziś. Jutro je też zawiozę

Wysłany: 1 lipca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka można mieć takie zaświadczenie? Jest one coś warte dla zusu?

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje, że takie zaświadczenie to oni będą mieć w poważaniu ;) Ale można próbować.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • sunrise Koleżanka

Wysłany: 1 lipca 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane kobietki, czy macie może wzór podania o roczny macierzyński do zus w 80%.
    Szukam i szukam w tym internecie i nie mogę nic konkretnego znaleźć :(

• kasiaiic Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słyszeliście o decyzji Bronisława? Ciekawe czy przejdzie, myślę że marne szanse żeby Bucior się na to zgodził?

Klara 28.12.2014
    Matylda 02.02.2017
  • aagatkaa1984 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem ile w tym prawdy http://www4.rp.pl/ZUS/307019827-Wysokie-zasilki-jeszcze-przez-rok.html

FasUla lubi tę wiadomość

km5st5odymuuq2ts.png

Wysłany: 2 lipca 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaka decyzja Bronisława????

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.mam pytanie ile od złożenia wniosków o macierzyński sie na niego czeka?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byle to nie był blef, bo mam dziwne wrażenie, że on podpisze i niby zaapeluje o nowelizację, a senat to sobie oleje i co? Będzie się tłumaczył, że apelował, ale nic z tym nie zrobiono.

rah lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • natalica06 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam, że nie zawetuje ale vacatio legis ma być na tyle długie żeby nie objęło tych co już są w ciąży.

FasUla lubi tę wiadomość

201602111680.png

Wysłany: 2 lipca 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresują panie w ciąży i dają nadzieję..

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • MMartaa Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie my się stresujemy a oni tam przy kawusi a może zrobimy tak a może tak. ja w swojej sytuacji gdy staram się o sam macierzyński i tak jak zapowiedziała mi księgowa będę posądzona o naciąganie więc dla mnie stres zacznie się później jeszcze...

3i49io4pumnm9gni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale cyrk, pewnie jeszcze z 10 razy zmienia zdanie, ale gdyby ten okres wydłużył sie do 12 miesiecy, to ja bym nie płakała;) i moim zdaniem jest to jakies rozwiazanie. Gdybym przed ciaza wiedziała jaka jest suytuacja, to na pewno ciazy bym nie odkladala, ale dzialalnosc i zawiesiła i duzo odkładała i oszczędzała...wczesniej zbierałam pieniądze na mieszkanie, a teraz jest ryzyko, ze wszystko pójdzie na zycie przy niskim zasiłku... Wiec warto takie rzeczy wiedzieć wczesniej i najgorzej maja wlasnie te, które sa na granicy tych terminów, bo to i stres i zamieszanie i brak możliwości zaplanowania...ja juz nawet znalazłam prace po porodzie i zadeklarowałam sie ze wrócę 1,2 po porodzie...
    Cieszylabym sie z takiej decyzji, ale wole sie nie nastawiać, to moze byc tylko takie gadanie albo gierka piarowa;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://wyborcza.biz/biznes/1,100897,18285894,Prezydent__Matki_moga_wyludzac_jeszcze_rok.html

Chamski artykuł:s

‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ