Ciąża a własna działalność gospodarcza
-
WIADOMOŚĆ
-
No to dziewczyny, otwieramy szampana
kejt właśnie też się nad tym zastanawiałam. Mam w domu jeszcze 7-latkę i mam całe wakacje siedzieć zamknięta? Ponieważ w mojej pracy istnieje ryzyko zarażenia chorobami od klientek, no i pracuję z wykorzystaniem ultradźwięków, prądów, czasem lasera to wydaje mi się, że to już jest powód do wzięcia l4. Już nie mówiąc o kręgosłupie, który boli każdego dnia a to dopiero połowa ciąży. Ale przecież nie jestem obłożnie chora, żeby nie móc iść z córką na plac zabaw. z resztą zakupy też się same nie zrobią -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Byle to nie był blef, bo mam dziwne wrażenie, że on podpisze i niby zaapeluje o nowelizację, a senat to sobie oleje i co? Będzie się tłumaczył, że apelował, ale nic z tym nie zrobiono.
rah lubi tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
no właśnie my się stresujemy a oni tam przy kawusi a może zrobimy tak a może tak. ja w swojej sytuacji gdy staram się o sam macierzyński i tak jak zapowiedziała mi księgowa będę posądzona o naciąganie więc dla mnie stres zacznie się później jeszcze...
-
nick nieaktualnyAle cyrk, pewnie jeszcze z 10 razy zmienia zdanie, ale gdyby ten okres wydłużył sie do 12 miesiecy, to ja bym nie płakała;) i moim zdaniem jest to jakies rozwiazanie. Gdybym przed ciaza wiedziała jaka jest suytuacja, to na pewno ciazy bym nie odkladala, ale dzialalnosc i zawiesiła i duzo odkładała i oszczędzała...wczesniej zbierałam pieniądze na mieszkanie, a teraz jest ryzyko, ze wszystko pójdzie na zycie przy niskim zasiłku... Wiec warto takie rzeczy wiedzieć wczesniej i najgorzej maja wlasnie te, które sa na granicy tych terminów, bo to i stres i zamieszanie i brak możliwości zaplanowania...ja juz nawet znalazłam prace po porodzie i zadeklarowałam sie ze wrócę 1,2 po porodzie...
Cieszylabym sie z takiej decyzji, ale wole sie nie nastawiać, to moze byc tylko takie gadanie albo gierka piarowa;) -
nick nieaktualny